Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Temmuz 2008, 12:43
arkadaşlar merhaba.....
önümüzedeki hafta sonu motorumla geziye çıkıyorum yaklaşık 2000 km bu yolu 3 günde gitmeyi planlıyorum yalnız motor küçük ve yag sogutmalı tedirginim yolda beni zor durumda bırakacak arızalar açabilirmi ...?
uzun yol tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum her konuda ....
yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler...
Reklamlar
-
19 Temmuz 2008, 12:45
aspuzu adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba.....
önümüzedeki hafta sonu motorumla geziye çıkıyorum yaklaşık 2000 km bu yolu 3 günde gitmeyi planlıyorum yalnız motor küçük ve yag sogutmalı tedirginim yolda beni zor durumda bırakacak arızalar açabilirmi ...?
Hayır..kesinlikle sorun olmayacaktır..ama sen yanına idareten takım al..ben 900 km uzun yol yaptım hiçbir sorunum olmadı..
-
19 Temmuz 2008, 13:09
izzet222 adlı üyeden alıntı
Hayır..kesinlikle sorun olmayacaktır..ama sen yanına idareten takım al..
ben 900 km uzun yol yaptım hiçbir sorunum olmadı..
tek marştamı 900 km yaptın ?
-
19 Temmuz 2008, 13:28
tek marştamı 900 km yaptın ?
Dostum tek marşta 900 km yapılmaz ama benim gittiğim yer 450 km ve 30 dakika mola ile 100-110 km hız aralığında rahatça gittim..
-
19 Temmuz 2008, 16:33
merhaba arkadaslar,
bugunlerde ilk motorumu almak icin arastirma yapiyorum. cbf150 en guclu aday.
bu basliga birakilan mesajlarinizi okumaya basladim. 5948 mesaji okumam biraz zaman alacak.
cevap bulmam gereken ilk soru, 0 km mi yoksa ikinci el bir motor mu almaliyim sorusu.
honda'nin web sayfasindaki fiyat listesi, 2007'den kalma. cbf150'nin su anda anahtar teslimi kac liraya alinabildigini bilen var sa yazabilir mi?
ankara'da efe honda disinda 0 km honda alinabilecek bir yer var mi?
cevaplariniz icin simdiden tesekkurler....
-
19 Temmuz 2008, 16:37
demir_at
Honda fiyat listesi 2007'den kalma değildir..Cbf150'nin peşin fiyatı 3640 YTL'dir..
-
20 Temmuz 2008, 17:14
gezgin_33 adlı üyeden alıntı
Merhabalar. CBF 150 ile 4. vitesde 120 yapmak mukun mu? Bunu yaptıgını soyleyen kişi Honda yetkili servisde calışıyordu. Anlaşmazlık yuzunden yetkili servisden ayrılıp özel servis acan bi ustanın yanında calışıyor. Motorunda hiç bir sekilde oynama yapmadıgını soyluyor.. Ama bana kalırsa hız sabitleyiciyi iptal ettirmiş olabilir Diye düşünüyorum... Sizin fikriniz nedir..
benim cbf 150 nin arka dişlisi 38 lik ve 4.viteste 120 km hızı görüyorum, yani bunu devamlı yapmıyorum,
5.viteste ise 120 km hız ve üzeri 138 km hıza kadar çıktım.
-
21 Temmuz 2008, 10:34
arkadaşlar merhaba.....
Uzun yol olacagı için ister istemez motorun fazla ısnacaktır. Motor yagını sık kontrol etmeni hatta yanına bir miktar motor yagı almanı tavsiye ederim. Yada yolda gördügün ilk BP istasyonun dan da alabilirsin.
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
21 Temmuz 2008, 10:38
-
21 Temmuz 2008, 10:47
Chatkut abi su karburator üzerindeki ayar vidası nedir bilgin varmı. kimse bu konuda bişi yazmamış.. Acil bilgi lütfen..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
-
21 Temmuz 2008, 19:03
eğer motorun plastiği üzerindeki deliğin denk geldiği vidadan bahsediyosanız (sanırım sağ taraftaydı, siyah plastikte tornavida girecek kadar bir delik var ve deliğin diğer tarafı bir vidaya ulaşıyor...)
o vida karbüratörün benzin havuzunun vidası, vidayı gevşetince motorun altındaki tahliye hortumundan benzin akar, amacı sanırım karbüratör hazuvunu boşaltmak. yani karbüratörün memelerini falan temizleyeceğin zaman benzin musluğunu kapatıp bu havuzu vidayı gevşeterek boşaltınca havuzu söküp içindeki memeleri temizleyeebilirsiniz...ben mazot olmadığı zaman zinciri temizlemek için bu vida ile benzin çekiyorum motordan
-
22 Temmuz 2008, 00:36
bir depoyla normal kullanımda kaç km yol yatınız acaba sorabilirmiyim???(sordum gettiii)))
Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....
-
22 Temmuz 2008, 00:52
full depo benzinle (13 lt) 460 km yaptım. biraz devirli kullanmama rağman bu menzile ulaştım. daha sakin kullanımda 500 km görülebilir
-
22 Temmuz 2008, 10:42
chatkut adlı üyeden alıntı
eğer motorun plastiği üzerindeki deliğin denk geldiği vidadan bahsediyosanız (sanırım sağ taraftaydı, siyah plastikte tornavida girecek kadar bir delik var ve deliğin diğer tarafı bir vidaya ulaşıyor...)
o vida karbüratörün benzin havuzunun vidası, vidayı gevşetince motorun altındaki tahliye hortumundan benzin akar, amacı sanırım karbüratör hazuvunu boşaltmak. yani karbüratörün memelerini falan temizleyeceğin zaman benzin musluğunu kapatıp bu havuzu vidayı gevşeterek boşaltınca havuzu söküp içindeki memeleri temizleyeebilirsiniz...ben mazot olmadığı zaman zinciri temizlemek için bu vida ile benzin çekiyorum motordan
Yok abi o degil. Motorun sol tarafında. Rolanti ayar vidasının yanında. Kullanma kılavuzundan fotosunu koymuşdum. önceki mesajımda. Tekrar ekleyeyim bari.
Resimde tam olarak görünen rolanti ayar vidası. Bunun hemen sol yanında bir vida daha var onu soruyorum...
-
22 Temmuz 2008, 10:44
Normal kullanım 13 Lt 500 km..
-
23 Temmuz 2008, 11:55
Sakin kullanımda yakıtı kaç lt'ye düşürebildiniz ?
-
23 Temmuz 2008, 12:08
Ya millet sakin kullanımda 500 falan yazmışsınız. Ben yolun %70ini artcılı olmak uzere 350 kmyi çok çok da fazla geçemiyorum( yedek hariç ). Gerçi hiç sakin kullandığım söylenemez ve malum şehir içi dur kalk. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum siz ne dersiniz ?
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
-
23 Temmuz 2008, 12:16
Terrorizer
Kaç km'de sin ?
Yedek hariç 380-400 km yapması lazım yedeklede en az 70-80 gitmesi lazım..
-
23 Temmuz 2008, 13:50
aslında ii bir mesafe..bir depoyla 500 km.tabi sakin kullanmak lazım...
Durdurun Dünyayı İnecek VARRRRR!!!.....
-
23 Temmuz 2008, 18:41
mondializzet100 adlı üyeden alıntı
Terrorizer
Kaç km'de sin ?
Yedek hariç 380-400 km yapması lazım yedeklede en az 70-80 gitmesi lazım..
Ben de Terrorizer e katılıyorum. Benim motor 6400 km ye gelmek üzere. Yedek hariç bir depo ile 340-350 km gidiyorum. Sakin kullandıgımı soyleyemem.
Gecen hafta ölçmek için depoyu boşalttım 1 litre benzin koydum. Yanıma da 1 litre şişeye yedek aldım. Niyetim max 80 km hız ile sehir için de denemekti. Ama ani bir karar vererek aşimle birlikte yaylaya gittik. 10 km normal sehir içi 21 km rampa ve virajlarla dolu yayla yolu olmak toplam 31 km gittik. Bana kalırsa daha giderdi çünkü uzun bir rampanın ortasında kaldık. Malum rampada benzin geriye dogru gitmişdir. Motorun yuku yaklaşık olarak 155-160 kg var dı. Sizce bu yakıp sarfiyatı nasıl...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 32 kullanıcı var. (0 üye ve 32 misafir)
Bu Konudaki Etiketler