[QUOTE=sinka251;3634406]Arkadaşlar bu ampulu nerden bulabiliriz bunun aydunlatması bizim ampullerden daha iyidir yabancı bir sitede buldum.
http://www.n11.com/arama?q=12v+35w
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
Her işe yarayan CBF
Masallah bir cbf icin yapilmasi gereken her sey yapilmis. Allah kaza bela vermesin.
Herkese selamlar yine ben
Hava güzel biraz yol yapayım derken dün Yalova/Çınarcık tarafına sürdüm. Aslında kafamda Armutluya gitmek vardı ama yolda Teşvikiye köyüne girdim, şelale, gölet dağ bayır derken Armutluya gidecek takati kendimde bulamadım.
Bir kaç fotoğraf göndereyim yine belki aranızda o tarafları gidip görmek isteyen olur, fotoğraflar o kadar kaliteli değil maalesef cep telefonumun kapasitesi bu kadar el veriyor, yanıma fotoğraf makinemi almıştım fakat onunda şarjı yokmuş
İlk olarak köyden dağ yoluna saptığınızda böyle bir manzara ile karşılaşıyorsunuz.
Daha sonra tırmanışa geçtim, Küçük Dipsiz Göl tabelasından daldım içeri bir de Büyük Dipsiz Göl varmış fakat orayı bulamadım bir kaç araba durup Büyük Dipsiz Gölü sordu sanırım bulabilen sayısı az
Burasıda Küçük Dipsiz Göl. Tvs ile çadır atan birisi var fakat kendisine denk gelemedim sanırım balık tutmak için dere kenarına inmiştir
Daha sonra buradan ayrılıp yukarı doğru tırmanmaya devam ettim aslında bir yayla vardı adını unuttum oraya kadar gitmeyi düşünüyordum fakat yolların dar olması sebebiyle ve araç sürücülerinin langır lungur gelmesiyle beraber tek başıma çekindim, o bölgeden de çekmiş olduğum bir resmi yükleyeyim.
Dönüş yolunda Çınarcık Sahile indim orada da motorun bir resmi olsun diyerek bir fotoğraf çektim
Not: Köyde ve dağ yolu üzerinde bir çok mangal ve gözleme yeri, köy kahvaltısı gibi yeme-içme alternatifi olan yerler var. Belki bir gün hep beraber bir etkinlik yaparız, herkese keyifli ve kazasız sürüşler dilerim
XV
Dostlar selam.
Tekleme sorunumu servis çözdü, dün uzun yolda da denedim sorun çözülmüş.
Tek sorunlarım sübab sesi ve devrin yavaş düşmesi.
Şöyle açıklayayım.
Motor soğukken sübab sesi yok, ısınınca geliyor. Servise söyledim sübab ayarı yaptılar ama dedikleri "bunların hepsinde geliyor biraz sorun yok böyle kullanabilirsin"
Ve ikinci sorun devrin yavaş düşmesi. Motor soğukken mesela gaz verdiniz, devir 7000 e geldi, pat diye rölanti devrine düşüyor hızlıca. Ama ısınınca gaz verdiniz boşta mesela, devir rölantiye yavaş yavaş düşüyor, soğuk olduğundaki kadar hızlı değil yani.
motorun garantisi devam ederken servise gidip zincir gerginliğe ve ufak tefek şeylere baktırmak istiyorum. herhangi bir ücret talep etme hakları varmı?
Beyler devrin yavaş düşmesinden bahsetmiştim hani hatırlarsanız.
Isındıktan sonra devir böyle yavaş düşüyor, sizde de durum böyle mi ?
https://www.youtube.com/watch?v=mB-J...ature=youtu.be
arkadaşlar merhaba motorumda yakıt fazla yaktığını düşünüyorum.
bide siz değerlendirin kilom 105 topcase seti var (2 yan bir 47 lt arka )
ağırlıklı şehir dışı uzun yol yapıyorum.
Başlarda 110-120 arası gittiğimden olduğu için dedim.
ama son 3 depo fullememde 90 ı geçmedim.
genede 17,5 kuruş km de yakıo (lt 4,69 TLden alıyorum)
km hesabına göre 3,7LT/100km yapar
bakımlarını serviste yaptırdım. garantisi devam edio 1. yılı yeni doldu mayıs ayında (2014 model)
arabayı satmasaydım demeye başladım. 18 -20 kuruş yakıodu arabam yağmurda ıslanmıodum :(
değerlendirmenizi fikrinizi önerinizi bekliyorum teşekkürler
17,5 biraz fazla gibi ben yaptığım ölçüme göre 15 kuruş yakıyorum (artçılı kullanım).
Yakıtı etkileyen bir çok faktör var; rüzgar durumu, motosiklet üzerinde ki ağırlık, motosikleti kullandığınız devir, hava filtresinin durumu vs vs.
Birde yaptığınız ölçüme yedek depoyu dahil ettiniz mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------
Merhaba,
Konu hakkında tam bilgi sahibi değilim fakat bana normal geldi inip baktım bende de aynısı mevcut. Motor normal çalışma ısısına ulaşmadan böyle şeyler bence normal hatta dikkat ederseniz motor ısınmadan rölanti devri 1000-1100 arası motor ısındıktan sonra rölanti devri 1400-1500 arasına çıkıyor. Daha detaylı bilgi sahibi varsa bizi aydınlatırsa bende öğrenmiş olur eğer bir sorun ise bende öğrenip çözmüş olurum
XV
Bende sürekli depo fulleyip tripmetre çalıştırırım şuana kadar yedek hariç en az 320km yaptım yedek ile +70km olsa 390km yeni başlayan kullanıcı olarak fena değil.
En fazla 367 yaptım üstelik hırçın kullanımda yedeği de +70km sayarsak oldukça sağlıklı görünüyor.
Kime sorsanız ortalama bu değerleri verirler bir depo ile 400-450 km yol yapılır.
ozgranl'ın dediği gibi yedek depoyu da hesaplayın 2,5 litredir ve 70km rahat yapılır.
Ayrıca nacizane tavsiyem motoru dip gaz 110-120km/h kullanmayın çünkü bu hızlarda kullanımda motor aşırı yağ eksiltiyor.
Bende bir iki ay böyle son hızlarda kullandım motor 400-500 gr yağ eksiltti ki az daha motor yaptıracaktım, '0' motor da olsa kesinlikle motoru zorlamak yağ eksiltmeye sebep oluyor.
Selamlar
1 depo ile sürekli uzun yol gidersem max 300 km yapıyor, yedek depo hariç.
şehir içi 1 depo ile 405 km yaptım, yedek hariç
Arkadaşlar ben 1 depo ile yedek dahil 460 km yaptım.
Herkese slmlar arkadaşlar.2012 hem ön kafa hem aşağıdaki koruma demirleri olan orjinal km 6500 olan kırmızı cbf 150 ye ne eder nokta leke yok
Dostlar selam.
Bugün CBF'im ile uğraştım biraz. Amerikan park olarak tabir edilen şeyi uyguladım.
Resimlerini atarım akşama.
Birde far'ı istediğim zaman kapatabilmek için bi switch koydum, pek kullanacak değilim ama bulunsun zararı ne =)
Hiçbir sonuca varamadım, bana biraz sorun varmış gibi geliyor ama hayırlısı..
Tamamdır, resimleri de çektim.
4 adet amerikan park modülü aldım sahibinden.com'dan. 4ü toplam 18 lira gibi bişey tuttu.
montajı oldukça basit, 4ü toplam 1 saat kadar sürdü.
Zaten yanında gelen minik beyaz kağıtta ne yapılması gerektiği yazıyor.
Sonuçlar;
Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)