Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
bakalım bizim makina kaç yapıcak bugün gittim ödemeyi yapıp vekaleti verdim istoç honda ya perşembe alıyorum hayırlısıyla
Benim makina şu an 7000 de ama 2500 civarlarında km saati değişmişti bu durumda 9500-10000 arası olması gerek.
şef konuştuğumuz gibi dimi herşey...arka çanta 35 lik Kappa...yan çantalarda kappa...bu önemli bak..1000 km ye kadar 80 i geçmiyorsun hee...aman diyim...rodaj önemli...uyan var uymayan var...bana söylenen yıllardır bu...ben rodajıma bakar ömürlük kullanırım...sattığım adamda bana dua edermi artık bilemem...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
vay küçük abim benim her şey için çok saol...evet herşey konuştuğumuz gibi ama arka çanta yok sadece yan çantalar+koruma demiri+yan sehpa ruhsat plaka bide motor tabiki 4065ytl hem ben o arka çantayı sevmiyorum bedeva verseler yinede sökerdim.
arka çanta aslında çok önemli ama tabi tercih meselesi...
arkadaşlar 2.el almadan önce kimden aldığınıza çok dikkat edin...bugün Emin arkadaşımın makinasını adım ve servise götürdüm...bazı sıkıntılar vardı...bende makinayı kullanırken hissettim...ilk kullanıcısı elini debriyajdan hiç çekmemiş...debriyaj az yalama olmuş...yalama derken kavrama hassasiyeti artmışmı denir...azalmışmı denir...nası tarif edeyim bilemiyorum...yani debriyajı yarım yaptığınızda titreme başlıyor...her motorda olur belki bu ama dediğim gibi benim makinada yarım debriyajda sorun çıkmıyor mesela...bu nedenle az km girdabına kapılmayın...düşük cc de sıfır alın...herşeyini bilin makinanın...
2004 te ybrde yaşadığım sıkıntılar...hızlanması gayet iyiydi...ama dediğim gibi debriyaj can sıktı...Mototal sert kullanmak vitesleri sert atmak lazım dedi...bi ara Bulgurluda makina kendiliğinden 5 den 4 e geçti...vallahi bak...
bi kontrol ettirdik...önemli sorunları çıkmadı...
arabalarda debriyaj bilyası vardır baskıyla debriyaj arasında o rulman paslanırsa aynı tarif ettiğin gibi titreme yapar acaba motosiklet lerde de aynı olabilirmi diyorum....
Arabalardaki bilya paslanmaz...Zaten paslanmaya imkanı yoktur... Çünkü yağın içindedir.... Eğer bilya bir şekilde zarar görürse harıldama yapar...Silkelemeyle alakası yoktur....
Eğer 1500 km de silkeleme yapıyorsa yaylarında problem olabilir.... Yada teli fazla gergindir.... Teli biraz elcekten gevşet.... Hala silkeliyorsa yaylarında problem vardır..Servise götür derim....
Motorlarda debriyaj arabalardaki gibi değildir.... Bilyası yoktur....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
bu olay bende var ama herhangibir zararını görmedim debriyajı hafif bırakırken gazı fazla verirseniz bu olur otobüste bile olur bende aldığım günden beri var...metehan abi o vitesten atma olayı bazen bendede oluyor tam geçirmek lazım yumuşak geçirdinmi olmaz bazen yumuşakça sallıyorum beşe geçen 115 km hızla giderken otomatik vites kick down açar gibi 4 e düştü vites ...sert geçirmek lazım....ya benim kafama en çok takılan şu sürat meselesi ben düzde en fazla 115 görüyorum yokuş aşşagıda 119 diyor hava rüzgarsızsa sürücünün agırlığıda önemli aslında ben 87 kiloyum ama bu motorun göstergesinede inanmıyorum bazen titriyo falan....fabrika verisi 99 km/s bişey beklememek lazım daha önce teknik katologu koymuştum buraya....
herkese iyi akşamlar arka frene basınca ses geliyor yardımcı olurmusunuz 2500km motoru pek fazla kullanmıyorum 1.5 sene oldu alalı yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
Aynen yokuş aşşğı 125 yapmıştım bir ara Düz yolda rüzgarlı ise 105 rüzgarsızsa 115 falan yapar maksimum. 20 milyonada 185km gidiyorum.Ondan sonrada yedeğe geçiyor Geçen gün Apachesi olan biriyle konustum kuryeymiş kendisi.Bu ilaç taşıyanlardan.Apachenin daha iyi olduğunu ve 80kuruş yaktığını CBFlerin 100kuruş yaktığını söyledi gerçektende benim motor öyle yakıyor
Debriyaj olayı bendede var.Yavaş geçirince kendiğinden vites değiştirebiliyor.4de yavaş attınız mesela birden 3 e düşebiliyor 90km/s ile
lezzet gider,mesuliyet kalır...
Bence hiç temizleme öyle kalsın ses çıkarsın,böylelikle fren sıkarken korna da çalmak zorunda kalmazsın.
Hem arabalarda olur ya sinyal kolu takılı iken ses çıkarır...
işte aynısı sen frene basınca olur ayağını fende unutmazsın
Nası fikir ama Zihni Sinir procesi
arabalardaki baskı balata yağın içinde olmadığından paslanır ben 130bin km yaptım isuzu kamyonetle aynen metehanın tarif ettiği gibi titreme başladı (silkeleme değil)servis söktü bilyayı gözümle gördüm paslanmış ve zor dönüyodu hatta balata daha bitmemişti ....ama gene söylüyorum motosiklet de sizler kadar bilgim yok ben olabilirmi demiştim sadece
arkadaşlar bir ara takip edemedim şimdi Bu CBF150 ler düz yolda 120 görüyormu. benim motor henuz yeni oldugu için okadar basmadım.
görür ...ama çok sıkıştırma sonuç ta 150 cc
ama ömürlük motosiklet ....
Benimki düz yolda 115-120 arası kalıyor.Rodajı düzgün yapılmamış bir cbf150 düz yolda 105ten fazlasını yapamaz.Sende başta 105ten fazlasını yapamazsın motorun daha yeni açıldıktan sonra 110-115 diye gider.arkadaşlar bir ara takip edemedim şimdi Bu CBF150 ler düz yolda 120 görüyormu. benim motor henuz yeni oldugu için okadar basmadım.
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)