Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Aboo çoktandır girmiyordum kaç sayfa geride kalmışım,takip edemiyorum.
    Malum okul
    Benim cEbEfE de 1450km de maşşallahı var.
    Ufak rahatsızlıkları var.Mesela ; 5. vites lambası yanmıyor
    hani tam geçmez de bazen yanmaz lamba bu öyle değil ama. defalarca denedim 4'ten 5'e atmayı.Hep ışığı sönük.Ama benim için hiç bir sorun yaratmıyor.Nasılsa son vites.Işığı yanmasa nolcak.
    Bide ara sıra zırıltı oluyor.Sonra geçiyor.
    Bir de yokuşlarda performans düşüklüğü hissettim.
    1. vitesle 20km hıza çıkıyorum yokuşta hemen 2 ye atıyorum.Çat birden sesi kesiliyor motorun sanki çıkamayacakmış gibi ama çıkıyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbfçi arkadaslara bir sorum olacak benim... sahibinden.com'da 10623576 numarali ilanin sahibiyim... bu gün birisi malil göndermiş mailde aynen şunlar yaziyordu....11/07/2008 trafiğe çıkışlı 1300 km de kırmızı renk pırıl pırıl kazasız belasız honda cbf 150 motorsikletim ile takas düşünürmüsünüz noter satış masrafları size ait olarak.... Bu şekilde bir msj geldi ben takas düşünmedigim için reddetmek zorunda kaldim arkadasi fakat aklimdada şüpe kaldi...NEDEN ybr diye şimdi size soruyorum...
    valla gerçekten çok ilginç sedat niye reddetinki bence kabul et bi müddet binersin sonra istersen sat

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla gerçekten çok ilginç sedat niye reddetinki bence kabul et bi müddet binersin sonra istersen sat
    abi ben kıllanirim böyle şeylerden zaten takas istemiyordum birde şu var alim satim masraflari bana ait iki motor için bu bana yaklasik 400 ytl gibi bi rakama mal olur..ayrica alacagim cbf çiplak koruma demiri bile yok benim ybr de 250 ytl degerinde aksesuar falan var bunlari düşündügüm zaman 600-650 ytl bi kayip oluyor....
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    Honda deuville
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ben kıllanirim böyle şeylerden zaten takas istemiyordum birde şu var alim satim masraflari bana ait iki motor için bu bana yaklasik 400 ytl gibi bi rakama mal olur..ayrica alacagim cbf çiplak koruma demiri bile yok benim ybr de 250 ytl degerinde aksesuar falan var bunlari düşündügüm zaman 600-650 ytl bi kayip oluyor....
    acaba biri senle kafa mı buldu? hani seni tanıyan biri şööle kırmızı cbf150 sahibi ne biliim gerçekten tuhaf bi teklif

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    acaba biri senle kafa mı buldu? hani seni tanıyan biri şööle kırmızı cbf150 sahibi ne biliim gerçekten tuhaf bi teklif
    bilmem tanidigim kirmizi cbfi olan birileri var ama motorlari 1300 kmde degiller zaten ben reddettim ya dedim hondanin parcasi cok pahali binemem ona dedim
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    selam millet ben uzun zamandır giremiyorum ALLAH izin verirse çarşamba günü 2009 cbf 150 teslim alıyorum şimdilik plakayı bekliyorum şimdi sorum şu honda cbf 150 ne kadar yakıyor ve bu motorda geri dönüşüm varmı ben silindair kapağı üzarinden giden bir borunun ucunda geri dönüşüm sistemine benzer bişiy gördüm gerçekten geri dönüşüm varmı vede karşılşacağım sorunları yazarsanız sevinirim kazasız belasız bol km ler dilerim..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    2 Aylık cbf 150 kullanıcısı olarak 5.500 km yaptım.İşte düşüncelerim :

Olumlu yanları :

1.Motorun sesine hasta oldum.Kendine aşık ediyor.
    2.Çok rahat ve konforlu.Bir gün içerisinde ara sıra dinlenerek toplam 6-7 saat gezdiğim halde k...çım pişik olmadı ve rahatsız etmedi.
    3.Dağ bayır köy,traktörlerin gezdiği taşlık delik deşik bozuk yollarda bile çok rahat gezebildim.Konforu çok iyi.
    4.En sıcak havalarda bile hava soğutmalı olmasına rağmen kolay hararet yapmıyo,tırmanışlarda kolay bayılmıyo ve çekişi kuvvetli.
    5.Kısa menzilli (100-150km) şehirler arası yollarda en ekonomik ve konforlu motor.Eğer rüzgar yoksa düz yolda 90-100 km hızla yolculuk yapabilirsiniz.
    6.Şehir içinde bir depo benzinle (10 Litre yedek hariç ) 400 km den fazla yol yapabilirsiniz.Uzun yolda rüzgar tersten esmiyosa ortalam 350 km. yapabilirsiniz.
    7.Benim motor daha 2 aylık olmasına rağmen kolay dağılmayacak uzun yıllar kullanılabilecek sağlam bir motora benziyor.
    8.Ara hızlanmaları çok tatmin edici.Kırmızı ışıkta durup diğer arabalarla birlikte kalkış yaptığınızda rahatlıkla hepsini arkada bırakabiliyosunuz.

Olumsuz yanları:

1.Herkeste aynı problem yok ancak benim motordan bayır tırmanırken motor ısındığında çıtırtı geliyor.Sanırım pistonda bir problem var.Belki de benim hatalı kullanmamdan kaynaklanıyodur.
    2.Kısa far ampulu hemen patlıyor.Bütün cbf 150 lerde kronik problem.Yanınızda bi tane yedek bulundurmakta fayda var.
    3.Cbf 150 deniz kenarlarını çok seviyor.Nemli ortamlarda motor kuduruyor ve daha performanslı oluyor.Deniz kenarında yaşayan arkadaşların max.Hızı daha yüksek.(Ben şanssızım deniz kenarında yaşamıyorum).Ben rüzgarsız havada düz yolda max. 100 km hız yapabilirken bazı arkadaşlar 110'u rahat gördüklerini söylüyor.
    4.Bazıları motorun 10.000 km den sonra açıldığını ve daha hızlandığını söylüyor.(Ben 5.500 km deyim.Bunu test edemedim.Eğer satmazsam görücem inşallah)
    5.Son yaptığım uzun mesafeli yolculukta (300km.) dönüşte ters yönden esen rüzgara yakalandım ve max.hız 80'i geçemedim.Kamyonlar ve otobüsler tarafından sürekli sollanarak kabus gibi bir yolculuk yaptım.Ancak aynı yolda rüzgara karşı 110'nun altına düşmediğini söyleyen cbf 150'ci arkadaşlar var.Belki benim motorda problem vardır.Ancak servise durumu anlattığımda rüzgara karşı hız düşer normaldir dedi ve tüm bakımlarını yaptıktan sonra motorunda hiç problem yok dedi.(aslında benim motormu problemli diye çok kafa yormucam.benim gibi hız konusunda şikayetçi çok insan var cbf 150 kullanan.Ben elden çıkarıp daha yüksek cc'ye geçmek istiyorum.)
    6.Düz ve rüzgarsız yolda hafif rampada hızın 90'nında altına inmesi bazen insanı çileden çıkarıyor.
    7.Max. hızınızı rüzgar belirliyor.Önününde bir tepe gibi rüzgarı engelleyen bir engel varsa hızınız birden 90'dan 100'e çıkıyor.Tünele girdiğinizde aynı şekilde.Tam tersi aniden karşınızdan rüzgar esmeye başladığında aniden 100'den 90'a düşüyorsunuz.Hızı sabit tutmak zor.Genelde 100'le gitmek için gazı köklemem gerekiyor.

Sonuç olarak :

En kısa sürede cbf 150'mi satıp 600 cc ayarında suzuki vstorm tarzında bir motor almayı düşünüyorum.Şehirlerarası uzun menzilli yolculuklarda benim için yeterli değil cbf 150.Aslında cbf 150'yi satmayıp kısa mesafeli yolculuklarda ve şehir içinde bunu kullanmak lazım ama iki motor fazla gelir bana.Sattığımda ikinci ele düşeceğinden belki zararım 1.5 milyarı bulacak sanırım.Bu yüzden Cbf 150 almayı düşünen arkadaşlar artılarını ve eksilerini iyice düşünsün ve benim gibi zarara uğramasın isterim.Eğer ileride maddi durumum daha iyi olur derseniz sakın cbf 150 almayın direk 600 cc ile başlayın.Çünkü Cbf 150 size motorculuğu sevdirir ancak tatmin edemez.

ByPRoMiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MondiaL 150 Zat + honda 150 cbf
    Motorum 1800 de 1300 de Bakıma gittim 40 ytL aLdıLar Motor gayet iyi 35 ytL Lik benzinLe 420 kusur gittim.. daha önce mondiaL 150 zat wardı yanarım yanarım mondiale o kadar benzin ve masraf yaptıgıma yanarım.. gayet güzeL vede kuLLanısLı..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    arkadaşlar ellerinize sağlık yorumlar için teşekkür ederim daha fazla yorum almak daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorum çünkü kara cbf 150 çarşamba elimde motorun parasını verdim işlemlere başladılar çarşamba elimde..

şimdi ortalama 60 ykr 80 ykr gibi yakıt tüketimi olduğunu söylüyorlar (rodajı bitmiş)

rodajı bitmemiş yada yeni bitmiş olanları 90 ykr 110 ykr yaktığını söylüyorlar..

yakıt tüketimi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorum..

motorun üst kapağının üstünde aliminyum boru var kapaktan çıkıyor geri dönüşüm kutusuna benzer bir parçaya giriyor(şu çin malı vitesli motorlardaki geri dönüşüm sistemine benziyor) bu motorda geri dönüşüm sistemi varmıdır..

lastiklerinin yol tutuşu zayıf diyorlar ve tubeless lastikleri varmış..

max hızı rodajı yeni bitmiş olanlarda yani 5000km ye kadar olanlar 110 u zor gördüklerini söylüyorlar ama 10.000km yi devirenler 130 - 140 km gibi hızlara ulaştığını söylüyorlar..

far ampulundan ziyade başka bir sorunu varmıdır..

hep mış,, miş,, muş lu kelimeler kullandım çünkü bende başkalarının yalancısıyım vitesli motor olarak tecrübem çok var bu motorda gayet hoş ve güzel geldi parasını ödedim palakamın çıkmasını bekliyorum yaşadığınız problemleri yazarsanız bende başıma geleceklerden haberdar olurum herkese teşekkürler tekeriniz düz bassın..

karayılan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar bu cbf 150 motorların farları rölantide çalışırken neden farları çok kısık yanıyor sanki sönücek gibi oluyor tıpkı mopetler gibi neden böyle acaba
    gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY

Motosikleti
    Honda deuville
    bildiğim kadarıyla motorda geri dönüş borusu yok.yakıt benim motor 100km ye 2,8 lt yakıyo şehir içi 3 lt yani 90-110 kuruş doğrudur.
    evet lastikler dublex yani içinde şambiyel yok.ve yol tutuşu eh fena diğil le berbat arası bişey,dikkatli kullanırsan aynı lastikle 20-25 bin km yapan arkadaşlarım var.
    benim cbf 150 de tek yaşadığım sıkıntı benzin göstergesinin doğru çalışmaması başka bi sıkıntım yok şu an 4300 km deyim 805 km lik uzun yola da gittim 33 derece sıcakta gün boyu trafiktede kaldım (dur kalk şeklinde) motorda hiç bir problem çıkmadı çok şükür.
    benim hızla işim yok sağlam sorunsuz parçası ucuz motosiklet istiyorum diyosan ..cbf 150 alınır.

karayılan hemşerimin sorusunuda cevapliim: farlar akımı akü den değil dinamodan alıyor bu yüzden gazı açınca farlar güçlü ,kısınca da zayıf yanıyor.zannımca honda, akünün ömrü uzun olsun diye böyle gereksiz bişey yapmış.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı karayılan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu cbf 150 motorların farları rölantide çalışırken neden farları çok kısık yanıyor sanki sönücek gibi oluyor tıpkı mopetler gibi neden böyle acaba
    benim tvs de aynen öle ustaya gösterdim aküye yüklenmesin diye yapmışlar dedi bence sakıncası yok

bildiğim kadarıyla motorda geri dönüş borusu yok.yakıt benim motor 100km ye 2,8 lt yakıyo şehir içi 3 lt yani 90-110 kuruş doğrudur.
    evet lastikler dublex yani içinde şambiyel yok.ve yol tutuşu eh fena diğil le berbat arası bişey,dikkatli kullanırsan aynı lastikle 20-25 bin km yapan arkadaşlarım var.
    benim cbf 150 de tek yaşadığım sıkıntı benzin göstergesinin doğru çalışmaması başka bi sıkıntım yok şu an 4300 km deyim 805 km lik uzun yola da gittim 33 derece sıcakta gün boyu trafiktede kaldım (dur kalk şeklinde) motorda hiç bir problem çıkmadı çok şükür.
    benim hızla işim yok sağlam sorunsuz parçası ucuz motosiklet istiyorum diyosan ..cbf 150 alınır.

karayılan hemşerimin sorusunuda cevapliim: farlar akımı akü den değil dinamodan alıyor bu yüzden gazı açınca farlar güçlü ,kısınca da zayıf yanıyor.zannımca honda, akünün ömrü uzun olsun diye böyle gereksiz bişey yapmış.
    cevabın için tşk ederim sende gaziantep'limisin

peki bu farların akımını dinamo yerine aküden alma gibi bir imkan varmı
    zor bir işmi yaptırmaya kalksak ne kadara yaparlar

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı ByPRoMiL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorum 1800 de 1300 de Bakıma gittim 40 ytL aLdıLar Motor gayet iyi 35 ytL Lik benzinLe 420 kusur gittim.. daha önce mondiaL 150 zat wardı yanarım yanarım mondiale o kadar benzin ve masraf yaptıgıma yanarım.. gayet güzeL vede kuLLanısLı..
    bendede zat vardı ben senden çok yandım 3milyrlık masraf yaptım 1 senede ömrümü yedi sattım kurtuldum ya

Motosikleti
    Honda deuville
    karayılan dostum böyle bir imkan var herhangi bir elektrikçi hemen yapar.da motor garantiden çıkar o yüzden garanti sürsince ben böyle kullanmaya devam edicik neğedek evet dostum antepliyim 1984 de istanbula geldik.

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı 06bluedragger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ellerinize sağlık yorumlar için teşekkür ederim daha fazla yorum almak daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorum çünkü kara cbf 150 çarşamba elimde motorun parasını verdim işlemlere başladılar çarşamba elimde..

şimdi ortalama 60 ykr 80 ykr gibi yakıt tüketimi olduğunu söylüyorlar (rodajı bitmiş)

rodajı bitmemiş yada yeni bitmiş olanları 90 ykr 110 ykr yaktığını söylüyorlar..

yakıt tüketimi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorum..

motorun üst kapağının üstünde aliminyum boru var kapaktan çıkıyor geri dönüşüm kutusuna benzer bir parçaya giriyor(şu çin malı vitesli motorlardaki geri dönüşüm sistemine benziyor) bu motorda geri dönüşüm sistemi varmıdır..

lastiklerinin yol tutuşu zayıf diyorlar ve tubeless lastikleri varmış..

max hızı rodajı yeni bitmiş olanlarda yani 5000km ye kadar olanlar 110 u zor gördüklerini söylüyorlar ama 10.000km yi devirenler 130 - 140 km gibi hızlara ulaştığını söylüyorlar..

far ampulundan ziyade başka bir sorunu varmıdır..

hep mış,, miş,, muş lu kelimeler kullandım çünkü bende başkalarının yalancısıyım vitesli motor olarak tecrübem çok var bu motorda gayet hoş ve güzel geldi parasını ödedim palakamın çıkmasını bekliyorum yaşadığınız problemleri yazarsanız bende başıma geleceklerden haberdar olurum herkese teşekkürler tekeriniz düz bassın..
    km de 60 kuruş yaktığını kim söylüyor yahu. Hangi 150cc motor 60kuruş yakarki.Benzin okadar zamlandı 80kuruşdan aşşığı zaten yakan yok.Ben devirli kullandığım zaman 100kuruş civarı.2 kişi binmede dahada artabilir tabiki.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Ben 23200 km deyim.6900 km de ön lastikte yalpalama vardı ön lastik garantiden değişti.21000 km de yokuş çıkarken motordan bir çıtırtı şeklinde ses geliyordu.Motorun performnansına bir etkisi yoktu ama sağolsunlar motoru yenilediler komple garantiden.Onun dışında herhangi bir parçası değişmedi.Sadece yağ,buji ve hava filtresi değişti.Arka lastik orjinal daha 5000-10000 km rahat gider diye düşünüyorum.Yalnız zincirden gelen ses son zamanlarda arttı.Yakın zamanda yeni zincir isteyebilir.Ben genelde sakin kullanıyorum.Normal kullanımımda 2,5 lt/100 km benzin sarfiyatım var.Biraz sert ve seri kullanırsam 2,8 lt/100 km sarfiyata çıkar bu da motorun normal yaktığı değerdir diye düşünüyorum.Motora ne kadar abanırsan aban 3,2 lt/100 km sarfiyatın üstüne zor çıkarsın.Ben depoyu doldurup yedeğe geçinceye kadar (10 lt benzin) ile 450 km yol yaptım hem de 2 sefer.Ama çok kıl kullanmak lazım.Genel olarak yakıt sarfiyatının az olması ve rahat konforlu bir araç olması beni en çok memnun eden özellikleri.

csem66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF150
    Bence 80 ile 100 YTL arasında fazla da takılmaya gerek yok. Benim otomobilim km.de 350YTL yakarken şimdi CBF'ciğimde 90-100YTL yakmanın tadını çıkarıyorum. Motoruma aşığım tek kelime ile.

karayılan dostum böyle bir imkan var herhangi bir elektrikçi hemen yapar.da motor garantiden çıkar o yüzden garanti sürsince ben böyle kullanmaya devam edicik neğedek evet dostum antepliyim 1984 de istanbula geldik.

dostum sağol yorumun için.

sen yarı gaziantepli yarı istanbul'lusun ozaman

selam arkadaşlar,
    ben ilk motor olarak temiz bir ikinci el 2008 model cbf 150 almayı düşünüyorum..önce ybr de karar kılmıştım ama şimdi fikrim cbf 150 yönünde değişti..size sormak istediğim şu; 2008 model garantisi devam eden 4-5 bin km de bir cbf 150 aldığımı varsayalım..sizce dikkat etmem gereken noktalar var mı? bu motosikletlerin garanti süresi ne kadar ve ikinci el satışı herhangi bir şekilde garantiyi etkliyor mu? bir de malumunuz ikinci motor alırken almadan önce bir ustaya göstertmek gerekiyormuş.. kadıköy tarafında tavsiye edeceğiniz böyle bir ekspertiz hizmeti veren servis var mı? varsa ücreti ne civarda? motorlar hakkında çok az bilgim olduğu için bir hata yaparım diye sürekli tereddüt ediyorum, bir türlü motor sahibi olamayacağım bu gidişle..
    cevap verecek herkese çok teşekkürler..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler