Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbir sonuca varamadım, bana biraz sorun varmış gibi geliyor ama hayırlısı..

Tamamdır, resimleri de çektim.

4 adet amerikan park modülü aldım sahibinden.com'dan. 4ü toplam 18 lira gibi bişey tuttu.

montajı oldukça basit, 4ü toplam 1 saat kadar sürdü.

Zaten yanında gelen minik beyaz kağıtta ne yapılması gerektiği yazıyor.

Sonuçlar;

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net...30768411_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...b6dfb7f79271dd

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...9e86681c7a03b3
    Siz bu fotoğrafları ne ile çekiyorsunuz ?

Kazasız belasız, motorunuz çok diri duruyor..
    XV

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı ozgranl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz bu fotoğrafları ne ile çekiyorsunuz ?

Kazasız belasız, motorunuz çok diri duruyor..
    Nikon d90 + 18-105 standart lensi ile hocam.

Teşekkür ederim
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Beyler 2012 orjnl km 6500 nokta hatasız kenar ve kafa koruma demirli bir motor kaç. Para eder ikinci sahibinden çok temiz görswl olarak km de orjnl be düşük 5000 isteniyor mpdele göre faZla gibi geldi neserainiz?birde bunların hangi modellerinde ne gibi yenilikler yapıldı bilen den cvp lütfen

Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Alıntı anlar1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler 2012 orjnl km 6500 nokta hatasız kenar ve kafa koruma demirli bir motor kaç. Para eder ikinci sahibinden çok temiz görswl olarak km de orjnl be düşük 5000 isteniyor mpdele göre faZla gibi geldi neserainiz?birde bunların hangi modellerinde ne gibi yenilikler yapıldı bilen den cvp lütfen
    Merhaba,

Sorunuzu sorarken daha açık ve net yazarsanız belki daha kolay cevap alabilirsiniz. Anladığım kadarıyla motorun ederini soruyorsunuz ama malın fiyatını satıcı belirler alıp almamak sizin elinizde, benzer nitelikteki motosikletlerin piyasası da malum sitelerde mevcut.

Eğer yazılanları okuma zahmetinde bulunursanız ne gibi yenilikler olduğunu da bulabilirsiniz, çünkü daha geçen gün eski kasa-yeni kasa ayrımı yapıldı.
    XV

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Efenim selamlar.

Gün geçmiyor ki rahat durayım.

Gösterge'de devir tarafındaki aydınlatma ışığım patlaktı. Açmışken hepsini 4 lü led yapiyim dedim.

Yaptım ve kapattım, 2 adet aydınlatma, uzun far ve boş lambasınınkini lede çevirdim.

Akşam resim atarım, sanırım güzel oldu, emin değilim
    ozgranl bunu beğendi.

Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Ben de anlasam elektrik işlerinden "led stop" takacağım ama ne yazık ki anladığım bir mevzu değil. Burada bir ustaya götürdüm usta bunlardan taktık hoş olmadı aküye yükleniyor bazılarında sigorta atıyor dedi anlam veremedim açıkçası İstanbul'da her CBF'de led stop takılı..

Hava buralarda yağmurlu olduğundan dolayı boş zamanı değerlendirmek için zinciri temizleyip yağladım zincir gergi ayarını yaptım. Motosikleti de sildim temizledim brandasını örttüm apartmanın içerisinde duruyor yavrucak
    XV

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Ben de anlasam elektrik işlerinden "led stop" takacağım ama ne yazık ki anladığım bir mevzu değil. Burada bir ustaya götürdüm usta bunlardan taktık hoş olmadı aküye yükleniyor bazılarında sigorta atıyor dedi anlam veremedim açıkçası İstanbul'da her CBF'de led stop takılı..

Hava buralarda yağmurlu olduğundan dolayı boş zamanı değerlendirmek için zinciri temizleyip yağladım zincir gergi ayarını yaptım. Motosikleti de sildim temizledim brandasını örttüm apartmanın içerisinde duruyor yavrucak
    Bende birkaç gün önce CBF'in bitmiş olan zincir ve dişlisini yeniledim.

Fabrika çıkışı oringsizmiş, bitikti de zincirde dişli de zaten, oh be dedim.

Kendim satın aldım, kendim taktım. 70 lira mı 80 lira mı ne tuttu, oringli zincir ve 15 42 dişli seti.

Bu arada korkmayın söküp takmaktan, cidden çok basit

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Dipnot düşeyim. Motoruma amerikan park bağladığımı söylemiştim. Bugün bir trafik polisi gördüm durdum yanında.

Ben: Ağabey selam
    Polis: Selam kardeşim
    Ben: Abi bu amerikan parklar ceza sebebi oluyor mu motosikletler için
    Polis: O ne
    Ben: Abi bak şöyle kontağı açınca hepsi yanıyor sinyallerin, bi yere sinyal verince daha kuvvetli yanıp sönüyor o tarafa.
    Polis: Fabrika çıkışında yok mu zaten senin motorunun bu
    Ben: Yok abi, sorun olur mu ?
    Polis: Yok canım ne olacak
    windy125 ve ilkadam bunu beğendiler.

lac1vert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z300
    Motorlu bir araca takılan ve enerji çeken bir parça aküye yüklenmez, alternatöre yüklenir. Sigorta attırıyorsa sigorta değeri yükseltilebilir, ancak besleme kablosunun çapı, türü ve taşıyabileceği max. akım önemli, yoksa sigorta atmadan kabloyu yakabilirsiniz. Yapmak istediğiniz şey için yardımcı olabilirim, muhtelemen önümüzdeki haftasonu ek LED stop ve eagle eye uygulaması yapacağım.
    "Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma. Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez." Mevlana Celaleddin Rumi

Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Alıntı lac1vert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorlu bir araca takılan ve enerji çeken bir parça aküye yüklenmez, alternatöre yüklenir. Sigorta attırıyorsa sigorta değeri yükseltilebilir, ancak besleme kablosunun çapı, türü ve taşıyabileceği max. akım önemli, yoksa sigorta atmadan kabloyu yakabilirsiniz. Yapmak istediğiniz şey için yardımcı olabilirim, muhtelemen önümüzdeki haftasonu ek LED stop ve eagle eye uygulaması yapacağım.
    Led Stop öylece dolabın içerisinde duruyor. Usta öyle dedikten sonra biraz çekindim fakat sizin dediğinize usta yanlış biliyor olmalı.

Kendim yapabileceğime inanmıyorum ama siz yaptıktan sonra nasıl yapıldığını anlatırsanız en azından bilen birine yaptırma ihtimalim olabilir diye düşünüyorum.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
    XV

ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Bende birkaç gün önce CBF'in bitmiş olan zincir ve dişlisini yeniledim.

Fabrika çıkışı oringsizmiş, bitikti de zincirde dişli de zaten, oh be dedim.

Kendim satın aldım, kendim taktım. 70 lira mı 80 lira mı ne tuttu, oringli zincir ve 15 42 dişli seti.

Bu arada korkmayın söküp takmaktan, cidden çok basit

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Dipnot düşeyim. Motoruma amerikan park bağladığımı söylemiştim. Bugün bir trafik polisi gördüm durdum yanında.

Ben: Ağabey selam
    Polis: Selam kardeşim
    Ben: Abi bu amerikan parklar ceza sebebi oluyor mu motosikletler için
    Polis: O ne
    Ben: Abi bak şöyle kontağı açınca hepsi yanıyor sinyallerin, bi yere sinyal verince daha kuvvetli yanıp sönüyor o tarafa.
    Polis: Fabrika çıkışında yok mu zaten senin motorunun bu
    Ben: Yok abi, sorun olur mu ?
    Polis: Yok canım ne olacak
    Bir daha polis çevirmeyin ceza yiyeceksiniz:D

Zincir dişli değişimini anlatan bir video paylaşayım artı başka teknik konularında anlatımı var konuda.
    Herkesin işine yarar
    Zincir-Dişli,Debriyaj Balatası Değişimi,Karbüratör Temizliği,Subap Ayarı Videolu

Selamlar

Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Evet arkadaşlar 14.380 km'dir kullandığım cbf'imi bugün itibari ile satmış bulunmaktayım . Allaha şükür beni yolda hiç bırakmadı , hiç üzmedi . Sadece gösterge ampülleri kesti o kadar . Kısmet olursa 250 cc sıfır motor alacağım , arayışlara girdim şimdiden .

Kara kezbanımın son resmi ...
    [IMG][/IMG]
    ilkadam ve mustafa_akin bunu beğendiler.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Dostlar selam.

Yağ olarak Motul 5100 15w50 kullanmaya karar verdim. Birazdan gelicek, şuanda motordaki yağ boşalıyor.

İzlenimlerimi yazarım ama bu yaz aylarında sanırım kullanılabilecek en mantıklı yağ bu motorlarımız için.
    ilkadam ve sinka251 bunu beğendiler.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar 14.380 km'dir kullandığım cbf'imi bugün itibari ile satmış bulunmaktayım . Allaha şükür beni yolda hiç bırakmadı , hiç üzmedi . Sadece gösterge ampülleri kesti o kadar . Kısmet olursa 250 cc sıfır motor alacağım , arayışlara girdim şimdiden .

http://<a href="http://hizliresim.co...W1.jpg</a></a>
    Hayırlısı, inşallah daha iyileri nasip olur
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı ilkadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlısı, inşallah daha iyileri nasip olur
    Eyv. Adem teşekkür ederim . Daha iyileri senin olsun inşaallah .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Eyv. Adem teşekkür ederim . Daha iyileri senin olsun inşaallah .
    Sağol kardeşim
    Bu aralar CRF250L ile yatıp kalkıyorum aklımı aldı motor şahane heybetli güçlü yakıtı eko. vs seneye borcumu kapatıp düşünüyorum.

Bir sorum olacak benim motorda stickerları söktüm, cbf yazısının altı mat siyah çıktı, sinyalin üstündeki duruyor sadece onu da sökersem ve altı mat siyah çıkar diye tereddüt edip sökmedim. Sende de aynı mı?
    Ezio41 bunu beğendi.

lac1vert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z300
    Kendim uygulama yaparken fotoğraf çekip paylaşırım. Muhtemelen fotoğraf yardımıyla yapabilirsiniz. Kolay bir işlem. Olmadı başka bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.
    ozgranl bunu beğendi.
    "Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma. Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez." Mevlana Celaleddin Rumi

Motosikleti
    Sym Wolf SB250

http://<a href="http://hizliresim.co...W1.jpg</a></a>
    Hayırlı,uğurlu olsun. Umarım gönlünüzde ki motosiklete sahip olursunuz.

Benimde içimdeki cross aşkı depreşti bakalım sonum ne olacak. CBF'den çok memnun olmama rağmen arazi ağır basıyor gibi
    Ezio41 bunu beğendi.
    XV

Motosikleti
    Alıntı ilkadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağol kardeşim
    Bu aralar CRF250L ile yatıp kalkıyorum aklımı aldı motor şahane heybetli güçlü yakıtı eko. vs seneye borcumu kapatıp düşünüyorum.

Bir sorum olacak benim motorda stickerları söktüm, cbf yazısının altı mat siyah çıktı, sinyalin üstündeki duruyor sadece onu da sökersem ve altı mat siyah çıkar diye tereddüt edip sökmedim. Sende de aynı mı?

Crf 250 L de güzel motor ama benim boy 173 olduğu için kurtarmıyor ne yazıkki . Yoksa alınabilecek bir motor oda .Sticker'ı sökünce az bişey iz kalıyor kenarlarda . Onunda çıkması için bi wd40 falan sık bol bol sonra tırnaklarınla bir güzel çitile . Sonra temiz kuru bir bezle bastırarak sil . İz falan kalmaz .

Hayırlı,uğurlu olsun. Umarım gönlünüzde ki motosiklete sahip olursunuz.

Benimde içimdeki cross aşkı depreşti bakalım sonum ne olacak. CBF'den çok memnun olmama rağmen arazi ağır basıyor gibi

Amin kardeşim sağolasın daha iyisi senin olsun inşaallah . Cross her zaman aşktır . Enduroyu zaten hep sevmişimdir . İmkanım olsa bir tanede cross alıp dağ tepe gezerdim . Çünkü şehirden çok daha güvenli ve zevkli .
    ilkadam bunu beğendi.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Beyler bugün motul 5100 15w50 yi test ettim. Soğukken ve sıcakken sübab sesi ciddi manada azaldı. Üstüne pamuk gibi vites geçişleri ve debriyaj kavraması da cabası. Motor resmen bana "teşekkür ederim" diyor her çalıştırdığımda. Şiddetle tavsiye ederim sizlere de =)

Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Beyler bugün motul 5100 15w50 yi test ettim. Soğukken ve sıcakken sübab sesi ciddi manada azaldı. Üstüne pamuk gibi vites geçişleri ve debriyaj kavraması da cabası. Motor resmen bana "teşekkür ederim" diyor her çalıştırdığımda. Şiddetle tavsiye ederim sizlere de =)
    Geçenler günlerde bir yazı okudum. 15w50, 10w50 gibi yağlarda yağ miktarı daha az,katkı maddesi daha çok oluyormuş. Kısa zamanda olmasa da uzun dönemde debriyaja zarar verdiği yazıyordu. Doğruluğunu bilemiyorum ama aklımı kurcaladı.
    XV

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)

Bu Konudaki Etiketler