Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Temmuz 2017, 13:35
Cümleten selamlar. Uzun zamandır forumdayım ama ilk defa bu başlığa yazıyorum. Epey araştırdık ettik derken cbf almaya karar verdik. Çalıştık ettik tam yetmese de paramızı biriktirdik.
A. Selam Hoşgeldin
Şimdi bazı sorularım var. Cevaplarsamız çok sevinirim.
Ben bu motorun 2012 model ve sonrasına bakıyorum. Herhangi kronik bi sorumu vs var mıdır? ( yağ yakma dışında)
Bilinen kronik sorunu yok.
Renk olarak kırmızı tercih ediyorum. Siyah pek içime sinmedi. Alsam aklımda kırmızı ukte kalacak. O yüzden kırmızı diyorum. Kullananların yorumları nedir?
Siyah olmayan hiç bir motosiklete binmedim binmemde. Tercih senin
İlk kez motor sahibi olacağım. Kızıltoprak drd motorda expertiz yaptırmak istiyorum. Başka bir yere daha baktırmam gerekir mi?
Atla deve bir alet değil bir yere yaptırmak kafi
Alırken ne gibi şeylere dikkat etmem lazım? Şasi yamuk mu değil mi, motor yürüyeni nasıl usta sürdüğünde anlayabilir mi?
Expertiz de anlarlar
Bir de bu motor 40-50 k km arasında olacak. 2 sene okul-ev ve kısa sürüşlerde kullanıcam. Soğuk havalarda çalışmasında sıkıntı olur mu?
Şu an 37.000 deyim ilk gün nasıl çalışıyorsa şimdide aynı çalışıyor. Sıcak soğuk farketmez.
Son olarak uzun süre kendini kanıtlamış bir motor. Sizce bu modeli almakla hata yapmış oluyor muyum?
İstanbul'da A noktasından B noktasına gitmek için (km. sınırı olmadan) alıyorsan doğru karar.
Teşekkürler.
Bu arada max bütçe 3250 tl.
Reklamlar
-
21 Temmuz 2017, 01:06
Ercument adlı üyeden alıntı
Cümleten selamlar. Uzun zamandır forumdayım ama ilk defa bu başlığa yazıyorum. Epey araştırdık ettik derken cbf almaya karar verdik. Çalıştık ettik tam yetmese de paramızı biriktirdik.
A. Selam Hoşgeldin
Şimdi bazı sorularım var. Cevaplarsamız çok sevinirim.
Ben bu motorun 2012 model ve sonrasına bakıyorum. Herhangi kronik bi sorumu vs var mıdır? ( yağ yakma dışında)
Bilinen kronik sorunu yok.
Renk olarak kırmızı tercih ediyorum. Siyah pek içime sinmedi. Alsam aklımda kırmızı ukte kalacak. O yüzden kırmızı diyorum. Kullananların yorumları nedir?
Siyah olmayan hiç bir motosiklete binmedim binmemde. Tercih senin
İlk kez motor sahibi olacağım. Kızıltoprak drd motorda expertiz yaptırmak istiyorum. Başka bir yere daha baktırmam gerekir mi?
Atla deve bir alet değil bir yere yaptırmak kafi
Alırken ne gibi şeylere dikkat etmem lazım? Şasi yamuk mu değil mi, motor yürüyeni nasıl usta sürdüğünde anlayabilir mi?
Expertiz de anlarlar
Bir de bu motor 40-50 k km arasında olacak. 2 sene okul-ev ve kısa sürüşlerde kullanıcam. Soğuk havalarda çalışmasında sıkıntı olur mu?
Şu an 37.000 deyim ilk gün nasıl çalışıyorsa şimdide aynı çalışıyor. Sıcak soğuk farketmez.
Son olarak uzun süre kendini kanıtlamış bir motor. Sizce bu modeli almakla hata yapmış oluyor muyum?
İstanbul'da A noktasından B noktasına gitmek için (km. sınırı olmadan) alıyorsan doğru karar.
Teşekkürler.
Bu arada max bütçe 3250 tl.
Teşekkürler ercüment bey. Bugün satıcıyla görüştük. Biraz eksikleri var. Ama sonuçta 2012 model motor. Anlaşırsam alacağım gibi. Tekrar size teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------
Bir de bı cbflerin şase no neresinde yazar?
-
21 Temmuz 2017, 01:30
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Stock Sever adlı üyeden alıntı
Teşekkürler ercüment bey. Bugün satıcıyla görüştük. Biraz eksikleri var. Ama sonuçta 2012 model motor. Anlaşırsam alacağım gibi. Tekrar size teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------
Bir de bı cbflerin şase no neresinde yazar?
Gidonun altındaki şasi uzantısında yazar.
5 yaşında bir motosiklet alacaksanız mutlaka iyi bir ustada güzelce kontrol ettirin.
-
21 Temmuz 2017, 01:52
Uğur adlı üyeden alıntı
Gidonun altındaki şasi uzantısında yazar.
5 yaşında bir motosiklet alacaksanız mutlaka iyi bir ustada güzelce kontrol ettirin.
Namı bilinen üsküdarda ferhat usta diye bilinen birisine baktıracağım. Biraz yıptanmış bir motor. Ama biraz el emeğiyle yeni gibi yapabilirim. Sadece zamam ve malzeme gerekli. Teşekkür ederim cevabınız için.
-
29 Temmuz 2017, 14:51
Herkes bıraktı mı motoru pek sessiz kalmış burası.
-
31 Temmuz 2017, 15:46
korkmazunal adlı üyeden alıntı
Herkes bıraktı mı motoru pek sessiz kalmış burası.
1-2 hafta içerisinde bende aranızda olacağım kısmetse
-
01 Ağustos 2017, 16:29
Selamlar, 1 ay önce Cbf-150 aldım. Yaş 40, ilk motorum, acemiyim. Boyum ve kilom fazla. 193 cm/125 kg.
Aynalar bana çok yetersiz kalıyor. Aynanın yarısında kollarım var, çok riskli buluyorum, aynadan bakacağım derken şekilden şekle girip yol dikkatimi kaybediyorum. Bir anda arkamda beliren arabanın kornasıyla irkiliyorum genelde. Her gün otobandan 70 km yol yapıyorum. Acil ayna uzatma aparatı arıyorum bu alete özel. Tavsiyesi olan var mı? (Forumda aratınca bulamadım, ancak kendisi imal edenleri gördüm. Ben fabrikasyon standart bir ürün arıyorum.)
Şimdiden teşekkürler.
-
02 Ağustos 2017, 14:31
Merhaba arkadaşlar, sanırım şöyle demeliyim.. Aranıza hoşgeldiMmm. Az önce aldım
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:06 ----------
Aldığım an dan şimdiye dek 24 saatir en büyük sıkıntım, servisteki ustanında dedigi gibi vites geçişlerinde sertlik. yeni olduğu için bu durum bir süre devam edecekmiş. Sizce ne kadar daha devam edecek.?
-
02 Ağustos 2017, 15:35
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hsnslmz113 adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, sanırım şöyle demeliyim.. Aranıza hoşgeldiMmm. Az önce aldım
https://i.hizliresim.com/ERBJ1Z.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:06 ----------
Aldığım an dan şimdiye dek 24 saatir en büyük sıkıntım, servisteki ustanında dedigi gibi vites geçişlerinde sertlik. yeni olduğu için bu durum bir süre devam edecekmiş. Sizce ne kadar daha devam edecek.?
Rodaj bakımında güzel bir yağ,debriyaj ayarı ile pamuk gibi olur.
Hayırlı olsun,lastikleri değiştirmediyseniz ani maneravlardan kaçının.
-
03 Ağustos 2017, 11:29
Hayırlı olsun. Bakıma kadar zor olur ama bakımdan sonra güzelleşir. Ustaya sorsaydın hangi yağı kullanıyosunuz diye. Motul iyi gelecektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
Bu arada cbf'e zam gelmiş. Kaça aldınız siz. 6900 olmuş cbf
-
03 Ağustos 2017, 12:36
300 lira zam yapıştırmışlar CBF'e. Tam ben alacakken neyse diyorum.
-
03 Ağustos 2017, 14:45
Hocam kendimi yılın şanslı insanı ilan ediyorum ben 6.600TL verdim plaka Vs ayarladım aldım anahtarı tam çıkıyorum kapıdan seslendi bayii sahibi 300 TL beni zarar a soktun diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------
Lastikler derken anlamadım, sıfır aldım motoru.. Lastik değiştirmek nasıl yani.
-
03 Ağustos 2017, 15:26
Kâr payından düşüversin o da. Lastikleri çok kötü. Islak havada çok kötü olduğunu söylüyorlar kuru havada da çok güven vermiyor. İmkanın varsa michelin ile değiştir derim. Pilot street önerirler
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------
SlimShady1 adlı üyeden alıntı
300 lira zam yapıştırmışlar CBF'e. Tam ben alacakken neyse diyorum.
Satılır 2017 model :D
-
03 Ağustos 2017, 20:25
Bende alıyorum önümüzde ki hafta motoru, yalnız bizim burada honda bayii yok onun yerine edirneden alacağım acaba nasıl getireceğim? evime 60 km mesafede
-
04 Ağustos 2017, 13:13
Bende alıyorum önümüzde ki hafta motoru, yalnız bizim burada honda bayii yok onun yerine edirneden alacağım acaba nasıl getireceğim? evime 60 km mesafede
Bin üstüne götür evine 60 km çok bişey değil. Sürekli vites değiştirerek yavaşlanarak ani hızlanmayarak getirirsin.
-
04 Ağustos 2017, 18:20
korkmazunal adlı üyeden alıntı
Bin üstüne götür evine 60 km çok bişey değil. Sürekli vites değiştirerek yavaşlanarak ani hızlanmayarak getirirsin.
biliyorum 60 km az bir mesafe ancak, plaka falan olmadan nasıl olacak bakıcam. Bu arada tekrar kampanya yapmışlar 6.500 tl olmuş cbf
-
05 Ağustos 2017, 12:09
biliyorum 60 km az bir mesafe ancak, plaka falan olmadan nasıl olacak bakıcam. Bu arada tekrar kampanya yapmışlar 6.500 tl olmuş cbf
Faturayı evrakları al ruhsatı çıkart sonra al motoru derim. Riske girme
-
05 Ağustos 2017, 19:57
Bana bir link verme şansın varmı hocam.. Bugün bir kaç arkadaş daha lastikleri sıkıntılı dedi.. Söylediğin lastikleri nereden temin ederim bir link atma şansın varmı.?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Ayrıca motoru şimdiye dek sürekli vites değiştirerek 40 - 45 Km hızı geçmeyecek kullanıyorum sanırım bu 1000Km bakım arasına kadar böyle devam edecek değil mi.?
-
05 Ağustos 2017, 20:23
Bana bir link verme şansın varmı hocam.. Bugün bir kaç arkadaş daha lastikleri sıkıntılı dedi.. Söylediğin lastikleri nereden temin ederim bir link atma şansın varmı.?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Ayrıca motoru şimdiye dek sürekli vites değiştirerek 40 - 45 Km hızı geçmeyecek kullanıyorum sanırım bu 1000Km bakım arasına kadar böyle devam edecek değil mi.?
Devri sabit "tutmadan" 5000 devride geçmeden kullanmak gerekir ilk 1000 km.
-
05 Ağustos 2017, 21:00
Motolastik.com burdan detaylı bulabilirsin. istersen arayarakta bilgi alabilirsin.
Yavaş yaşa yaşlı öl
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)
Bu Konudaki Etiketler