ilanım günceldir http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2766664/detay/
ilanım günceldir http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2766664/detay/
slm. bak birde şu olay var bu motor tam ısınasıya kadar dediğin gibi ani gaz vermelerde gaz kesmelerde stop eder doğru. onu hafif gaz açarak rölantiyi yükselterek çözüyorsun . yani fren yaparken bile elin devamlı gazda açık duruyor. yani ben öyle yapıyorum ki diğer arkadaşlarda aynısını yapıyordur . zaten motor soğukken ani gaz vermeden stop etmesi normal alışırsan herşey normal.
selam CBF 150 kullanıcıları;
Öncelikle şimdiden herkeese hayır Bayramlar diliyorum.
Sİze bir şey sormak istiyorum;Benim büyük motorum var(600f) şehir içi ve ara gezmeler için CBF 150 veya YBR 125 almayı düşünüyorum.
2011 CBF ile 2011 sonrası arasında fark olduğu, daha doğrusu 2011 den sonraki modellerde kronik sorunlar olduğu gibi bir söylem yapıldı bana bizzat honda servis elemanı tarafından.
Şimdi sizinde içinizde bu durum hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz rica etsem. Bİrde içinizde bizzat kullanmış olanlar varsa YBR kullanıpta CBF kullanan veya YBR kullanıpta CBF kullanan sizce arasında ciddi fark var mı?
Benim gönlüm CBF 150 den yana ama sıfır alıcam her ikisini öyle söylim; Hem selenin geniş olması hemde duruşu hemde 1-2 hp fark olası ve tork açısından, diğer yandan da kronik sorunlar olduğu gibi söylemler,
diğer yandan da YBR sorunsuz ve daha az yakıyor olması daha uzun yıllar binilmesi gibi vs vs... yorumlar..
Ben bizzat siz kullanıcılardan duymak isterim eğer ki Zahmet saymazsanız.
Tekrardan Herkese Hayırlı Bayramlar..
Adana dan selamlar...
Hayırlı bayramlar hocam . 2. motor olarak cbf 150 her türlü işinizi görecektir. Ybr deneme amaçlı kullandım , cbf ten sonra ybr bisiklet gibi kaldı altımda . İyi ki cbf aldım dedim ybr sürdüğüm zaman . Ybr motor olarak daha sağlamdır uzun ömürlülük açısından . Ama kuryelik yapmayacağınıza göre , uzun yıllar rahat rahat binersiniz cbf'e . 125 150 cc Commuter motorları içerisinde cbf 150 , sınıfının Mercedesi gibi . Sıfır alacaksanız acele edin , tekrar bi zam gelip düz 6000 tl olabilir bilginiz olsun .
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
yeni kasa 2011 modeller piyasaya sürüldüğünde ilk seride bi teklme problemi ile karşılaşıldı. Ama şu anda kesinlikle kronik denilebilecek bir problemi asla yok. bende de yeni kasa 2011 var. 45 bindeyim. Sıfır sorun. Hiç yolda kalmadım. Rahat ol. Sorun yok.
Sen en iyisi cbf le başla. Sonra ybr sıfır ybr alırsın.bir arkadaşının emaneten cbf 150 sini sürersin. moralin bozulmasın.
1-2 beygir gücü ve ufakta olsa tork farkını ybr den sonra cbf e bindiğinde çok iyi anlıyorsun. Ben kesinlikle cbf al derim. Ben cbf 150 ye biniyorum..amortisürden ses geliyor (tıssss) iniyorum (tısss) bu segmentte bu amortisör kalitesi başka hiç bir modelde yok.
Haftaya Ankara' ya gideceğim hayırlısı ile. Kocaeli-Ankara 370 km. bir yada iki gün kalıp döneceğim. Ybr den ziyade cbf ile bu yolculuğa çıkmayı tercih ederdim.
Adanaya da sevgiler. Tüm ark.ların bayramını kutluyorum.
Cbf bu segmentte kral motor , çok rahat . Tek sıkıntısı subab sesi ve ilerleyen km'lerde yağ yakması . Motorum 4550 km de şuan . 3000'li km'lerde 100 gram kadar yağ eksiltmişti . Devamlı yağ istiyor hayvan . Cbf'in konforundan vazgeçebilsem , satıp Pulsar düşünüyorum ama kıyamıyorum da motora .
3000 km de 1200 gram yağ yaktım. Yani son 3000 km de yağ eksilttiğini gördüğümde ilave ettiğim yağ miktarı 1200 gram. Motor 45 binde. Yağ 10w-40. 15w-50 ile mutlaka bu tüketim azalacak biliyorum ama. 10-40 ile motor daha rahat ve seri çalışıyor. Bu yüzden 15w-50 yi tercih etmiyorum. Yaksın..Helal i hoş olsun kınalı guzuma Performansta düşme.. son hızla ivmelenmede bi performans düşüşü olsa..mavi duman atsa vb. ok anlıyıcam..motor bittiği için yağ yakıyor amma.. yağ eksiltme haricinde hiç bir olumsuzluk yok. O yüzden motor sıfırlamaya gerek görmüyorum. 700-800 km de bir 300-400 gr. ilave ediyorum..devam. Benim motorda yağ yakma bayiden çıtığı ilk günden beri aynı oranda var. Yani yağ yakmada artma yok. Motorda keçi gibi maaşşallah. Bu yüzden üstüne gitmiyorum. Aslında garantiden sıfırlatabilirdim motoru zamanında.. ama önemsemedim pek. Kışın zaten bu oranda yağ tüketmiyor. Bu oranda yağ tüketimim olduğu halde..1 gram şikayetim yok. yağ yakıyormuş diye cbf tercih etmeyenlere ibret olsun. Bu gün satsam yine yarın cbf alırım..yine yarın gönül rahatlığı ile cbf önerebilirim. Bir cbf en çok yağ yaksa benim motor kadar yakar zannımca..oda yani 700-800 km de bir yağ çubugunu çıkartıp.. üstten 200-400 gram yağ atmak mı zor geliyor. Bunun için mi.. yağ yakıyomuş cbf diye tercih edilmiyor. Vatandaş bu km yi hergün mü yapıyor. Öyle ya..bende hergün yağ ilave etmek zorunda kalmak istemeyebilirdim. Yani her gün yağ ekleme ihtiyacı mı oluşuyor. Anlamış değilim.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
arkadaşlar bi kaç fotoğraf daha var yarın eklerim muhtemlen. baya keyif aldım. bi kaç ay önce geçtiğim virajlı yollardan daha kontrollü ve konforlu geçtiğimi farkettim. ilerleme var mutlu oldum
Eveet;
Dün akşam üstü CBF 150 mizi aldık kısmetse bugün eve getirecez daha sonrada plaka vs. yavaş halledecez inş.
sıfııııırrr...
HONDA
bu gün servisde akü suyu vs... işlemlerinden sonra aldık geldik ve abisinin yanına koyduk..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------
bu arada jantları siyaha boyanabilir mi? yada boyan oldu mu olduysa nerde nasıl boya kullanmak gerek ve kimlere yaptırmak gerekir.Bende biraz siyah hastalığı varda..
Sahibininden.com'a ilan koyan bir çok cbf sahibi hakikaten çok terbiyesiz, dolandırıcı, sahtekar, utanmaz, arlanmaz. Arkaya bi çanta, öne bi cam taktım diye motora 1000tl fazla para istemek nedir ya. Ulan aldığın o parayı nasıl yiyeceksin. Be vicdansız.
Ondan sonra ölücüler çıkıyor piyasaya.
Çıkar tabi. Bu ibneler, o motora o fiyatları isterlerse daha neler çıkar neler.
Evet aynen kardeş; bende ikinci el alim dedim liste fiyatı bile 5800Tl iken adamlar 5800-6200 hatta 6400TL bile yaazan vardı bende gittim sıfırını 5600TL aldım sıfır sıfırdır...
Adana dan selamlar.. kazasız belasız sürüşler dilerim...
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)