bu benzin konusunda benim motor biraz garip 20 ytl lik benzin koyuyorum ve şehir içinde gidiorum ve sürekli iki kişiyle gidioruz şu anda 230 km oldu ve yedeğe almadım yedeğe geçti desek 70 gitse 300 olcak ama fulluyorum motoru uzun yolda gidiorum 310 kmde yedeğe geçio yani toplamda 400 bile bulmuo subap ayarlarındamı sorun var bilmiorum şehir içi tüketimi ii ama şehirler arası kötü anlamadım gitti millet 500 km yapıo olcak iş diil
ben bi kere denemesini yaptım uzun yolda artçim ve üç çanta dolu,keşana gitmiştim fulledim depoyu çıktım yola tam 350 km de motor stop etti ve durmayınca çalışmadı durdum stop halinde iken ara gazı verdim 1 dakka sonra çalıştı,sanırım hortumlarda da benzin kalmayınca çalışmadı,sonra çalıştı.yaklaışık bi 40 km kadar gittikten sonra benzin aldım,yolda kalmak istemedim.
ama motorun üstündeki agırlık ve yol koşulları benzin tüketimini büyük bir ölçüde fark ediyor,ben 70 kilo,artçım50 km,üç çanta 70 kilo ve çanakkale ye giden eski yoldan gittim, 350 km gitti tam bir depo ile yedek hariç.keşana kadar yol o kadar bozuk ve rampaki şimdiye kadar böyle bir yolculuk yapmamıştım.
98 Beygir.....
ben normal kullanımda 450kmde yedeğe dusmustu
saygı duyarım..motoru ilk aldıgında (bekliyordunm bayiye gelmesini) halen ybr vardı bende henüz salmamıştım,
yaptıgım cözüm ve resimler bu sayfada
http://www.motosiklet.net/forum/moto...cbf150-16.html
[B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]
benim de tam 450 km de yedeğe düşmüştü. hesabıma göre 7 kuruş yakıor. çok ekonomik bi motor. tavsiye ederim.. daha önce yazdığım hız sorununu da aştım . şuan 1200 km yaptım. max :125 km hıza ulaştım. daha uzar dı ama yol bitti
[COLOR="Red"][I]meğer gurbet dediğin mapuslukmuş güneşli avlularda yaşanırmış,öylesine,dönüşümde ne bulurum bilemem bildiğim döneceğim,,verilmiş sözüm edilmiş yeminim,,elbet birgün döneceğimm,,[I][/I][/I][/COLOR]
lezzet gider,mesuliyet kalır...
Arkadaşlar biraz önce Datça'dan döndüm. Motorum arkada 50kg. yakın yükle beni 4,5saatten az bir sürede hiç mola vermeden getirdi. Hararet nedeniyle Sakar geçidinde bile yavaşlamadım.
Bu motoru gittikçe daha çok seviyorum.
helal olsun arkadaşlar cbf 150 cc honda nın türkiye de yeni efsane motosiklet modeli olacak .
kasız belasız kullanın.
selamlar
EY VATAN ; senin için,bir ÖLÜR bin DOGARIZ.
benım motor gittikçe açılıyor 1000kmyi doldurdum bakım yaptırdım şuan düz yolda 120-125 km/h yapıyor bir 2000-2500kmyi doldurayım o zaman duz yolda 130km/h civarı yapacagına emınım cunkkı kmler ılerledıkce motor acılıyor yakıt sarfiyatı ortalama 7-8 ykr cok ekonomik bir motor benı bugun sabah bıkez daha şaşırttı rampada çok guzel cıkıyor hıc dınlemıyor
selam arkadaşlar benim motor 6500km oldu ama son hızı 100-105 felan birde çok yakmaya başladı 300km yedeğe düştü anlamadım neler oluyor hayırlısı bakacağız belki 8000km bakımında ayarlanırsa düzelir kanaatini taşıyorum herkese kazasız bol motorlu günler selamlar
45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz
slm arkadaşlar benim motor 2550 km de ,1300 km deyken bolu mengene gittim aralıksız 330 km yol yaptım bir depoyla, 125-130 hızı gördüm,yedek depoya geçmeme çok az kalmıştı,tahminim 360 km yedek deposuz gidiliyor. Ama yolculuk esnasında motor çok rahat ve konforlu doğru tercih yaptığım için sanslıyım kanımca.......... kazasız sürüşler
http://www.youtube.com/watch?v=r2dJAhaLJtc
Cbf 150 Tek Teker :D
Yok hiçbişey olmaz ,sadece az yakar koklayarak gider benzini tabiri caizse ;)
düşük devir hararet sebebi deilmiydi?
Kadın;15 inde Ceren,20 sinde Ceylan ,25 inde Avcı nın kendisidir.:bounce:
motorundan cızırtılı ses duyan varmı..?
bende vardı 2500 de götürdüm 4000 de sübap ayarlarız düzelir dediler...şşimdi düzelmedi piston,silindir bide bişey 3 parça değişcek motor sıfırlanıcak...
aynı sorundan parça bekleyen 2 motor daha vardı yukseliste...ses duyan varsa götürsün garantiden değişsin...
merhaba arkadaşlar,
ben cbf 150 mi yeni aldm. Henüz 80km'de ve lastik patladı. herhalde bu bir rekordur. Bu benim ilk mtorum ve yeni öğreniyorum kullanmayı.
patlak bir lastik ne kadar sürede iner söyleyebilirmisiniz? dururken ve giderken ayrı ayrı söyleyebilirseniz sevinirim?
amacım lastiği şişirip lastikçiye gidebilirmiyim onu öğrenmek, yoksa lastiği sök tamir ettir sonra geri getir tak yapmak mı lazım?
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)