burda yollar mayın döşenmiş gibi olduğu için CBF'mi enduro gibi kullanıyom gerçi GSXR'dan inince CBF gitmiyormuş gibi geliyor ama alıştım
burda yollar mayın döşenmiş gibi olduğu için CBF'mi enduro gibi kullanıyom gerçi GSXR'dan inince CBF gitmiyormuş gibi geliyor ama alıştım
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][I]with [COLOR="Blue"]Suzuki[/COLOR],own the racetrack![/I][/FONT]:cat:
Arkadaşlar selamlar.Bende motor alma safhasındayım.YBR 125 sayfasında sorunumu yazdım sağol sun Caberli arkadaşım bana CBF"yi önerdi bende fiyatı duyunca aynen kendimi sizin aranıza ışınladım.Sorunum sadece mobilet kullanabilmek yani vitesli motorun selesine oturmuşluğum yok.Motoru alsam her halde eve kadar bırakırlar.Ama mahalle arasında kendi kendime sürmesini öğrenebilirmiyim onu bilmiyorum.Birde önce ehliyet kursuna gitsem orada hiç olmassa motoru bir nebze sürmesini öğretiyorlar mı ?
Aslında vitesli motor kullanmak düşündüğünden daha kolay. Bütün mesele alışmak.
Ben de ilk vitesli motorumu ehliyet kursunda kullandım. Motor 1000km'ye dayandı 1,5 ayda otomatiğe bağladım. İyi bir kurs seçersen en azından olayın mantığını gösteririler. Ama sonrası sana kalmış, bir de motor alırsan bir eğitime de katıl derim. Ben Honda'nın ya da ehliyet aldığım kursun ileri sürüş eğitimlerinden birine gitmeyi düşünüyorum. Bu arada bulursan Reşat "DD" Arbaş'ın "Motosiklet Teorisi" kitabını al. O kitaptan çok şey kapacaksın, kitabın sonunda minik bir kendi kendine motosiklet kursu bile var.
Perşembe günü 1000 bakımına giriyor benim motor. Ondan sonra sanırım biraz daha rahat kullanacağım. Ne diyim şu 1000km'de otoparktaki düşme olayı dışında hiç üzüntüm olmadı motordan yana. Perşembe o düşme kırığı da yenilenecek. Darısı tüm düşünenlerin başına. Bir süre gerekmedikçe yazmamayı düşünüyorum. 1000 km dolana kadar çok söz söyledik(Hatta bazen gereğinden de fazla). Artık yol yapma zamanıdır. Herkese selamlar.
"Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)
sevgili kardeşim benim hiç mobiletim olmadı ondan bundan kullanıyodum arada neyse ilk defa bayramda 1 km lik bi bisan lifan cup yarı otomarik vitesli bir motor kullandım debriaj yok belli devirden sonra vitese takıyosun o kadar cok kolaydı sonra ybr 125 kullanmaya çalıştım inan bana 20-30 kere dedim ama topu topu 2 sefer kaldırabildim ya debriajı çabuk bırakıyodum ya da gazı vermıyodum motor bayılıyodum valla geri zekalı falan oldugumu düşünmeye başlamıştım ama kendi motorum geldi bizim orda bi duzluk alan var orda bindim ilk denememde kaldırdım zaten kaldırdıktan sonrası mobilet yaw arada vites deiştiriken bas debriaja kaldır vitesi yukarıya ya herşey çok kolay alışıyosun hemen ama ben hala anlamış deilim ben o ybr125 i niye kaldıramadım heralde heyecandan diyorum olurya sende kaldıramayabilirsin ilk birkaç seferde sakın umutsuzluğa kapılma oluyo biir de sana bir link vercem orayı oku http://www.motosiklet.net/forum/forumdisplay.php?f=38 hadi kolay gelsin
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
Slm ArkadaŞlar Motor Alma Planimi Çok Öne Aldim Yarin Bİ Sorun Çikmazsa Kredİye BaŞvurucam Kismetse Haftaya Cbf150 Yİ Alicam Ben Yilmaza Seslenİorum Burdan.cbf İ Olan Herkesİ İlk Sayfada Lİste Olarak Yapsan GÜsel Olmazmi Rengİnİ Ve Nİckİnİ Yazsan GÜsel Olur Yenİ Katilanlarida Eklersİn BÖlece Daha İİ Taniriz Bİrbİrİmİzİ DİĞer Topİclerde BÖle Yapilio Genelde
ginger hala karar veremedin mi Senin motor tecruben olduğundan sanırım karar veremiyorsun.yrb 250 daha piyasada yok nasıl almayı düşünüyorsunçıksada 8 milyardan aşşağı olmaz Bende acaba temiz bir 250cc ilemi baslasam diye düşünüyorum ama karar veremedim işde.Biraz zaman geçtikten sonra değiştirme gereği duyacaksam 250cc ikinci el bir motor almak daha mantıklı Fakat fiyat olarak max 4.5 milyar verebilirim.Bu fiyatada ikinci el bir cbf 250 almak zor Sence ne yapmalıyım?Çekişi belli bir zaman sonra az gelmeye baslamazmı cbf 150 nin ginger Sen daha önce keeway superlight 150 kullandığın için senin görüşünü soruyorum
lezzet gider,mesuliyet kalır...
valla hocam cbf 250lerin fiyatı çok yüksekten baslatıyorlar. 20.000km de araçlar en düşüğü 4.5milyar.dediğin gibi pazarlık çok önemli sanırım.Millet kafasına göre fiyat yazmış cbf 250 nin parçaları çok pahalı demek Biz hala öğrencilikten kurtulamadığımız için bana parçası ucuz bir alet lazım bir ara sahibinden.comda huysong coment 250cc yi 2006 4,5miyara görmüştüm ama oda benim cüsseye biraz fazla gelir( 1.70m boy 60kg) sanırım bu şartlarda cbf 150liye devam edicezbaska sansım yok gibi görünüyor ama sen eski bir yrb 125 kullanıcısı olduğunuda göz önüne alırsan bence sen cbf150 alma!! 250cclikten aşşağısı kesmez seni kanımca kolay gelsin.
not:ben ilk keeway superlight ı gördüğümde heveslenmiştim motor için.Ondan itibaren değişik motorlar arasında kaldımsenin o motordan memnun olmamana üzüldüm ama görünüş olarak güzel motor hakkını vermişler motorun fakat sürüş konforu ve hızı yaramaz diyorsun demek anladım.superlight benim genede ilk göz ağrım
benim bir sorum daha olucak bu motorun klasmanı naked.Yani kullanım alanı neresidir?enduro olsa idi off road da sürebilirdik.sadece asvaltta gitmek içinmi tasarlanmış yani?
Merhabalar
Aranızda en fazla kaç km yapan oldu cbf 150 ile yakıt tüketimi nedir ?
Ben de yaza doğru almayı düşünorum motor çok güzel gözüküyor.
Özgür Ak / İzmir-Hatay
HONDA CBF 150 Simsiyah
ginger kardeş seni anlıyorum, zaten kafayı yemek üzereyim şu para işini halldeyim bende alıcam bu motordan cbf 150 yi.
bende sabahtan akşama kadar yollardayım bende ginde en az 15 20 tane görüyorum.hatta geçen gün bi tane arkadaşı gördüm baktım motoru itiyo otobanda bende de kamyonet var.hemen durdum hayırdır kardeş dedim ya abi benzin bitti dediya. bende hemen arabanın arkasını açtım koyduk motoru ama çok zor oldu bir metreye kaldıramadık. sonra zor bela kaldırdık benzinciye kadar getirdim arkadaşı, çok teşekkür ettti.
anlattıkların için saol...yararlı bilgiler...
98 Beygir.....
1020km bugün bakımdan çıktı, 1 depo ile 450 - 460 km yapıyor. Yedek dolu iken 25ytl'ye fulleniyor.
Bu arada bugün tanıştığım Honda Bayii'indeki arkadaşta bu motordan var (Honda satan adam kendi de almış, güvenmese almazdı herhalde) ve 125km hızı görmüş. Merak edenlere duyurulur.
Benimki ile beraber 1000 bakımındaydı motoru.
"Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)
ginger döktürmüş helal yardımın elbet çok makbule geçmiştir eminim.
sonsürat 125km gördüyse çok iyi alıcaklara duyrulur artık
ben de bu gün yarın alıyorum bi tane honda cbf 150 ama mavi mi alsam kırmızımı alsam karar veremedim mavi güzel duruyor sizce bi aönemi varmı parça açısından falan zorlukolurmu renklerde bide viteslerde sorun yaşıyonuzmu hiç 2 de boşa atma gibi
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
sevgili kardeşim dogrudur bende bazen 1 den ikiye atyım derken boşta kalıyo bazende boşa geçmiyo bi türlü boşa geçiyoda N ışığı yanmıyo yani orda biraz sorun var ama motor cok ıyı bu fiyata bu kalıte az yakıyo hızlı da bence kacırma bır de bana sorarsan mavisi berbat ama kırmızı güzel duruyo amabenim favorim siyah bence çok şık duruyo hatta benim motor kırmızı ilerde siyaha boyatmayı bile düşünüyom
''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."
merak edenler için bilgi olsun dün mototal dan (kadıköy honda) aldım motoru 3490 anahtar teslim fiyattır. peşin alıyorsanız 90 ytl civarında indirim oluyor.
evet kılbaz bende dün şirinevler hondaya gittim 3400 anlaştım peşin fiyata.krediye başvurdum salı günü altımda olcak motor inşlh
bu fiyatlar böyle giderse yılbasından sonra artacak gibi baska markalar yıl sonunda indirim yapar kampanya yapar bu motorunda fiyatıda artışda 2,900ytl den nerelere gidecek kim bilir
Arkadaşlar 1000 km bakımdan bu gün çıkardım makinayı ; motor koruma + bakım =51.5 ytl bilginiz olsun (izmir için)
cbf 150 için yan sehpa yaptıranlar vardı sanırım
serviste nekadara yaptıklarını ve dıger sehpanın sokulup sokulmedıgını bılen varmı ???
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)