merhabalar herkese 38-17 dişli deneyen oldu mu ?
Şayet yaparsak güç düşüşü çok mu fazla olur
merhabalar herkese 38-17 dişli deneyen oldu mu ?
Şayet yaparsak güç düşüşü çok mu fazla olur
arkadaşlar bende arka dişliyi 40T yapmak istiyorum daha devirli kullanmak için kilom 60 bu arada zararı olurmu yoksa motor çok bağırıyor ve 6.vitesi arıyorum hep :D
herkese merhabalar, forumda başka yerleri de okudum ama buraya da yine sormak istedim. karter tapasının girdiği yer yalama oldu, vida boşa dönüyor. bu sorunu yaşayan ve halledebilen var mı? (karter değişimi hariç)
Vakit ayırabilecek Bi tornacı bulursanız o gerekeni yapacaktır küçük atölyeler genelde
Benim şansızlığımmıdır nedir bilmiyorum.
Mayıs ayında ilk motorum olarak CBF aldım şuan 3000 km'de.
Son 1500 km'dir şangırtılı, zırlamalı bi ses geliyor motordan.. normal bi ses olmadığı belli yani.
Servise götürdüm subab sesi dendi subab ayarı yapıldı ses aynen devam.
2-3 hafta sonra tekrar götürdüm. 3000 km'deki motorun silindir üst kapağı değişecekmiş.
Tüm CBF'lerde varmış bu ses normal bi sesmiş. Ölürmüsün öldürürmüsünlük bi durum yani.
Kurye motorudur fazla naz yapmaz arıza marıza servısle ugrastırmaz benı dıye aldım sözde.
3 haftadır garantıden parca gelıcekde degısıcekde sorun duzelıcekmı duzelmıycekmı orası bellı degıl, ben motora gonul rahatlıgıyla bınıcem.
..karım ben böyle işe .
Merhaba,
Arkadaşlar 10 gün önce sıfır cfb 150 aldım daha önce ybr 125 kullanıyordum cbf i sürdüğüm zaman 4-5 km sonra sağ ayağıma baya hissedilir derecede sıcak hava çarpıyordu ybr de böyle bir şey başıma hiç gelmemişti neyse bu da böyle diye kabullendim ama aklıma takılan motor şuan 80 km de 1- 2 dk ısıtıp öyle sürüyorum 7-8 km sürdükten sonra kartere elimi 2-3 sn değdiremeyecek kadar sıcak oluyor bu durum normal mi ybr de 100 km aralıksız gidiyordum bu kadar ısınmıyordu motor yeni ondan mı zararı olur mu aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:04 ----------
Merhaba yağ tapasının girdiği deliğe matkapla düz delik deliniyor (bu işlem motor üzerinde yapılacağı için kartere talaş girecektir) daha sonra kılavuzla diş açılıp yerine helicoil denilen parça vidalanıyor yaya benziyor helicoil ile yapıldığı zaman tekrar aynı tapayı kullanabilirsiniz bir büyük diş açılırsa büyük tapa bulman gerekecektir... kartere düşen talaşları da yağ doldurma yerinden 1-2 litre mazot veya gaz yağı aktarıp dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz...
Eğer diş bir miktar tutuyorsa yani sıktıktan sonra elinle çektiğinde çıkmıyorsa yağı tamamen boşaltıp tapa yerini tertemiz yapıp yağdan arındırdıktan sonra (alkol tiner gibi şeylerle silebilirsin) tapaya yeni bir bakır pul tak etrafına komple sıcağa dayanıklı sıvı conta sür tapayı kartere vidala yavaş yavaş sık atlama yapacağını hissettiğin yerde kalsın ertesi gün yağını doldur kontrolünü yap kullan...
motoru sökmeden diş açtırırsan el de delik delineceği için ister istemez deliği 90 derece delemeyecek bu sefer tapayı tam sıktığında kartere yan gireceğinden karşı taraf ile tam öpüşmeyecek yine sıvı conta kullanmak zorunda kalacaksın yazdıklarımın hepsi tecrübe ile sabittir karar senin kolay gelsin
sizinki muhtemelen üretim/montaj hatası yüzünden bu sorunları çıkarmıştır. yoksa cbf gerçekten dayanıklı motordur. Daha yeni 15 gün kadar önce yıllık iznimde ege turu attım toplamda 2640 km yol yaptım artçım yoktu ama 40 derece havada yüklü şekilde sürdüğüm de oldu. cbf katır gibi motordur kolay arıza çıkartmaz sizinkinde muhtemelen sıradışı bi durum var servisin bunu garanti kapsamında çözmesi lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
çok teşekkür ederim hocam, yarın sabah ustamla götürüp yaptırıcaz tornacıda bakalım ne sonuç vericek. usta bişey olmaz aynen kullanırsın diyo ama bakalım. olmasa zaten karter değişecek sadece kartere parça fiyatı 850 tl istediler. bu torna işiyle düzelmeyecekse bile giden 50-60 tl olsun veya 100 tl neyse artık. servise 1000 kağıdı bayılmaktan iyidir diye düşünüyorum. oldu oldu, olmadı servisin yolu taştan
arkadaşlar elimi gidondan bırakınca gidon sallanıyor , arkada shad sh40 çanta var ondanmı veya bir kere düştüm ondanmı çözemedim. Çantayı çıkartıp deniycem birde. Arkada çanta olupta elini bırakınca gidonu sallanan var mı?
Evet arkadaşlar motor şuanda 4500 km oldu ve yakit hala 4 lt altina dusmedi ciddi ciddi bir problem olduğunu düşünmeye başladım sizce ne olabilir
Modifix kardese cevap (mesaji kopyalayabildim mi bilmiyorum cepten giriyorum) gidon sallama bende de var motor henuz 3000 km de bizim mahalledeki tamirciye goturdum durum nedir usta dedim top case den falandir dedi.bende dusuk hizlarda yapiyor dedigimde getir bakalim falan dedi.
Bende arastirdigim kadariyla lastik havasi dusukmus bundan yapiyor dediler havayi duzelttim zincir bolmus gerdirdim bunlari duzelttim simdi azaldi cok rahatsiz etmiyor.bir de tekerlerlerde balans ayari var mi onu yaptir muhtemelen duzelir.
Selamlar model yükselteceğim için satıyorum ilgininenlere duyurulur http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-az-kilometreli-cbf-150-330019677/detay
yan çanta arda topcase varken bile ellerimi bırakınca gidonda sallama olmuyor. Motoru orta sehpaya al ön maşanın altından tut leri geri salla düşdüğün bir boşluk yapmış olmasın. Arka teker balansında bir sıkıntı var mı onuda kontrol et
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------
Şangırtılı, zırlamalı bi ses geliyor diye yazan arkadaşlara tavsiyem 15w50 yağ kullanın ben motul kullanıyorum.
arkadaşlar honda cbf 150 için vites geçişlerini yumuşatması için hangi yağı kullanmalıyım. vites geçişlerim çok sert 1 den 2 ye atarken tak diye ses geliyor aynı şey 2 den 1 e geçerkende oluyor ?
Bende de var o ilerde geçer diyorlar
Selam arkadaşlar
Karakaçanımı satıyorum nasipse crf alacağım
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...30055739/detay
Benimde yaşım 40,hayırlı olsun motorunuz.Emin olabilirsin doğru tercihin.eğer dediğini alsaydın hem pişman olacak hemde cbf hep içinde kalacaktı.Cbf ömrünü savar.5 yol oldu alalı yaş 40 motorda 40,000'e dayandı.Ney yükseltmekmi ney büyütmekmi ney sıkılmakmı yok hiçbiri yok.Bizi gömer bu cbf.
Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)