Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı ZS805 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf 150 nin tek eksiği son hızı,uzun yolda çok yetersiz kalıyor abi,yoksa şehir içinde başka motor tanımam...
    hergün şehir içi ortalama 50 km yol yapıyorum sadece işe gidiş geliş sakin kullandığımda 2.6 yakan motorum 90-100-110 arası agresif kullanımda 3.5 yaktı,bazen arabalar zorluyor bazen tarafik hızlı akıyor motoru zorlamak gerekiyor buda yakıt olarak geri dönüyor...

250 cc'de bu şartlarda yine 3 litre yakıyosun ama 250 cc olunca da limitlerin yükseliyor daha da çok iey bekliyorsun bu işin sonu yok

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Değerli CBF kullanıcıları
    Ben bugün bir motorcu arkadaşın yanında takılırken bir motor geldi tamire.Çin menşeli küba marka bir motor 150 cc lik commüter tarzı bir motor.Motoru bayağı bir inceledim.Dizaynı çok hoşuma gitti.İlk gözüme çarpan şu oldu.Ön jant 18 arka jant 16 önde kaç lastik vardı bakmadım ama arka teker 110x90x16 balon ve dişli bi lastik vardı.Aklıma hemen BMW F 650 GS geldi.Bu motor Bmw tarzı değil ama tekerleri BMW nin gibiydi.Arkası çok oturaklı geldi.

Düşündümde bizim CBF lerede bu tarz bi çalışma yapılabilirmi.Arka jantla oynanabilirmi.Arka jant küçük ama balon lastik takınca yükseklik olarak totalde çok bi fark olmuyo, yani sonuçta süratte ve güçte bir değişiklik olmayacak.Varsayalım sürati düştü.O zamanda arka dişliylede oynanabilir.Mesela 38 dişli denenebilir.

Bu fikrimi benimseyen arkadaşlar olursa bu konuyu araştıralım ve tartışalım.

Motosikleti
    13' CBR 250 R
    Alıntı -ugur- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım imkanın varsa daha büyük 1çanta almanı tavsiye ederim oldukça kullanışlı oluyor yeri gelecek eldiven mont vs. koyman gerekecek sadece kaskı düşünme güvenli sürüşler
    Motor kullanmaya başlayalı 2 seneyi geçti, ilk motorum cbr125 ti ona zaten çanta takmak pek hoş olmuyor.
    CBF ile de 2011 Ağustos ayından beri beraberiz, şimdiye kadar hep aklımdaydı çanta almak hatta 46 litre falan düşünüyordum.
    Ama hem büyük çantaların maliyetinin yüksek olması hemde giderken motorun dengesini bozacağından korkmamdan dolayı 33 litre aldım.
    İleride daha kalıplı bir motorum olursa ona büyük çanta takmayı düşünebilirim.

Birde ilginç bir şey var, dün çantayı taktımtan sonra yaklaşık 70 km yolculuk yaptım, sürekli aynadan çantayı kesiyorum orada mı diye.
    Düşecek falan diye çok korkuyorum

Birde çantanın içine koyduğum şeyler çukurlarda bozuk yollarda falan çok ses yapıyor.
    Bunun önüne geçmek için ne yapılabilir arkadaşlar?

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Alıntı Bekapa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor kullanmaya başlayalı 2 seneyi geçti, ilk motorum cbr125 ti ona zaten çanta takmak pek hoş olmuyor.
    CBF ile de 2011 Ağustos ayından beri beraberiz, şimdiye kadar hep aklımdaydı çanta almak hatta 46 litre falan düşünüyordum.
    Ama hem büyük çantaların maliyetinin yüksek olması hemde giderken motorun dengesini bozacağından korkmamdan dolayı 33 litre aldım.
    İleride daha kalıplı bir motorum olursa ona büyük çanta takmayı düşünebilirim.

Birde ilginç bir şey var, dün çantayı taktımtan sonra yaklaşık 70 km yolculuk yaptım, sürekli aynadan çantayı kesiyorum orada mı diye.
    Düşecek falan diye çok korkuyorum

Birde çantanın içine koyduğum şeyler çukurlarda bozuk yollarda falan çok ses yapıyor.
    Bunun önüne geçmek için ne yapılabilir arkadaşlar?
    shad sh 33 cbf 150 için özel üretilmiş sanki =)
    best of the best oluyor =)
    ses yapmamasını istiyorsan
    cantanın iç zemin kısmına cadır matı gibi malzeme, darbe emebilecek köpük gibi kesip alttan yapıştırsan ses yapmaz
    tak tak diye ses cıkmaz da kasisten keser tık tık diye cıkar =)
    # motosikletle.blogspot

Motosikleti
    13' CBR 250 R
    Aynen öyle çok güzel oldu sh 33.
    Hem arkadaki reflektör kısmıda kırmızı değil gri, motorumda gri çok yakıştı bence.
    Dediğin doğru altına bir şeyler koymak lazım.

telmessos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6 fazer 2007 kırmızı
    arkadaşlar ya bugün bir arkadaşın cbf ine bindim bakımsız baya kötü bir makine ama şöyle bir şey vardı benimkine bindiğimde totomun kemikleri felaket ağrıyor 20 30 km de soğuyorum motordan arkadaşınki sanki cadillac ya o kadar rahattıki amortisör ayarlarımıza baktık orta seviyede benimkinde sorun ne olabilir arkadaşa sordum seninki cok sert rahatsız dedi oda farketmiş süngerdemi problem var acaba yoksa benim amortisörde mi ?
    Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    Demir At
    Alıntı telmessos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ya bugün bir arkadaşın cbf ine bindim bakımsız baya kötü bir makine ama şöyle bir şey vardı benimkine bindiğimde totomun kemikleri felaket ağrıyor 20 30 km de soğuyorum motordan arkadaşınki sanki cadillac ya o kadar rahattıki amortisör ayarlarımıza baktık orta seviyede benimkinde sorun ne olabilir arkadaşa sordum seninki cok sert rahatsız dedi oda farketmiş süngerdemi problem var acaba yoksa benim amortisörde mi ?
    koltugu sök hocam. git mobilyacıya içine 2-3 kat sünger koydur.
    yada en mantıklısı jel süngerdir.
    totolar ölmesin, totolar bizimdir bizim kalacak:D
    bel fıtıgı eder valla, mobilyacıya 20 lira ver bak neler yapıyor
    # motosikletle.blogspot

Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KapÇık
    arkadaslar. kazasız belasız cbf'lerimizle 1000km yaptık geldık...

S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Bir öneri attım ortaya ama kimse cevap vermedi.Herkes cbf in orjinal halinden memnun galiba.
    Mesaj No:31820

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Alıntı Permatiq59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar. kazasız belasız cbf'lerimizle 1000km yaptık geldık...
    Çok güzel gezi idi mükemmeldi... Gezi raporu yarına inşallah

Mehmet tekrar teşekkürler sana mükemmel bir gezi + muhabbet yaptık
    Permatiq59 ve blueway2 bunu beğendiler.

Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KapÇık
    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel gezi idi mükemmeldi... Gezi raporu yarına inşallah

Mehmet tekrar teşekkürler sana mükemmel bir gezi + muhabbet yaptık
    ben teşekkür ederim üstat. çok keyifli bir hafta sonu oldu katılmanla

hunter84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar UG & Mondial Drift + 93 PX 200
    selamlar herkese

gecen cumartesı cbf 150 bakmaya bayiye gittim sızler paylaşım dedım motor anahtar teslim 5.500 12 taksitle 200tl fazla alıyolar vade farkı aksesuar konusundada motor koruna demiri 50tl uzun tur camı 60tl Michelin lastik 240tl arka bagaj demiri 125tl fiyat verdiler fiyatlar normal mı sizce yoksa başka bayıyedemı sorım

saygılar

Motosikleti
    Demir At
    Alıntı hunter84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selamlar herkese

gecen cumartesı cbf 150 bakmaya bayiye gittim sızler paylaşım dedım motor anahtar teslim 5.500 12 taksitle 200tl fazla alıyolar vade farkı aksesuar konusundada motor koruna demiri 50tl uzun tur camı 60tl Michelin lastik 240tl arka bagaj demiri 125tl fiyat verdiler fiyatlar normal mı sizce yoksa başka bayıyedemı sorım

saygılar
    hocam peşin para varsa elinde 4350 lira peşin paraya 13 model satan yerler bile var şuan. yaptıgın pazarlıga baglı
    istanbul anadolu yakasındaki 2 honda bayi var adını vermeyeyim. sahibinden.comda zaten ilanları var pazarlık ettiğinde peşinde cok fazla iniyorlar
    13 model siyah cbf+plaka+ruhsat+sigorta+koruma demiri+yan ayaklık = 5000 tl peşin para
    taksitli hiç sormadım.
    elinde peşin para yoksa sıfır olayına hiç girme derim cok zarar edersin.
    ikinci el temiz kovala.
    cok uygun motorlar kacıyor ben takip ediyorum.
    bir motoru yarım saatle kacırdım. 3900e gitti 4000 km de cantalı lastikli
    # motosikletle.blogspot

hunter84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar UG & Mondial Drift + 93 PX 200
    cevap ıcın teşekkür ederım bıraz daha araştırım zaten cbf alınca ınsallah motor hurda halıne gelene kadar kullanıcam sehır ıcınde rahat edım sorun çıkarmasın bu yaz belkı bı gezı ama seneye zaten cbf 600 almaya niyetim var ama sehır ıcnde kullanmak zor olur hemde cok yakar oyuzden cbf 150 olucak yine almışken sıfır alım dıyorum kafam rahat olsun tabı pesın para lazım bakalım hayırlısı

Motosikleti
    2011cbf150 ve mr150 vulture.
    tüm motor sevdalılarına merhaba
    ben de bir honda servisi ile başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
    benim isyah inci cbf150 2011 model
    her gün sadece 20 km yapıyorum.(hafta sonları hariç)
    disk balatası bittiği için bana 21 km uzaktaki herzamanki servisim olan D&B motora gitmeye cesaret edemeyip en yakınımdaki servise,yani otosever'e götürdüm motoru.
    hem 12000 bakımını yaptıracaktım hem de fren balatalarını değiştirtecektim.
    bana öyle bir fiyat çıkardılarki sanki fren balatası ve periyodik bakım için gitmemişimde arızalı motor götürmüşüm gibi.
    ön jant rulmanın arızalı dediler:(kilometre redüktörünü çıkarıp tekeri elimle çevirdiğimde rulmanın arızalı olmadığı ortaya çıktı.yani hırıltı kesildi)
    yağ değişimi
    hava filtresi
    fren balatası(48 tl)
    buji değişimi
    ve teker rulmanına istedikleri fiyat 245 tl.
    üstelik fren merkezinin saplamalarının yalama olduğunu,merkezin kırılması halinde mesuliyet kabul etmeyeceklerini de belirttiler.
    ayrıca işcilik saat ücreti 55 tl imiş.
    sonuç olarak,
    yağ değişimi
    hava filtresi ve fren merkezi saplamalarına(çifti 20 tl.üstelik orijinal değil)115 tl ödeyip,bozulmuş olan moralimide yanıma alıp oradan hızla uzaklaştım.
    sadede gelirsek,
    OTOSEVER'e kendimizi bir kereye mahsus sevdirmiş olduk.
    işcilik saati olarak 1 saat 20 dakika yazmışlar.
    (bir daha D&B motoru aldatmak yok)
    hepinize kazasız sürüşler.

Motosikleti
    Demir At
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...22577509/detay
    ilk defa böyle bişi görüyorum cbfciler, bu adam nasıl yapmış hem vites hem devir saatli versiyonluyu bulmayı
    yoksa bu bi yerlerde satılıyor mu
    # motosikletle.blogspot

NiGHTMaRe07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 honda cbf 150
    Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servisim iphone nin zincir yağını sıktı bi damla damlamadı repsol aldım sıçramaz dediler sıçradı ama bi dahaki tercihim o tavsiye ederim =)

Teşekkürler..fiyat aralığı nedir..?

PatientZer0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şu an yok
    ayrıca alıp taktırmıştır diye düşünüyorum pahalı değilse yapılabilir güzel olmuş özellikle benim gibi acemiler için
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...22577509/detay
    ilk defa böyle bişi görüyorum cbfciler, bu adam nasıl yapmış hem vites hem devir saatli versiyonluyu bulmayı
    yoksa bu bi yerlerde satılıyor mu

Motosikleti
    Nc750x
    http://rialli.com/urunler/362_honda-cbf-150/10054__kilometre-saati-komple-cbf-150/
    bu gösterge paneli piyasada bulunabilecek bir ürün daha önce konusu geçmişti yanlış hatırlamıyorsam fakat sağlıklı çalışmadığı hakkında söylentiler var bilemiyorum

PatientZer0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şu an yok
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam peşin para varsa elinde 4350 lira peşin paraya 13 model satan yerler bile var şuan. yaptıgın pazarlıga baglı
    istanbul anadolu yakasındaki 2 honda bayi var adını vermeyeyim. sahibinden.comda zaten ilanları var pazarlık ettiğinde peşinde cok fazla iniyorlar
    13 model siyah cbf+plaka+ruhsat+sigorta+koruma demiri+yan ayaklık = 5000 tl peşin para
    taksitli hiç sormadım.
    elinde peşin para yoksa sıfır olayına hiç girme derim cok zarar edersin.
    ikinci el temiz kovala.
    cok uygun motorlar kacıyor ben takip ediyorum.
    bir motoru yarım saatle kacırdım. 3900e gitti 4000 km de cantalı lastikli
    Hocam nakitte aynı indirimi cbr250r için de uygularlar mı yoksa cbf150'e özel bi uygulama mıdır acaba?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler