Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    cevap için teşekkürler Tsubasa kardeşim.. ben aldığımda bana 4.750 ye malolmuştu,hiç aksatmadan 2000 km de bir castrol tam sentetikle yağını değiştirdim,üzmeden kullandım,damla yağ yakmadı bugüne kadar,bu durumda satmaktanda vaz geçtim zaten,binerim cbf me gönül rahatlığı ile cbr 250 almak istemiştim ondanda vaz geçtim...sağol...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    S.Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    [QUOTE=byycal;3003421]
    Alıntı 585858 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Köpek hayatta mı deyince bir şey geldi aklıma. Bizim bir Tayfur abimiz var. Epeyce de sinirlidir kendisi Bu abimiz Opel Vectra'nın ilk çıktığı vakitlerde yanına bir arkadaşını alarak 0 km bir Vectra almaya gidiyor. Aracı alıp dönüş yolundayken epey süratli bir şekilde köpeğe çarpıyorlar. İnip bakıyorlar ki radyatöre kadar ön kısım göçük, epeyce bir hasar var. Abimizin yanındaki kişi köpeğe bir şey olmuş mu, yaşıyor mu deme gafletinde bulunuyor . Bizimki hemen belinden silahını çekiyor ....(biiiiip)...... köpeği ölmediyse ben şimdi onun ......(biiip).....koyarım diyor...
    ben o anda yerlerde sürünüyodum, silah çekecek duurumda değildim.köpeğe ne olduğuna gelince bi anlık kulağıma acı bir siren sesi ile eşek anırması ortası bir ses geldi sonra yok oldu.filmin sonunu bilmiyorum.

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    Alıntı FermanogLu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün İrc marka 4 mevsim lastik aldım. Takma dahil 155 tl .
    İlk izlenimlerim olumlu.
    Bu arada lastikçi takma işlemini yaparken hava basınlarını sordum. Ön 30 arka 40 dedi.
    Sizce bu başınçlar normal mı ?

IRC lastik kullanmıştım 2010 da ilk aldığımda motoru,yol tutuşu berbattı ozamanlar,şimdiki kalitesini bilemem ama ani frende fena kayıyordu...Allah korusun...

Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Bugün İrc marka 4 mevsim lastik aldım. Takma dahil 155 tl .
    İlk izlenimlerim olumlu.
    Bu arada lastikçi takma işlemini yaparken hava basınlarını sordum. Ön 30 arka 40 dedi.
    Sizce bu başınçlar normal mı ?
    Bence o basınçlar fazla 29 a düşür.Ama aldığın lastikler orjinal ölçülerindemi yoksa büyüttünmü.
    Bazı arkadaşlar arkaya 100x90x18 veya 110x90x18 takıyo ondan sordum.
    seninkiler 90x90x18 ise basınçları 29 olması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

Alıntı ZS805 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cevap için teşekkürler Tsubasa kardeşim.. ben aldığımda bana 4.750 ye malolmuştu,hiç aksatmadan 2000 km de bir castrol tam sentetikle yağını değiştirdim,üzmeden kullandım,damla yağ yakmadı bugüne kadar,bu durumda satmaktanda vaz geçtim zaten,binerim cbf me gönül rahatlığı ile cbr 250 almak istemiştim ondanda vaz geçtim...sağol...
    Selam kardeş hemşeriyiz galiba senle hangi semttensin.CBF ve CBR kullanıcısı olarak yorumlarımı okumuşundur sanıyorum geçmiş sayfalarda.

FermanogLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011-Red Cbf150
    IRC lastik kullanmıştım 2010 da ilk aldığımda motoru,yol tutuşu berbattı ozamanlar,şimdiki kalitesini bilemem ama ani frende fena kayıyordu...Allah korusun...
    Bugün deneme amaçlı 50-60 km hızlarda fren denemeleri yaptım gayet olumluydu. Frenleme anında lastik hiç kaymadı. Durma mesafeside duroya göre gayet başarılıydı. Lastikçi ne derece deneyimli bilmiyorum ama irc iyi lastik dedi.
    Zamanla nasıl bir lastik oldugunu görecez, umarım iyi bir karar vermişimdir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

Alıntı S.Orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence o basınçlar fazla 29 a düşür.Ama aldığın lastikler orjinal ölçülerindemi yoksa büyüttünmü.
    Bazı arkadaşlar arkaya 100x90x18 veya 110x90x18 takıyo ondan sordum.
    seninkiler 90x90x18 ise basınçları 29 olması lazım.
    Ön 2.75-18
    arka 90-90-18

Bu arada arka lastigin basıncı ön lastigi göre daha fazla olması gerekmiyor mu ?
    B RH +

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    merhaba Salim ORHAN kardeşim ,SERDİVAN danım... uzun zamandır takip etmiyordum siteyi,cbr 250 almaya niyetlenince takibe başladım...adım Tayfun...

Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Mümkünse arkadaşlar Uzakdoğu kökenli Türkiyeye gelen lastiklerden uzak durun.Nedenmi çünkü ucuz ürünler ithal edildiğinden.kalitesi düşüktür.(Düşük kalite lastiklerde kauçuk oranı az olup naylon oranı yüksektir).

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------

merhaba Salim ORHAN kardeşim ,SERDİVAN danım... uzun zamandır takip etmiyordum siteyi,cbr 250 almaya niyetlenince takibe başladım...
    vazgeç, demedi deme.

buarada bende eski garajlardanım.Bir ara tanışalım.

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    [QUOTE=S.Orhan;3002493]
    Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim yaşın itibariyle haklısın senin için inazuma belki daha uygun bi motor olurdu ama parça fiyatları sana çk ağır gelir cbr a çok demişsin
    250cc de cbr kadar parçası ucuz olan başka motor yok en ucuzuna pahalı demişsin abi[COLOR="Silver"]

O zaman CBR parçasından bir örnek o zaman sana 2013 şubat ayında seyir halindeyken bir köpeğe vurdum.Ön fren alt merkezinin ön amortisöre bağlandığı yerde bir ara parça var.Ay şeklinde döküm alüminyumdan yapılmış.O parça kırıldı.Serviste tam 21 gün parça bekledim.Ve sonuç.230,00 Tl. ödedim.
    abi haklısın dediğin parçayı bilmiyorum ama muadil motorlarda o parçanın ne kadar olduğunu bilmiyorum tek bildiğim arkadaşım ninja 250 nin arka amartsörünü 1200 euro + işçilik dediler sonra e baydan 700 dolara getirtti 50 liraya taktırttı

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    Hasırcılarda oturdum depreme kadar,artık serdivandayım,tanışırız nasipse ,zaten vazgeçtim cbr 250 den..bu motoru bedavaya veremem,günah abi... vazgeçtim bile...

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    hocam temiz makina bulmak gerçekten cok zor.
    senin yerinde olsam bende aynı şeyi düşünürdum
    ben motosikletimi sattım 250 cc ye geçicem diye.
    büyük ihtimalde cbr 250 alacaktım senin gibi.
    baktım durumlara türkiyedeki vergi algı benzin durumları sakat.
    daha üniversitede bitmedi
    askerlik var ev alma durumu var
    dedim ben gideyim bi cbf alayım
    hem başım agrımaz ayagımız yerden kesilsin
    hemde satarken rahat satarız diye
    şuan cbf 150 arıyorum işte.
    mantık evliliği diyorum ben bu duruma
    # motosikletle.blogspot

Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Bugün deneme amaçlı 50-60 km hızlarda fren denemeleri yaptım gayet olumluydu. Frenleme anında lastik hiç kaymadı. Durma mesafeside duroya göre gayet başarılıydı. Lastikçi ne derece deneyimli bilmiyorum ama irc iyi lastik dedi.
    Zamanla nasıl bir lastik oldugunu görecez, umarım iyi bir karar vermişimdir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

Ön 2.75-18
    arka 90-90-18

Bu arada arka lastigin basıncı ön lastigi göre daha fazla olması gerekmiyor mu ?
    İRC Japon kökenli bir lastiktir.Ama Japonyadaki kalitesinde gelmiyor bize.Bize gelenler zaten japonyadan gelmiyor.İrc nin dünyanın bir çok bölgesinde fabrikası var.Türkiyedede fabrikası var.Kalite farkı burdan doğuyor zaten.

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam temiz makina bulmak gerçekten cok zor.
    senin yerinde olsam bende aynı şeyi düşünürdum
    ben motosikletimi sattım 250 cc ye geçicem diye.
    büyük ihtimalde cbr 250 alacaktım senin gibi.
    baktım durumlara türkiyedeki vergi algı benzin durumları sakat.
    daha üniversitede bitmedi
    askerlik var ev alma durumu var
    dedim ben gideyim bi cbf alayım
    hem başım agrımaz ayagımız yerden kesilsin
    hemde satarken rahat satarız diye
    şuan cbf 150 arıyorum işte.
    mantık evliliği diyorum ben bu duruma

çok haklısın bu durumda....para kolay kazanılmıyor kardeş...o kolay kazanılmayan para ile alınan malda 3 e 5 e kolay kolay satılmıyor haliyle,Allah gönlüne göre versin inşallah...

Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    abi haklısın dediğin parçayı bilmiyorum ama muadil motorlarda o parçanın ne kadar olduğunu bilmiyorum tek bildiğim arkadaşım ninja 250 nin arka amartsörünü 1200 euro + işçilik dediler sonra e baydan 700 dolara getirtti 50 liraya taktırttı[/QUOTE]

Ben CBR ın parçasını çok pahalı derken zaten Kawasaki,Yamaha vs. ile zaten mukayese bile etmiyorum.Ben tamamen bütçeme göre yorum yapmıştım.

Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı Permatiq59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yarın ortalama 1022 km lık bı tura cıkıcam arkadaslar. ''çorlu-tekirdağ-şarköy-gelibolu-eceabat-çanakkale-ezine-ayvacık-edremit-burhaniye-ayvalık-cunda adası. '' şans dileyin yol üstünde olan arkadaslar varsa çaylarını içeriz
    ya bu şarköydeki öğretmen evi duruyomu oraları bilen biri bir yardım ediversin bana =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    la ne diyorsun.. 5000 6000 ya hüseyin senle bi tanışamadık

kardeş istihbaratı aldım.. altın almadım daha..para türk lirası olarak duruyor hala

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------

halil gri miri al bi tane cbf. seninki sudan ucuza gitti zaten..

bu arada, hatırlıyon mu yanlaya yanlaya yola çıkmıştık.. resmen 45 derece ile gidiyoruz..la ne gündü ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

kardeş bende geliyorum hadi hayırlısı motor 10000 km yi geçecek..sonumuz hayrola..

ethem abiye derdim abicim nasıl yaparsın 20.000 km leri diye.. şuraya bak, kaç ayda ne kadar oldu
    abi valla inan bende çok istiyorum tanışmak =)

ethem abiyle senle ve forumdaki tüm arkadaşlarla tanışmayı o kadar istiyorumki ama kısmet işte =)

ama öğrencilik zor sınavlar bitti bitirme tezi hazırlıyorum o bitecek finaller yaz gelecek iş arama bide dgs telaşı başlayacak =) ama bakalım inşallah bu yaz biraz gezmek istiyorum

Motosikleti
    cbf150 2010 siyah
    İRC Japon kökenli bir lastiktir.Ama Japonyadaki kalitesinde gelmiyor bize.Bize gelenler zaten japonyadan gelmiyor.İrc nin dünyanın bir çok bölgesinde fabrikası var.Türkiyedede fabrikası var.Kalite farkı burdan doğuyor zaten.

abi bu benim ikinci takım pirelli lastikler,bir takım eskittim memnun kalınca tekrar pirelli aldım 140 tl ye...çokta memnunum pirelliden hem ıslak hem kuruda...

Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı -ugur- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım imkanın varsa daha büyük 1çanta almanı tavsiye ederim oldukça kullanışlı oluyor yeri gelecek eldiven mont vs. koyman gerekecek sadece kaskı düşünme güvenli sürüşler
    bencede =)
    ilk alırken 32 litre aldım diğerleri çok büyük geldi gözüme motora büyük durur dedi herkes ama sonradan pişman oldum =) hadi yağmur çamur yokken kask güneşe maruz kalmasın diye kaskın çantası varya kumaştan ona koyup sele altındaki kask asma yerlerine asıyorum hem çalınmasıda zor kilitli benim çok işime yarıyor

arka çantamda sürekli bi kilit bide lastik tamir köpüğü duruyor e biyerde inincede 2 mont sığıyor yada bi mont bi pantolon bide eldivenleri filan koyuyorum işte sıkıştıra tıkıştıra =)

Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    abi bu benim ikinci takım pirelli lastikler,bir takım eskittim memnun kalınca tekrar pirelli aldım 140 tl ye...çokta memnunum pirelliden hem ıslak hem kuruda...
    Doğrudur, Ya zaten Michelin,Metzeler,Bridgestone Pirelli vs.gibi lastiklerden şaşmıcan.Canımızı taşıyoz üstünde boru değil.

Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı NiGHTMaRe07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ustatlar ve saygideger iki teker seven arkadaslar zincir icin ozel yag varmi?varsa nedir?illa o yagimi kullanmak gerekir?zincir yaglamanin alternatifi varmidir?
    servisim iphone nin zincir yağını sıktı bi damla damlamadı repsol aldım sıçramaz dediler sıçradı ama bi dahaki tercihim o tavsiye ederim =)

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    [QUOTE=cd0345;3003573]

abi haklısın dediğin parçayı bilmiyorum ama muadil motorlarda o parçanın ne kadar olduğunu bilmiyorum tek bildiğim arkadaşım ninja 250 nin arka amartsörünü 1200 euro + işçilik dediler sonra e baydan 700 dolara getirtti 50 liraya taktırttı
    Motosiklet tamamen zevk meselesi o yüzden malesef parçaları pahalı ama hondanın çoğu parçası muadili motorlardan daha ucuz ve kolay temin edilebiliyor. Kocaman arabanın lastiği 4 tanesini 600tl ye michlen taktırdım motora 2 michlen lastik 650 lira mesela o yüzden motora zevk için biniyosan parayı bayılıyosun. Commuter tarzı motorların zaten amacı ekonomi o yüzden parçaları çok ucuz ve yakıtı az olmalı üretim amaçları bu zaten çoğu iş için yani sürekli kullanıyolar o yüzden ekonomik olması şart. Ama zevk için motora binen adamlar zaten kısa sürede satıp kendine uygun tarz olarak o motoru alıyor. Parça işinde ise salim abinin verdiği örneğe bakarsak. Kullanımdan kaynaklı sarf malzemesi olarak değişen bir parça değil yani kaza anında değişen bir parça ( motorda genelde sürekli değişen parçaların ucuz olması önemlidir yani hava yağ filtresi bujiler vs vs) Kaza bu eğer o kazayı ninja250 ile yapsaydın yada ktm duke ile ozaman oturup ağlardık eminim yine en uygun hondadır. Bende size örnek vereyim salim abiye verdiğim cbfin ön jantı fabrika çıkışı yamuktu servisten arayıp değiştirdik garantiden ön jant 250tl ee buda pahalı disk balata 350tl yi buluyor ama kaza anında değişiyor o yüzden bu rakamlara takılmamak lazım.
    Cbr250 250cc sınıfında en mantıklı seçimdir tekrar söylüyorum. Yağ filtresi 15tl 1.5lt yağ alıyor 20000 de buji değişiyor hava filtresi 10000kmde 1 başka gideri yok. Cbf 150 ile 2000km de 1 yağ hava filtresi değiştiriyodum bakım olarak aşağı yukarı eşitler yakıt olarak 100km de 1 lt fazla yaksın. Diğer parçalarıda diğer 250cc lerden daha ucuz. Yan büyük grenajı 54tl siyah 95tl tri color ninjanın 750 tl yanına yaklaşamaz... sym wolfun yağ filtresi 30tl gibi bu örnekler değişir.
    Diğer konularda ise zaten cbf150 ile kıyaslamak çok çok yanlış olur farklı hacimlerde farklı sınıflarda motorlar. Oturuş pozisyonuda ss kategorisinde en iyisi sportouring motor sym wolf bile nekadar naked densede oturuş pozisyonu race daha yakın cbrde gidon yukarıda ayaklar daha önde. Birde kişinin karakteriyle alakalı bir konu bana milyarlar dökseler ktm nin özel motorunuda yapsalar cross motora binmem aynı şekilde bazılarına bedava verseler race makinaya binmezler buda o hesap Ben almadan önce çok hesap kitap yaptım araştırdım okudum ondan sonra salim abiyle tanışıp takas ettik ikimizde mutlu olduk zaten bineceğin motor senin gönlüne hoş geliyosa bakınca kalbin çarpıyosa gerisi yalan üstüne binince aklına hiçbir şey gelmiyo
    PatientZer0 ve S.Orhan bunu beğendiler.
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

Motosikleti
    2013 Simsiyah CBF 150
    Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bencede =)
    ilk alırken 32 litre aldım diğerleri çok büyük geldi gözüme motora büyük durur dedi herkes ama sonradan pişman oldum =) hadi yağmur çamur yokken kask güneşe maruz kalmasın diye kaskın çantası varya kumaştan ona koyup sele altındaki kask asma yerlerine asıyorum hem çalınmasıda zor kilitli benim çok işime yarıyor

arka çantamda sürekli bi kilit bide lastik tamir köpüğü duruyor e biyerde inincede 2 mont sığıyor yada bi mont bi pantolon bide eldivenleri filan koyuyorum işte sıkıştıra tıkıştıra =)
    Büyük çanta al diyen arkadaşlara katılıyorum.Örneğin benim çantam 46 Lt.O bile bazen az geliyor.Yan çanta almayı düşünüyorum.(Ama sadece gezilerde kullanmak şartıyla)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 45 kullanıcı var. (0 üye ve 45 misafir)

Bu Konudaki Etiketler