arkadaşlar shad sd 50 arkaçantamı motora taktım ama adeta aynalar devre dışı kaldı. önceki motorumda xciting 500 de pek belli olmuyordu ama çanta dev gibi oldu. ayna olarak ne tavsiye edersiniz. aklımda aynaları değiştirsem de başka çanta almakta var. ne tavsiye edersiniz. büyük olsun ama kelebek gibide aykırı durmasın motora biraz yakışsın. her türlü marka ve modele açığım. illa bilinen markalar olması gerekmiyor. sağlam olsun cbf e yakışsın yeter.
Arkadas bende givi 52 litre canta kullaniyorum ybr aynalari ile kullanirsan bir problem olmaz diye dusunuyorum... cantayi degistirmeden once aynalari denersen daha iyi olur...
"Serdarom" adlı üyeden alıntı!
"Arkadaşlar 2 aylık cbf var bende. 4 bin'de şuan. Motor'dan bir kaç ses geliyor iç kısımdan. Bugün 2011 cbf ile yanyana çalıştırdık. Onun ki on numara geldi bana. Aslında o normal benimki tuhaf. Tamirci egzantrik'den ses geliyor dedi. Gerçekten iki motor arasında çok fark vardı ses olarak. Bu kadar mi değiştirir sesi anlamadım. Benimki onunki yanında çok zırıltılı. Ne yapacağım bilemiyorum. Işin garip tarafı başka bir 2013 cbf sesi dinledim onunkinin seside benimki gibi. Bu 2013'lerde mi birşey var yoksa ikimizden'de ses gelmesi tesadüf mü."
Dostum o ses benim motorda da var şıngırtı tarzı! Hangi usta ne demedi hangi honda bayi neler dedi bi boku yapamadılar! Hiç kurcalama! 2011 Model ve sonraları biraz sesli! 3 kere motor yaptırdım ama o ses hala mevcut! Takma kafana! Ben motoru yeni aldığımda d&b ye gidiyordum! Çok takıyorsun dediler Gerçi sonra motor traktör motoru gibi oldu orası ayrı ama mototalda bi ... tan anlamıyor! Yani takma kafana bi sorun olmaz
All in one! Life!
@access, kardeş en son bir usta arkadaşım gergi ayarından yapıyor o sesi dedi. Yarın pazar. Dükkan sakin. Güya bakacağız söküp. Olmazsa olmaz ne yapalım. Sonucu buraya yazarım. 500 km önce değiştirdiğim yesyeni elf marka 15'40 yağı çöpe attım belki yağdan'dır diye. Ipone 15'50 koydum bugün belki ses gider diye ama ses gitmedi. Yalnız yağ gerçekten iyi geldi. Vitesler pamuk gibi oldu. Tavsiye ederim.
f54 değil güney dou andaloluyu dünyayı gez. hicccc sıkıntı yok. cc büyütmeninde bir anlamı kalmadı daha 120 yuıkarı gectinmi polis başında. cezalar cok ağır. bence en idall motor. bununda zevki başka pıtır pıtır kalka dura dünyayı gez.
ben 50 litreyi buyuk buluyorum. sen 52 litresini kullanıyormuşsun. maşallah. çanta kullanışlı ama cantayı değiştirmemdeki esas amaç cbf e çok büyük geldiği için. o bakımdan biraz küçültsem ne ala bilirim.
aynalara zaten baktığımda geneli ybr aynası kullanıyor. motor titreşimsiz olduğunda ayna konusunda fazla bi sıkıntı yaşayacagımı zannetmiyorum. çeşit bol ne taksam üstünde durur.
Genel de ybr aynası takılıyor,benim motosiklette 52 lt givi çanta var yabr aynasıyla görüş açım gayet iyi.
Bu arada çantamın kilit mekanizmasını içeri çeken yayı kırılmış,bugün bursayı alt üst ettim bulamadım. İstanbul'da yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim. Sanırım givi'nin Türkiye Distribütörü istanbul'daymış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
Bide elimde süngerli deri kumaş vardı. Bugün koltuk döşemecisine gittim,selenin eski kumaşı söküldü,altına sünger takviyesi yapılıp yeni kumaşla kaplandı.
Çok rahat ve hoş bir görüntü oldu.
B RH +
foto isterük.
Yarın fırsat bulursam resim çeker eklerim inşallah.
Gidon yükseltme aparatı piyasada bir sürü var. Google'ye yazarsan bir dünya çıkar karşına.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
Arkadaşlar motorum 5.000'e yaklaştı ve yağ değişiminden başka hiçbirşey yapmadım. Bilindik periyodik motosiklet bakımı dışında "cbf'ye özel" yapmamız gereken şeyler var mi? Bir arkadaş kontak yağlama'dan bahsetmişti forumda. Yada sizin "kardeşim bu cbf'nin şurasına şurasına dikkat et, şurasını ihmal etme" diyeceğiniz şeyler var mi?
ilk 4bin kmde servis sibop ayarı öneriyor,yağ değişimine dikkat et zaten ediyorsun,
sibop ayarı 4bin kmde bir yaptır serviste zaten yapmaları lazım birde gaz teli debriyaj teli vs yağlamalarını yaptır zincirini temiz tut yağla...
bu şekilde kaza yapmadıkca (allah korusn) yolda da kalmazsın sorunlada karşılaşmazsın
Bu 3. Cbf im arada er6 ve transalp aldim sattim. En son transalpden cikan 52 givi bende buyuk gelir diye dusunuyordum ama gayet guzel oldu... buna en yakin kullanacagin 46 kappa olsun, birde ufak bir tavsiye bu coocase diye bir marka var aman uzak dur...
46 litre ideal demek ki. denk geldiği gibi 46 litrelik güzel bir çanta almak lazım tercihen kappa. ( kesinlikle coocase haricinde ) teşekkür ederim.
Uzun araştırmalar sonucu cbf 150 için cumartesi kaporamı bıraktım.Pazartesi ödemeler ve ruhsat işlemleri başlayacak.En geç çarşamba teslim alabileceğim söylendi.Yaş 42.Yalanı sevmem.Daha önce scooter hariç vitesli tecrubem hiç yok.Ehliyet sınavınada 5 ekimde giricem.Ödemiş birgide yaşıyorum.Ufak ufak antrenmanlara başlarım.Çocuk gibi motoru alacağım günü bekliyorum.Fotoları paylaşıcam.Herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim...
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)