Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Cbf 150
    Arkadaşlar uzun bir aradan sonra herkese tekrardan merhaba ; cbf ' imle tam tamına sağlıklı bir şekilde 5900 lere ulaştık... Yalnız bir konuda sıkıntım var fakat bazı arkadaşlar hatta servis bile hepsinde oluo bu sorun dediler. Sorunum şu ki; seyir halindeyken sanki arabanın şaftındanmı-şanzumanundanmı, hani bir uğultu gelir ya heh işte tam onun gibi bir uğultu geliyor makinadan... Bu konuda engin fikirlerinizi almak isterim... Neden kaynaklanıo acaba...

Saygılar,sevgiler, hürmetler herkese...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Merhabalar. CBF 150 ile 4. vitesde 120 yapmak mukun mu? Bunu yaptıgını soyleyen kişi Honda yetkili servisde calışıyordu. Anlaşmazlık yuzunden yetkili servisden ayrılıp özel servis acan bi ustanın yanında calışıyor. Motorunda hiç bir sekilde oynama yapmadıgını soyluyor.. Ama bana kalırsa hız sabitleyiciyi iptal ettirmiş olabilir Diye düşünüyorum... Sizin fikriniz nedir..
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. CBF 150 ile 4. vitesde 120 yapmak mukun mu? Bunu yaptıgını soyleyen kişi Honda yetkili servisde calışıyordu. Anlaşmazlık yuzunden yetkili servisden ayrılıp özel servis acan bi ustanın yanında calışıyor. Motorunda hiç bir sekilde oynama yapmadıgını soyluyor.. Ama bana kalırsa hız sabitleyiciyi iptal ettirmiş olabilir Diye düşünüyorum... Sizin fikriniz nedir..
    ben inanmiyom gözümle görsem inanmam dogaya aykiri bikerem
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı Ra_Messu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Khutuck o taraflar benim mekanlar zaten, hele bi alışalım moturumlan gideriz elbet Nolan N62 kask, richa yazlık mont ve yine richa eldiven aldım. Mototalde ufo marka dizlik yoktu sixsixone vardı o da biraz pahalı geldi sonraya bıraktım. Koruma demirini de erken söyleseymişim takacaklarmış ama söylemediğim için kaldı o da. Sonra inşaallah. Aynaları değiştirmeyi düşünüyorum şu an ama dediğim giib henüz erken değişiklikler için. Başka öneriler varsa alayım lütfen. özelden de yazabilirsiniz.
    Aynalar bana da ufak geliyor, dışbükey küçük aynalardan yapıştırmayı düşünüyorum. Dizlik vs. almak istiyorsan Feyizoğlu'na bir bak, benim eve çok yakın, haber verirsen beraber gideriz.

Hız sabitleyici diye bir şey yok ki motorda 4. viteste 120 yapması için ya motorun yaklaşık 10 bin devir çevirmesi lazım, ki 4. viteste redline'da 8000 devir civarı son hız 100km/sa civarı olduğunu düşünüyorum, ya da 15'lik orijinal ön dişli yerine 18'lik falan takmalı, o zaman da motorun gücü o hıza çıkmaya yetmez. Büyük olasılıkla kolpadır

Motosikleti
    Honda CBF 150 Honda Dylan 150
    Ben dişli değişikliğinde bulundum 4.vites 115 5.vites 127 görüyor..

ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    arkadaşlar bizim motorlarda devir kesici var ..cbf 150 normalde 8000-8500 devir yapabilen bir motor. devir kesici sayesinde 7000 deviri geçmiyor.devir kesici yi iptal edilirse 4. vites 120 km. olabilir ama emin deyilim.devir kesici motor red line a girmesin krang kırmasın diye koyuyolar bildiğim kadarıyla.
    hemen söyliyeyim bütün bunları cbf 150 kullanıcılarından duydum .kendim uydurmuş deyilim ona göre.

Motosikleti
    SUZUKİ GSR600
    arkadaşlar fotolardaki cbf 150 aynı tvs apache gibi farketmişsinizdir heralde garip değil mi

a.banus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf150
    Alıntı cifi82 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar uzun bir aradan sonra herkese tekrardan merhaba ; cbf ' imle tam tamına sağlıklı bir şekilde 5900 lere ulaştık... Yalnız bir konuda sıkıntım var fakat bazı arkadaşlar hatta servis bile hepsinde oluo bu sorun dediler. Sorunum şu ki; seyir halindeyken sanki arabanın şaftındanmı-şanzumanundanmı, hani bir uğultu gelir ya heh işte tam onun gibi bir uğultu geliyor makinadan... Bu konuda engin fikirlerinizi almak isterim... Neden kaynaklanıo acaba...

Saygılar,sevgiler, hürmetler herkese...
    o uğultu da sorun yok bütün cbf 150 lerde var daha doğrusu honda nın özelliği

6600km deyim rampa aşağıya 125 km yi gördüm motor defalarca kesiciye girdi 120 ye düştü tekrar125 oldu 5 viteste.
    4. viteste 120km yapması bana mantıklı gelmiyo.
    yaw boşverin sürati sonra durdurması zor oluyo lastiklerin yere bastığı yer avuç içi kadar bile değil durabileceğiniz kadar sürat yapın derim ben size

avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r

merhaba

merhaba cbf ciler. ben ybr 125 kullanıcısıyım. ikisi kardes sayılır, her ikisinin de birbirinden ustun tarafları var, eksikleri de var. cbf lerin arka suspansiyonunun cagdaş tek amortisorlu olmasını cok begeniyorum, fakat kişisel begenimce o ön grenaj sökülüp de yuvarlak naked tipi far takılırsa o zaman mukemmele yaklaşacak cbf. tekrar soyleyeyim bu benim gibi naked seven birinin kişisel fikri. acaba siz ne dersiniz?

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı avare rulman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba cbf ciler. ben ybr 125 kullanıcısıyım. ikisi kardes sayılır, her ikisinin de birbirinden ustun tarafları var, eksikleri de var. cbf lerin arka suspansiyonunun cagdaş tek amortisorlu olmasını cok begeniyorum, fakat kişisel begenimce o ön grenaj sökülüp de yuvarlak naked tipi far takılırsa o zaman mukemmele yaklaşacak cbf. tekrar soyleyeyim bu benim gibi naked seven birinin kişisel fikri. acaba siz ne dersiniz?
    ben kardeş oldugumuzu sanmiyorum ya hep birbirimize taş atiyoruz yok senn devir saatin yok benim var ayaktan marşim var falan filan
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    bugün şirinevleri kocasinana bağlayan yeni yolda motorumla yavaş yavaş giderken birden yanımdan pır diye siyah bi cbf150 geçti sırtında askeri kamuflaj bi sırt çantası vardı saçı uzundu ve açık renk çene açılır bi kaskı vardı montu yoktu beni solladı abuk sabuk hareketler yapmaya başladı önündeki münibüsü solla sollayamadı öyle bi yalpa yaptıki az daha hava atayım derken düşecekti zor topladı ucuz yırttı ilerde trafik olmasa yanına gidip akli dengesi yerindemi diye soracaktım kafamı daha da bozsaydı ona yine bi innova hüsranı yaşatırdım cbf ini satanlar arasına girerdi eğer bu arkadaş bu topicdeyse bun iyi okusun az daha b.k yoluna düşecek bir adamı arkadan seyrettirmekten zevkmi alıyor acaba
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Alıntı enzo35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar fotolardaki cbf 150 aynı tvs apache gibi farketmişsinizdir heralde garip değil mi
    Benim motor 6200 km de bu sesi bende yeni farkettim. daha önceleri cok az dı... Arkadaşlar CBF 150 nin karburatorunde iki tane ayar vidası var. Birisi rolanti aayar vidası diger vidanın ne oldugunu bilen var mı. Tahminimce ya hava yada benzin ayar vidası olmalı. Sitede Metehen abinin yukledigi CBF kullan ma kılavuzu olacaktı bulabilirsen oradan alıntı yapıp ekleyeyim bari.. Arkadaşlar bahsettigim vida resimde görünen vida. Kullanma kılavuzunda bu vidanın ne işe yaradıgını vermemiş...

Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

MEGAN66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR250R Gelincik
    Arkadaşımda kırmızı 2007 model cbf150 var lastiklerden şikayetçi, bu sebepden dolayı 3 kez motor yatırdı. Motorun grenajlarında çizikler ve boyada kazınmalar var. Kaporta boya tamiri için ne yapabiliriz, servislerde en ufak parça 100 ytlden aşşağı değil, sanayideki boya satıcılarında motosikletin sözüm ona boyası farklı olduğundan dolayı boya yok, nerden nasıl kaça yaptırabilir ve lastikleri ne ile değiştirebiliriz.
    Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
    İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
    Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Bu aralar herkes cbf 150 parçalarının pahalılığından bahsediliyor...daha önce burda verilen fiyat listesi var elimde ve bu fiyatlar değişmedi pek aynı sayılır...bence parça fiyatları cidden çok ucuz...listeyi inceleyin...100 ytl ye yeniden motor yaptırılıyor..piston segman slindir vs

CBF 150 Parça Fiyatları

Parça İsmi Ad. Birim Fiyat
    1 CDI Ünitesi 1……………..119 YTL
    2 Ateşleme Bobini 1………….7 YTL
    3 Buji başlığı 1………….3 YTL
    4 Buji 1…………..10 YTL
    5 Ön far 1………..67 YTL
    6 Far atomu 1………63 YTL
    7 Sinyal ön sağ 1……. 21 YTL
    8 Sinyal ön sol 1….. 21 YTL
    9 Anahtar seti 1…. 63 YTL
    10 Arka stop 1…. 66 YTL
    11 Ampul,sinyal için 1…. 4 YTL
    12 Anahtar takımı 1… 77 YTL
    13 Anahtar sinyal 1… 19 YTL
    14 Marş rölesi 1… 14 YTL
    15 Kilometre saati 1…. 27 YTL
    16 Korna komple 1….. 10 YTL
    17 Zincir 428h 1…. 20 YTL
    18 Zincir dişli 1….. 20 YTL
    19 Ön fren diski 1…. 34 YTL
    20 Fren pedalı 1…. 14 YTL
    21 Sağ amortisör 1….. 80 YTL
    22 Sol amortisör 1…. 82 YTL
    23 Arka amortisör 1…. 118 YTL
    24 Gidon komple 1…. 19 YTL
    25 Sol levye 1….. 7 YTL
    26 Sol levye komple 1…. 15 YTL
    27 Sağ ayna 1…. 28 YTL
    28 Zincir muhafaza 1…. 11 YTL
    29 Ön çamurluk 1…. 50 YTL
    30 Siperlik 1…. 41 YTL
    31 Siperlik camı 1…. 14 YTL
    32 Granaj siper sağ-sol br adedi 1…. 87 YTL
    33 Silindir komple 1…. 72 YTL
    34 Piston 1….. 13 YTL
    35 Segman,piston 1….. 6 YTL

36 Zincir gergi 1….. 10 YTL
    37 Hava filtresi 1….. 6 YTL
    38 Gaz teli 1….. 6 YTL
    39 Jigle teli 1….. 5 YTL

40 Susturucu komple 1….. 163 YTL
    41 Debriyaj teli 1….. 5 YTL
    42 Ön zincir dişlisi 1….. 4 YTL
    43 Vites pedalı 1…… 16 YTL
    44 Sağ granaj 1….. 54 YTL
    45 Arka çamurluk 1….. 34 YTL
    46 Sağ yan kapak 1….. 25 YTL
    47 Balata arka fren 1….. 31 YTL
    48 Balata ön fren 1….. 63 YTL
    Toplam Fiyat : 1.744 YTL.
    * Bu fiyatlara işçilik ve KDV dahil değildir.

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    değişmiştir bu fiyatlar dostum dahada ucuzlamıştır...

Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    kilometre saati 27 ytl arkadaşlar
    cbf 250 nin km saat en son 1000 ytl civarındaydı

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    benim boyum 1,71 ve 16 yaşındayım bu motoru rahatlıkla kullanabilir miyim ?
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    Alıntı celıl ybr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim boyum 1,71 ve 16 yaşındayım bu motoru rahatlıkla kullanabilir miyim ?
    boy açısından bir problem yaşayacağınıu sanmıyorum...
    ama yinede bi üzerine oturup kendin denemeni tavsiye edebilirim kardeşim

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki ben senin motosikletinle 1 tur atabilirmiyim
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verdiğin cevap için teşekkür ederim ebicim saygılar..
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler