uFF CBF i aldik ne güsel kullanıoduk bugun sabah babam caliştiramamiş marş bozulmus calişmiyomus itirerek caliştirmiş ama ben caliştiramam işte :(
130km git ank servise su sıcakta ne sarar ya:(
uFF CBF i aldik ne güsel kullanıoduk bugun sabah babam caliştiramamiş marş bozulmus calişmiyomus itirerek caliştirmiş ama ben caliştiramam işte :(
130km git ank servise su sıcakta ne sarar ya:(
[B][COLOR="Navy"]O BiR CaNaVaR > [/COLOR][/B][B][COLOR="Navy"]O BiR SiYaH iNCi[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Navy"]O BiR HoNDa CBF150[/COLOR] [/B][B][COLOR="Navy"] > O BiR HoNDa TuTKuNu[/COLOR][/B]
Sevigli arkadaşlar forumda bu kadar kendinden bahsedilen bir motor daha yok herhalde...Tartışmaya gerek yok Talep etmek hakkımız iyisini istedikte getirdilermi veya ürettilermi..
--Keşke üzerinde 250 cc bir motor olsa
--Keşke abisi cbf 600 gibi enduro-naked karışımı gibi daha kaslı olsa
--Keşke düşünmeden alınabilse
--Keşke evladiyelik bir Motor olabilse
--Keşke kronik rahatsızlıkları olmasa
--Keşke Servise bu kadar sık gitmesek
--Keşke Hava soğutma olmasa
--Keşke Bastınmı 250-300 km mesafeyi şişmeden boğulmadan gidebilse
--Keşke Çinde değilde malzeme ve işçilikten çalmayan başka bir fabrikada üretilebilse
--japon olsa mesela
--Keşke ve Keşke bu özellikte Türkiye şartlarına göre bir motorsiklet üretebilseler
Ama malesef tartıştığımız mot0r ne kadar Honda olsada bir 150 cc çinde üretilen bir motor bu yüzden alırken bir kez değil defalarca düşünün.
htmetin
Dostum kaliteyi anlayan anladı boşuna kendini yorma bence..
aykan
Seninki ilk parti diye heralde sorunluydu.. sorunsuz çalışıyor benimki ayrıca 38 lik dişli taktım 138 km/h hız senin canavarı getirde kapışalım..
aykan
Alırım anahtarını..ınnova babamda ya satarmıyım..
--Keşke üzerinde 250 cc bir motor olsa
CBF250 al
--Keşke abisi cbf 600 gibi enduro-naked karışımı gibi daha kaslı olsa
CBF600 al
--Keşke düşünmeden alınabilse
Çok düşündükten sonra, tekrar fazla düşünmeden aldım.
--Keşke evladiyelik bir Motor olabilse
Babamdan kalma motoru ne yapayım?
--Keşke kronik rahatsızlıkları olmasa
Ben hiç karşılaşmadım.
--Keşke Servise bu kadar sık gitmesek
Bu konuda hemfikiriz, ancak hemen her motorda bu böyle.
--Keşke Hava soğutma olmasa
500 lira pahalı olurdu, ama iyi olurdu.
--Keşke Bastınmı 250-300 km mesafeyi şişmeden boğulmadan gidebilse
90km/sa sabit hızla depo bitene kadar gider.
--Keşke Çinde değilde malzeme ve işçilikten çalmayan başka bir fabrikada üretilebilse
Lastikler hariç malzeme konusunda gayet iyi bir motor.
--japon olsa mesela
Türkiye'de üretilen Honda'lar Türk malı mı oluyor?
--Keşke ve Keşke bu özellikte Türkiye şartlarına göre bir motorsiklet üretebilseler
Bence üretiyorlar.
Herhangi başka bir marka olsaydı bin defa düşünürdüm. Honda olduğu için biraz daha az düşündümAma malesef tartıştığımız mot0r ne kadar Honda olsada bir 150 cc çinde üretilen bir motor bu yüzden alırken bir kez değil defalarca düşünün.
Arkadaşlar iki sorum var:
--Dişli büyütmek garanti bozar mı?
--Selektör yaparken olduğu gibi uzunları yakınca kısaların da yanmasını sağlayabilir miyiz?
Herkese selamlar, an itibari ile siteye üye oldum ilk adım olarak üyelikle aranıza katıldım sırada motosiklet alımı ve katılımı var Çocukluk döneminden beri bisiklete binerim, bisiklet kullanma konusunda fena değilimdir. Artık motorize olmak istiyorum ve buna birçok yönden ihtiyacım var iş, gezi,adrenalin vs. 2006 da Side'de Yamaha Bws ile ilk deneyimimi yaşadım ve hala o günden beri motor üzerine binmedim. Almak istediğim motorlar arasında ilk etapta scooter tercihim vardı Bws, AN125 vs. gibi. Sonra Innovayı düşündüm nedense vitesli olmasına karşın (çünkü vitesli motor deneyimim yok) CBF150 de karar kıldım. Özellikle benim için iş kullanımında gerekli olacağını düşündüm, yük taşıma yönünden bana uygun görünüyor. 3 çanta monte edeceğim üzerine. Doğru bir kararmıdır? Her anlamda tavsiyenize ihtiyacım var. Herkese kazasız belasız günler dilerim. Saygılarımla..
öncelikle hoşgeldin
cbf 150 her yükü taşır 3 çanta takılmış fotolar var önceki sayfalarda. bence iyi bir seçim olur cbf 150 ama motordan ne istediğini de bilmek lazım bu motorun yapabileceği maksimum değerlerden fazlasını istemezsen rahat edersin. ben bir buçuk aydır kullanıyorum 1150 kmde bugüne kadar hiç üzmedi beni hiç bir problem çıkarmadı ve üzerindeyken makina güven veriyor.
bu arada Khutuck gayet iyi cevaplar vermişsin aynen katılıyorum bu arada nedir bu çamur at izi kalsın uğraşı
Ben bunu aydınlatma sorunu için yaptım..
Gece ve aydınlatmasız şehirler arası çok kullandım, sis vs. ilave yaptım randıman alamadım. Çözüm:uzun ve kısayı bir arada kullanmak! Şöyle ki:
Orjinalde zaten Far sürekli yanacak şekilde bağlı ve parklar da öyle.
Bende parklardan kısa hüzme kablosuna köprü attım, kısa sürekli (parklarla) yanıyor, uzun ben yakarsam kısa ile beraber yanıyor..
Ama titanın altarnatörü kuvvetli, sis mis herşeyi kaldırıyor rolentide bile
İsteyen denesin derim faydalı oluyor
selamlar...
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
Ya benim motordada küçük bir ses sorunu var.böyle boş viteste gaz verince birşey titreyip şasiye çarpıyor sanki?bide bozuk yoldan geçerkende oluyor bu ses.rahatsızlık veriyor.
birşey daha,kullanım kılavuzunu okurken bişeyi farkettim.orta sehpanın arkasında kirli hava kanalımı ne öyle borular var.birinin tıpası var.kılavuzda bu tıpayı açın ve içindeki kiri boşaltın diyor.Bu ne sıklıkla yapılmalı?açamadımda tıpayı.
izzoş bu cbf 150 nin yakıtı nasıl 100 km de ne yakıyor yada 10 ytl ile ne kadar gider bana yazarmısın sanırım cbf 150 almak üzereyim..
kronik arızaları nedir..
artıları eksileri nelerdir sadece kişisel görüşlerinizi istiyorum..
işte tam depoyla 350-400 km yol gidiyo gerisini hesapla
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
Ben güvenipte alamadım arkadaşım ama cbf 250 ye kasıyorum şimdilerde alabilirsem onu alacağım..
Artılar:
+ Geniş ve iyi eğitimli, Türkiye'nin en iyi (abartmıyorum) servis ağı (hoş, zaten bakım dışında servise gitmedim hiç)
+ Düşük tüketim
+ İyi sayılacak hızlanma
+ Motora göre çok yüksek tork, ki bu sayede E-5'te hiçbir yerde 4'e inmek zorunda kalmıyorsun
+ İri görüntülü ama çevik bir motor
+ Düşük devir çeviren motor (ömrü daha uzun)
+ Son derece kullanışlı bir commuter, tartışılabilir ama YBR'den bile daha iyi gibi.
+ Düşük titreşim
Eksiler:
- Redline'a girmeden son sürat 100
- Devir saati yok
- Duro lastikler sudan çok korkuyor
- Yedek parçalar ve servis biraz daha pahalı
- İnce lastikler (görüntü olarak)
Bu motorun (hakkaten) hiç bir kronik sorununu duymadım. Sadece lastiklerden şikayet ediliyor, ama o da 100-150YTL'ye yeni bir çift lastik takarak giderilebiliyor Bir de uzun yolda yağ eksiltme sorunu olduğu iddiası var, ama benim yağ 2000km yüksek hızlı geziden sonra bile hala tamdı ve sarı renkteydi.
4000km oldu benim, son derece memnunum.
bu motorda krang sorunu diye bişey yok...ilk defa duyuyorum.
2000km. deyim yağ eksiltme yok.
yağ değişimi haricinde hiçbir masraf ,arıza olmadı.
zincir gevşiyo dediler .zincirde gevşemede yok.
ampül patlar dediler .henüz patlamadı.
titreşim kesinlikle yok.
düzde 110km hız yapıyo. banada yetiyo.
bu motorda kronik tek bir arıza var .oda benzin göstergeleri hemen hepsinin doğru göstermemesi. 2000km süresince izlenimlerim böyle..
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)