Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı chatkut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ıslık sesi gibi bi ses var bendede marşa basınca uzay mekiği çalışıyo sanki...7000 kmdeyim 5000 de motor değişti ama o ses aldığımdan beri var sallamıyorum hiç
    bence yagsız kalan dişli sesine benziyo dikkat ettim benim eski wave innovadaki seriden önceki motorda mars motoru yanmıstı bi kez bunun sebebi şu olabilir mars motoru markasıda modelide belli degil bide marş motorunun üst kısmında içine su alabilecek sekilde bosluklar mevcut buradan sızan su içeri girip oksit yapmış olabilir sökülüp incelenmesinde yarar var.söküp resimleri koyucam sizde incelemiş olursunuz böylece

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence yagsız kalan dişli sesine benziyo dikkat ettim benim eski wave innovadaki seriden önceki motorda mars motoru yanmıstı bi kez bunun sebebi şu olabilir mars motoru markasıda modelide belli degil bide marş motorunun üst kısmında içine su alabilecek sekilde bosluklar mevcut buradan sızan su içeri girip oksit yapmış olabilir sökülüp incelenmesinde yarar var.söküp resimleri koyucam sizde incelemiş olursunuz böylece
    ben kuryelerdeki gibi elimi içine sokabileceğim elciklerden kullanıyorum...o kadar rahatım ki...iç kısım hem korunuyor...elimde üşümüyor...kimisi rahat eder kimisi ssıkılır tabi...alışkanlık meselesi...şiddetle tavsiye ederim...yağmurda soğukta birebir...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    arkadaslar topik elden gidiyor nerdesiniz yavvşu lastik ebatlarını metzeller veya prelli birisi yazsın takan kim varsa bazı kodlar tutmuyor.

caberli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-PULSAR 200NS-NC700X-WOLF125-DOMİNAR

Kadir Gecesi

selam sevgili motorcu kardeşlerim hepinizin kadir gecesini kutlar bayrama kavuşabilmenizi dilerim...
    ''Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum."

Motosikleti
    aykan İstanbulun tadı yok paşam...

sağol caberli...hayırlı kandiller...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aykan İstanbulun tadı yok paşam...

sağol caberli...hayırlı kandiller...
    abi bu nası cevap bişiymi oldu\? sıkıntımı var?

Alıntı caberli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam sevgili motorcu kardeşlerim hepinizin kadir gecesini kutlar bayrama kavuşabilmenizi dilerim...
    seninde dostum hayırlı kandiller herkese .

Motosikleti
    Necdet Abinin vefatı bizi yaraladı kanka...kanadımız kırık...

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Necdet Abinin vefatı bizi yaraladı kanka...kanadımız kırık...
    abi sorma tanımazdım ama bende çok üzüldüm hepimizin başı sagolsun topik dısı ama bazen motora binmek isemiyorum bütün dergileri yırtmak okudugum konuları unutmak motora hiç binmemiş olmak istiyorum böyle haberler duyunca daha kaç kişi ayrılır aramızdan bilmem Allah korusun ama bu trafik düzeni ve böylesine cahil sürücüler oldugu sürece bu olaylar hep kanatır bizi dikkat edin yolda giderken kendi kendine düşen adama bişey olmuyor kolay kolay hep temas yabi araba yada bi kamyon!!!!!

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150

Honda CBF150 Benzin Sarfiyatı - Bilgisayarlı Ölçüm

Cep telefonum işletim sistemli olanlardan.Yani içine ekstra programlar yükleyebiliyorsunuz.
    Benim telefonumda "Power Car" isimli bir program var.
    Kullandığınız aracın benzin harcamalarından tutun da yaptığı km ve diğer harcamalarına kadar size istatistiki bilgi verebiliyor.Sizin tek yapmanız gereken programın istediği bilgileri harcama yaptıkça girmek.

İşte ben Cbf'ime ilk aldığım benzinden bu güne kadar her benzin alışımı ve kilometresini bu programa girdim.
    Benim kullanma stilime göre CBF150'nin benzin sarfiyat bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.Bu Km'nin büyük bir kısmı(tahmini 4000 km'si) uzun yol-otobanda dip gaz yapılmıştır bu arada.Şehir içi kullanım azdır yani.

Bu arada bu bilgiler 42'lik arka dişliye göredir.Artık 38'lik dişli taktığıma göre bundan sonraki istatistikler ona göre olacaktır.Yani 38'lik dişlide 42'ye oranla sarfiyatta azalma var mı o da belli olur bir süre sonra.

Bu ölçüm muhtemelen şu ana dek Honda CBF150 için yapılmış en sağlıklı benzin sarfiyat ölçümüdür.

Luxor - Honda CBF150 Benzin Sarfiyatı
    Başlangıç Tarihi: 16.02.2007
    Son Tarih: 06.09.2007
    Toplam Gün: 202
    Toplam Benzin Alımı: 26
    Katedilen Mesafe: 5083 KM
    Toplam Ödenen: 449.61 YTL
    Toplam Alınan Benzin: 154.66 LT
    Ortalama Litre Fiyatı: 2.91 YTL
    Günlük Katedilen Ortalama Mesafe: 25 KM
    2 Benzin Alımı Arası Ortalama Mesafe: 195 KM
    2 Benzin Alımı Arası Ortalama Gün: 7
    100 KM'de Ortalama Sarfiyat: 3.04 LT
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı Luxor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cep telefonum işletim sistemli olanlardan.Yani içine ekstra programlar yükleyebiliyorsunuz.
    Benim telefonumda "Power Car" isimli bir program var.
    Kullandığınız aracın benzin harcamalarından tutun da yaptığı km ve diğer harcamalarına kadar size istatistiki bilgi verebiliyor.Sizin tek yapmanız gereken programın istediği bilgileri harcama yaptıkça girmek.

İşte ben Cbf'ime ilk aldığım benzinden bu güne kadar her benzin alışımı ve kilometresini bu programa girdim.
    Benim kullanma stilime göre CBF150'nin benzin sarfiyat bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.Bu Km'nin büyük bir kısmı(tahmini 4000 km'si) uzun yol-otobanda dip gaz yapılmıştır bu arada.Şehir içi kullanım azdır yani.

Bu arada bu bilgiler 42'lik arka dişliye göredir.Artık 38'lik dişli taktığıma göre bundan sonraki istatistikler ona göre olacaktır.Yani 38'lik dişlide 42'ye oranla sarfiyatta azalma var mı o da belli olur bir süre sonra.

Bu ölçüm muhtemelen şu ana dek Honda CBF150 için yapılmış en sağlıklı benzin sarfiyat ölçümüdür.

Luxor - Honda CBF150 Benzin Sarfiyatı
    Başlangıç Tarihi: 16.02.2007
    Son Tarih: 06.09.2007
    Toplam Gün: 202
    Toplam Benzin Alımı: 26
    Katedilen Mesafe: 5083 KM
    Toplam Ödenen: 449.61 YTL
    Toplam Alınan Benzin: 154.66 LT
    Ortalama Litre Fiyatı: 2.91 YTL
    Günlük Katedilen Ortalama Mesafe: 25 KM
    2 Benzin Alımı Arası Ortalama Mesafe: 195 KM
    2 Benzin Alımı Arası Ortalama Gün: 7
    100 KM'de Ortalama Sarfiyat: 3.04 LT

peki abi işletim sistemi ne olmalı simbian linux os/2 zannediyorum nokia için tasarlanan simbian olması gerekiyor yani symbianla çalışan her makinaya bu program yükleniyor yükleniyorda nerden nasıl?

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki abi işletim sistemi ne olmalı simbian linux os/2 zannediyorum nokia için tasarlanan simbian olması gerekiyor yani symbianla çalışan her makinaya bu program yükleniyor yükleniyorda nerden nasıl?
    direk link veremem ama google da cep+forum diye ara bulursun...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    arkadaşlar çok acil bana lastik önerin bi kaç gündür direksiyon titrioyordu daha öncede titrioyordu lastiii şişirince düzeliodu ki lastik baya inmiş oluodu ama dün bidaha şişirdim değşen bişey olmadı daha da fazla sallamaya başladı eve geldim lastiğe bi bakim dedim ön lastikte en az 4 5 tane baloncuk oluşmuş acaipti lastik hamile kadın göbeee gibi olmuş şimdi bana acil lastik markası söleyin ve gidim aliim fiyatta sölerseniz ii olur aciiiiillll!!!!!!

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    Alıntı kertenkele200 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar çok acil bana lastik önerin bi kaç gündür direksiyon titrioyordu daha öncede titrioyordu lastiii şişirince düzeliodu ki lastik baya inmiş oluodu ama dün bidaha şişirdim değşen bişey olmadı daha da fazla sallamaya başladı eve geldim lastiğe bi bakim dedim ön lastikte en az 4 5 tane baloncuk oluşmuş acaipti lastik hamile kadın göbeee gibi olmuş şimdi bana acil lastik markası söleyin ve gidim aliim fiyatta sölerseniz ii olur aciiiiillll!!!!!!
    ya sen motoru benden sonra aldın ama lastikten falan bahsediyosun acaba lastiklerde bi marazmı var yoksa sertmi kullandın bilgi verirmisin kaç kmdesin

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    benden sonra derken ben aralık ayında aldım 1 yıl olmak üzere 12000 km ye gelmek üzereyim bi kaç gün içinde bi kaç yerinde yumurtalar çıktı hani sert kullansam dalsam bi yere bi yerinde olur diil artık sert kullanmıorum gözüm gibi bakıorum

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Kertenkele lastikleri garantiden değiştirebilirsin.Bende de direksiyonda sallama vardı ön lastik garantiden değişti.Düzelmedi ve daha sonra jantın balansı alındı.Yine düzelmedi.Yine servise götürüp ön amörtisörleri kontrol ettiricem.Yaklaşık 2000 km dir böyle kullanıyorum.Özellikle 2 kişi kullanımı özellikle zorlaştırıyor.

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    benden sonra derken ben aralık ayında aldım 1 yıl olmak üzere 12000 km ye gelmek üzereyim bi kaç gün içinde bi kaç yerinde yumurtalar çıktı hani sert kullansam dalsam bi yere bi yerinde olur diil artık sert kullanmıorum gözüm gibi bakıorum
    prelli al aynı ebat var bende bikaçgün içinde değiştiricem aslında duro fena değil kuru havada,ama balon yapıyor bu kullanıcıların %90 ının başına gelen bi durum almadan önce garantiden bi bak istersen

Demek ki bu lastiklerin ömrü aşağı yukarı 12.000 - 14.000km. Zira cbf150net'te de bir arkadaşımızın 14.000'de balon yapmış ve değişmişti.

Arkadaşlar Cbf 150'de yağ eksiltme ve terleme olayı ne alemde. Beni en çok tereddüte düşüren mevzu bu..

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı mrX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Cbf 150'de yağ eksiltme ve terleme olayı ne alemde. Beni en çok tereddüte düşüren mevzu bu..
    kış geldiği için şu an eksiltmiyor ancak terlemeyi her motor yapar 55 derece sıcakta ve şehir içinde benimki terletiyor ama sakır sakır yag atmıyor sadece silindir kapagından bi miktar terletiyor .

Motosikleti
    Honda CBF 150 , Kymco agility 125
    Benimki de yağ değiştikten yaklaşık 2000 km sonra yağ miktarında bir miktar azalma oluyor.Sanırım Honda bu yüzden 4000 km bakım arasına 2000 km de bir yağ değişimi koydu.Ben de 2000 km de bir yağ değiştiriyorum.Sorun yok.Bugün zinciri komple gazyağı ile temizledim.Sonra yıkadım motoru ve tekrar zinciri yağladım.Vites geçişleri cillop gibi.Ses azaldı.8300 km deyim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler