Storm 150 > Cbx 250 Twister> Cbf 150'11
Hayat ve Ben
Çok para Arabamı bu35 Tl işçilik ne var Allah aşkına.Bir motorcuyum diyen motorunun ufak tefek bakımlarını yapabilmeli ve bundan zevk almalı.Yoksa bir yağ değişimi,hava filitresi ve buji değişimine servislere götürüyorsanız motorlarınızı ben motorcuyum diye geçinip sizinle gezilere bile katılmak sakıncalı arkadaşlar.
4000 bakımında buji değişmişti , belki değiştirirler yine , yağı kendim aldım çünkü aynı yagi orda daha pahalıya satıyorlar , insallah 70 Den fazla tutmaz , bu aralar 5 liram bile değerli , cevabın icin teşekkürler , insallah seninde fazla tutmaz bakım masrafın
Arkadaslar Regaib Kandilimiz mübarek olsun , hayırlı kandiller
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------
Cevabın icin teşekkürler 2011 de bile az tutmamış , buji 35 çok değil mı
Garanti icin olmasa gidilecek yer değil standart bakım icin
Jantların üzerindeki orjinal boyanın üzerine zımpara atılıp fırınlı oto boyası yapılırsa sağlıklı olur.Yoksa direk fıs fısla boyanın üzerine boya atarsanız 1 ay sonra boya atmaya başlar.
Yada başka bir alternatif bulunduğunuz bölgede fırınlı elektrostatik toz boya atan bir boyacı varsa orda yaptırın en sağlıklı jant boyama şekli budur.
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Evet an itibariyle soyuldum garanti uğruna , 8000 bakimi. İcin ;45 tl işçilik 20 tl buji 15 tl hava filtresi , tapa pulu 3 tl , Allah'tan yagi kendim goturdum
Hocam mükemmel olmuş, nasıl yaptın söylermisin bende yapmak istiyorum
Şimdiye kadar 4 tane sıfır motorum oldu. 3 tanesini ilk bin bakımına bir tanesini bin-dörtbin-sekizbine götürdüm sıkıntı olduğu için. Parayı onlara yedireceğime canım sıkıldığında zırt pırt yağ değiştiriyorum. Şu an kullandığım cbf'i 1000 bakımına götüreceğim. vitesler pek hoşuma gitmedi özellikle 3 ten 2 ye düşürürken ses yapıyor ona baktıracağım.
garanti uğruna herkes soyuluyo malesef. hava filtresi 10 tl tapa pulu ise 1,5 tl . size baya özel tarife açmışlar galiba. SOYGUN TARİFESİ
---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:02 ----------
bence de abi boşuna gidiyorsun. eğer garantinin dolmasına az kaldıysa hiç gitme. al parçalarını kendin takarsın. ben hiç bir şey bilmiyorken ön balatayı değiştirdim. arka lastiği çıkarıp dişliyi değiştirdim. sende zaten uğraşmayı seviyorsun gibime geliyo. servise götürdüğümde benden daha kötü bir işçilikle karşılaşıyorum neresi olursa olsun. hee ben uğraşamam ellerim yağ olur diyosan gözden çıkaracaksın o parayı ama değmez. http://www.madeniyag.net/ 'da castrol yağ 21 tl. serviste hava filtresi 10 tl. buji ise 15 tl vs.
yarın görüşüyo muyuz abi? geliyo musun? beşiktaşa mı geleceksin yoksa istoça mı geçeceksin?
Storm 150 > Cbx 250 Twister> Cbf 150'11
Hayat ve Ben
Garantim Ağustos'ta bitiyor 2.5ay var
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------
Yarın geliyorum evet. Mehmet gelecek mi belli değil o da haber eder. Saat 13:00 gibi Beşiktaş civarında olacam aslında biz direk İTÜ mak. Müh. Fakültesine gidecez
Parça fiyatları hadi neyse 3-5 lira fazla , bana asıl işçilik ücreti pahalı geliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
2.5 ay , bişeyde kalmamış aslında , benim daha 1 sene yakın devam ediyor biraz ondan götürdüm ama 12 bine kadar sıkıntı çıkmazsa 12 bini kendim düşünüyorum , zaten ara yag degisimleri icin servise ugramiyorum
Merhaba arkadaşlar. Bende aranıza yeni katıldım size bir sorum olacak. Bizim mahalle hırsız dolu :D evin altında dükkan var oraya koyuyorum motoru boş dükkan ama kepengi falan var yinede içim hiç rahat değil zincir mi alsam ne yapsam bilemedim. Sizce hangisi daha güvenli olur ?
hocam zaten ben kendim yapamam diye tahmin ediyorum en azından tek başıma =)
bu tarz o dediğiniz elektrostatik toz boya işini kim yapar ki ne meslekle uğraşan adamlarda olabilir =) bide bu dediğiniz türdede zımpara gerekirmi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------
hocam maaşallah nazar değmesin jantlarda motorda 10 numara olmuş ama bu iş baya bi maaliyetli sanırım =) içimde motora aklıma gelen herşeyi yapmak var ne görsem zıplıyorum ancak süreklide bi 250cc sevdası var içimde o yüzden ne yapsam bilmiyorum =) neyse bi şu yaz geçsin okul veya iş ne olacaksa bi belli olsun ona göre yol alacağım =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------
ramazan abi çok haklısın özellikle anadoluda servisin az yada tekel olduğu yerlerde fena fiyatlar veriyorlar ilgisizlikde cabası bende 8000 i yaptırırım 10 bin e eğer hala motor bende olursa kendim yapmaya başlarım diye düşünüyordum ancak daha geçen hafta 7300 km de motor bloğu çatlak diye komple bloğu değiştirdiler garantiden ve nihat abinin olayıda yazmıştık jant eğriydi değiştirdiler filan zaten ben 2. yılın sonuna kadar 12 bin yapamam o yüzden 10 bin bakımını komple kendim yapmayı düşünüyorum =)
bide arkadaşlar birşey soracağım benim motor yazdığım gibi silindiri sıfırladılar garantiden ama bana hiç birşey demediler ben yine rodaj yapar gibi sürüyorum ancak baktım servis kağıdında yağ yazmıyor motoru sıfırladılar eski yağı mı koydular acaba ? bide motor sıfırlanalı daha 50 km filan oldu ben şimdi bakımı rodaj bakımı gibi 1000 km sonra mı yapayım ? yoksa normal de 700 km sonra 8000 bakımınada mı ? eğer rodaj yağıysa belki 7500 de bi değiştiririm bi sorayım yarın =) bide daha motor sıfır 50 km de dediğim gibi pazar günü yuvacığa gideceğim 2 kişi daha önce gidenler ortalama hız nedir motoru zorlamak istemiyorum ancak gruptanda geride kalmayalım =)
benim ki biraz dost işi oldu sadece nikelaja para verdim ama bence en çok uğraştıran kısım zımpara benim boyayı yapan arkadaş çok titizdi sabah 9 dan akşam üstü 4 de kadar zımparalattı bana 2 jantı boya işi basit bi oto kaportacı araya sıkıştırıp çok güzel şekilde akmadan kokmadan yapabilir en önemli kısım zımparaymış bu işlerde inşallah yaparsın benimde aklımda mat siyah vardı aklımı çeldiler parlak siyah boyadık fenada olmadı mat siyah hala içimde ama 250 cc ye takılma hepimizin hayali daha büyük cc ler ama şu anda benim motorum bu ve ben onu en güzel şekilde görmek ve binmek istiyorum
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)