chatkut doğru söylüyor... suan senın motorun ayıplı mal oluyor.. metehanda hatırlarsa ona bi yazı yollamıstım.. ayıplı mallar hakkında bu topicte 3 4 sayfa geri gidersen gorursun.. tuketıcı mahkemesıne bedavaya mahkeme acıyorsun hatta sen sadece dılekce verıyorsun ımza atıoyrsun onlar gerısını halledıyor ve ayıplı mal oldugu ıcın sıfır makınan sana gerı gelıyor... ama bu işlerin hepsı garantı kapsamında yapılmıs olması lazım ve garantı kıtapcıgında onaylanmıs olması lazım..
ahanda burda http://www.motosiklet.net/forum/1002566-post4856.html
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
düşüncem şu ki...ölü sezondayız...servisede ekmek lazım...sana garanti kapsamında değiştirdiği parçalardan işçilikten para kazanıyor...al gülüm ver gülüm yani...
benimde aklıma şu an geldi...benzin göstergem net göstermiyor...4/3 ü douyken boş gösteriyor...servis dediki yahu gel değiştirek...bende para kazanırım...bana hava hoş dedi...bende ne alakaysa değiştirmiyorum...
yani hepimizin elinde böyle bir imkan var...aklınızda olsun...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ya sende çok sorun yaşadın biliyosun ama bu değişimi biraz zor yaparlar biliyosun dostum ben şka yollu nekadar enduro falan yaptım desemde aslı yok okadar yaptığım enduro anca haftada bi iki kez köy yoluna girmek öle dağda falan dolaşmıyorum yani biraz agresif kullanım tarzım var kabul ediyorum ama bu arızaları verdirecek kadar değil ona bakarsan bazen diyorum hondanın c90 cup modelide var elimde ona yapmadığım işkence kalmadı 10 senedir motorda hiçbir sorun yok ve rölantide cbf 150 den daha tok çalışıyor halen km si 125000 de cbf 150 nin çok sağlam bi motor olmadığını düşünüyorum....artık eski hondalar yok c90 nın yanında made in japan yazıyor valla inanılmaz sağlam zaten en sağlam motor seçilmişti önceki haberleri takip edeniniz varsa ama cbf 150 ye düşmanda değilim motor en başta rahat konforlu yani virajlarda stabil yakıtı iyi 11350 km deyim parçalar garantiden değiştiği sürece problem yok bitince bakarız..
eski makinalarla şu ankileri kıyaslamak yanlış olur...eskiden gerçektende herkes kendi ülkesinde kaliteli mal üretirdi...kalite kontrol vardı...global dengeler ve maliyetler yüzünden üretim Çine kayınca böyle oldu...nasıl kısarız derdinde herkes...hatta ybrlerin eskileri bile daha sğlam yeni üretilen ybrlerden...geçmiş dün hep iyiydi...ama bugün ve yarın hep kötü olacak üretim kalitesi...zaman bunu gösteriyor...maliyeti düşürme çalışmaları kalitesiz mala mahkum ediyor bizi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
dostum sağol ilgilendğin için ama bu parçalar garantiden değişiyor yani 3 defa üst üste yağ kaçırmadı daha krankta sorun var tamam ama 3 defa daha aynı arızayı yapması gerekmezmi?
al bendende okadar abi aynen durum budur seri üretmin kaliteden çok fazla ödün vermesi..
aykanım benim sana bir önerim olacak...Serviste para kazanmayı bir kenara bıraksın ve senin sorunlarına garanti kapsamındayken çözüm bulsun...Önerim şu...servisine rica et...fabrikaya bir rapor yazsınlar...teknik bir rapor bu...bu modelde çıkan sorunların hepsini burda yazığın gibi fabrikaya bildirsin...makinann değişmesini isteme yetkileri var...kişisel kanaatim bu...inanki bu işler insiyatifle oluyor...ne dersin bi teklif etsene...fabrikaya sende bir mail atabilirsin...yardımcı olacaklarına inanıyorum...
krank bilyasındaki olası bir sorun zaten bilinen bişey...dandik bilya kullanıldığı için her an şanzımanı elimize alabiliriz...ama diğer yazdıkların benide endişelendirdi...
3 kere aynı arıza veya, 5 kere farklı farklı arızalar doğurursa makinan ayıplı maldır ve benım yazımı okuduysan verdıgım lınke nasıl muracat edeceğini açık açık yazıyor orda ve cebınden 5 kuruş masraf cıkmıyor.. yazıyı iyice oku çok iyi anlarrsın o 5 arızanında garanti kapsamında yaptırman gerek ve servısınde yaptıgına dair garantı defterıne işlemesi gerek
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
beyler bi sorum var motor nerden kiralıyabiliriz?
ben değiştirdim bu bilyeyi garantiden...ama yine aynı bilye takıldı, bi ihtimal honda yedek parçada kaliteyi artırdıysa bi daha sorun yaşamam...keşke kendim sağlam bilye alıp götürseymişim...buu arada bu bilyenin değişmesi çok zahmetli bir iş bütün motor komple iniyor heryeri sökülüyor
metehan abim,bende düşünüyorum 15 nolu rulmanları,ama kendim değiştiricem,servise gidersem herhalde bu değişim için beni tavuk gibi yolar.
serviste değiştiren olursada rulmanı dışardan alıp SKF yada FAG alsınlar rulmanda birinci kalite bunlardır,bu rulmanlardan daha kaliteli rulman yoktur,bir daha rulman konusunda başınız ağrımaz..
facebook(Fazer Tutkunları)
Birolum sen ve CİHAN bunu en kısa zamanda değiştireceksiniz bencede...
METEHAN ABİ
Bu cbf konusunda en bilgili sensin galiba ben sıfır bi cbf 150 aldım nasıl sence memnun kalırmıyım yada dikkat etmem gereken neler arkadaşlar yardımcı olur musunuz
İşte bu cbf 150 Türkiyede olsaydı satış rekorları kırardı...işte gerçek 150 cc...13.3 hp...8000 devirde hakkını verir...taş gibi makina...yan yattığında granajlarda kırılmaz ...koruma demiri olduğu sürece sorun yok...şu malzeme kalitesine bir bakın beyler...
Kolombiyadaki cbf 150 özellikleri...videosu...
http://www.youtube.com/watch?v=vqu5a...eature=related
buda teknik özellikleri...
gösterge paneli muhteşem...
http://www.honda.com.co/motos/productos/cbf150/#
Bu linkten VISUALES e basın...solda...
MEDIA ya basın...ordada videolar var...
işte cbf bu olmalıydı...
abi bu motor bizim cbf lerden parça olarak kaliteli galiba bana öle geldi valla bide metalik gümüş olsa daha güzel olurdu.....
yalnız arkadaşlar bi sorun var ben motoru servise yolladıgımda bunları deftere yani kullanım kitapçığına işletmiyorum zaten bilgisayarda var deniyor siz ne yapıyosunuz...
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)