Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Cümleten selamlar. Dün yeğenim için 0 km cbf 150 aldık. Orada motoru çalıştırdılar bazı yerlerini gösterdiler. Fakat rolanti 3000 d/d çalışıyor. Normal mi diye sorduğumda normal olduğunu ayarlarıyla oynamamamızı söylediler. Ancak kitabında 1400 d/d olması gerektiği yazıyor. Ayrıca rolati kolu dengesiz çalışıyor. Acaba sıfır motor alanlar, böyle bir şey yaşadınız mı? Bu durum normal midir yoksa servise gitmek gerekir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı mckayrak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cümleten selamlar. Dün yeğenim için 0 km cbf 150 aldık. Orada motoru çalıştırdılar bazı yerlerini gösterdiler. Fakat rolanti 3000 d/d çalışıyor. Normal mi diye sorduğumda normal olduğunu ayarlarıyla oynamamamızı söylediler. Ancak kitabında 1400 d/d olması gerektiği yazıyor. Ayrıca rolati kolu dengesiz çalışıyor. Acaba sıfır motor alanlar, böyle bir şey yaşadınız mı? Bu durum normal midir yoksa servise gitmek gerekir mi?
    Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin Rolanti devri en fazla 1500 d/d olmalı . Benim motorum rolantisi soğukken çalıştığında 1000 1100 d/d civarıda motor ısınınca 1400 1500 d/d ye çıkıyor . 3000 d/d çok fazla benzin dayanmaz

sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    13000 km yanlış yazmısım zinciri değiştirdim silkeleme kayboldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------

Alıntı mustbe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaca aldınız hocam. Hayırlı olsun kazasız binin. 2013 modeller internette bakıyorum en düşük 4850 ye var.
    3650 tl ye aldım çok ugun denk geldi temiz mkina 50000km 2007 model vardı onu sattım bunun çalışması bam başka.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------

Zinciri söktüğümde gordüm ki baklaların kimisi kaynamış hiç hareket etmiyodu buyuzden zincir gevseyip geriliyomus ve silkeleme yapıyrdu gaza yüklendine.

SULH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '15 Xmax 250 10bin km - '13 CBF150 21bin km
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün Honda Haldızda motorumun ön jantına balans ayarı yaptılar . Bir yerine iki tane küçük demir parçası taktılar balansmış . Gidonu bırakınca gidon titriyordu ama memnun kalmazsam jant değişimi talebinde bulunabilirmişim .
    hocam ben lastiği değiştirdiğimde sordum balans ayarı yaptın mı diye. yaptım dedi. sonra dedim ki abi yaptım diyosunda bizim motorlara balans olmuyomuş dedim, aynen dedi. bende üstelemedim yaptı mı yapmadı mı :D:D
    ama ellerimi bıraktığımda 100metre dümdüz gidiyo. yavaşladığı için ben tutuyorum gidonu artık :D

Motosikleti
    Alıntı SULH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ben lastiği değiştirdiğimde sordum balans ayarı yaptın mı diye. yaptım dedi. sonra dedim ki abi yaptım diyosunda bizim motorlara balans olmuyomuş dedim, aynen dedi. bende üstelemedim yaptı mı yapmadı mı :D:D
    ama ellerimi bıraktığımda 100metre dümdüz gidiyo. yavaşladığı için ben tutuyorum gidonu artık :D
    Bizim motorlarda balans ayarı var . Ben daha 2 gün önce yaptırdım . Ön jantıma 2 tane küçük demir parçası taktılar dengesini sağlaması için . Balans ayarı yokken gidonu bırakınca gidon titriyordu sağa sola doğru . Muhtemelen ön jantta fabrikasyon hatası var Balans ayarından memnun kalmazsam garantiden jant değiştirme talebinde bulanabilirmişim ama değiştirirlermi orası meçhul

Motosikleti
    hocam bende ya sorun yok yada balans yaptı serviste ki usta bana öyle dedi. çünkü titreşim filan hiç sıkıntım yok. bu arada resmini çekip atabilir misin o janta taktığı şeyi

Motosikleti
    hocam bende ya sorun yok yada balans yaptı serviste ki usta bana öyle dedi. çünkü titreşim filan hiç sıkıntım yok. bu arada resmini çekip atabilir misin o janta taktığı şeyi
    Yarin çekip atarım artık Valla sıfır motor aldik daha ön janta balans ayari yaparak çözümü yapmaya çalıştılar halbuki garantiden jantin degismesi lazım . Bir kaç gün daha kullanayim Haldiza giderek diycem janti degistirin diye .

Motosikleti
    Yarin çekip atarım artık Valla sıfır motor aldik daha ön janta balans ayari yaparak çözümü yapmaya çalıştılar halbuki garantiden jantin degismesi lazım . Bir kaç gün daha kullanayim Haldiza giderek diycem janti degistirin diye .
    senden kaynaklı olmadığı için garantiden değişmesi lazım. gerçi benim far patladığında ampulunun parasını aldılar benden:D

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Sağ olun. Bu durumda hasanpaşa'daki servise gitmek gerekecek sanırım. Rolanti kolu da dengesiz çalışıyor.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    vay anasını 150 cc motora ne balans ı yaw cant yamuk serviz kurnazlık yapıyor aklı sıra.
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay anasını 150 cc motora ne balans ı yaw cant yamuk serviz kurnazlık yapıyor aklı sıra.
    Jant yamuk değil normal düzgün ama dengesinde sıkıntı vardı jantın bir yerien 2 tane ufak demir parçası takarak dengesi yerinde şuan ama memnun kalmazsam garantiden değiştirme talebinde bulunabilirmişim bakalım ne olcak Fotoda çekemedim artık yarın çeker atarım buraya .

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    piyasa da servis olmak varmış paranın anası ağlatıyorlar birde cebinden çıkmayacak parça değişimi için 40 takla atarlar
    halbu ki showrommdan bi motordan cant söküp takacak işlem bu

soa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    0 mototr karin agrisiymis valla billa. Honda bile bu kadar sıkıntılı ise bu diğer safkan cin mali motorlar nasil kimbilir

meugur74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    strike 150
    Cbf'nin jantlarının yamuk çıkmasını ilk defa duymuyorum, cbf'de çin işi artık kaliteyi bozdular,
    Benim çinlide bu sorunlar yok ve yarı parası.bir kısım cbf sürücüleri yamuk jantla dolaşıyor, belki farkında değiller, balans yapıyorlarmış, ne balansı honda isen değiştirecen jantı.millet honda garantisine para ödüyor.

Motosikleti
    Alıntı meugur74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf'nin jantlarının yamuk çıkmasını ilk defa duymuyorum, cbf'de çin işi artık kaliteyi bozdular,
    Benim çinlide bu sorunlar yok ve yarı parası.bir kısım cbf sürücüleri yamuk jantla dolaşıyor, belki farkında değiller, balans yapıyorlarmış, ne balansı honda isen değiştirecen jantı.millet honda garantisine para ödüyor.
    Jantta yamukluk yok servistende öyle dediler zaten . Benden kaynaklı bir sorunda olmadığı için para vermedim zaten servise .

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    piyasa da servis olmak varmış paranın anası ağlatıyorlar birde cebinden çıkmayacak parça değişimi için 40 takla atarlar
    halbu ki showrommdan bi motordan cant söküp takacak işlem bu
    Dediğin gibi yapmaları lazım normalde ama ne yazıkki öyle bişey yapmıyorlar [COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------

Biraz daha tecrübe sahini olayım cbf i satıp Suzuki inazuma almayı düşünüyorum

[IMG][/IMG]

vabisciler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 . fiesta 1.6 tdci ghia.detroit fuller.
    Jantta yamukluk yok servistende öyle dediler zaten . Benden kaynaklı bir sorunda olmadığı için para vermedim zaten servise .

Dediğin gibi yapmaları lazım normalde ama ne yazıkki öyle bişey yapmıyorlar [COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------

http://<a href="http://hizliresim.co...Q9.jpg</a></a>

şu motoru ön çamurluğu yüzünden almadım ya.
    bu efe mut'lu

Motosikleti
    Alıntı vabisciler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu motoru ön çamurluğu yüzünden almadım ya.
    Ön çamurluğa takılma bence çünkü öyle kaslı bir motora öyle bir çamurluk lazım . Cbf gibi çamurluk koysalardı kelebek konmuş gibi olurdu Artı aerodinami için öyle olması daha iyi bence . İnazumayı sürdüm test ettim müthiş harika bir motor cbf yanında elektrikli bisiklet gibi kaldı valla

onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Alıntı mckayrak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam hatırlayamıyorum ancak bende ilk aldığımda rölanti yüksekti. Üç kere bakıma gittim. Hepsinde servis düşürdü. Şu an 1,1 de. İlk defa motosiklet kullanan biri ise bence de dokunmayın. rahat ettiriyor adamı. Bin bakımında düşüreceklerdir.
    KÜR ŞAD

Motosikleti

http://<a href="http://hizliresim.co...Q9.jpg</a></a>

hocam iyi güzelde commuter görünümlü olması tipten kaybediyo

Motosikleti
    hocam iyi güzelde commuter görünümlü olması tipten kaybediyo
    Başka alternatif yok ama ne yazıkki :/ Başka alternatif olsa başka motor düşünürdüm

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler