Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Kasım 2008, 21:31
arkadaşlar bu gün bi 16 diş ön dişli aldım..Aramaya gitmeden öncede orjinal dişliyi söküp cebime koymuştum, ama aldığım dişli ile yine orj.. dişli arasında çok az bi fark var. İç çapı tamamen aynı ama freze (iç) kısmında çıkıntılar varya 6 adet, şimdi saydım. bu çıkıntıların biraz kısıltılması lazım, orjinal dişli ile aldığım dişliyi bi tornacıya götürsem, tornacılar bunu halledebilirmi ne dersiniz ? Veya şunu sorayım, bizim mile uygun frezede 16 diş satan biyer biliyormusunuz ? Ben buralarda bulamadım yani Kocaeli' de.. İstanbul' da biliyorsanız orayada gelip verdiğiniz adresten alabilirim.
Reklamlar
-
15 Kasım 2008, 01:41
AydoganX adlı üyeden alıntı
@erdo2002
Arkadaş Dunlop takmış, Duro değil. Sanırım gözünden kaçmış
Dunlop markası Duro ile kıyaslanamayacak kadar kaliteli bir markadır
Ankara'da bizim motora uygun ebatlarda lastikleri bulabileceğim uygun bir yer bilen varmı ?
Daha önce bahsi geçtiği için DURO dedim bende biliyorum DURO almadığını DUNLOP aldı alın hatta bahsi geçen sonuşma dialoğu
Mikuni adlı üyeden alıntı
Bugun konşuk motorda Duro 100/90 18 arka lastik baktım. Tam alıyordum vazgeçtim... Michelin mi yoksa pirelli mi, veya dunlop mu aliyim? hangisi karda daha iyidir?
İstanbul anadolu yakasında buz motor hariç bildiğiniz yerler varmı?
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
15 Kasım 2008, 15:43
@erdo2002
Yanlış anlamışım demekki, kusura bakma
Bugün Etlik Bauhause da Kırmızı CBF150 sahibi bi arkadaş gördüm. Taktığı lastikler çok hoşuma gitti. Gittim yanına sordum. Pirelli Mandrake 90/90 18" miş. Harika desenleri ve dişleri vardı tam kışlık yani. İnternetten bakdığım kadarıyla bu tip modeli satan bi mağaza göremedim. Ankarada bu motora uygun lastik bulabileceğim yerler nerelerdir arkadaşlar ??
-
15 Kasım 2008, 20:31
pirelli mandrake iyidir ama bulmak zor. hint kumaşı gibi oluyor iyi lastikler. çok zor bulunoyor çünkü çpk pahalı.. Bir otomobil lastiği 90 ytl iken, motosiklet lastiği 95 ytl olabiliyor.. michelin gibi.
pirelli çabuk eriyor evet, ama yinede iyi lastik. Fakat kolay patladığı için almadım.
-
15 Kasım 2008, 23:18
Mikuni adlı üyeden alıntı
Orijinal aynaları söküp çöpe attım. Bir çift titan aynası taktım. Şimdi artık aynanın teki bile yetiyor. Kör nokta kalmadı. Süper oldu.
merhaba,
daha once ayna degistirme konusu gecmisti. titan aynalarini cbf150'nin gidonuna direk takabildin mi? bir de bu titan aynalari kac para?
-
16 Kasım 2008, 21:33
slm arkadaslar bu honda cbf ler km de kac yakıyo bilen var mı?
-
16 Kasım 2008, 21:41
Slm arkadaşlar, yakında inşallah CBF 150'ye geçmek üzereyim. Size burada soracağım çok şey olabilir yakında
-
16 Kasım 2008, 23:50
__ArcheR__ adlı üyeden alıntı
slm arkadaslar bu honda cbf ler km de kac yakıyo bilen var mı?
Fazla değil.10ytl ye 100km garanti gidersin.Ben biraz devirli kullanıyorum.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
16 Kasım 2008, 23:54
beyler ya bana bi adres verin, ön 15 dişliyi 16 diş ile değiştirmek istiyorum, bizim mile uygun frezede uygun 16 ön diş nereden bulurum ? Burada bulduğum hiç bi 16 diş bizimkine olmadı. Kocaeli' den almaya gelicem. Burada bulamadım. İstanbul' da bi adres verin bana pls..
-
17 Kasım 2008, 11:56
AydoganX adlı üyeden alıntı
@erdo2002
Yanlış anlamışım demekki, kusura bakma
Bugün Etlik Bauhause da Kırmızı CBF150 sahibi bi arkadaş gördüm. Taktığı lastikler çok hoşuma gitti. Gittim yanına sordum. Pirelli Mandrake 90/90 18" miş. Harika desenleri ve dişleri vardı tam kışlık yani. İnternetten bakdığım kadarıyla bu tip modeli satan bi mağaza göremedim. Ankarada bu motora uygun lastik bulabileceğim yerler nerelerdir arkadaşlar ??
EFE honda..
-
17 Kasım 2008, 16:04
ethemm76 adlı üyeden alıntı
beyler ya bana bi adres verin, ön 15 dişliyi 16 diş ile değiştirmek istiyorum, bizim mile uygun frezede uygun 16 ön diş nereden bulurum ? Burada bulduğum hiç bi 16 diş bizimkine olmadı. Kocaeli' den almaya gelicem. Burada bulamadım. İstanbul' da bi adres verin bana pls..
Bu mile uygun 16 lık dişli bulamassın zaten. Sen küçük olanını alıp Frezecide yaptıracaksın. Önceki mesajından anladıgım kadarıyla dogru dişliyi almışşsın. Arada 0,3 mm gibi küçük bir fark var. Ben Mersin de yaptırmışdım eminim sende Kocaelide bunu yapabilecek bir frezeci bulabilirsin. Birde unutmadan söylemek istiyorum. Bu freze işlemi sırasında dişlinin suyunu alıp işlem yaptıkdan sonra tekrar su veriyor. Su verme işlemi orjınali kadar iyi olmuyor tabi ama yinede idare ediyor. Ben 4000 de defiştirmişdim. Şimdi 12000 oldu. Son olarak aldıgın dişlinin ekseninde bir kaçıklık olup olmadıgını frezeciye kontrol ettir. Dişlinin ekseninde kaşıklık olabiliyor... Dikkat etmen gereken bir başka durum, Yaptırdıgın dişli biraz sıkı geçsin. "Orjına 15 lik dişli bile rahat girip cıkıyor"
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
17 Kasım 2008, 16:17
7995 km'deyim, akşam 8000km resmimi çekcem
-
17 Kasım 2008, 19:07
gezgin_33 adlı üyeden alıntı
Bu mile uygun 16 lık dişli bulamassın zaten. Sen küçük olanını alıp Frezecide yaptıracaksın. Önceki mesajından anladıgım kadarıyla dogru dişliyi almışşsın. Arada 0,3 mm gibi küçük bir fark var. Ben Mersin de yaptırmışdım eminim sende Kocaelide bunu yapabilecek bir frezeci bulabilirsin. Birde unutmadan söylemek istiyorum. Bu freze işlemi sırasında dişlinin suyunu alıp işlem yaptıkdan sonra tekrar su veriyor. Su verme işlemi orjınali kadar iyi olmuyor tabi ama yinede idare ediyor. Ben 4000 de defiştirmişdim. Şimdi 12000 oldu. Son olarak aldıgın dişlinin ekseninde bir kaçıklık olup olmadıgını frezeciye kontrol ettir. Dişlinin ekseninde kaşıklık olabiliyor... Dikkat etmen gereken bir başka durum, Yaptırdıgın dişli biraz sıkı geçsin. "Orjına 15 lik dişli bile rahat girip cıkıyor"
Sabah Kocaeli' den İst.. a gittim.. gitmeden önce Sirkeci İtimat motor a tel açtım. cbf e uygun 16 lık ön dişli varmı diye. Yok dediler.. 38 ve 40 lık arka dişli var dediler.. Ben buna rağmen bizimkine uygun ön diş bulabilme umuduyla İst.. Sirkeciye gittim. İtimata hiç uğramadım.. Çünki ısrarla 16 lık ön diş istiyordum. Neyse bi yerde buldum. Benim orj dişliyle üst üste koydum dişliyi. Hıh.. aynı dedim. Ama eve geldim. Lanet dişli yine olmadı. Gözle bile fark edilmesi çok zor küçüçük bir farktan ötürü bu elimde patlayan 2. 16 lık dişli. Bizimkilere uygun gerçekten 16 lık diş yok.. Adapazarı, Kocaeli ve İst.. yoksa herhalde yoktur.. en olmadı 40 lık yapsam arkayı nasıl olur ? Yani 38 lik yaparak 15-20 km hız kazanmak değilde. bana 7-8 km/h fark etsin yeter.. Motoru fazla zorlamak kalkışlarda fazla problem yaşamak istemiyorum. Dolayısıyla arkayı 40 ile değiştirsem arka dişliyi 7-8 km/h fark alırmıyım =?
-
18 Kasım 2008, 00:40
ya cbf 150 çekıyordıye okadar da yuklenilmezkı ıstıhhap haddını gecmemek gerek
-
18 Kasım 2008, 03:00
-
18 Kasım 2008, 03:32
-
18 Kasım 2008, 09:20
Sensiz forumun tadı yok be Metehan abi..
BMW'de harbi yakışmış..
-
18 Kasım 2008, 10:10
metehan GS cok bi yakismis , hadi artik katil su foruma , sensiz renksiz oldu buralar
-
18 Kasım 2008, 14:25
bbaday adlı üyeden alıntı
mete_han'dan mesaj var :
SAYACTA NAYLOnU BİLE HALEN DURAN ADAMMM ARIZA BU METE_HAN
Ben de o naylonu 4000 e kadar cıkartmamışdım. 4000 bakımında servisteki elemanın birisi habersiz cıkartmış. Sonra sele üzerindeki naylon da duruyordu onu da cıkartmışlar, ama sele üzerindekini cıkartmaları iyi olmuş cunku naylon iyice deriye yapışıp özelligini bozmak üzereymiş.
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
18 Kasım 2008, 15:11
gezgin_33 adlı üyeden alıntı
Ben de o naylonu 4000 e kadar cıkartmamışdım. 4000 bakımında servisteki elemanın birisi habersiz cıkartmış. Sonra sele üzerindeki naylon da duruyordu onu da cıkartmışlar, ama sele üzerindekini cıkartmaları iyi olmuş cunku naylon iyice deriye yapışıp özelligini bozmak üzereymiş.
Bende o naylonlar selede de çıkmadı, gösterge panelindede yoktu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)
Bu Konudaki Etiketler