Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı altora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorunu 200 cc yapan tecrübeli arkadaşların fikrini almak lazım performans ne kadar arttı max hız ne kadar arttı yakıt ne kadar arttı rampa da motorun durumu ne oldu yazsalar çok ii olur aslında
    Yazsalar güzel olur evet ama yüzlerce cbf kullanıcı olmasına rağmen , 3 5 kişi yorum yapıyor foruma . Millet çok cansız . Motorun orjinalliğini bence bozmaya gerek yok . 200 cc olacaksa herşeyini ona göre yapmanız lazım . Frenler , amörtisörler , zincir dişli vs vs masrafa deymez . Ama şöyle olabilir ; Bir tane sağlam motorunuz zaten vardır , bir tanede ucuz cbf alıp modifiye yapmak istiyorsanız yapın . Tek motor için cbf'i bozmaya gerek yok .

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda cbf 150
    Duro lastikle 14000 km oldu birkaç düşme kayma yaşadım ama yavaştım bir şey olmadı bu yazıda öyle geçirip kışın kesinlikle degiştiricem arkaya mıchelin aldım ikinci el buldum ucuza geldi birtenede öne bulursam tamam o iş
    cello32 bunu beğendi.

SCelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Merhaba arkadaşlar,

İlk motorumu alacağım size şimdi 2 sorum var, biraz scooter kullanmıştım bir problem yaşamadım. Şimdi ise direk CBF 150 almak istiyorum. Sorum ise;

-İlk kez vitesli kullanacak birisi direk bu motoru alsa sıkıntı yaşar mı? Öğrenme açısından?
    -Biraz kalıplı birisiyim CBF 150, 100 kiloluk beni taşırken zorlanma yaparmı yokuşlarda falan? Aldıktan sonra kafama vurmayayım sonra.

Şimdiden teşekkürler

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Herkese selamlar...

Kısmetse bugün itibariyle aranıza 2008 model, 51.000 km de bir cbf 150 ile katılıyorum. Bütçem itibariyle bulabildiğim en temiz cbf bu oldu.
    Sormak istediğimse, yakın zamanda trafik sigortasını yenileten birileri varsa aranızda, hangi acenteleri önerirsiniz? Nispeten insaflı rakamlar talep edecek sigorta acenteleri hangileridir?

Istanbul'dayım. Motor 34 plaka.
    rahmi34 bunu beğendi.

mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    hocam internette size danışmanlık yapacak sigorta işlemleri yapan siteler var. üye olduktan sonra ruhsat bilgilerinzi vereceksiniz. size uygun bütün poliçeleri göstereceklerdir. nokta atışı olur. çünkü normal şartlarda fahiş fiyatlar çıkıyor. 200 ile 500 arası.
    Alıntı Yin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selamlar...

Kısmetse bugün itibariyle aranıza 2008 model, 51.000 km de bir cbf 150 ile katılıyorum. Bütçem itibariyle bulabildiğim en temiz cbf bu oldu.
    Sormak istediğimse, yakın zamanda trafik sigortasını yenileten birileri varsa aranızda, hangi acenteleri önerirsiniz? Nispeten insaflı rakamlar talep edecek sigorta acenteleri hangileridir?

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı mustbe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam internette size danışmanlık yapacak sigorta işlemleri yapan siteler var. üye olduktan sonra ruhsat bilgilerinzi vereceksiniz. size uygun bütün poliçeleri göstereceklerdir. nokta atışı olur. çünkü normal şartlarda fahiş fiyatlar çıkıyor. 200 ile 500 arası.
    eyvallah hocam teşekkür ederim. araç satışının hemen akabinde yaptıracağım sigorta işlemi ve bedelinin bilgilerini buraya yazacağım.
    soruyu sorarken de biraz aceleci davrandım, heyecan işte.
    fikirlerinize ihtiyaç duyacağım uzun vadede. tekrar teşekkürler.

Motosikleti
    Alıntı SCelen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

İlk motorumu alacağım size şimdi 2 sorum var, biraz scooter kullanmıştım bir problem yaşamadım. Şimdi ise direk CBF 150 almak istiyorum. Sorum ise;

-İlk kez vitesli kullanacak birisi direk bu motoru alsa sıkıntı yaşar mı? Öğrenme açısından?
    -Biraz kalıplı birisiyim CBF 150, 100 kiloluk beni taşırken zorlanma yaparmı yokuşlarda falan? Aldıktan sonra kafama vurmayayım sonra.

Şimdiden teşekkürler

İlk bir hafta zorluk çekersiniz debriyaj vites kavrama olayında . Özellikle yukarı bayırlarda baya bi zorlanacaksınız . Sonrası çorap söküğü gibi geri gelicek hocam . Ama motor almadan önce güvenli sürüş eğitimi alırsanız eğer daha iyi kavrarsınız kullanmayı .
    Alıntı Yin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selamlar...

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin , aramıza hoşgeldiniz .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk bir hafta zorluk çekersiniz debriyaj vites kavrama olayında . Özellikle yukarı bayırlarda baya bi zorlanacaksınız . Sonrası çorap söküğü gibi geri gelicek hocam . Ama motor almadan önce güvenli sürüş eğitimi alırsanız eğer daha iyi kavrarsınız kullanmayı .

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin , aramıza hoşgeldiniz .
    Teşekkür ederim. Ruhsatım cebimde
    Motoru bakım için servise teslim ettim. Bu akşam itibariyle yeniden yollardayım.

mertekina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    halk sigorta bana en uygununu yaptı 270 tl
    Yin bunu beğendi.
    Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
    Severmiydi LEYLA zillisini

Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yokuş yukarı zorlanıcaksanız derken kilodan dolayı mi dediniz hocam yoksa öğrenme açısından mı? 100 kiloyu çeker mi bu motor

Motosikleti
    Yokuş yukarı zorlanıcaksanız derken kilodan dolayı mi dediniz hocam yoksa öğrenme açısından mı? 100 kiloyu çeker mi bu motor
    Kullanma açısından hocam , elinizin debriyajın kavrama noktasını öğrenene kadar birazcız istop edeceksiniz. Cbf katır gibi motor çeker sizi merak etmeyin .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Motosikleti
    Honda CBF 150
    çeker hocam çeker. sadece yokuş yukarı kalkış yaparken debriyajla gaz arasındaki dengeyi tutturmakta zorlanırsınız. panik yapar stop ettirirsiniz. arkanızdaki sabırsız sürücüler kornalarına basar. daha fazla gerilirsiniz muhtemelen bunları her motorcu hayatında birkaç kez tecrübe ediyor. 3-4 günde çözersiniz.

Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Bende vitesliye adım atıcam artık

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı byycal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese hayırlı ramazanlar diyerek problemimden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 10 gün önce devir saatinin eksik gösterdiğini farkettim. Şöyle ki: Motor bas bas bağırırken devir 6000'lerdeydi. 2 günden beri de 2000 devirden yukarısını göstermiyor. Hatayı ya da arızayı nerede aramalıyım? Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler.
    Maalesef hala güncel :(

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Merhaba arkadaşlar,

Şimdiden teşekkürler
    yeni motorunuz hayırlı olsun km fazla takılmayın bizde bu km takıntısı millet olarak var
    kg konusuna gelince 140 adamı da taşır merak etmeyin
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

mertekina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    tork olarak kuvvetlidir cbf
    Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
    Severmiydi LEYLA zillisini

sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    ben 90 arkamdakide 90 yukumuzda yakin 20 kg bulgara gittim yaklasik 1700 km cevirdim hic sorun yasamadim.

tirmit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Hey Maşallah

soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı byycal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maalesef hala güncel :(
    Hocam ilk motoru aldigimda devir saatinde sıkıntı vardı. Kendi kendine atlama yapıyordu düşüyordu yükseliyordu. Kafasına gore Takiliyordu. On kafa tamamen sokulup tüm bağlantılar elden geçirildi. Simdi 5bin km dir sıkıntı yok.bir deneseniz belki ondan yapıyordur..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------

Merhaba arkadaşlar,

Şimdiden teşekkürler
    Hayirli uğurlu olsun hocam şimdiden. Cbf zaten başlangıç motoru merak etmeyin max 1 haftaya motora alisacaksiniz.

Bende 95 kiloyum çok rahat rahat taşıyor. Düzlükte hic bir sıkıntı yok. Hafif bayırda da normal sadece dik bayırda biraz sıkıntı çıkarıyor oda 150cc motor normal yani.

tirmit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Bende bugünden itibaren motorumla ilgili izlenimlerimi yazmaya karar verdim. Öncelikle karaoğlanın bir fotoğrafı ile başlayayım

Motoru alırken yeni başlangıç yapmadığım için motor koruması taktırmak hiç aklımda yoktu. Sonra çevremde gezinen motorlara daha bir dikkat ettikçe kendi kendime büyük bir hata yapmakta olduğumu anladım ve daha benzinciye gitmeden motor korumasını hemen bayide taktırdım. (70 TL) Öyle ya Allah korusun durduğu yerde bile düşse 140 Kg az bir ağırlık değil ve motoru koruyabilecek hiç bir şey yok. Şimdi iyi yapmışım diyorum baktıkça, hem şöyle bir düşününce ayakların olduğu hizaya denk geldiği için sürüş esnasında karşıdan gelebilecek tehlikeli durumlarda ayaklar için de ekstra bir güvenlik unsuru olacak gibi duruyor. Ayrıca ne yalan söyleyeyim motoru daha kalıplı ve daha güzel gösteriyor.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 64 kullanıcı var. (0 üye ve 64 misafir)

Bu Konudaki Etiketler