Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Haziran 2017, 08:22
bence 80 i geçme şimdilik. rodaj zaten parçaların birbirine alışması sürtünmelerinin normal hale gelmesi olduğu için öyle keskin sınırlar belirlemek değil aslında olması gereken. 1000 bakımından sonra 2 bin e kadar 90 sınırını geçmezsin, 2 bin bakımından sonra serbest takılırsın. hatta aşırıya kaçmadan vites düşürme gibi ufak ufak açma yöntemlerini de denersin.
Reklamlar
-
10 Haziran 2017, 12:02
bazen boştan birinci vitese geçmiyor ve motoru ayağımla ileri sürüp geçirebiliyorum vitese. bu sorun neden oluyodur acaba çok canımı sıkmaya başladı.
-
10 Haziran 2017, 12:53
Can sıkacak bişry değiş bende de oluyor. Dişliler tam yuvalarına denk gelmediği için oluyor. Hareket ettirdiğin zaman dişlilerde yuvalarına tam denk geliyor o zaman gecebiliyor. Dert edilecek bişey değil yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
BurakBoztepe adlı üyeden alıntı
bence 80 i geçme şimdilik. rodaj zaten parçaların birbirine alışması sürtünmelerinin normal hale gelmesi olduğu için öyle keskin sınırlar belirlemek değil aslında olması gereken. 1000 bakımından sonra 2 bin e kadar 90 sınırını geçmezsin, 2 bin bakımından sonra serbest takılırsın. hatta aşırıya kaçmadan vites düşürme gibi ufak ufak açma yöntemlerini de denersin.
90'a pek çıkmıyorum ama bazen mecburi oluyor sollama yapacaksam şehir içinde.
Gerçi motorun pek canı yok 90'dan sonra 😂 O yüzden fazla zorlamamaya çalışıyorum 😃
-
11 Haziran 2017, 00:32
motor fazla mi ısınıyor, yoksa yaz mevsimi geldiği için mi bana oyle geliyor anlamadim.
10 km. falan gittigim zaman motor aşırı ısınıyor gibi geldi bana. sıcaklık ayağıma vuruyor resmen.
yorumu olan var mi acaba?
bu arada, bir depo ile neredeyse 500 km' yi yakalamak üzereyim.
-
11 Haziran 2017, 02:39
Havalarda öyle geliyo muhtemelen. Sabah benim de bacağıma sıcak fazla vuruyordu ama akşam hatta 1 2 saat önce sıcaklıktan eser yoktu.
Benim ikinci depoda biraz hızı arttırınca deponun düşüşünü görebiliyorum. Şu anda 350 civarında. Ne olur ne olmaz diye yedeği açtım ama daha geçmemiştir yedeğe.
800 KM oldu. Bu hafta pek binmem muhtemelen Cuma günü bakıma götürebilirim motoru. Yarın bi 150 KM kullanırım sonra 3 4 gün yatsın.
-
11 Haziran 2017, 21:46
Arkadaşlar tekrar selam hepinize. Motorumu alalı yaklaşık 700 km oldu. Geçen haftadan beri çok kısa mesafeler hariç montla ve kaskımla kullanıyorum. Yaptığım km nin %65i artçılıdır. Şu an 100 km de ölçümüm 3,14 lt civarında. Depoyu fulleyerek km sayacını sıfırlayarak ölçüyorum. Tabiki şaşma olabilir. Motordan memnunum. Hız yapmayacaklar için çok güzel bir motorsiklet. İzmir torbalıdan genelde kuşadası yönüne gezmeye gidiyoruz nişanlımla. Bir çift arkadaşımız daha olsa fena olmazdı ama şu anda kötü değiliz. İkimizde çok sevdik motorla gezmeyi. Sadece ekipmanları indiğimizde taşımak zor geliyor. Motorumun çantası 29 litrelik anca benim kaskımı ve disk kilidimi alıyor. Açıkcası çok yatırım yapmak istemiyorum motora, ileride belki inazuma ya geçeriz diye. Şu anlık ekleyeceklerim bunlar. tekrar görüşmek dileğiyle.
-
11 Haziran 2017, 23:43
Bugün tekrar benzin aldım. Yedeği açmıştım ama daha asıl depo bitmemiş kırmızı çizginin üstündeydi ibre. Opet'ten aldım. 44,97 TL'lik benzin aldı. Bir öncekini Shell'den almıştım 5.11 TL'den. Shell'den aldıktan sonra 360 KM civarı yol yaptı ama bu depoda hızı arttırdım biraz. 100 KM'de 2.4 litre yakmış. Yani 12 kuruş falan. 70 80 KM/H ile gittim bazen 90'a falan çıktım. Şu anda gayet iyi yakıyor görünüyor. 830 KM falan oldu. Cuma günü için servisten randevu alıcam bakım için. Artık 1000 bakımına sokalım motoru yeter gari.
Gidişini falan bayağı sevmeye başladım motorun. Bana yetecek gibi geliyor. Biraz daha yol yaptıktan sonra duruma göre ya bu sene değiştiririm ya da önümüzdeki sene değiştiririm. Hayallere ulaşmak lazım. Sırada MT25 var. Şu anda onun için para biriktirmeye başladım bile.
Top case almayı düşünüyorum ama soft case mi alsam yoksa top case mi alsam karar veremedim. Soft olduğu zaman içindeki malzemeleri falan çok rahat götürebilirler ama top case olduğunda kilidi falan olacağı için daha güvenli olur diye düşünüyorum. Çok fazla para da vermek istemiyorum. Sırt çantsıyla geziyorum ama o da bi yere kadar. Bir yere gireceğim zaman kask eldiven dizlik falan hep elimde oluyor AVM'lerde sıkıntı oluyor.
-
12 Haziran 2017, 09:04
hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah ☺ ben şu an çok yakıyorum baya size göre. artçılı olunca hantal hissediyorum zaten motoru, yakıtı da o oranda artıyo sanırım. bende bunla iyice pratikleşip inazumaya geçmeyi planlıyorum bakalım. bu motor cidden konforlu, bende sizin gibi sevmeye başladım. bütünleşiyorum
-
12 Haziran 2017, 12:58
İki kişi olunca zorlanmaya başlıyor motor ki ben 115 kiloyum bende bile zorlandığını hissediyorum.
-
13 Haziran 2017, 15:05
Cuma bakım için servise gidiyim dedim. Ankara Honda Bora'yı aradım 1 Temmuz'dan önce randevu veremiyoruz dedi. Dedim rodaj bakımı o zamana kadar binmeyelim mi motora diyorum doluyuz diyor.
Efe bayisini aradım Cuma için boş yer var mı dedim sabah 10 öğleden sonra 2 3 4 boş hangisini isterseniz dedi. Öğlen 3'e aldım bakım randevusunu. Bakalım onlar ne yapacaklar. Aldığım yer olsun Bora iyidir dedik servisi yoğunmuş.
-
13 Haziran 2017, 22:51
hayırlı olsun şimdiden. bakımdan sonda en beğendiğim şey zincir oldu. 4 bin bakımıydı gerçi benimki. bu arada içinden çıkan yağ çok koyuydu şaşırdım. sizde bakın tüm süreci izleyin
-
14 Haziran 2017, 14:47
İzin verirlerse video kayıt yapmayı düşünüyorum. Olmadı foto çekecem. Action cam ile kayıtta yapabilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:02 ----------
Top case almayı düşünüyosanız eğer Motomax'te cox marka 48 litrelik çanta var. 123,90 TL. Bugün sipariş verdim bakalım ne zaman gelecek.
-
15 Haziran 2017, 09:20
Selamün Aleyküm bende aranıza 2009 Model 8200 KM bir cbf150 ile katılmış bulunmatayım.biraz baktım geçmiş konulara ama çokta detaylı bakamadım sayfa sayısı fazla olduğu için benim lastik ile ilgili bi sorun olacak.Motorun üzerinde hala orjinal lastikleri bulunmakta CBF kullanan arkadaşım bana anlaş marka taktır dedi sanırım 210 tl ye kendi yeni değiştirtmiş lastikleri birden fazla kişinin fikrini almak için sizede soruyum dedim bu lastiklerde sorun yaşarmıyım virajlarda vs yoksa gerek yok kardeşim 100tl fazla ver şu lastiklerden taktır diyebileceğiniz bi marka varmı?
-
15 Haziran 2017, 11:56
selam. benim motosikletimde anlas capra var. benden önceki sahibi almış. motoru verirken övdü baya. ben tecrübeli biri değilim. yağmurda kullanmıyorum. viraj olarak da motoru çok az eğerek dönerim genelde. bir sorun yaşamadım ama ben iyi sürerim risk alırım dersen michelin kendini ispatlamış. iyi günler
-
15 Haziran 2017, 14:52
Anlas capra iyidir hem uygun fiyatlı hem kaliteli güvenerek alabilirsin.
-
15 Haziran 2017, 15:07
Michelin pilot street taktırdım memnunum ama ilk lastiğim olduğu için karşılaştırma yapacak başka lastik kullanmadım.
-
15 Haziran 2017, 16:56
Anlas marka taktırdım ama capramı bilmiyorum taktıranlar memnun diye taktı fiyatıda uygun şimdilik verimide gayet iyi geldi
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------
benim tavsiye etti dediğim arkadaşım capra taktırmış ama bana model değil sadece marka dediği için bunu taktırmış bulundum benim motora bindi baktı sizinde dediğiniz gibi capra daha iyi tutuyormuş buda burayı okuyan olursa ona faydalı olacak bi tecrübe olur
-
16 Haziran 2017, 06:03
benimde motorumda anlaş var.gayet memnunun.daha yolda kaydığını hiç görmedim.bütçen müsaitse michelin taktır tabikide. metzeler de iyidir.aslında genelde lastik fiyatları arasında pek bi uçurum yok.artısi eksisi 50-70 tl oynar.
-
16 Haziran 2017, 19:49
Biraz önce bakımdan çıktı motor. Efe Honda'ya getirdim. Burda motul yağ kullanıyolar. 5000 serisi kullandı. Bakımdan sonra da sesi gidişi değişti gibi geldi bana. Gaz kolunda boşluk vardı onu halletti. Isındığı zaman rolanti 2000 devre çıkıyodu onu halletti. Vites kolu yukardaymış onu aşağı indirdi orijinal haline getirdi. Bayağı güzel oldu motor.
Motora ekstra takmak istiyorum garantiden çıkar mı dedim. Takacağım parçaya göre parça garanti dışı kalır dediler. Sis farı şarj alet takarsan kablodan alırsan elektrik tesisatı akğden alırsan akğ garanti dışı kalır dedi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
Aldığım çanta bugün elime ulaştı ve montajını yaptım. Güzel de durdu. N11'den aldım 118 TL'ye. Güzel de durdu diye düşünüyorum.
-
17 Haziran 2017, 02:12
korkmazunal adlı üyeden alıntı
Biraz önce bakımdan çıktı motor. Efe Honda'ya getirdim. Burda motul yağ kullanıyolar. 5000 serisi kullandı. Bakımdan sonra da sesi gidişi değişti gibi geldi bana. Gaz kolunda boşluk vardı onu halletti. Isındığı zaman rolanti 2000 devre çıkıyodu onu halletti. Vites kolu yukardaymış onu aşağı indirdi orijinal haline getirdi. Bayağı güzel oldu motor.
Motora ekstra takmak istiyorum garantiden çıkar mı dedim. Takacağım parçaya göre parça garanti dışı kalır dediler. Sis farı şarj alet takarsan kablodan alırsan elektrik tesisatı akğden alırsan akğ garanti dışı kalır dedi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
https://i.hizliresim.com/7Nb83r.jpg
Aldığım çanta bugün elime ulaştı ve montajını yaptım. Güzel de durdu. N11'den aldım 118 TL'ye. Güzel de durdu diye düşünüyorum.
Bakım ücreti ne kadar acaba?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (1 üye ve 24 misafir)
Bu Konudaki Etiketler