Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler niye bizim motora diğer flaşörler uyum sağlamıyor...bu gün today flaşörünü aldım uyum sağlamadı önceden diğer flaşörleri taktım gene uyum sağlamadı upppsss bilen varsa bilmeyenlere anlatsın )
    innova flaşörünü dene bide

Alıntı mondializzet100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu farlara çözüm bulan oldumu...Virajları dönünce gazı bırakıyorum haliyle farda çok zayıflıyor...Mecburiyetten hep uzunları kullanıyorum...
    izzet yapcak bişey yok diğer yaptığın tüm uygulamalar aküyü gebertir..

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gezgin kardeş işte burda olay bitiyor...ben neden kendi servisimi öneriyorum..bu yüzden...el enseyim...tüm diğer müşterilerde makinasına ne yapıldığını görürler...bunun adı işte profesyonellik derler birde...alakası yok...ben makinamı göremezsem o servise vermem...
    kendi servisimi kötülemek gibi olmasın ama ben biçok serviste o görülmeyen noktada araçlara hiç bişey yapılmadıgını biliyorum adı bakım frenleri sık yağ değiştir zincir ger bukadar bunun haricinde hiç bişey yapılmaz......yok rulman kontrolü yok balans kontrolü supap ayarı çok zor .....başında beklemenede çoğu izin vermez ondan sonrada mekanik işçilik adı altında motorun yatma parasını alırlar.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    gezgin kardeş işte burda olay bitiyor...ben neden kendi servisimi öneriyorum..bu yüzden...el enseyim...tüm diğer müşterilerde makinasına ne yapıldığını görürler...bunun adı işte profesyonellik derler birde...alakası yok...ben makinamı göremezsem o servise vermem...
    Mete abi motor 1000 km bakımında ara ara atölye bölümüne girdim bakım olarak gördüklerimin dışında bişi yapıldıgı yazmıyordu fiyatıda normaldi. Bu konuda servisime güveniyorum zaten Honda sucular mersin de en büyük honda servisi. Birde yapılan degişiklikler motorda kendini belli ediyor zaten. Peryodik bakım dışında diger ufak seyleri müşterinin önünde yapılıyor. Kısaca ben servisime güveniyorum ve memnunum. Hemen her konuda bilgilendiriyorlar...

Arkadaşlar bir ara aykan kardeşimiz CBF150 nin arka dişlisini 42 den 38 e düşürmüştü.. sonuclarının güzel oldugunu söylemişti... Bunun yerine CBF150 de 15 lik olan ön dişliyi 16 lık CBR125 dişlisi ile (Dişlide küçük bir revizyon yaparak) degiştirmek cok daha iyi performans saglıyormuş. Arkayı 42 den 38 düşürünce 4 diş fark ediyor. Bu durumda motor bayagı bi güçden düşmüş oluyor iki kişi kalkışlarda ani hızlanmalarda zorlanıyor. Ama önden bir dişli degiştirince ki bu arkadan 3 dişli degiştirmiş gibi oluyor. son hızda biraz daha yavaş kalıyor ama motorun çekişi fazla düşmemiş oluyor. Kalkışlarda ve ani hızlanmalarda daha iyi durumda. Birde orjinal dişlideki gibi motor 5 vitesde son devirde oldugu gibi fazla bagırmıyor.

NOT: ben suan taktırmadım ama dişiliyi hazırladım bu bilgiler taktıran bi arkadaşın verdigi bilgilerrdirrr...

Dişlide yapılması gereken degişiklik ise iç freze çapını biraz genişletmek oluyorr...

ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    yav arkadaşlar bişey soracam motosikletler için egsozt muaynesi gerekiyomu?
    sakın gülmeyin harbiden bilmiyorum

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yav arkadaşlar bişey soracam motosikletler için egsozt muaynesi gerekiyomu?
    sakın gülmeyin harbiden bilmiyorum
    gerekmez rahat ol zaten emisyon kontrolü yapılsa en iyi değer onda çıkar öle bi susturucu sistemi yapmışki adamlar....katalitik konvertör bile var içinde...

Motosikleti
    Honda deuville
    hay sağolasın be aykan valla içim rahatladı.ne biliim tüm arabalarda şart motoru bilmiyodum valla..

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hay sağolasın be aykan valla içim rahatladı.ne biliim tüm arabalarda şart motoru bilmiyodum valla..
    nedemek ama eminde değilim haşaka şaka muayneleri 2010 yılında zanndeiyorum cbflerin oda traştan muayne para alacaklarya nasıl alırlarsa alsınlar...

Motosikleti
    Honda deuville
    benim muayne 2011 e kadar o sorun değil e sigortayıda biliyoz senede bir.
    işte bi egzost kafamı kurcalıyodu .gerçi onu da şart koşarlarsa on dakikalık iş parasıda bişey değil şimdi giderim egsoz muayne istasyonuna herifler gülmesin bize yav bunun muaynesimi olur diye....
    işte onun için sorayım dediydim...

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    innova flaşörünü dene bide
    onunkisi tik tak diye ses çıkarıyomuu?yoksa servisteki usta elektronikciye gidip çan taktırmam gerektiğini söyledi....
    Mustafa Kemal Atatürk

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Selam dostlar...
    cbf nin jantları bana kaça mal olur fikri olan var mı?
    Tüm ölçüleri(kampana, disk vs..) titana uyumlu almak için ne isterler yedek parçada...
    Piyasanın kurdu mete abi cevap bekliyorum...
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mete abi motor 1000 km bakımında ara ara atölye bölümüne girdim bakım olarak gördüklerimin dışında bişi yapıldıgı yazmıyordu fiyatıda normaldi. Bu konuda servisime güveniyorum zaten Honda sucular mersin de en büyük honda servisi. Birde yapılan degişiklikler motorda kendini belli ediyor zaten. Peryodik bakım dışında diger ufak seyleri müşterinin önünde yapılıyor. Kısaca ben servisime güveniyorum ve memnunum. Hemen her konuda bilgilendiriyorlar...

Arkadaşlar bir ara aykan kardeşimiz CBF150 nin arka dişlisini 42 den 38 e düşürmüştü.. sonuclarının güzel oldugunu söylemişti... Bunun yerine CBF150 de 15 lik olan ön dişliyi 16 lık CBR125 dişlisi ile (Dişlide küçük bir revizyon yaparak) degiştirmek cok daha iyi performans saglıyormuş. Arkayı 42 den 38 düşürünce 4 diş fark ediyor. Bu durumda motor bayagı bi güçden düşmüş oluyor iki kişi kalkışlarda ani hızlanmalarda zorlanıyor. Ama önden bir dişli degiştirince ki bu arkadan 3 dişli degiştirmiş gibi oluyor. son hızda biraz daha yavaş kalıyor ama motorun çekişi fazla düşmemiş oluyor. Kalkışlarda ve ani hızlanmalarda daha iyi durumda. Birde orjinal dişlideki gibi motor 5 vitesde son devirde oldugu gibi fazla bagırmıyor.

NOT: ben suan taktırmadım ama dişiliyi hazırladım bu bilgiler taktıran bi arkadaşın verdigi bilgilerrdirrr...

Dişlide yapılması gereken degişiklik ise iç freze çapını biraz genişletmek oluyorr...
    sen memnunsan sorun yok ...

Alıntı tbk_1980 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam dostlar...
    cbf nin jantları bana kaça mal olur fikri olan var mı?
    Tüm ölçüleri(kampana, disk vs..) titana uyumlu almak için ne isterler yedek parçada...
    Piyasanın kurdu mete abi cevap bekliyorum...
    abi o uzun iş ya...çünkü telefonda sorulcak bi mevzu değil...servise gidilip bakılması lazım...Titanla aynımıdır değilmidir...Bursada Honda servisine gidip fiyat istesene kanka...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onunkisi tik tak diye ses çıkarıyomuu?yoksa servisteki usta elektronikciye gidip çan taktırmam gerektiğini söyledi....
    valla ben memnunum çıkartıyo tik tak sesini ama daha az todaydan galiba..
    servis nereye gidiyorsun orda kıvrak varmı?soruştururduk?

Motosikleti
    CBF-150
    [QUOTE=mete_han;1065354]sen memnunsan sorun yok ...

Akrakaşlar bu CBF in ön dişli degiştirme işine ne diyorsunuz. Ben motor söyle 5000 km lerde fanal taktırıyım motor tam olarak kendine gelsin diyorum... iyi olamaz mıı..

Motosikleti
    dişli olayına servis gereksiz dedi vazgeçtim...kısa hızlanmalarda çok iyi sonuclar verdiği söylendi ama...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    [QUOTE=gezgin_33;1065505]
    sen memnunsan sorun yok ...

Akrakaşlar bu CBF in ön dişli degiştirme işine ne diyorsunuz. Ben motor söyle 5000 km lerde fanal taktırıyım motor tam olarak kendine gelsin diyorum... iyi olamaz mıı..
    ön dişliyi değilde arka dişliyi değiştirebilirsin 42 olan dişliyi 38 yaparak
    sirkecide bulunuyor 15 ytl
    98 Beygir.....

Motosikleti
    CBF-150
    [QUOTE=CİHAN;1065676]
    Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

ön dişliyi değilde arka dişliyi değiştirebilirsin 42 olan dişliyi 38 yaparak
    sirkecide bulunuyor 15 ytl
    Cihan kardeş onu biliyorum zaten. Arka dişliyi 42 den 38 e düşürmekle motora fazla yüklenmiş oluyorsun. Kalkışlarda ve artcılı rampalarda veya uzun rampalarda motor cekmiyor. Ama ön dişliyi 15 den 16 ya cıkarttıgın zaman bu oran biraz daha düşüyor. Motor hem ani hızlanmalarda daha iyi performans saglıyor hem kalkışlarda fazla zorlanmıyor. hemde uzun rampalarda bayılmıyor....

1.Son hızda orjinaline göre daha hızlı fakat 38 lik arka dişli takılmışa göre biraz daha yavaş...

2. Cekiş gücü orjinale göre daha az fakat 38 lik arka dişli takılmış durumdan daha iyi oluyorrr....

Motosikleti
    KROSS 250
    öndişliyi kucultsek nası olur sizce
    sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı woxter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öndişliyi kucultsek nası olur sizce
    bisikletin ön dişlisini küçültünce ne oluyor bisiklet yavaş gidiyor motosiklette de öyle olur

[QUOTE=gezgin_33;1065786]
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Cihan kardeş onu biliyorum zaten. Arka dişliyi 42 den 38 e düşürmekle motora fazla yüklenmiş oluyorsun. Kalkışlarda ve artcılı rampalarda veya uzun rampalarda motor cekmiyor. Ama ön dişliyi 15 den 16 ya cıkarttıgın zaman bu oran biraz daha düşüyor. Motor hem ani hızlanmalarda daha iyi performans saglıyor hem kalkışlarda fazla zorlanmıyor. hemde uzun rampalarda bayılmıyor....

1.Son hızda orjinaline göre daha hızlı fakat 38 lik arka dişli takılmışa göre biraz daha yavaş...

2. Cekiş gücü orjinale göre daha az fakat 38 lik arka dişli takılmış durumdan daha iyi oluyorrr....
    ön dişliyi büyütemezsin çünkü yer yok yani dişli ile granaj arası sadece 1 cm var ve onuda kullanman imkansız yani oraya bir büyük dişli sıgmaz,

ve ben 38 lik dişli ile 2 kişi artçım 60 kilo ve tam 450 km yol yapaıp rampalarda hiç zormanmadı tabi eskisine göre söylüyorum,ve bu pekte fark edilecek gibi degil.
    98 Beygir.....

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ben memnunum çıkartıyo tik tak sesini ama daha az todaydan galiba..
    servis nereye gidiyorsun orda kıvrak varmı?soruştururduk?
    evet kıvrak burdada varama cbf uyum sağlarmikii?şu andaki today flaşör elimde patladıı
    Mustafa Kemal Atatürk

chatkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Max 250 ABS
    selam arkadaşlar...

motorumu büyütme zamanım yaklaşıyor tabi önce elimdekini satmam gerekicek...ilgilenen olursa link aşağıda...

http://www.sahibinden.com/temiz_soru...XQQdisplayitem

Motosikleti
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar...

motorumu büyütme zamanım yaklaşıyor tabi önce elimdekini satmam gerekicek...ilgilenen olursa link aşağıda...

http://www.sahibinden.com/temiz_soru...XQQdisplayitem
    dün akşam ilanına baktım ve şaşırdım...abi 3100 edermi o makina allahaşkına...yapma etme...hani diyosun 100 indirim yaparım başkada pazarlık yapmam desende satamazsın...anca Vasco gibi maldan anlamayana kitlersin oda zor...

ben senden 3100 e alıcam 200 3300 e mal edicem mal 3650...3000 ede alsam 3200...bu işleri bilmiyosan bilenlere sor...onu bunu boşver Alpere sor ona danış...15.000 km deki mal...2600 den belki satarsın...oda belki...

Alsancakta 500 km deki 2850 isterken senin bunu yazman olmaz...bari diğer ilanlara baksaydın...

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=7484757

bak eğer piyasayı ölçeyim yavaş yavaş düşerim dersen bu ilanları takip edenler var...ilana bakar heee bu ben ne versem tav olcak der arar abzürt teklifler verirler...malın gerçek değeri neyse onu yazmalısın...rakamı her düşürüşünde ilan ciddiyeti azalır...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)

Bu Konudaki Etiketler