Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Alıntı activew adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GÜZELLLmiş
    NE OLDU BUNUN FİYATI YAW
    En son 3640 YTL idi dostum...
    Alıntı bcoskunsoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla helal olsun o zaman kıymetini bil benim makina yokuş aşağı ancak 115 i gördü
    İmkansız ya.Yokuşta 115 bir sevise göster motoru.Ben düz yolda 4.viteste 110 civarı yapıyorum.5.viteste ise 115-120 arası düzde.Bu arada senin makina kaç kmde?
    Baksana adamlar düz yolda bile 115-120 yapıyor;

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    benim makina aynı rampada 127/128/129 görür...1.Köprü çıkışı Kızıltoprağa giden yolda ...

Bugün emin arıkoğlunun makinasıyla 115-117 ye ulaştı...

1500 km deki makina tam açılmamış...

Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    bakalım bizim makina kaç yapıcak bugün gittim ödemeyi yapıp vekaleti verdim istoç honda ya perşembe alıyorum hayırlısıyla

Benim makina şu an 7000 de ama 2500 civarlarında km saati değişmişti bu durumda 9500-10000 arası olması gerek.

Motosikleti
    Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bakalım bizim makina kaç yapıcak bugün gittim ödemeyi yapıp vekaleti verdim istoç honda ya perşembe alıyorum hayırlısıyla
    şef konuştuğumuz gibi dimi herşey...arka çanta 35 lik Kappa...yan çantalarda kappa...bu önemli bak..1000 km ye kadar 80 i geçmiyorsun hee...aman diyim...rodaj önemli...uyan var uymayan var...bana söylenen yıllardır bu...ben rodajıma bakar ömürlük kullanırım...sattığım adamda bana dua edermi artık bilemem...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    Honda deuville
    vay küçük abim benim her şey için çok saol...evet herşey konuştuğumuz gibi ama arka çanta yok sadece yan çantalar+koruma demiri+yan sehpa ruhsat plaka bide motor tabiki 4065ytl hem ben o arka çantayı sevmiyorum bedeva verseler yinede sökerdim.

Motosikleti
    vay küçük abim benim her şey için çok saol...evet herşey konuştuğumuz gibi ama arka çanta yok sadece yan çantalar+koruma demiri+yan sehpa ruhsat plaka bide motor tabiki 4065ytl hem ben o arka çantayı sevmiyorum bedeva verseler yinede sökerdim.
    arka çanta aslında çok önemli ama tabi tercih meselesi...

arkadaşlar 2.el almadan önce kimden aldığınıza çok dikkat edin...bugün Emin arkadaşımın makinasını adım ve servise götürdüm...bazı sıkıntılar vardı...bende makinayı kullanırken hissettim...ilk kullanıcısı elini debriyajdan hiç çekmemiş...debriyaj az yalama olmuş...yalama derken kavrama hassasiyeti artmışmı denir...azalmışmı denir...nası tarif edeyim bilemiyorum...yani debriyajı yarım yaptığınızda titreme başlıyor...her motorda olur belki bu ama dediğim gibi benim makinada yarım debriyajda sorun çıkmıyor mesela...bu nedenle az km girdabına kapılmayın...düşük cc de sıfır alın...herşeyini bilin makinanın...

2004 te ybrde yaşadığım sıkıntılar...hızlanması gayet iyiydi...ama dediğim gibi debriyaj can sıktı...Mototal sert kullanmak vitesleri sert atmak lazım dedi...bi ara Bulgurluda makina kendiliğinden 5 den 4 e geçti...vallahi bak...

bi kontrol ettirdik...önemli sorunları çıkmadı...

Motosikleti
    Honda deuville
    arabalarda debriyaj bilyası vardır baskıyla debriyaj arasında o rulman paslanırsa aynı tarif ettiğin gibi titreme yapar acaba motosiklet lerde de aynı olabilirmi diyorum....

Motosikleti
    arabalarda debriyaj bilyası vardır baskıyla debriyaj arasında o rulman paslanırsa aynı tarif ettiğin gibi titreme yapar acaba motosiklet lerde de aynı olabilirmi diyorum....
    abi burada alp tunay beyi göreve çağırıyorum...yarım debriyajda 14.000 km deki benim makina tırlama yapmazken(titreme) 1500 km deki makina neden yapar...

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Arabalardaki bilya paslanmaz...Zaten paslanmaya imkanı yoktur... Çünkü yağın içindedir.... Eğer bilya bir şekilde zarar görürse harıldama yapar...Silkelemeyle alakası yoktur....

Eğer 1500 km de silkeleme yapıyorsa yaylarında problem olabilir.... Yada teli fazla gergindir.... Teli biraz elcekten gevşet.... Hala silkeliyorsa yaylarında problem vardır..Servise götür derim....

Motorlarda debriyaj arabalardaki gibi değildir.... Bilyası yoktur....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    bu olay bende var ama herhangibir zararını görmedim debriyajı hafif bırakırken gazı fazla verirseniz bu olur otobüste bile olur bende aldığım günden beri var...metehan abi o vitesten atma olayı bazen bendede oluyor tam geçirmek lazım yumuşak geçirdinmi olmaz bazen yumuşakça sallıyorum beşe geçen 115 km hızla giderken otomatik vites kick down açar gibi 4 e düştü vites ...sert geçirmek lazım....ya benim kafama en çok takılan şu sürat meselesi ben düzde en fazla 115 görüyorum yokuş aşşagıda 119 diyor hava rüzgarsızsa sürücünün agırlığıda önemli aslında ben 87 kiloyum ama bu motorun göstergesinede inanmıyorum bazen titriyo falan....fabrika verisi 99 km/s bişey beklememek lazım daha önce teknik katologu koymuştum buraya....

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    herkese iyi akşamlar arka frene basınca ses geliyor yardımcı olurmusunuz 2500km motoru pek fazla kullanmıyorum 1.5 sene oldu alalı yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

Motosikleti
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabalardaki bilya paslanmaz...Zaten paslanmaya imkanı yoktur... Çünkü yağın içindedir.... Eğer bilya bir şekilde zarar görürse harıldama yapar...Silkelemeyle alakası yoktur....

Eğer 1500 km de silkeleme yapıyorsa yaylarında problem olabilir.... Yada teli fazla gergindir.... Teli biraz elcekten gevşet.... Hala silkeliyorsa yaylarında problem vardır..Servise götür derim....

sağol alpcan...

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu olay bende var ama herhangibir zararını görmedim debriyajı hafif bırakırken gazı fazla verirseniz bu olur otobüste bile olur bende aldığım günden beri var...metehan abi o vitesten atma olayı bazen bendede oluyor tam geçirmek lazım yumuşak geçirdinmi olmaz bazen yumuşakça sallıyorum beşe geçen 115 km hızla giderken otomatik vites kick down açar gibi 4 e düştü vites ...sert geçirmek lazım....ya benim kafama en çok takılan şu sürat meselesi ben düzde en fazla 115 görüyorum yokuş aşşagıda 119 diyor hava rüzgarsızsa sürücünün agırlığıda önemli aslında ben 87 kiloyum ama bu motorun göstergesinede inanmıyorum bazen titriyo falan....fabrika verisi 99 km/s bişey beklememek lazım daha önce teknik katologu koymuştum buraya....
    servisde söyledi nazlı basmayın şu vitesleri faalan dediler...çatır çatır basın dediler...çatt diye sesi duyunca 1.vitesi huylanıyoz hemen...noluyo ya diişlimi kırıldı oluyoz hemen..

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı bcoskunsoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla helal olsun o zaman kıymetini bil benim makina yokuş aşağı ancak 115 i gördü
    Aynen yokuş aşşğı 125 yapmıştım bir ara Düz yolda rüzgarlı ise 105 rüzgarsızsa 115 falan yapar maksimum. 20 milyonada 185km gidiyorum.Ondan sonrada yedeğe geçiyor Geçen gün Apachesi olan biriyle konustum kuryeymiş kendisi.Bu ilaç taşıyanlardan.Apachenin daha iyi olduğunu ve 80kuruş yaktığını CBFlerin 100kuruş yaktığını söyledi gerçektende benim motor öyle yakıyor

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu olay bende var ama herhangibir zararını görmedim debriyajı hafif bırakırken gazı fazla verirseniz bu olur otobüste bile olur bende aldığım günden beri var...metehan abi o vitesten atma olayı bazen bendede oluyor tam geçirmek lazım yumuşak geçirdinmi olmaz bazen yumuşakça sallıyorum beşe geçen 115 km hızla giderken otomatik vites kick down açar gibi 4 e düştü vites ...sert geçirmek lazım..
    Debriyaj olayı bendede var.Yavaş geçirince kendiğinden vites değiştirebiliyor.4de yavaş attınız mesela birden 3 e düşebiliyor 90km/s ile
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı cbf 150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese iyi akşamlar arka frene basınca ses geliyor yardımcı olurmusunuz 2500km motoru pek fazla kullanmıyorum 1.5 sene oldu alalı yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

arada bi kullanıyosan kampana tozlanmıştır pislik falan oluyor genelde içinde arka lastiği sök balataları zımparala göbeğide şöle iyi bi sil hafif nemli bezle sorun kalmaz...

Bence hiç temizleme öyle kalsın ses çıkarsın,böylelikle fren sıkarken korna da çalmak zorunda kalmazsın.
    Hem arabalarda olur ya sinyal kolu takılı iken ses çıkarır...
    işte aynısı sen frene basınca olur ayağını fende unutmazsın
    Nası fikir ama Zihni Sinir procesi

Motosikleti
    Honda deuville
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster

arabalardaki baskı balata yağın içinde olmadığından paslanır ben 130bin km yaptım isuzu kamyonetle aynen metehanın tarif ettiği gibi titreme başladı (silkeleme değil)servis söktü bilyayı gözümle gördüm paslanmış ve zor dönüyodu hatta balata daha bitmemişti ....ama gene söylüyorum motosiklet de sizler kadar bilgim yok ben olabilirmi demiştim sadece

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    arkadaşlar bir ara takip edemedim şimdi Bu CBF150 ler düz yolda 120 görüyormu. benim motor henuz yeni oldugu için okadar basmadım.

görür ...ama çok sıkıştırma sonuç ta 150 cc
    ama ömürlük motosiklet ....

Motosikleti
    Honda Dylan 150
    arkadaşlar bir ara takip edemedim şimdi Bu CBF150 ler düz yolda 120 görüyormu. benim motor henuz yeni oldugu için okadar basmadım.
    Benimki düz yolda 115-120 arası kalıyor.Rodajı düzgün yapılmamış bir cbf150 düz yolda 105ten fazlasını yapamaz.Sende başta 105ten fazlasını yapamazsın motorun daha yeni açıldıktan sonra 110-115 diye gider.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler