Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    adem ind - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150'11
    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inşallah görüşürüz..istoç ta servis varmış galiba..
    evet abi beşiktaşta sadece mağaza var. servis istoçta. ben istoça gidiyordum. garanti bitince 8bin bakımını tanıdık motorcu çok iyi bi yer ve çok samimiyiz. şimdi hem senle gidince 12 bin bakımım için parça alırım. kendim yapacağım.
    Storm 150 > Cbx 250 Twister> Cbf 150'11
    Hayat ve Ben

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2011 yılında 8.000 bakımında aklımda kalanlar biraz fikir verebilir.
    Yağ 23 TL.
    Buji 25 TL.
    Hava Filtresi 13 TL.
    Muhtelif yağlama 5 TL.
    1 saat işçilik 35 TL.
    2-3 TL. lik pul muydu neydi tam hatırlayamadım.
    TOPLAM: 105 TL. (Otoseverde yapıldı)
    Çok para Arabamı bu35 Tl işçilik ne var Allah aşkına.Bir motorcuyum diyen motorunun ufak tefek bakımlarını yapabilmeli ve bundan zevk almalı.Yoksa bir yağ değişimi,hava filitresi ve buji değişimine servislere götürüyorsanız motorlarınızı ben motorcuyum diye geçinip sizinle gezilere bile katılmak sakıncalı arkadaşlar.

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    teşekkürler arkadaşlar..yarın anesten randevu alayım..

numaram 545 545 1701 beklerim..

bi abimin sınavı var..beraber gidelim dedim demesine ama kask yok.. kasksız da götürmem.. kullanılmayan bir kask bulamadım bir türlü. anes motordan randevu alayım hm tekleme sorunumu hemde 12.000 bakımına götürürm

hocam 8.000 bakımda bana sadece yağ değiştirildi. 70 tl aldılar.. çok para. inanın çok para..buji değiştirilmesi gerekti. değiştirmediler. o yüzden kavga bile ettim onlarla.. hatta 11.000 km civatarı buji yüzünden yolda kaldım.onların hatası . bi bujiyi çok iyi hatırlıyorum..mutlaka değiştirsinler ve hava filtresi..sanırım o da değişiyordu..yağ zaten olmazsa olmazı..ama 70 tl tutacağını sanmıyorum..

4000 bakımında buji değişmişti , belki değiştirirler yine , yağı kendim aldım çünkü aynı yagi orda daha pahalıya satıyorlar , insallah 70 Den fazla tutmaz , bu aralar 5 liram bile değerli , cevabın icin teşekkürler , insallah seninde fazla tutmaz bakım masrafın

Arkadaslar Regaib Kandilimiz mübarek olsun , hayırlı kandiller

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------

Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2011 yılında 8.000 bakımında aklımda kalanlar biraz fikir verebilir.
    Yağ 23 TL.
    Buji 25 TL.
    Hava Filtresi 13 TL.
    Muhtelif yağlama 5 TL.
    1 saat işçilik 35 TL.
    2-3 TL. lik pul muydu neydi tam hatırlayamadım.
    TOPLAM: 105 TL. (Otoseverde yapıldı)

Cevabın icin teşekkürler 2011 de bile az tutmamış , buji 35 çok değil mı

Garanti icin olmasa gidilecek yer değil standart bakım icin

sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yinemi sibief alllammmm yarebbimm 90 bin km çevirdim kaçamıyorum sibiefden alın yazısı gibin bişey...:D öpüyorum sibiefe gönül veren dostları mobilden pek bişey yazamıyorum bi merhaba diyim dedim... bi ege turu yapcam 2500 km var Allahın izniyle...hayatım olmuş cbf150...iyiakşamlar...
    İnnova almıştın, ben de aldım, beğenmedim sattım.
    CBF aldın, ben de aldım, onu da beğenmiyorum, gidip skuutur limuzini alacağım.
    ARTIK SENİ TAKİP ETMEYECEĞİM.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cs5 le yaptığım mat siyah uygulama sizler için
    http://i44.tinypic.com/dzcg2t.jpg
    fotorafı google amca buldu
    hocam çok şık ama ben bunu nasıl yaparım =)

S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jantların üzerindeki orjinal boyanın üzerine zımpara atılıp fırınlı oto boyası yapılırsa sağlıklı olur.Yoksa direk fıs fısla boyanın üzerine boya atarsanız 1 ay sonra boya atmaya başlar.
    Yada başka bir alternatif bulunduğunuz bölgede fırınlı elektrostatik toz boya atan bir boyacı varsa orda yaptırın en sağlıklı jant boyama şekli budur.
    mbuyuk bunu beğendi.

telmessos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2007 kırmızı
    birde jantın lastikle temas ettiği kısımlar nikelaj yapmalı veya hiç boyamamalısın yoksa lastik değişimlerinde ilk levye darbesinde boya atıyor tecrübeyle sabittir
    önce nikelaj

sonra şerit
    İLYAS41, Garip ve cd0345 bunu beğendiler.
    Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    Evet an itibariyle soyuldum garanti uğruna , 8000 bakimi. İcin ;45 tl işçilik 20 tl buji 15 tl hava filtresi , tapa pulu 3 tl , Allah'tan yagi kendim goturdum
    Ercument bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Hocam mükemmel olmuş, nasıl yaptın söylermisin bende yapmak istiyorum

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Alıntı mondial50tt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet an itibariyle soyuldum garanti uğruna , 8000 bakimi. İcin ;45 tl işçilik 20 tl buji 15 tl hava filtresi , tapa pulu 3 tl , Allah'tan yagi kendim goturdum
    Hocam nefret etmeye başladım bu işten. Tamam ilk 1000 2000 bakımı için normal ama yeter bence taa 12000 olmuşuz.

Ben gitmemeyi düşünüyorum
    Ne diyorsunuz ?
    cd0345 bunu beğendi.
    birGarip..

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    Hocam nefret etmeye başladım bu işten. Tamam ilk 1000 2000 bakımı için normal ama yeter bence taa 12000 olmuşuz.

Ne diyorsunuz ?
    Ben bir daha ki sefer gitmemeyi düşünüyorum , bi arıza çıkacak olsa bi km kere kadar çıkardı sanırım , 45 tl işçilik fazla

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------

Gatantinin dolmasına ne kadar kaldı ?

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Şimdiye kadar 4 tane sıfır motorum oldu. 3 tanesini ilk bin bakımına bir tanesini bin-dörtbin-sekizbine götürdüm sıkıntı olduğu için. Parayı onlara yedireceğime canım sıkıldığında zırt pırt yağ değiştiriyorum. Şu an kullandığım cbf'i 1000 bakımına götüreceğim. vitesler pek hoşuma gitmedi özellikle 3 ten 2 ye düşürürken ses yapıyor ona baktıracağım.

Motosikleti
    CBF 150'11
    Alıntı mondial50tt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garanti uğruna herkes soyuluyo malesef. hava filtresi 10 tl tapa pulu ise 1,5 tl . size baya özel tarife açmışlar galiba. SOYGUN TARİFESİ

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:02 ----------

Ne diyorsunuz ?
    bence de abi boşuna gidiyorsun. eğer garantinin dolmasına az kaldıysa hiç gitme. al parçalarını kendin takarsın. ben hiç bir şey bilmiyorken ön balatayı değiştirdim. arka lastiği çıkarıp dişliyi değiştirdim. sende zaten uğraşmayı seviyorsun gibime geliyo. servise götürdüğümde benden daha kötü bir işçilikle karşılaşıyorum neresi olursa olsun. hee ben uğraşamam ellerim yağ olur diyosan gözden çıkaracaksın o parayı ama değmez. http://www.madeniyag.net/ 'da castrol yağ 21 tl. serviste hava filtresi 10 tl. buji ise 15 tl vs.
    yarın görüşüyo muyuz abi? geliyo musun? beşiktaşa mı geleceksin yoksa istoça mı geçeceksin?
    Hayat ve Ben

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Garantim Ağustos'ta bitiyor 2.5ay var

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------

Yarın geliyorum evet. Mehmet gelecek mi belli değil o da haber eder. Saat 13:00 gibi Beşiktaş civarında olacam aslında biz direk İTÜ mak. Müh. Fakültesine gidecez

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    Alıntı adem ind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garanti uğruna herkes soyuluyo malesef. hava filtresi 10 tl tapa pulu ise 1,5 tl . size baya özel tarife açmışlar galiba. SOYGUN TARİFESİ

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:02 ----------

bence de abi boşuna gidiyorsun. eğer garantinin dolmasına az kaldıysa hiç gitme. al parçalarını kendin takarsın. ben hiç bir şey bilmiyorken ön balatayı değiştirdim. arka lastiği çıkarıp dişliyi değiştirdim. sende zaten uğraşmayı seviyorsun gibime geliyo. servise götürdüğümde benden daha kötü bir işçilikle karşılaşıyorum neresi olursa olsun. hee ben uğraşamam ellerim yağ olur diyosan gözden çıkaracaksın o parayı ama değmez. http://www.madeniyag.net/ 'da castrol yağ 21 tl. serviste hava filtresi 10 tl. buji ise 15 tl vs.
    yarın görüşüyo muyuz abi? geliyo musun? beşiktaşa mı geleceksin yoksa istoça mı geçeceksin?

Parça fiyatları hadi neyse 3-5 lira fazla , bana asıl işçilik ücreti pahalı geliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------

Garantim Ağustos'ta bitiyor 2.5ay var

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------

Yarın geliyorum evet. Mehmet gelecek mi belli değil o da haber eder. Saat 13:00 gibi Beşiktaş civarında olacam aslında biz direk İTÜ mak. Müh. Fakültesine gidecez

2.5 ay , bişeyde kalmamış aslında , benim daha 1 sene yakın devam ediyor biraz ondan götürdüm ama 12 bine kadar sıkıntı çıkmazsa 12 bini kendim düşünüyorum , zaten ara yag degisimleri icin servise ugramiyorum

Motosikleti
    cbf 150
    Merhaba arkadaşlar. Bende aranıza yeni katıldım size bir sorum olacak. Bizim mahalle hırsız dolu :D evin altında dükkan var oraya koyuyorum motoru boş dükkan ama kepengi falan var yinede içim hiç rahat değil zincir mi alsam ne yapsam bilemedim. Sizce hangisi daha güvenli olur ?

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı S.Orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jantların üzerindeki orjinal boyanın üzerine zımpara atılıp fırınlı oto boyası yapılırsa sağlıklı olur.Yoksa direk fıs fısla boyanın üzerine boya atarsanız 1 ay sonra boya atmaya başlar.
    Yada başka bir alternatif bulunduğunuz bölgede fırınlı elektrostatik toz boya atan bir boyacı varsa orda yaptırın en sağlıklı jant boyama şekli budur.
    hocam zaten ben kendim yapamam diye tahmin ediyorum en azından tek başıma =)

bu tarz o dediğiniz elektrostatik toz boya işini kim yapar ki ne meslekle uğraşan adamlarda olabilir =) bide bu dediğiniz türdede zımpara gerekirmi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------

Alıntı telmessos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birde jantın lastikle temas ettiği kısımlar nikelaj yapmalı veya hiç boyamamalısın yoksa lastik değişimlerinde ilk levye darbesinde boya atıyor tecrübeyle sabittir
    önce nikelaj
    http://imageshack.us/a/img801/8680/sam1358c.jpg
    sonra şerit
    http://imageshack.us/a/img259/9015/sam1381h.jpg
    hocam maaşallah nazar değmesin jantlarda motorda 10 numara olmuş ama bu iş baya bi maaliyetli sanırım =) içimde motora aklıma gelen herşeyi yapmak var ne görsem zıplıyorum ancak süreklide bi 250cc sevdası var içimde o yüzden ne yapsam bilmiyorum =) neyse bi şu yaz geçsin okul veya iş ne olacaksa bi belli olsun ona göre yol alacağım =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------

Ne diyorsunuz ?
    ramazan abi çok haklısın özellikle anadoluda servisin az yada tekel olduğu yerlerde fena fiyatlar veriyorlar ilgisizlikde cabası bende 8000 i yaptırırım 10 bin e eğer hala motor bende olursa kendim yapmaya başlarım diye düşünüyordum ancak daha geçen hafta 7300 km de motor bloğu çatlak diye komple bloğu değiştirdiler garantiden ve nihat abinin olayıda yazmıştık jant eğriydi değiştirdiler filan zaten ben 2. yılın sonuna kadar 12 bin yapamam o yüzden 10 bin bakımını komple kendim yapmayı düşünüyorum =)

bide arkadaşlar birşey soracağım benim motor yazdığım gibi silindiri sıfırladılar garantiden ama bana hiç birşey demediler ben yine rodaj yapar gibi sürüyorum ancak baktım servis kağıdında yağ yazmıyor motoru sıfırladılar eski yağı mı koydular acaba ? bide motor sıfırlanalı daha 50 km filan oldu ben şimdi bakımı rodaj bakımı gibi 1000 km sonra mı yapayım ? yoksa normal de 700 km sonra 8000 bakımınada mı ? eğer rodaj yağıysa belki 7500 de bi değiştiririm bi sorayım yarın =) bide daha motor sıfır 50 km de dediğim gibi pazar günü yuvacığa gideceğim 2 kişi daha önce gidenler ortalama hız nedir motoru zorlamak istemiyorum ancak gruptanda geride kalmayalım =)

telmessos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2007 kırmızı
    hocam zaten ben kendim yapamam diye tahmin ediyorum en azından tek başıma =)

bu tarz o dediğiniz elektrostatik toz boya işini kim yapar ki ne meslekle uğraşan adamlarda olabilir =) bide bu dediğiniz türdede zımpara gerekirmi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------

hocam maaşallah nazar değmesin jantlarda motorda 10 numara olmuş ama bu iş baya bi maaliyetli sanırım =) içimde motora aklıma gelen herşeyi yapmak var ne görsem zıplıyorum ancak süreklide bi 250cc sevdası var içimde o yüzden ne yapsam bilmiyorum =) neyse bi şu yaz geçsin okul veya iş ne olacaksa bi belli olsun ona göre yol alacağım =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------

ramazan abi çok haklısın özellikle anadoluda servisin az yada tekel olduğu yerlerde fena fiyatlar veriyorlar ilgisizlikde cabası bende 8000 i yaptırırım 10 bin e eğer hala motor bende olursa kendim yapmaya başlarım diye düşünüyordum ancak daha geçen hafta 7300 km de motor bloğu çatlak diye komple bloğu değiştirdiler garantiden ve nihat abinin olayıda yazmıştık jant eğriydi değiştirdiler filan zaten ben 2. yılın sonuna kadar 12 bin yapamam o yüzden 10 bin bakımını komple kendim yapmayı düşünüyorum =)

bide arkadaşlar birşey soracağım benim motor yazdığım gibi silindiri sıfırladılar garantiden ama bana hiç birşey demediler ben yine rodaj yapar gibi sürüyorum ancak baktım servis kağıdında yağ yazmıyor motoru sıfırladılar eski yağı mı koydular acaba ? bide motor sıfırlanalı daha 50 km filan oldu ben şimdi bakımı rodaj bakımı gibi 1000 km sonra mı yapayım ? yoksa normal de 700 km sonra 8000 bakımınada mı ? eğer rodaj yağıysa belki 7500 de bi değiştiririm bi sorayım yarın =) bide daha motor sıfır 50 km de dediğim gibi pazar günü yuvacığa gideceğim 2 kişi daha önce gidenler ortalama hız nedir motoru zorlamak istemiyorum ancak gruptanda geride kalmayalım =)
    benim ki biraz dost işi oldu sadece nikelaja para verdim ama bence en çok uğraştıran kısım zımpara benim boyayı yapan arkadaş çok titizdi sabah 9 dan akşam üstü 4 de kadar zımparalattı bana 2 jantı boya işi basit bi oto kaportacı araya sıkıştırıp çok güzel şekilde akmadan kokmadan yapabilir en önemli kısım zımparaymış bu işlerde inşallah yaparsın benimde aklımda mat siyah vardı aklımı çeldiler parlak siyah boyadık fenada olmadı mat siyah hala içimde ama 250 cc ye takılma hepimizin hayali daha büyük cc ler ama şu anda benim motorum bu ve ben onu en güzel şekilde görmek ve binmek istiyorum
    cd0345 bunu beğendi.
    Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    CBF 150'11
    [/COLOR]Yarın geliyorum evet. Mehmet gelecek mi belli değil o da haber eder. Saat 13:00 gibi Beşiktaş civarında olacam aslında biz direk İTÜ mak. Müh. Fakültesine gidecez
    tamam abi ümit abi geliyo dimi?
    Hayat ve Ben

ümit_150_zc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    Alıntı adem ind adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam abi ümit abi geliyo dimi?
    insallah gelmeye calısacam..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)

Bu Konudaki Etiketler