Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    birde sabah çalıştırması hakkında bilgi rica edicem ...karlı bir sabah çalışmazsa ne edecez...malum kapalı yer yok kapı önünde yatacak bizim aslan...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    Alıntı caberli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle 1 haftadır burayımeşgul ettiim için üzgünüm artık sanırım problemim çözüldü
    Bugün yukseliş honsdayı ardım problemimi anlattım
    bana dediki daha öncede arayan olmuş sırf bu şikeytten
    sorun neymiş tahmin edin
    HAVA FİLTRESİ TIKALI
    çünkü arayanların hepside yıkadıktan sonra problem oldugunu soylemesine rağmen sorun hiçbirinde su ile ilgili çıkmamış
    özellikle de zaten motorunu seven birisi motora öyle cok ve tazyikli ssu tutmaz zaten hondanın sudan bozulacagı saçma birşeydi
    şimdi gelelim hava filtresi neden tıkalı?
    insanlar genelde yıkadıktan sonra motoru silerler doğrumu
    daha sonra sildikleri bezi genelde sele altına koyarlar
    işte cevap ıslak olan o bez hava filtresine hava girmesini önler
    ben hondayı aradıım da direk bunu sordular sele altına bez koydunmu diler koydum dedim bende tamam dedile rsennsorunun bu
    valla bi rahatladım bilemezssiniz yarın ilk işim o bezi çıkarıp denmek birde ben aptal gibi o beziyice tıkıştırmıştım ya halbuki sonradan kitapçıktan baktım tam da hava filtresine hava giden yere tıkmışım of yaa zaten depoya su kaçması imkansız contası var oluğuvar dediler
    neyse baya uzun yazdım sevgiler sorunum büyük ihtinmalle hallodu sanırım
    yaaa dostum bunu sana söylemedilermi alırken sele altına eşya koymayın hava filtresi var zarar verir diye bana şahsen senin aldığın yerden bunu bana söylediler olsun tecrübe edinmiş oldun bi daha süngerle yıkarsın motorunu yavaş yavaş ayrıca motorum 650 km oldu ve şunu anladımki 15 ytl ye 280 km gibi yol yapıyor tespitlerim böyle ama bu şehirler arası yol ve şehir içi karışık bu gün yine karaburuna gittim resimleri basıcam yakın zamanda

geçen haftaki karaburun gezim:

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=26904
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı egelim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayrıca motorum 650 km oldu ve şunu anladımki 15 ytl ye 280 km gibi yol yapıyor tespitlerim böyle ama bu şehirler arası yol ve şehir içi karışık
    verdiğin bilgilere göre, Sıkıştırma oranı 9.1 : 1 olan, ve henüz rodaj aşamasındaki bu motor, 100 km'de 1,95 lt benzin tüketmiş... hem de, yer yer 2 kişiyle, ve karışık kullanımda

yaklaşık olarak, 100 cc'lik cup model değerlerinde yani...
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    egelim birde sabah ilk çalıştırmadaki durum nedir...2.3.kez deniyormusun...kapalı yerdemi motor...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    bu soft çantaları motoru parkettiğimiz zaman içindeki eşyaları güvenlik altına alma şansımız var mı arkadaşlar?Ben de düşünüyorum bu yan çantalardan

Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egelim birde sabah ilk çalıştırmadaki durum nedir...2.3.kez deniyormusun...kapalı yerdemi motor...
    tek seferde çalışıyor allahıma zoğuk felan dinlemiyor

aybarssurucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Arkadaşlar CBF 150mi 28 Aralık'ta tesllim aldım. Honda Yükseliş elemanları Selçuk ve Mesut Bey süper gerçekten.

Bana motoru tanıtırken ilk tembihledikleri şey bu hava filtresine bez olayıydı.

Şu an makine süper gidiyor. Bugün bir soru işareti oldu sadece; giderken vites küçültüyorum tam debriyaj ama gel gelelim motor 2'ye düşerken "tak" diye ses çıkarıyor, 1'e düşmüyor. Sonra bu sorunu yaşamadım.

Şu an 150Km. yaptım. Ehliyetimi Ocak 24-25 gibi alacağımdan trafiğe açık yollara çıkamıyorum. Tek istediğim bir devir saatiydi en başta ama alıştım gibi.

Yukarıdaki ses olayına yorumlarınız neler?

doktor_oni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    sağolun arkadaşlar, yarın yola da çıkarım hayırlısıyla...

İnan kendim Almış gibi sevindim Kısmetse Mart "da bende alacam, doktor efeden mi aldın? Efe"den aldıysan Siyahının olmadığını soluyorlardı varmı? Kazasız belasız Binersin inşallah dostum.
    evet efe'den aldım! hatta geçen sefere gittiğimde renkleri yoktu ama bu sefer renk renk diziliydi cbf ler her renkten. ben de trafiğe ancak martta çıkabileceğim galiba... güvenliği de fuarda tamamlamayı düşünüyorum.
    Şu an makine süper gidiyor. Bugün bir soru işareti oldu sadece; giderken vites küçültüyorum tam debriyaj ama gel gelelim motor 2'ye düşerken "tak" diye ses çıkarıyor, 1'e düşmüyor. Sonra bu sorunu yaşamadım.
    bana vitese göre yüksek süratte vites düşürmeye çalışmışsın gibi geldi... arabadan bildiğim kadarıyla.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Yani tam debriyaj da olsa bu olabilir mi?

Motosikleti
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    verdiğin bilgilere göre, Sıkıştırma oranı 9.1 : 1 olan, ve henüz rodaj aşamasındaki bu motor, 100 km'de 1,95 lt benzin tüketmiş... hem de, yer yer 2 kişiyle, ve karışık kullanımda

yaklaşık olarak, 100 cc'lik cup model değerlerinde yani...
    dostum evet gerçektende öyle diyebilirim şu anda sana çünkü cumartesi günü yine aynı yolu yaptım bu sefer 10 ytl lik aldım benzin i motor ana depoda gittim gezdim dönüşte ana depodaki benzin bitti yaklaşık izmir'e 80 km kala bitti yedek e aldım ilk benzinlikte'de 5 ytl benzin aldım fakat ana depoya almadım yedekte kullandım eve geldim motoru kapattım 270 km yol katetmişim ve içinde tahminlerime göre hala 1.5 litre benzin var ben ce bu rakamlar rodaj daki bir motor için mükemmel denilebilir ayrıca karaburun yolu sürekli rampadır ona rağmen çok iyiydi ayrıca 20 km kadar da arkamda bir kişi taşıdım

metehan abi motorum'un kapalı dükkanda duruyor 6 gün sonra gezmek için çıkardım tam jikle yaptım tek marş ta aldı ama geçen hafta öyle olmadı 4-5 marşta zor çalışmıştı yani sağı solu belli olmuyor ama çalışıyor yani 1 dakika kadar da yarım jikleyle ısıtıyorum sonra rölantide tıkır tıkır çalışıyor

aybarssurucu arkadaşım senin sorununda yüksek devirde vites küçültmeye çalışmandan kaynaklanıyor dikkat et çarka zarar verirsin fazla zorlarsan ama zamanla alışacaksındır ben genelde 3.vitesde 40 la gidiyorum 20 km sürate düşene kadarda 2 .vites e atmıyorum genelde ayrıca motor'un ivmelenmesi 5.vitesde mükemmel 60.km de 5 e atıyorum ve motor banamısın demeden fırlıyor yüklendikçe

Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Cevaplar için sağolun arkadaşlar, Umarım bu 2 kez duyduğum ses problemi dişlilerde büyük problem yaratmaz.

Eğer bilen varsa debriyaj sonuna kadar basılıyken bile aktarma organları üzerinde yük var mı?

Bir de bazen hareket halinde değilken ve motor çalışmazken boştan 1'e alamıyorum. Marşı basınca sorun yok.

Ama CBF son kuruşuna kadar helal olsun denecek bir makine gibi. Hele şu rodaj bitsin de

doktor_oni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Alıntı aybarssurucu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevaplar için sağolun arkadaşlar, Umarım bu 2 kez duyduğum ses problemi dişlilerde büyük problem yaratmaz.

Eğer bilen varsa debriyaj sonuna kadar basılıyken bile aktarma organları üzerinde yük var mı?

Bir de bazen hareket halinde değilken ve motor çalışmazken boştan 1'e alamıyorum. Marşı basınca sorun yok.

Ama CBF son kuruşuna kadar helal olsun denecek bir makine gibi. Hele şu rodaj bitsin de
    özellikle vites küçültürken vites geçmek istemiyorsa zorlamamanı öneririm. tam debriyaj da olsa geçtiği viteste devir dişlilere uyumlu olmalı. boştan bire geçmek için de motoru hafif öne iterek dene...

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar dün (pazar ) yarım günlük izni mi cbf im le gezerek değerlendirdim , İzmir otogar , gaziemir , menderes .gökçek , şaşal , gümüldür , seferihisar , yelki , bademli ve urla -İzmir otoyolu nu takip eden bir güzargahta yaklaşık 80-100 km saat sabit ve yolun uygun olduğu durumlar da 110 km / saat hızlar da yaklaşık 160 km yol yaptım ihityaç molası hariç durmadım (yaklaşık 15 dakika) maşallah makine tık demedi .Topik arkadaşlarıma derim ki ; bu makineler bizi yol da bırakmaz inşallah bizi mahcup etmez Allah cümlemize kaza bela vermesin .
    selamlar iyi günler

Motosikleti
    Alıntı aybarssurucu adlı üyeden alıntı Mesajı göster

motor stop halindeyken boştan 1 e geçmiyorsa orta sehpa da tekerleği biraz çevir geçecektir ayrıca dediğim gibi devrini bulmadan vites küçültmek zarar verebilir bu hatayıda zaten motor kendi örtüyor ve geçmiyor o vites'e çünkü zincir'i kilitleyebilir ve senin düşmene sebep olur honda gerçekten her şeyi düşünmüş

Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Arkadaşlar iyi haftalar olsun.

Şu an forumda sanırım en çok km. yapmış cbf piyade'de. Herkes yazsın bakalım kaç km. lerdeyiz.

Ben 150km. yapabildim ; ehliyetim 25 Ocak'ta çıkıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı EROLL88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    pıyade (yaklaşık 15 dakika) maşallah makine tık demedi bu ne demek anlayamadım ben ne yanı tık dese zaten ortada anormal bi durum var demektırkı bu markalı bı motorda daha 0 10,000 km arası ımkansız sorunlar bence daha sonra baslar

caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR

motorumu seviyorum

sorun hallodu bugün gittim selenini altına koyduum bezi çıkardım jikleyi çektim marşa bi bastım motor kükredi valla heyecanlı bi şekilde gaz verdim verdim verdim bagırdı sönmedi o h beee dedim motor düzeldi kendine geldi
    mutluyum
    motorla ilk defa 5. viteste gittim 90 yaptım daha da yapacaktı ama ilerde yol bitiyodu yavaşladım ama sanırm altımda 100 yapacaktı daha çokaz gaz vermiştim
    motorumu seviyorum
    onu ödüllendirmek istedim gittim üstüne bi naylon aldım hani şeffa olanlardan örttüm üstünü tozlaanmasın kerata
    merak etmeyin naylon motoru terletmez çünkü alt taraftan hava alıyıyo tekerlere kadar iniyo naylon
    çok mutluyum cooook
    zaten bugün ilk sınavım da cok iyi geçti
    Ne mutlu CBF150si olana!!!
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    EROLL88 tvs apache motosikletinle hayırlı kazasız belasız yolculuklar diliyorum.
    1450 km deyim arkadaşlar.

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    cbf150 sahibi arkadaşlar, fotoğraflar bölümünde motorlarınızın fotolarını tek bir topikte toplasanız nasıl olur? bence çok güzel olur. bir kişi topiği açsın. sonradan tüm fotoğraflar gelsin o başlığa. mesela mete_han açsın

hatta sonradan en güzel cbf150 fotoğrafı yarışması yapılır. sizce nasıl olur
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    ginger sen okadar geziosun az yapmışın yaa benimki 1050 km oldu yarın 1000 bakımına götürecem

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler