Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı caberli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili kardeşlerim şu anda çökmüş vaziyetteyim lütfen bilen varsa yardım etsin.dün saat 2 sularında motorumu garajdan aldım 5-6 km dolaştım cok iyiydi cok zevkli oldu bizim mahallenini oralarda dolaştım eski mahalemize gittim falan sonra ewe geldim ve motoru yıkadım sonra kuruladım sonra kitapçığa aynen uyarak biraz rolentide çalıştırdım motoru sonra atladım tekrar biraz gezip koyacaktım neyse 1 . v.teeste giderken normaldi sonra 2 ye taktım normal gazda giderken bişi farkettim motorum fazla gaz verdiğinde yemiyo hatta çekişten düşüyo stop ediyo neyse durdurdum bu sefer zor çalıştı 1 vitesete az gazla gidiyo fazla gaz veremiyom arada bi egzzozdan pat paz diye ses çıkıyo rolentiye aldım normalde gaz verince mootorum oyle bi bagırırdı ki ama dun gaz verince motor dan ses cıkmıyo brın bırın yapıyo sonecekmiş gibioluyo bende tırstım fazla zorlamadım 1. viteste 1 km otedekı garaja doru yoneldım zaten 100 metre kala motor artık iflas etti çalışmamamaya ve gitmemeye başladı neyse garaja koydum üzgün bir şekilde ordan ayrıldım sınavlarım dlayısıyla sevise falan da gidemem bu aralar bari bi motorcu arkadaşlarıma sorayım dedim.
    not:bu konuda benim fikirlerim:
    1-) benim benzin deposuna su kaçırmış olbilirim o yüzden yapıo olabilir ama bu zayıf ihtimal zaten depo full doluydu birde içine su kaçması imkansız çünkü oluk gibi bir kısmı ve deliği var dışarıdan gelen bir sıvı bu oluk boyunca dolar ve delikten dışarı doru atılır hade su kaçmış olsa bile 12,5 litre benzine giren en fazla 0.5 litr suyun fazla bi etkisi olmaz diye tahmin ediyom
    2-)buji ıslandığı için olabilir dediler bu olabilirmi acap?
    Buji kablosunu sök kurula
    Bobin kablosunuda aynı sekilde temizle.
    Bujiyide sök kontrol et istersen
    Depoya su kaçma ihtimali düşük geldi bana.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    Alıntı ginger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor daha 420 kmde sen yokuş aşşa 120 leri buluyorsun hemde iki kişi.
    Üzmesin motor seni sora
    iyi de dostum motor rampa aşağıya zaten kendisi akıyor ayrıca arada birbasmak iyi gelir ona da bana da 1 hafta yatıyor zaten bi tek hafta sonları geziyorum onun için bu basmalar da zaten motor ısınınca olduğu için faydalı honda hayat onda üzmez o beni işallah

ayrıca caberli buji ye su kaçmış senin şimdi git bas marş'a çalışır o
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar bu makine 90 kg ağırlıkla yani ben le düz yol da 110 km saat hız ı hiç de kendini kasmadan görüyor yokuş aşağı 120 gayet normal zaten ben de bir gün bu olayı deneyeceğim artık Allah kaza bela vermesin .

heyferhatbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 (2006)
    bende honda bu modeli Türkiye ye YBR ye Rakip olsun die düşünüyolar. çünkü honda titanın yenisi 3900 ve 125 bu 3250 ve 150 lik yani ybr fiyatına.
    [CENTER][B]YoLLarda BuLurum Seni...[/B][/CENTER]

Motosikleti
    CBF 150
    buji ıslanmıştır,motorum yok anlamam ama arabada başıma gelmişti...egzostaki patlamalarda ateşlemede bir sorun olduğuna işaret ediyor...geçmiş olsun

caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR

sağolun sevgili kardeşlerim

önerilerinizin hepsini dikkate alacağım bugün sabah bu mesaajlardan habersizdim bizim orda bi tamirci var otomobil tamircisi gittim dedimki hayırlı işler usta sana bi soru sorcam benzine su karışırsa nolur dedim valla inanmıcaksınız ama adam bana dediki motor benzini yakamaz pat pat yapar dedi
    bu durumda bu usta bana benzini boşalt yeni benzin kat dedi tabi ben durumu anlattım ona sonradan adam bildi yani problemmimi bende büyük ihtimalle o dur problem diyorum
    şu anda bugün deneyecem bakalım olmuşmu eger problem devam ederse bugün honda servisi arayacam bakalım ne dicekler
    bu arada ya eger sorun benzinde ise 12 litre kadar benzin içinde 1 litre su nasıl ayrıştırılır acaba benzinim ziyan oloması ya bu karışımı nasıl ayırabiliriz acaba?
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Bencede Su KaÇmasi Zor Suyu Nerden Alicak Depo KapaĞi AÇikmi Yikadin Nerden KaÇacak Ayrica Yarim Lİtre Su 12,5 Lİtrelİk Benzİne BİŞey Yapmaz Benzİncİlerİn Hepsİ Benzİne Su KariŞtiriolar Zaten

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Ben HergÜn Gİrİorum Sadece Okuorum Fazla Yazi Yazmiorum Ama Takİpteyİm SÜreklİ

seruvenci80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 siyah
    caberli o motoru istersen sağnak yağmurun altında tut yine depo kapağından su giremez..kesinlikle hemde..bence benzin aldığın yerdeki pompada bi dalavere yapmış olabilirler..benzinini boşalt.baska bi yerden benzin al..eğer problem çıkmazsa diğer benzin aldığın yeri şikayet et..hatta dava aç ne bilim..eğer suçlu onlarsa emin ol sana ne kıyaklar sunacaklardır

arkadaşlar bu arada motorun egzosunda bir değişiklik yapan oldu mu? yani aramızda ses tutkunu arkadaşlar ve onların araştırmaları varmı?
    GAME OVER

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar benzin e dikkat motosikletime benzini daima s.....den alırım hiç bir sorunla karşılaşmadım daha....Maşallah.

egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    arkadaşlar motorum'u 160 km den bir anda 410 km'ye getirdimkaraburun'a giderek şimdi yani bu gün yine karaburun'a gidicem hava güzel olursa işte size bir foto

ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

doktor_oni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    ginger zor anlar yaşamışsın yahu, insanın içi şişer... geçmiş olsun tabi en güzeli böyle okuyup öğrenmek.

Motosikleti

geçmiş olsun abi ya

Alıntı ginger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün Akşam

Dedim bir akayım ortamlara şöyle Laila,Ortaköy,Hisar yapıp oradan Tekirdağa Köfte yemeye wc ye de İzmir'e gideyim dedim
    Şaka şaka babamla biraz turlayacaktık.Garaja gittim uğraş uğraş motoru çalıştıramadım.Dedim z.çt.k.Honda yüzünü gösterdi.Caberli nin motor gibi bizimkide sustu dedim.Tak çalıştı.Hemen sustu.Çalıştı sustu.En son çalıştı.Çıktım dışarı.Motoru ısıttım.Babam bana bakıyor.Atla baba dedim.Ya bu alta bişeyler akmış senin motordan mı geldi bu dedi.Yok yaa ne alakası var filan oldum.İyice bir baktım şıp şıp,tıp tıp (seslendirme Dolby Surround) benzin damlıyor alttan(orta ayaklığın orada aşağı doğru ucu dönük hortumlardan).Hemen kankimi aradım.Ulan benim motor altına kaçırıyor dedim.Dedi çalıştırıcam diye öyle hırpaladıysan ürkmüştür yavrucak altına salmıştır dedi.Ha iyi dedim.Neyse biraz bekliim yapsın çişini gideyim dedim.Bekle bekle motorun işemesi bitmiyor dedim var bir durum.Babam dedi bağlayalım hortumunu ucunu akıtmasın.Dedim baba mağazallah ürologluk oluruz sora bir derdi varki altına yapıyor dedim.Neyse bizimki bitmek tükenmek bilmez enerjisiyle habire salıyor.50mt yukarıdaki benzinciye çektim.10 kaat attım.Sonra orada kenara çektim.HOoooopP hepsini aynen saldı yine.Dedim baba tıkayalım bu hortumu artık çok oluyor.Babam, yürüyen nalbur.Cebinden tel çıkartı ne alaka demeyin cebinde tel varmış ucunu telle sıktım yere doğru bakan hortumun.Arkadaş aradı geliyorum yukarıda al beni durağın oradan dedi.Ben 10 ytllik benzin aldım tekrar.Babam gitti eve.Atladım motora.Aldım arkadaşı yolun kenarına çektim.Arkadaş motora bakıyor ben hesap yapıyorum şimdi bunu satsam 2500 ytlye üstüne 1000 ytl koysam sonra yeniden sıfırını alsam sonra yok yok diyorum daha bunun ilk taksitini ödedim batarım diyorum, sonra diyorum motor bölümüne doğru bir tekme atsam ayağım acırmı ? lan acıyabilir diyorum.Fevri yapım fevri fevri düşünürkene, motorun altına kafasını sokmuş hortumları inceleyen arkadaşım "gaz ver yavaşça dedi" WIırrnnn yaptım usulca.Tamam hadi gidelim dedi.Ulan gidelimde bu işer şimdi yolda kalırız dedim.Oldu motor dedi.Bir eğildim baktım alta.Hortumun ucundan teli çıkarmış.Motorum işemiyor.Ulan kerata dedim delikanlı oldu artık altına yapmıyor.Dedim neden.? nasıl olmuş bu.Tahliye musluğun açıkmış dedi.
    Sonra aklıma geldi.Geçen akşam motor tamircisi arkadaşa uğramıştık arkadaşla.Öle sohbet muhabbet takılırken rolantim yüksek ayarı kolaysa kıssana azcık demiştim.Bilmiyorumki bunun nerede dedi öle kurcaladı tornavidayla alttaki bir yeri azcık.Neyse dedim boşfer 1000 bakımında bakarlar demiştim.Sonra atlayıp gitmiştik eve.Sonra şimşekler çaktı aklımda ondan geç çalıştı benzin yoktu dedim,ondan benzin akıtıyordu. vs vs.

Demekki neymiiiş ufacıcıkta olsa bir vida başınıza çok işler açabilir.
    Demekki neymiiş çok mıncıklamayınız motorunuzu

seni anlıyorum bende şu anda aynı şeyleri hissediyom hemde bugun geçtiğim kesin olan ehliyet sınvında kullandığım nova kinetiğin tadına vardıktan sonra benim motor da arızalı olduktan sonra satıp alayım bi tane kınetıc dıorum ama sonradan vazgecıom ya yınede seviom motorumu ya baksana bi yıkadım alt tarafı oyle tazyıklı su da tutmadım hemen arıza yaptı bi destur yaaaa
    3 farklı tamırciye hıkayemi anlattım 3 ü de bana ayrı masal okudular dün valla napcam şimdi ya

Motosikleti
    ya napıım ya sevise nasıl goturcem tanıdııgm kamyonetı olan falan da yok kendimiz halledebilrmiyiz acaba diye bakıom ya

doktor_oni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    nihayet cbf 150 sahibi olabildim!!! bugün gidip bu yakışıklı motorun siyahından aldık. akü şarjı için orada kaldı ama pazartesi eve de geliyor hayırlısıyla... hayat ne güzel, kuşlar çiçekler...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı doktor_oni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nihayet cbf 150 sahibi olabildim!!! bugün gidip bu yakışıklı motorun siyahından aldık. akü şarjı için orada kaldı ama pazartesi eve de geliyor hayırlısıyla... hayat ne güzel, kuşlar çiçekler...
    hayırlı olsun...seni çok iyi anlıyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallaha hadi hayırlısı ya, sevindim senin adına.
    Evet cbf250 için o para verilmez, zaten o kadar para yok ama olsaydı da vermezdim açıkçası.
    Bu arada ben arkaya topcase taktırdım, daha iri gösteriyor motoru, bi ara fotoğraf çekip koyarım buraya. Bu arada D&B motordan alman iyi olacak zira, ben koruma demiri ve yan sehpayı oaradan almıştım, çok ilgililer, birde cbftürkiye üyelerine de teknik eğitim v.s. gibi şeyler veriyolar, ben ilk teknik eğitime de katıldım motoru yeni aldığımda orada, sana şimdi bendeki anahtarlıktan da veririler
    Eh hadi hayırlısı, motoru al da daha çok konuşuruz. Desene bu yaz CBF150ciler çok geyik çevirecek buralarda... Ne de olsa bizim Mete_hanımız var!
    işte adamlarım işte cıbıfcılar...hehehe...literatüre yeni bişey kattım...cıbır diyoz ya...bizede cıbıfcılar densin dimi...baba biz sahil adamıyız deniz aşığıyız...İstanbul dışınıda merak ederiz...heyecanlıyız...motorumuza aşığız...arkaya artçı bindiğinde üzülürüz...çünkü ; motorumuza kıyamayız... ayrı gayrı olalım...cıbıf tayfası olarak kimseyi içimize almayalım...dışlayalım...terör estirelim diğer motorculara şiddet uygulayalım...fan ötesi olalım yani...yuhh be biraz abarttım galima...neyse biz yine kardeş olalım ... şaka bi yana...

bu mesajlardan çıkan sonuçlar şudur...

1.artık bize CIBIFCILAR densin...isteyen der istemeyen demez...zorla değil ya...ama bana şimdi sevimli geldi...ben uydurdum kimse sahap çıkmasın...copyright benimdir agalar...

2.porocem...cıbıf 150, fancılar topiği açılması fikri yine benim eserim...çok akıllıyım ya benden başka düşüen olmadı hani... ...cıbıfcılar buraya ...beri gelsin olur ya hani...onu birimiz yapsın artık...ginger yapsın bence...adı oğuzdur...iyi çocuktur severim keratayı...

3.yan çanta olayına biri fotoşoptan giriversin ...reca edilir..bakalım nasıl olacak...yavru transalp yapacazmı bakalım bizim cıbıfı...

abi gezilerde öyle ekşın atraksiyon pek yapmam...sakin mizaclı biriyim...hayal kırıklığına uğrayabilirsin...bizim olayımız klavyede...ben ortamda kuzu gibi oturur mal mal etrafıma bakınırım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu mesajlardan çıkan sonuçlar şudur...

1.artık bize CIBIFCILAR densin...isteyen der istemeyen demez...zorla değil ya...ama bana şimdi sevimli geldi...ben uydurdum kimse sahap çıkmasın...copyright benimdir agalar...

2.porocem...cıbıf 150, fancılar topiği açılması fikri yine benim eserim...çok akıllıyım ya benden başka düşüen olmadı hani... ...cıbıfcılar buraya ...beri gelsin olur ya hani...onu birimiz yapsın artık...ginger yapsın bence...adı oğuzdur...iyi çocuktur severim keratayı...

3.yan çanta olayına biri fotoşoptan giriversin ...reca edilir..bakalım nasıl olacak...yavru transalp yapacazmı bakalım bizim cıbıfı...

abi gezilerde öyle ekşın atraksiyon pek yapmam...sakin mizaclı biriyim...hayal kırıklığına uğrayabilirsin...bizim olayımız klavyede...ben ortamda kuzu gibi oturur mal mal etrafıma bakınırım...

Aslında şimdiye kadar nasıl birisi cbf150ciler buraya topiği açmadı diye düşününce sanırım burası öyle bi topiğe dönmeye başladı da ondandır.

Senin düşündüğün yan çanta nasıl bilemem ama ben şunlardan düşünmüştüm:

Rengi farklı olabilir tabii.

Valla gezilerde ekşın için ben de fazla sakininm ne yapacaz şimdi.

Motosikleti

tüyler ürpertici!!!

Arkadaşlar öncelikle 1 haftadır burayımeşgul ettiim için üzgünüm artık sanırım problemim çözüldü
    Bugün yukseliş honsdayı ardım problemimi anlattım
    bana dediki daha öncede arayan olmuş sırf bu şikeytten
    sorun neymiş tahmin edin
    HAVA FİLTRESİ TIKALI
    çünkü arayanların hepside yıkadıktan sonra problem oldugunu soylemesine rağmen sorun hiçbirinde su ile ilgili çıkmamış
    özellikle de zaten motorunu seven birisi motora öyle cok ve tazyikli ssu tutmaz zaten hondanın sudan bozulacagı saçma birşeydi
    şimdi gelelim hava filtresi neden tıkalı?
    insanlar genelde yıkadıktan sonra motoru silerler doğrumu
    daha sonra sildikleri bezi genelde sele altına koyarlar
    işte cevap ıslak olan o bez hava filtresine hava girmesini önler
    ben hondayı aradıım da direk bunu sordular sele altına bez koydunmu diler koydum dedim bende tamam dedile rsennsorunun bu
    valla bi rahatladım bilemezssiniz yarın ilk işim o bezi çıkarıp denmek birde ben aptal gibi o beziyice tıkıştırmıştım ya halbuki sonradan kitapçıktan baktım tam da hava filtresine hava giden yere tıkmışım of yaa zaten depoya su kaçması imkansız contası var oluğuvar dediler
    neyse baya uzun yazdım sevgiler sorunum büyük ihtinmalle hallodu sanırım

Motosikleti
    Honda aha kazık burda
    selam benim cbf salı günü elimde olmasına elimde de bi şey farkettim bu motorda kickstart yok mu yav..yarın bir gün aküde bi sorun olsa nasıl çalıştıracaz bunu?
    bu arada cbf150 için karbüratör sorunundan bahsediliyor..aslı astarı var mı bunun?
    bu yaştan sonra motor aldık sanırım ecelim geldi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler