gezgin kardeş 10.5 litre almışsın...bölü 341 km...0.3079 çarpı 100 kmde ne kadar tükettiğin...
3.080
yani kmde 3 kuruş yakıyo diyelim....
3 kuruş desek...benzin 3.22 ytl olsa orda...(çünkü Anadoluda daha düşüktür..)
9.66 liraya 100 km gidiyosun...
kilometrede 96-97 kuruş yakıyo diyebiliriz...
makinan kaç km deydi...2000 altı ise bence gayet normal...benim sübap ayarı yapılmış hali...zaman içersinde tüketimin düştüğünü motor kullanan herkes bilir...
bu en kötü tüketim durumu...açıldığında 5-6veya 7000 de bir sübap ayarı verdiğinde dahada azalacak...
Bir depo ile 400 km den fazla gidemeyenler sübap ayarını ehli bir Honda servisinde güvediği ustasına yaptırsın...motordan anlayan usta motordaki sesi kulağıyla dinler ve sübap ayarı yapılıp yapılmayacağını anlar...
aykanım o dip gazcılarla bigün Tekirdağa gittik...benzinleri benden önce bitti...ula nası köklüyolar...adamlar 120 de giderken ben 100 ü geçemiyordum o zamanlar...
haco bizim serviste demir fiyatı kaç pere tahmin et...
sordum 73 gayme...70 de değil....73 gayme...kitleme şekli yani...
Sirkeci Özene sordum...40 gayme dediler...kargo 5-6 en fazla 10 gayme tutar dediler ama o kısım net değil...napıyoruz...postaylamı çakıyon 40 gaymeyi...ben kargo cretinide öğrenipmi sana döneyim...olm kargonun tutcağı belkide harbi 10 gayme olur...onuda öğrenirim...sen alcam de yeterki...makinan yalan olcak devircen falan...10 gaymeyi geçerse çok tutarsa boşver ama 50 gayme girsek makinanı koruycak demir...
benim aklıma şu geldi bak...PTT havalesi yapsan 40 a 3 gayme alırlar en fazla...
yada ben kartımla alırım...sen karta yatırırsın Yapıkrediden ...masrafda olmaz..
bide fırça yedik iyimi grubu yavaşlatma diye...