Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Ocak 2015, 23:23
Ezio41 adlı üyeden alıntı
10w40 kullanabilirsiniz , yarı veya tam sentetik . 10W50 daha çok sıcak mevsimlerde uygun olur .
hocam kusura bakmayın başınızı ağrıttım. şuan 2.000 km ye gelmek üzereyim yağı kendim servise götürsem değiştirirler mi ? yoksa ayıp mı olur usulünü bilmediğim için soruyorum
Reklamlar
-
29 Ocak 2015, 23:30
Kocaeli İl Temsilcisi
xxxonepirxxx adlı üyeden alıntı
hocam kusura bakmayın başınızı ağrıttım. şuan 2.000 km ye gelmek üzereyim yağı kendim servise götürsem değiştirirler mi ? yoksa ayıp mı olur usulünü bilmediğim için soruyorum
Estağfirullah hocam ne kusuru ? 1.000 km'de rodaj bakımı yapıldıysa yağınızı kontrol edin , değişmesi gerekiyorsa eğer yağ değişiminden anlıyorsanız kendiniz yapın . Veya bayiye gidip kaliteli bir yağ alarak yağını değiştirin motorun . 1.000 km rodaj bakımından sonra klasik bakım aralığı 4.000 km'de birdir . Ama cbf 150 için 4.000 km'de bir yağ değiştirmek motoru öldürmek demek . En fazla 2.000 km'de bir yağ değiştirilmesi lazım . Daha sağlıklı ve yağ yakmaması için 1.000 - 1.500 km arasında yağ değişimi şart . Cbf'inde tek kötü yanı , bu yağ yakma veya eksiltmesi olayı ....
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
31 Ocak 2015, 18:30
merhaba arkadaşlar tanışma alanında kendimi tanıttım orada alıntımı buraya da ekliyorum.
[COLOR="#AFEEEE"]herkese selamlar olsun. neredeyse forumu 2 aydır hatmetmeye çalışıyorum . motor sevdama biraz olumsuz karşılayacaksınız ama 14-15 yaşlarında orjinal (türkiyede bulunmayan) mz 251 etz modelini kayıklı şekilde kullanarak başladım. Ehliyeti 2005 te alabildim. şu an motorsikletim yok ekonomik az yakıtlı konforlu olarak CBF150 yi almaya karar verdim. sürüş deneyimim yeterli. ikinci el araştırmalarım devam ediyor. ayrıca güvenlik ekipmanı v aksesuarlarada buradan bilgi edinmeye devam ediyorum
sizlere kısaca kendimi tanıtayım:
yaşım 32
mesleğim Veteriner Hekimlik
Balıkesirde yaşıyorum
memleketim Kastamonu
bu kadar engin bilgiler ve tecrübeler içeren bu forumda sizlerle birarada olmaktan gerçekten çok
mutluyum. gezilerinizede katılarak daha yakından kaynaşma fırsatım olmasını diliyorum.
ethem beyin motorunu kaçırdığıma çok üzüldüm açıkçası :(
ama acelesi olmayıp 2. el temiz kuryeden çıkmayan terihen az km yapmış bi cbf 150 arıyorum.
aklınızda olup benide kardeşiniz kabul ederek kervanınıza katmanızı temenni ediyorum
şimdiden teşekkürler.
-
31 Ocak 2015, 18:38
mustafa_akin adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar tanışma alanında kendimi tanıttım orada alıntımı buraya da ekliyorum.
[COLOR="#AFEEEE"]herkese selamlar olsun. neredeyse forumu 2 aydır hatmetmeye çalışıyorum . motor sevdama biraz olumsuz karşılayacaksınız ama 14-15 yaşlarında orjinal (türkiyede bulunmayan) mz 251 etz modelini kayıklı şekilde kullanarak başladım. Ehliyeti 2005 te alabildim. şu an motorsikletim yok ekonomik az yakıtlı konforlu olarak CBF150 yi almaya karar verdim. sürüş deneyimim yeterli. ikinci el araştırmalarım devam ediyor. ayrıca güvenlik ekipmanı v aksesuarlarada buradan bilgi edinmeye devam ediyorum
yaşım 32
Balıkesirde yaşıyorum
memleketim Kastamonu
bu kadar engin bilgiler ve tecrübeler içeren bu forumda sizlerle birarada olmaktan gerçekten çok
mutluyum. gezilerinizede katılarak daha yakından kaynaşma fırsatım olmasını diliyorum.
ama acelesi olmayıp 2. el temiz kuryeden çıkmayan terihen az km yapmış bi cbf 150 arıyorum.
aklınızda olup benide kardeşiniz kabul ederek kervanınıza katmanızı temenni ediyorum
şimdiden teşekkürler.
Ateş Alimerdan dan satılık.
2014 model 800 km satılıktır irtibat 05075384339 altınolukta dır.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
31 Ocak 2015, 18:49
yaşım 32
Balıkesirde yaşıyorum
memleketim Kastamonu
şimdiden teşekkürler.
Hoşgeldiniz..
Ethem abinin motoru bana nasip oldu,kısmet diyelim.
Umarım sizde gönlünüzdeki motosiklete kavuşursunuz.. Forumdan Ezio41 adlı arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam motorunu satıyordu,ona da bir sorun isterseniz.
-
31 Ocak 2015, 18:54
Kocaeli İl Temsilcisi
-
31 Ocak 2015, 19:20
Merhaba Mustafa abi aramıza hoşgeldiniz , umarım aradığınız motoru alırsınız en kısa sürede .
Ethem abinin motoru çok temiz ve sağlam motordu ama ozgranl arkaşımıza nasip oldu .
Bende motorumu satacağım bu aralar , fuar zamanı kısmet olursa cc yükselteceğim inş.
hoşbulduk
o zaman senin mootor için pusuya yattım
-
31 Ocak 2015, 19:33
Kocaeli İl Temsilcisi
hoşbulduk
o zaman senin mootor için pusuya yattım
Kısmet diyelim . Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz .
[IMG][/IMG]
-
31 Ocak 2015, 19:36
Malum siteye ilan koymadınız sanırım ?
-
31 Ocak 2015, 20:47
Kocaeli İl Temsilcisi
ozgranl adlı üyeden alıntı
Malum siteye ilan koymadınız sanırım ?
Yok şuanlık koymadım , satmama bir hafta kala falan koyarım . Şuanda satarsam fuara kadar motorsuz kalırım diye bekliyorum .
Az önce motorumun yağını değiştirdim , tam 1.000 km oldu ve çıkan sonuç 90 gram kadar yağ eksiltmiş . Sanırım bu yağ eksiltme olayından kurtulamayacağız . Kaliteli yağ kullanmama rağmen yağ eksiltmesi kaçınılmaz son sanırım .
-
31 Ocak 2015, 21:53
Yok şuanlık koymadım , satmama bir hafta kala falan koyarım . Şuanda satarsam fuara kadar motorsuz kalırım diye bekliyorum .
Az önce motorumun yağını değiştirdim , tam 1.000 km oldu ve çıkan sonuç 90 gram kadar yağ eksiltmiş . Sanırım bu yağ eksiltme olayından kurtulamayacağız .
Kaliteli yağ kullanmama rağmen yağ eksiltmesi kaçınılmaz son sanırım .
açıksözlülük için sağol, fiyat kırıyorum kardeşim
latife yapıyorum tabiiki. verdiğin bilgileri için teşekkürler değerlendireceğim..
-
31 Ocak 2015, 21:53
Az önce motorumun yağını değiştirdim , tam 1.000 km oldu ve çıkan sonuç 90 gram kadar yağ eksiltmiş . Sanırım bu yağ eksiltme olayından kurtulamayacağız .
Kaliteli yağ kullanmama rağmen yağ eksiltmesi kaçınılmaz son sanırım .
Şahsen ben yağ eksiltme problemini hiç problem etmiyorum. Önceki motorum cross olduğu için 1000km sonra yağ değişimi istiyordu o nedenle bu duruma alıştım sanırım..
Problem edenlerde motor özel ilgi alaka bekliyor diyerek Cbf'lerine sevgi ve şefkatle davransın
-
01 Şubat 2015, 01:44
Arkadaşlar boy 1.60 önerebileceğiniz sağlam motor var mıdır boy kısa olduğu için kendim de bir şey yapamıyorum kararsızım önerebileceğiniz başlangıç motoru varsa sıfır almam büyük ihtimalle eski model sağlam bir şeyler önerebilirseniz sevinirim...
-
01 Şubat 2015, 12:10
Kocaeli İl Temsilcisi
açıksözlülük için sağol, fiyat kırıyorum kardeşim
latife yapıyorum tabiiki. verdiğin bilgileri için teşekkürler değerlendireceğim..
Rica ederim Mustafa abi sizde sağolun .
ozgranl adlı üyeden alıntı
Şahsen ben yağ eksiltme problemini hiç problem etmiyorum. Önceki motorum cross olduğu için 1000km sonra yağ değişimi istiyordu o nedenle bu duruma alıştım sanırım..
Problem edenlerde motor özel ilgi alaka bekliyor diyerek Cbf'lerine sevgi ve şefkatle davransın
Cbf sonuçta 11.6 hp'lik bir motor o yüzden fazla bir beklenti içine girmemek lazım . Ne kadar ekmek o kadar köfte demişler .
alprngund adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar boy 1.60 önerebileceğiniz sağlam motor var mıdır boy kısa olduğu için kendim de bir şey yapamıyorum kararsızım önerebileceğiniz başlangıç motoru varsa sıfır almam büyük ihtimalle eski model sağlam bir şeyler önerebilirseniz sevinirim...
Başlangıç için , ybr veya cbf alabilirsiniz . Boydan yana fazla bi sorun yaşamazsınız bu motorlarda .
-
01 Şubat 2015, 12:50
Rica ederim Mustafa abi sizde sağolun .
Cbf sonuçta 11.6 hp'lik bir motor o yüzden fazla bir beklenti içine girmemek lazım . Ne kadar ekmek o kadar köfte demişler .
Başlangıç için , ybr veya cbf alabilirsiniz . Boydan yana fazla bi sorun yaşamazsınız bu motorlarda .
Ybr ve cbf cbfyi başlangıç için düşünüyordum zaten ama cb 125i falan başlangıç için önerir misiniz fiyatı da ucuz bir yıl devire devire öğrenirim satmam zaten motor kalır garajda. Barkın abi videosunda dalga geçmiş motorla o kadar mı vasat
-
01 Şubat 2015, 13:25
Kocaeli İl Temsilcisi
alprngund adlı üyeden alıntı
Ybr ve cbf cbfyi başlangıç için düşünüyordum zaten ama cb 125i falan başlangıç için önerir misiniz fiyatı da ucuz bir yıl devire devire öğrenirim satmam zaten motor kalır garajda. Barkın abi videosunda dalga geçmiş motorla o kadar mı vasat ��
Cb 125 alana kadar biraz daha para verip cbf 150 alın en azından daha sağlam ve daha konforlu bir motorunuz olmuş olur .
-
01 Şubat 2015, 19:50
beyaz far ampülü kullanan varmı veya taksak cbf ye nasıl olur akü kullanımı v.b seylerde... forumu aradım ama düzgün cıkmadı sorayım dedım
-
02 Şubat 2015, 12:36
Dostlar,
İstanbul da ikinci el motor alan galeri var mı? Anadolu yakasında yaşıyorum. CBF 150 mi satacağım bir yere ihtiyacım var.
-
02 Şubat 2015, 13:47
2011 model 23 bin km de givi 46 çantalı, ırc lastikleri ve rjınalleri ile birlikde cbf 150 mi satıyorum 4150 ilan koydum 4000 e bırakacagım kırmızı renk çok temiz.
-
02 Şubat 2015, 15:24
yagiz456 adlı üyeden alıntı
beyaz far ampülü kullanan varmı veya taksak cbf ye nasıl olur akü kullanımı v.b seylerde... forumu aradım ama düzgün cıkmadı sorayım dedım
Beyaz ampul kullanmistim daha once far icinde yansitici bugulanma yapmisti bende cikarttim.Bizim s2 ampulun orjinal beyaz olani yok s2 duyu h4 cevirmek lazim onuda yapmaya hic denemedim uydurma birsey oluyo yapan arkadas varsa bilgi verebilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler