Segmanın ne olduğunu biliyorum, ama seğman değiştirip 10-15 bin km sonrada, silindir piston segman ile birlikte komple motor yaptırmam gerekecekse, db ye gitmişken motor sıfırlatırım daha iyi. Kaç tl acaba sadece segman değişimi ve ne kadar motor ömrü oluyor ? Hee komple motor 400 tl. Segman değişimi 100 tl ise ok düşünülebilir.. ama 250-300 tl ise sadece segman silindir+piston da değişsin.. 10 numara olsun.
bursa tekyıldız motora giderseniz samet isimli firma sahibi ile kesinlikle muhattab olmayın. eleman alacaksan al almayacaksan s.tt.r git modunda. eğer dükkana girdiğinizde size kabaca 'ne istiyorsun' diye soran ve girmemen gereken bir yere girmişsin gibi davranan bu arkadaşa maruz kalırsanız sinirlenmeyin sakın olun sedat bulun
bu gün motora sigorta kestirdi aldığım yer
59 plaka motor2013 yaş 30 hiç kaza yok fiyat 100 tl
daha önce başka yerlerden de fiyat aldım dı 220.
170 tl dediler...
benim sıfır aldığımda bayinin anlaşmalı olduğu sigorta şirketi 180 fiyat verdi. eski sigotacım 130 fiyat verdi. bende manisa motosiklet gurubundan sigortacı bir arkadaştan 105 liraya sigortalattım.
45 plaka motor 2013 yaş 40 çok şükür kazamız yok.
demekki 10 yaşlanınca beş lira zarara uğruyoruz.
Arkadaşlar biraz önce db motor servis sorumlusu Kasım beyle görüştüm. Biz servis olarak sadece segman değişimi uygulaması yapmıyoruz dedi, silindir piston segman grubu değişimi 450 tl. krank değişimide ihtiyaç olursa fiyat 800 tl ye kadar çıkabilir dedi. Bilginize. Motorun krankıda dahil olmak üzere değimesi gerekirse, sanırım satmam. Veya 4600-4700 verene satabilirim dermişim
araştırma yapsaydın belki biraz daha ucuz bulurdun dediğim gibi bi fiyat alıyorsun başka bir yer yarı yarıya fiyat veriyor anlamadım bu işi...
bu hafta koruma demiri aldım far koruma ve çanta demiri mat siyah diye beğenmedim toz gösterir zımpara yapıp parlak siyaha çevirdim yarın montaj yaparım resimleri de buraya atarım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
cbf150 2000km bakımına bugün gittim. 60tl aldılar yağ değişimine. normal mi bu rakkam. bana biraz fazla geldide.
bende o yüzden izmir istanbul angara plaka istemem van plakası olsun ucuz olsun
daha önceden 81 plaka ybr vardı ilk 45 e 2.de 54 tl sigorta yaptırdım
bu biraz fazla oldu 100tl cik ama anahtar teslim aldığım bana girmedi...
ethem ben sana bi sekman değişim fiyatı öğreneyim buradan paylaşırım....
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
serbest piyasa yaptılar ya gittikçe yükseliyor fiyatlar. Ne saçma zorunlu sigorta yapıyorsun ama fiyatı zorunlu değil serbest. Noter ücretlerinin çok fazla olduğu dönemleri hatırlayın. 800 tl ye motor sattım adam notere 280 tl ödemişti bu paranın üzerine trafik de ruhsat plaka masrafları odeyecekti, o dönem bir çok kişi motorunu satamadı bu sebeblerden yada üzerine devretmeden satanlar oldu. Bu sebeler ile bir çok vatandaş hala haciz icra ödüyor. Trafik sigortasının da sonu böyle olacak. düşünsenize adamın motoru 800 lira . kazadan sonra hurda 200 lira edecek çarptı size? yoksa işi gücü üzerine kayıtlı birsey bekleki zararını alabilesin!. Olan yine vatandaşa olacak, sen öde yaptır ya karşındaki?
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Arkadaşlar, çok yakın bir akrabama benim aracılığımla cbf 150 almıştık, fakat bi tercih karmaşası yaşıyor, babası sıfır 125 cc sym scooter almış. Sym aldıktan sonrada kendine ait olan eski scooter unu satmaktan vazgeçmiş. Sym yi oğluna vermiş. Şimdi iki motor oldu akrabasmın üzerine, sym sürpriz oldu. Koyacak yeri yok, ki iki motor külfet olur. borcumda var. İkisinden birini satmam lazım abi hangisini satayım derken derken, cbf i satmaması konusunda her ne kadar ikna etmeye çalkışsamda başarılı olamadım. Sym scooter 125 cc 80 kadran var. 50-60 km h tan daha yüksek hızla stabil seyahat edilmez. Kendisine çok söyledim ama dinmletemedim. Cebinde aslan gibi a2 si varken cbf 150 yi satmaya karar verdi. sofor aldık daha 40 km de diye syme yi tmaya kıyamadığından aslan gibi cb f i satacak. İlanının linkini kopalayayım.. İsteyen yardımcı olurum. 100-150 tl de fiyatta güzellik yaptırırım.
İlan linki bu:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-bakimlari-tam-kazasiz-cok-temiz-134021182/detay
Motorun son 1000-1500 km içersinde lastikleri değişmiş, swalolow, zincir dişli grubu, ön arka fren balatası yeni değişmiş. ilk sahibi eli anahtar tutmayan bi şahısmış
anlamaz etmez miş, bu yüzden motor 2000 km de bir servis bakımına girmiş, bakım evrakları mevcut. yedek anahtarları mevcut, muayenesine 9 ay var. Motoru ben denedim, gaz kesme, tekleme vb gibi kronik bir posizyon yok. Almayı düşünen kardeşime yardımcı olurum.
ethem aga sekman değişim işini öğrendim yağ keçe sekman senden işçilik sadece 90tl ye olur dedi usta düşünürsen irtibata geçelim..
Merhaba arkadaşlar..geçenlerde 1000 bakımını yaptırmıştım..bakımda 20-50 ipne yağ konuldu..bu süre zarfından sonra motorda hafif hırıltı gelmeye başladı tabi ısındıktan sonra..ilk çalışmada bir sıkıntı yok..servise gittim bugün..olayı izah ettim sibop kapağı ayarını yaptılar ses hafif kesildi gibi ama yine devam ediyor ses..usta yağdan şüphelendi ama sorun olmaz bin dedi..sizce bunun yağ ile alakası olabilirmi..??
herkese kazasız sürüşler..
ÇoK YaZMaYa Ne HaCeT MüHiM oLaN KıSa Ve Öz YaZMaKTıR....
Şu an bu konu içerisinde 31 kullanıcı var. (0 üye ve 31 misafir)