Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Kasım 2007, 08:14
herkese selamlar. çoktandır forumu takip edemiyordum. bi de baktımki son okuduğumdan beri yaklaşık 30 sayfa daha eklenmiş foruma. 4 saatte 30 sayfayı ancak bitirebildim. sizlerle paylaşmak istediğim bi konu var. motor kullanırken en çok korktuğum şey lastik patlaması. bu yüzden netten konu ile ilgili tüm forumları hatmettim. 2 hafta önce ankarada ambulans rallisi düzenlendi. burada gelen firmalardan birisi ambulansın lastiklerine ultraseal lastik zırhı zırhı isminde yeşil bi jel koymuş. ambulans çivili tahtanın üzerinden defalarca geçti ve yoluna devam etti. adamlarda şovlarını yapmış oldular. ben de zaten organizasyonda görevli idim hemen gittim adamların yanına ve benim cbf in lastiklerine de uygulattım bu yeşil jeli. daha 2 hafta oldu bu işlemi yapalı ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama en azından artık bi çivi yüzünden lastik patlamayacak diye düşünüp daha rahat biniyorum motora. belki de kendimi kandırıyorum. zaman gösterecek. benim ustaya da sordum "böyle bişey yaptırdım ne dersin" diye, "yüksek hızlarda balans yapar o yüzden race motorlara uygulanmaz" dedi. ee bizimki race olmadığına ve yüksek hızdan kastı 200 üstü olduğuna göre bizim motorlara bi zararı da olmaz herhalde. işinize yarayacak bir bilgi olur diye paylaşmak istedim. herkese kazasız belasız sürüşler.
Reklamlar
-
09 Kasım 2007, 09:39
kimi sağol....
erdocum benimde işime yaramıyor ama herkes servislere akın etse bir dahaki modellerde sorun çıkmaz...
hüseyin moturumuz dubles zaten korkacak bişey yok...Boğaz köprüsünde bir cam yarığı oldu ön lastike 90-100 e çıkmışımdır hissetmedim..Zincirlikuyuna geldim bide baktım gidon sertleşmiş...baktım önde eşşek kadar yarık...ulan nası gidiyo buna rağmen diye hayıflandım ve...24 saat sonra servise uzak bi yere gittim...akşam evdeydim...sabah Ümraniyeye geçtim o halde bişiy olmadı...biraz yavaş gittim sadece...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
09 Kasım 2007, 10:57
Dün yolda yagmura yakalandım bende 40 km mesafeden gelirken gelene kadar akla karayı seçtim ıslanmadık biyerim kalmadı bidon midon geçici çözüm abi bu motora kısın binilmez yavv ben bi motor daha bakıyorum kendime kymco people s200 tarzı veya biraz büyük lastik scoter satmıcam bunu ama durum böle olunca mecbur ya yakıt göstergesi hep aynı bozuk benimkide kırmızıda 200 km yol yapıyo değişse ne oda bozuktur resmen üretim hatası herkeste var bu problem en kalıcı cözüm depoyu fulledikten sonra km yi kontrol etmek ben bi depoyla 400 km falan gidiyorum yedekte hiç denemedim ama 360 arası yedege geçiyor yedekte 400 buluyorum daha gider belki ama yolda kalmayı gözüm yemiyor sonra alıyorum yakıtı.
-
11 Kasım 2007, 13:49
beyler kedilerin koltuğunuza istila etmemesi için bir formül duydum denemedim zaten ben kapalı yere koyuyorum sıkıntısı olanlar bi denesin...
şu pisuarlara tuvaletlere konulan naftalin kokulu bişey varya kötü kokuyu engelleyen ondan koyuyoyormuşsunuz selenin altına kediler terkediyormuş ortamı...uygulaması nasıl bilmiyorum ama sanırım bi file gibi bişeyin içine 2-3 konulup o şekilde konulur sele altına...bi deneyin işe yarıyorsa herkese tavsiye edelim
-
11 Kasım 2007, 16:03
aslında iyi fikir ama bende nekadar işe yarar bilemem kedi inatcı motorun koltugunu söküp eve alıyorum genede tepesine cıkıyo ama denicem bunuda.
-
11 Kasım 2007, 16:22
hocam o zaman eczaneden bir boy serum alıyosun, eski bir ayakkabının dilini kesip iki delik açıp ikiye böldüğün serum lastiğini bu deliklere sıkıca bağlıyorsun, sonra Y şeklinde bir dal kesip serum lastiğinin diğer uçlarınıda bu sopaya bağlıyosun...daha sonra taşta olur ama ben meşe(bilye,misket,bilez,gar..) tavsiye ederim...neyse mermini sen seç seçtiğin mermiyi ayakkabı diline kıstırıp serum lastiğini iyice ger, Y harfinin arasından kediyi görünce lasitiği bırak...bi kaç defa bu uygulamayı yaparsan kedi medi kalmaz ortalıkta...meşe kullanmanı tavsiye ediyorum çünkü kediyi ıskalayıp duvara falan vurursan meşenin kırılan cam parçaları kediye denk gelebilir daha etkili yani )))))))
iyi uygulamalar...kolay gelsin
-
12 Kasım 2007, 22:15
chatkut adlı üyeden alıntı
hocam o zaman eczaneden bir boy serum alıyosun, eski bir ayakkabının dilini kesip iki delik açıp ikiye böldüğün serum lastiğini bu deliklere sıkıca bağlıyorsun, sonra Y şeklinde bir dal kesip serum lastiğinin diğer uçlarınıda bu sopaya bağlıyosun...daha sonra taşta olur ama ben meşe(bilye,misket,bilez,gar..) tavsiye ederim...neyse mermini sen seç seçtiğin mermiyi ayakkabı diline kıstırıp serum lastiğini iyice ger, Y harfinin arasından kediyi görünce lasitiği bırak...bi kaç defa bu uygulamayı yaparsan kedi medi kalmaz ortalıkta...meşe kullanmanı tavsiye ediyorum çünkü kediyi ıskalayıp duvara falan vurursan meşenin kırılan cam parçaları kediye denk gelebilir daha etkili yani
)))))))
iyi uygulamalar...kolay gelsin
evet güzel fikir bunuda denemek lazım EY AHALİ nerde bu millet metehan abi neyaptın yoksa motoru yaktında ondanmı kayboldun bakayımcıbıf ler ne alemde.
-
12 Kasım 2007, 22:27
aykan adlı üyeden alıntı
evet güzel fikir bunuda denemek lazım
EY AHALİ nerde bu millet metehan abi neyaptın yoksa motoru yaktında ondanmı kayboldun bakayım
cıbıf ler ne alemde.
valla kanka 2 gün yazmadık işte görüyon...uyuz oluyom ben cbfcilere valla abi...bön bön izliyolar...yav Kymcoucların bi topiği var veya cbr 125 cilerin...car car muhabbet...neyimiz eskik onlardan...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
12 Kasım 2007, 22:31
-
12 Kasım 2007, 22:44
ya benim depoda ufak çizikler var onları pasta cila kapatırmı beyler ne dersiniz?
gerçi kış geldi çok temizlemiyorum artık motoru arka cant kirden ve zincir yağından kapkara oldu siyaha boyatmışım gibi yıkamıyorum hiç
-
12 Kasım 2007, 22:45
bütün arkadaşlara iyi akşamlar
-
12 Kasım 2007, 23:16
-
13 Kasım 2007, 00:14
-
13 Kasım 2007, 01:15
200 üncü sayfada benimle dolsun Duble yapalım))
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
-
13 Kasım 2007, 11:18
player77 adlı üyeden alıntı
200 üncü sayfada benimle dolsun
Duble yapalım
))
iyi güzel yazmaya başladılar bak meto abi tepkimiz dikkat çekti sanırım kısın motor yıkamak çok zor burda hemen çamur oluyor ama sizin orda eyer yola tuz dökülüyorsa mutlaka tuzdan arındırın tuz krozyona neden olur paslanmayı hızlandırır.
gel vatandaş topiğe gel...
-
13 Kasım 2007, 14:58
200. sayfa banamı kısmet acaba? ard ardda mesaj atıyım bana kısmet olsun hala cbf 150 ye beyaz ampul bulamadım.Kısalarda yandı uzunları yakarak dolaşıyorum gece oda milletin gözünü alıyor.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
13 Kasım 2007, 17:11
erdo2002 adlı üyeden alıntı
200. sayfa banamı kısmet acaba?
ard ardda mesaj atıyım bana kısmet olsun
hala cbf 150 ye beyaz ampul bulamadım.Kısalarda yandı uzunları yakarak dolaşıyorum gece oda milletin gözünü alıyor.
yaptığın çok tehlikeli dikkat et birisi senin yüzünden kaza yapabilir, sonra vicdanını beyaz ampülde temizleyemez
-
13 Kasım 2007, 17:15
200. sayfanın ilk mesajı bana ait olsa ayıp etmiş olur muyum
-
13 Kasım 2007, 19:38
kimi adlı üyeden alıntı
200. sayfanın ilk mesajı bana ait olsa ayıp etmiş olur muyum
hayır ayıp etmessin ama az kalsın bana denk geliyodu
erdo2002 adlı üyeden alıntı
200. sayfa banamı kısmet acaba?
ard ardda mesaj atıyım bana kısmet olsun
hala cbf 150 ye beyaz ampul bulamadım.Kısalarda yandı uzunları yakarak dolaşıyorum gece oda milletin gözünü alıyor.
erdo sende vaz geç şu beyaz ampul den tak orjinalini bak rahatına
-
14 Kasım 2007, 10:37
beyler başıma cok acayip bi olay geldi dün 110 km ile seyrederken gaz takılı kaldı hemen kontagı kapattım saga çektim hemen tornavidayla kolun mekanizmasını açtım bide ne göreyim 1 tane tel tutuyor gazı kopanlarda yolu tıkamış serviste yokmuş bikaçgün motorsuz kaldım fabrikada yoksa mahfolduk..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 36 kullanıcı var. (0 üye ve 36 misafir)
Bu Konudaki Etiketler