Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Nisan 2014, 11:23
zilecef2676 adlı üyeden alıntı
a.s. motoru ölen bir motorsiklete daha güçlü bir motoe bloğu takmak resmi olarak tabiki sorunlar çıkartır. 150 cc bir motora 300 cc motoru koyamassın mutlaka şase tartmayacaktır. ha uydururum yerleştirim ilave demir kaynatır sağlama alırım dersin buda kendi hayatına maal olur. allah muhafaza büyük motor taktın gidiyorsun 150 km hızla şasenin bi yerinde kırılma olsa kim durduracak. hadi bunuda geçtik motoru fren sistemlerin sağlammı. arka kampana fren diskmi. lastiklerin genişmi v.s. v.s. sorunlar geliyor aklına. cbf 150 200 cc silindir sekman piston satılıyor ama alıp takmakla olmuyor herşey. şanzıman subap, silindir ağzı rektefiye karburatör cartı curtu baya parça değiştirirsin. şase numarasına gelince benim arkadaş benzinli aracın motoru rektefiye olacaktı ne gerek var dedi bununla uğraşana kadar sıfır dizel motor alıyım takıyım dedi. zannettiki herşey bitince aracı trafige götürüp incelettirip yeniden ruhsata işlettimmi tmm. işler umduğu gibi gitmedi. okadar uğraştı yinede ruhsata işletemedi. en sonunda arabayı eski haline getirdi. şuan benzinli kullanıyor. yani diyeceğim sana motor ölmez. içinde değişmesi gereken parçalar değişir motor yeniden canlanır. illa motoru 200 cc yapmak istersen subap, piston silindir sekman krank şanzıman modifiye yaparsan istediğin hızı elde edebilirsin. tabi motoru modifiye etmekle bitmiyor motorda en önemli şey ağırlık ve frenler. diğer sorunda şase numarasından bahsetmişsin. hiç bir polis şaşe numarası veya bloğu eğilipte kontrol etmez. eğer abartı eksoz takarsan cevreye gürültü verirsen motorunu bağlar taki eksozu normele cevirene kadar. önce abartı eksoz varken resmini çekiyorsun sonra normal eksozu takıp resim çekiyorsun trafiğe gidip resimleri gösteriyorsun. okeyliyorlar motorunu alıyorsun. motor bloğunu ve şase numarasını gümrük kapılarında ve muayne istasyonlarında bakarlar. bildiklerim bunlar kardeş. kolay gelsin. tekeriz düz bassın.
cevabınız için çok teşekkür ederim zahmet edip yazdınız. Ama benim istediğim evrağıyla curtuyla ne varsa resmi olarak gereken.... 250 cc bloğu taktım diyelim resmiyette nasıl belirtmem gerekiyor neler yapmalıyım. mesela dersiniz ki birincisi mühendise gider proje çizdirirsin, ikincisi muayneye gidersin üçüncüsü emniyete gider yenii ruhsat çıkarırsın (sallıyorum) gibi. Diğer kısımlarını bilmiyor değiliz. Ama sorduğum soruya tekrar bakın lütfen....
Reklamlar
-
09 Nisan 2014, 11:42
seyyid47 adlı üyeden alıntı
cevabınız için çok teşekkür ederim zahmet edip yazdınız. Ama benim istediğim evrağıyla curtuyla ne varsa resmi olarak gereken.... 250 cc bloğu taktım diyelim resmiyette nasıl belirtmem gerekiyor neler yapmalıyım. mesela dersiniz ki birincisi mühendise gider proje çizdirirsin, ikincisi muayneye gidersin üçüncüsü emniyete gider yenii ruhsat çıkarırsın (sallıyorum) gibi. Diğer kısımlarını bilmiyor değiliz. Ama sorduğum soruya tekrar bakın lütfen....
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/65985-motor-degistirmek-yasal-olarak-nasil-oluyor.html
önce google amca sonra değerli formumuz))))
-
09 Nisan 2014, 11:46
selamun aleykum herkese bir sorum var. Motoru ölen bir motosiklete, almışken biraz daha güçlü bir motor bloğu takmak resmi olarak nasıl bir sorun çıkarır bu sorunu gidermek için ne yapmak gerekir. Mesela 150 cc iken 200 veya 300 veya 400 cc lik motor takıldı diyelim bu ruhsata nasıl işletilmeli nasıl resmileştirilmelidir? Kademe kademe anlatırsanız sevinirim ve kesin ve net bilgilerle, eğer varsa masraflarıyla
......... Kolay gele şimdiden teşekkürler!!!!!!!!
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------
bir de şunu sorayım şimdiye kadar kaç kişiyi polis durdurup motosikletin motor numarası ve şase numarası veya motor bloğu hakkında şoförü sorguya çekti acaba??? Hiç karşılaşan oldu mu acaba????
Hocam Cbf'in standart haliyle frenleri çok yeterli değil zaten. O yüzden bence bu işlere hiç girme. Bu arada 200cc silindir kiti satılıyor ve ruhsat işlemlerine hiç gerek kalmıyor diye biliyorum. Motor ve şase numarasına da muayane istasyonlarında bakılıyor. Bir de sadece ölümlü kazalarda bakılıyor diye aklımda kalmış.
-
09 Nisan 2014, 12:02
Motor seri numarası alt kısımda olduğundan mevcutta bulunan hacim yükseltme kitleri sadece kafa ve silindir olduğundan dışarıdan hacmin yükseltildiği anlaşılamaz. Yani sorun olmaz. Ama motorun yağlama kapasitesi, soğutma kapasitesi frenleri bu hacim yükseltmeye uyum sağlar mı bilemem.
-
09 Nisan 2014, 13:53
Kocaeli İl Temsilcisi
Kardeşim 250 ccye çıkartana kadar biraz daha para verip cbr 250 crf 250 l yada ikinci el cbf 250 gibi motorlar alabilirsin hem daha sağlam olur . Cbf'in sadece motorunu yükseltmek ile olmaz . Bunun frenlerini , amartisörlerini , lastiklerini , zincirini vs vs komple masrafa girmen lazım ki gereksiz olur ...
-
09 Nisan 2014, 18:28
arkadaşlar merhaba
bir resim daha.. folyo kaplama yaptıktan sonra çekilmiştim..
Şöyle bir düşünüyorum da, bu cüsseye cbf bile küçük gelirken şu an CB12E ye biniyorum. Ve üstündeyken ne kadar komik duruyorumdur. siz düşünün
-
09 Nisan 2014, 18:36
Fokyo guzel olmus. Sen kendin mi yaptin? Yoksa yaptirdin mi? Ne kadar mal oldu?
-
09 Nisan 2014, 18:38
Garip adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba
bir resim daha.. folyo kaplama yaptıktan sonra çekilmiştim..
Şöyle bir düşünüyorum da, bu cüsseye cbf bile küçük gelirken şu an CB12E ye biniyorum. Ve üstündeyken ne kadar komik duruyorumdur. siz düşünün
http://i.hizliresim.com/nPY0ER.jpg
Abi boşver nasıl durduğunu. Sen motorunla mutluysan gerisi boş.
-
09 Nisan 2014, 20:11
Arkadaşlar merhaba..uzun tur camı almayı düşünüyorum..araştırmalarımda orjinal ayna sıkıntı çıkarıyormuş..bu doğrumu..?orjinal aynasını değiştirmek istemiyorumda..
ÇoK YaZMaYa Ne HaCeT MüHiM oLaN KıSa Ve Öz YaZMaKTıR....
-
09 Nisan 2014, 20:31
NiGHTMaRe07 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba..uzun tur camı almayı düşünüyorum..araştırmalarımda orjinal ayna sıkıntı çıkarıyormuş..bu doğrumu..?orjinal aynasını değiştirmek istemiyorumda..
Evet doğru. Giderken falan sıkıntı oluşturmaz. Gidonu kilitlemek istediğinde çok az bir etki ediyor sadece.
Ama vay efendim ben bunu niye aldım, almaz olaydım falan demezsin kesinlikle. Çok işe yarıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------
Bu arada; bugün toplamda 70km yol katederek Beykoz'dan Kartal'a gittim. Vee gaz yağını aldım en sonunda. Litresi 4TL. İllaki araştıranlar olacaktır. Kartal Yavuz Selim Hastanesi üst tarafında; Üsküdar caddesi üzerinde Shell'di galiba aldığım yer.
Muhammed Karayama
542 718 0324
0 RH (+)
-
09 Nisan 2014, 20:57
izmir de basmaneden kemer yenisehire giderken sol tarafta opet var. Orda gaz yag var. Bilginize
-
09 Nisan 2014, 22:15
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Fokyo guzel olmus. Sen kendin mi yaptin? Yoksa yaptirdin mi? Ne kadar mal oldu?
http://www.motosiklet.net/forum/moto...r-kaplama.html
-
09 Nisan 2014, 22:44
-
10 Nisan 2014, 00:32
Kocaeli İl Temsilcisi
izmr adlı üyeden alıntı
merhabalar. bende o soruyu sorayım o zaman
ybr mi cbf mi
?
gecen 2 yıl önce de derdim buydu şimdide
. işin içinden çıkamadım bende fiddle 125 aldım. öyle denk geldi bi şekilde. 1,5 yıldır kullanıyorum.. daha ekonomik olacağı için cbf ya da ybr düşünüyorum. hayatımda kullandığım ilk ve tek motorum fiddle hiç vitesli motor kullanmadım.. ybr her zaman öndeydi cbf den cbfin tipini hiç beğenmiyordum çok uzun yamuk garip geliyordu.ybr nin koltuğuna hiç oturmadım ama geçenlerde denk geldi cbfnin üsütüne oturdum o gunden beri cbf hayalini kuruyorum
cbf son düzlüğe girerken boy farkıyla öne geçiyor (görsellik ve biraz büyük olmasından , hissettirdiği garip duygudan dolayı
) ekonomi kısmını düşündüğümde cbfe göre ybrnin daha ekonomik olduğunu düşünmekteyim hem fiyatı hemde parçaları. yıllardır tam olarak cevabı verılebılmıs bır soru degıl tabıkı. insanlar cbf ciler ve ybr ciler olarak ikiye ayrılmakta
ama insan yinede sormadan edemiyor. artıları eksileri kime göre neye göre bu soruya 9594154321546588 kere cevap vericek olanlara çok teşekkürler vermeyenlerınde canı sağolsun
Ben 6 ay boyunca ybr mi cbf mi demekten kafayı yemiştim kararsızlıktan motor alamıyordum sonra karar verdim ybr almaya gidiyordum beyaz renkte 2013 model sonra birde honda bayine gidip cbf e son kez bir daha bakayım dedim gittiğimde cbf i aldım aldım ama alırken hala aklımda ybr vardı acaba cbften pişman olur muyum diye söyleniyordum kendime sonra cbf e alıştım ve şuan 850 kmlerdeyim gayette memnunum . Şehir içi için gayet güzel kıvrak makine , oturuşu rahat yormuyor titreşim yok vs . çok ekonomik olmasada yinede az yakıyor . full depo ile ortalama yedek depo hariç 450 km falan yaptım . şuan 2. depo dolu bitince bakalım ortalama yine aynı kmleri yaparım . rodaj bitince biraz daha da az yakmaya başlar . Benimde ilk vitesli motorum sürmesi baye zevkli alet ama orjinal lastikleri kötü o yüzden iyi bir lastikle değişilmesi lazım Şuan sıfır fiyatı 5570 tl sınıfın en pahalısı oldu ve yedek parçaları pahalı kaza yapıp düşmemeye bakacaksın yoksa cebini yakar Honda
-
10 Nisan 2014, 00:46
160 liraya hallettim
Arka Stop 50
Çamurluk 40
Gidon Rulmanı:20
Debr.Balatası Orj:50
Valla şunu gördüm.Ybr nin Cbf ye göre tek avantajı orjinal parçalarının ucuz olması,biraz daha az yakıyor o kadar.
Bir ayaklık lastiğini Hondadan 13 liraya alırken tekini,Ybr yi 2.5 liraya alabiliyorsunuz.Arka Fren balatası 30 iken Cbf de 70 liraya alabilirsiniz.
Cbf nin 2 kişi rahatlığı,yokuşlarda,çekmese bile ybr ye göre çekişi çok rahat olduğu çok açık bana göre.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------
Arkadaşımda varda.Aynaya biraz çarpıyor.Çarpması problem değil de.Ciyak ciyak ses yapması sinir ediyor.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
10 Nisan 2014, 09:19
Kalitelisini alırsan sıkıntı olmaz doğu-batı hondadan aldım ona göre ayarlanmış aynalara kesinlikle değmiyor.
-
10 Nisan 2014, 09:49
Sorunu cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.. İnternette 30 tlden başlıyor 75 e kadar cikiyor..dun bir satici ile görüştüm bana iyi gibi geldi..kendileri yaptiriyormus..
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...33748351/detay
-
10 Nisan 2014, 11:17
Arkadaşlar 2009 model 35000 km cbf 150 resimlerinden temiz görünüyor daha baktırmadım pekde bilgim yok ama bütceme uygun . bu model ,bu kadar km ,bir cbf için görüşünüz nedir ve bildiğiniz sağlam bir usta varmı ist avrupa yakası bahçelievler şirin evler yeni bosna tarafında...
-
10 Nisan 2014, 11:37
gitaryolcusu adlı üyeden alıntı
Bu arada; bugün toplamda 70km yol katederek Beykoz'dan Kartal'a gittim. Vee gaz yağını aldım en sonunda.
Litresi 4TL. İllaki araştıranlar olacaktır. Kartal Yavuz Selim Hastanesi üst tarafında; Üsküdar caddesi üzerinde Shell'di galiba aldığım yer.
O kadar yol gitmişsin ama çok ucuza almışsın hocam değmiş. Ben burda yarım litresine 5 lira veriyorum.
erhnalbayrak adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 2009 model 35000 km cbf 150 resimlerinden temiz görünüyor daha baktırmadım pekde bilgim yok ama bütceme uygun . bu model ,bu kadar km ,bir cbf için görüşünüz nedir ve bildiğiniz sağlam bir usta varmı ist avrupa yakası bahçelievler şirin evler yeni bosna tarafında...
İlan numarasını paylaşsan saha güzel olur hocam. 2009 model için iyi kilometre. Bir de fiyatı nedir?
-
10 Nisan 2014, 11:49
fiyatı 2750 TL inşallah ilk moturum olacak ama tanıdığım motorcu yok motoru göstermem için[COLOR="Silver"]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)
Bu Konudaki Etiketler