bu motosiklet hem yakıt olarak hem şehir içi pratiklik olarak çok güzel ancak kadınların ilgisini çekmiyor.
yakıt cimrisi seni ya..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------
kadınların ilgisini çekmek için motor sürmeyin o zaman, alın elinize bir direksiyon, bir de düdük, kafaya da bir huni takın, pekala kadın, çoluk çocuk, herkesin ilgisi üzerinizde olacaktır.
Kadınların ilgisini çekecek en büyük şey; sahip olup-olabilecek-olmak istedikleridir. Honda CBF150'yi de istemezler. Sen Ducati Xdiavel Carbon bile kullansan egzoz gümbürdemesi hariç, dönüp bakmayacaklar bile.
Vespa kullan. O zaman herkes arkana geçmek isteyecek. Hatta anahtarı ortalıkta bırakırsan kaçırırlar bile. Ben kendi şahsıma motoru ilgi çekmek yerine sürmek için kullananlardanım ve kimin ilgisini çekmiş, kimin çekmemiş önemsemem. 1 yıl boyunca Pulsar 200NS kullandım arka çanta ile. Arkadaşlarım kurye motoru die dalga geçti. Her seferinde onlardan hızlı işimi hallettim ve bir yere giderken haz aldım. Sonuç olarak umursamadım.
İnanır mısın? Bir kez kızın teki yolda durdurup, zorla motoruma bindi. Şimdi Dominar'ı kullandığımda milletin aklı karışırdı, yolda çantaları takınca millet kaçlık bu demeye başladı. Şimdi Yamaha MT-25 var. Senin gibi gençlerin aklı gidiyor görünce. Ben halen köy yollarına vuruyorum düz yolda top speed kovalamak yerine.
Arora Today 50 al çok kızların ponçik bakışlarını istiyorsan... Hem az da yakar, ne zaman benzin koyduğunu hatırlamazsın. Hatta hep 50tl likten az bile alırsın.
ev iş arası sabah 25 akşam 25 km günde 50 km yapıyorum. 3 cü cbf 150 motorum daha öncekileri hatırlamıyorum, belki o zaman benzin ucuzdur diye ama şuan net olarak 3.5 litre yakıyor 80-90km hızla hepsi otobandan gidiş geliş olarak.
Ağzına kadar dolduruyırum taşacak şekilde 300 km de yedeğe geçiyor.
benzin alıyorum 65 ytl 10.5 litre ile gırtlak dolu 3.5 litre yapar 100 km de
Aga sizin yanlışınız olmasın? Neredeyse o hızlarda benim eski Dominar o kadar yakıyor, hatta 90'ı geçmesem 3,2-3,3 bandında kalıyordu. Aynı şekilde şuanki MT-25 o aralıklarda yakıyor.
aldıdıgımdan beri 4 cü depo 300 km de yedeğe geçiyor stop ediyor yani 305-315 km arasındada alıyorum benzin 65 tl
Sabit 90km/h ile 3.0-3.5 yakmasi icin minimum cc ve guc:
180-200-250 arasi
17-20-25hp guc bandi olmasi lazim.
150cc 12hp lik bir motor 90ile sabit gitmesi icin 8.500-9.000Rpm cevirir.
6000-7000rpm ile 90 ile gidersen ki cbf ile imkansiz, ancak o zaman o tuketim degerlerine ulasilir.
Bilemiyorumki. Artık Tatlısu motorcusu olduğum için pek önemsemiyorum yakıtı
Servis ile işe gidiyorum, dönüyorum. Yarın gaza gelir dışarıya çıkarsam gazlayacağım 1 hafta sonra. Kamerayıda test ederim die düşünüyorum ama soğuk gelir ise benzini fuller geri dönerim. Koşun hiç kullanasım gelmiyor bu sene. Kazadan sonra hepten uzaklaştım şehir içi sürüşlerinden.
Bana da çok yakıyormuş gibi geldi, hata olmayabilir; Benim 500'lükle şehiriçi (sabah ~10km otoban, ~10km sıkışık E5 ve sokak arası, akşam ~20km çok sıkışık E5 ve sokak arası) 3,6 falan yakıyorum. (Gerçi son depo 3,9 gibi oldu, havalar soğudu diye herhalde?)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:44 ----------
Şöyle bir durum var; yakıt ekonomisi için her aracı tasarım amacına uygun kullanmak lazım. Genelde düşük cc ama canını sıkarak kullanılan motor daha yüksek cc sakin (o cc için sakin, ama düşük olanla aynı çıktıyı verecek şekilde) kullanılan motor kadar hatta daha fazla yakabilir.
Yok müdür gayet sakin kullanıyorum bilmedigim motor olsa tamam diycem.
Motordada yabancı değilim garajda fz6 fazer var o 5.5 litre yakıyor.
başkasının motorları 6.5 üstü
ama cbf de bir sorun var.
aldıgım kişi yeni bakım yaptırdım dedi pazartesi hepsini yeniden değiştirip o şekilde deneyeceğim birde.
Yakıt konusunda en cömert commuter benim ölçümlerimde Cbf 150 oldu hep.
Yenisi,eskisi fark etmiyor basınca 3.5 lt'yi geçiyor.
En randımanlı bu konuda tvs apache 150 ve esd kasa ybr.
Ne kadar zorlarsam zorlayayım 3 litreyi geçmiyordu.
Tabi konfor olarak cbf'in yeri apayrı ama yakıt konusunda basınca üzüyor.
ybr ile aynı yolu 2.3 yakıyorduk bir gün sakaryada gittim 1.8 litre yaktı.
hani yakmasın diye basmamazlıkda yapmuyordum. ama makina güçsüzdü.
demek cbf ile asılsam 5 litreyi görecek.
Çoktandır paylaşmıyorum bi fotoğraf paylaşayım öğreneceğim bu fotoğraf işini
Ben Beylikdüzü'nden Büyükçekmece'ye indim, birde geri çıktım. Ellerimi hissetmiyordum. Siz nasıl ormanlarda uyuyakalıyorsunuz? Hey maşallah. Beni doğaya sal, senden önce koşa koşa geri dönerim
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)