Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Nisan 2013, 23:36
cevap için teşekkürler Tsubasa kardeşim.. ben aldığımda bana 4.750 ye malolmuştu,hiç aksatmadan 2000 km de bir castrol tam sentetikle yağını değiştirdim,üzmeden kullandım,damla yağ yakmadı bugüne kadar,bu durumda satmaktanda vaz geçtim zaten,binerim cbf me gönül rahatlığı ile cbr 250 almak istemiştim ondanda vaz geçtim...sağol...
Reklamlar
-
20 Nisan 2013, 23:46
[QUOTE=byycal;3003421]
585858 adlı üyeden alıntı
Köpek hayatta mı deyince bir şey geldi aklıma. Bizim bir Tayfur abimiz var. Epeyce de sinirlidir kendisi
Bu abimiz Opel Vectra'nın ilk çıktığı vakitlerde yanına bir arkadaşını alarak 0 km bir Vectra almaya gidiyor. Aracı alıp dönüş yolundayken epey süratli bir şekilde köpeğe çarpıyorlar. İnip bakıyorlar ki radyatöre kadar ön kısım göçük, epeyce bir hasar var. Abimizin yanındaki kişi köpeğe bir şey olmuş mu, yaşıyor mu deme gafletinde bulunuyor
. Bizimki hemen belinden silahını çekiyor .
...(biiiiip)...... köpeği ölmediyse ben şimdi onun ......(biiip).....koyarım diyor...
ben o anda yerlerde sürünüyodum, silah çekecek duurumda değildim.köpeğe ne olduğuna gelince bi anlık kulağıma acı bir siren sesi ile eşek anırması ortası bir ses geldi sonra yok oldu.filmin sonunu bilmiyorum.
-
20 Nisan 2013, 23:48
FermanogLu adlı üyeden alıntı
Bugün İrc marka 4 mevsim lastik aldım. Takma dahil 155 tl .
İlk izlenimlerim olumlu.
Bu arada lastikçi takma işlemini yaparken hava basınlarını sordum. Ön 30 arka 40 dedi.
Sizce bu başınçlar normal mı ?
IRC lastik kullanmıştım 2010 da ilk aldığımda motoru,yol tutuşu berbattı ozamanlar,şimdiki kalitesini bilemem ama ani frende fena kayıyordu...Allah korusun...
-
20 Nisan 2013, 23:54
Bugün İrc marka 4 mevsim lastik aldım. Takma dahil 155 tl .
İlk izlenimlerim olumlu.
Bu arada lastikçi takma işlemini yaparken hava basınlarını sordum. Ön 30 arka 40 dedi.
Sizce bu başınçlar normal mı ?
Bence o basınçlar fazla 29 a düşür.Ama aldığın lastikler orjinal ölçülerindemi yoksa büyüttünmü.
Bazı arkadaşlar arkaya 100x90x18 veya 110x90x18 takıyo ondan sordum.
seninkiler 90x90x18 ise basınçları 29 olması lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
ZS805 adlı üyeden alıntı
cevap için teşekkürler Tsubasa kardeşim.. ben aldığımda bana 4.750 ye malolmuştu,hiç aksatmadan 2000 km de bir castrol tam sentetikle yağını değiştirdim,üzmeden kullandım,damla yağ yakmadı bugüne kadar,bu durumda satmaktanda vaz geçtim zaten,binerim cbf me gönül rahatlığı ile cbr 250 almak istemiştim ondanda vaz geçtim...sağol...
Selam kardeş hemşeriyiz galiba senle hangi semttensin.CBF ve CBR kullanıcısı olarak yorumlarımı okumuşundur sanıyorum geçmiş sayfalarda.
-
20 Nisan 2013, 23:58
ZS805 adlı üyeden alıntı
IRC lastik kullanmıştım 2010 da ilk aldığımda motoru,yol tutuşu berbattı ozamanlar,şimdiki kalitesini bilemem ama ani frende fena kayıyordu...Allah korusun...
Bugün deneme amaçlı 50-60 km hızlarda fren denemeleri yaptım gayet olumluydu. Frenleme anında lastik hiç kaymadı. Durma mesafeside duroya göre gayet başarılıydı. Lastikçi ne derece deneyimli bilmiyorum ama irc iyi lastik dedi.
Zamanla nasıl bir lastik oldugunu görecez, umarım iyi bir karar vermişimdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
S.Orhan adlı üyeden alıntı
Bence o basınçlar fazla 29 a düşür.Ama aldığın lastikler orjinal ölçülerindemi yoksa büyüttünmü.
Bazı arkadaşlar arkaya 100x90x18 veya 110x90x18 takıyo ondan sordum.
seninkiler 90x90x18 ise basınçları 29 olması lazım.
Ön 2.75-18
arka 90-90-18
Bu arada arka lastigin basıncı ön lastigi göre daha fazla olması gerekmiyor mu ?
-
21 Nisan 2013, 00:00
merhaba Salim ORHAN kardeşim ,SERDİVAN danım... uzun zamandır takip etmiyordum siteyi,cbr 250 almaya niyetlenince takibe başladım...adım Tayfun...
-
21 Nisan 2013, 00:02
ZS805 adlı üyeden alıntı
Mümkünse arkadaşlar Uzakdoğu kökenli Türkiyeye gelen lastiklerden uzak durun.Nedenmi çünkü ucuz ürünler ithal edildiğinden.kalitesi düşüktür.(Düşük kalite lastiklerde kauçuk oranı az olup naylon oranı yüksektir).
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
ZS805 adlı üyeden alıntı
merhaba Salim ORHAN kardeşim ,SERDİVAN danım... uzun zamandır takip etmiyordum siteyi,cbr 250 almaya niyetlenince takibe başladım...
vazgeç, demedi deme.
buarada bende eski garajlardanım.Bir ara tanışalım.
-
21 Nisan 2013, 00:04
[QUOTE=S.Orhan;3002493]
cd0345 adlı üyeden alıntı
abicim yaşın itibariyle haklısın senin için inazuma belki daha uygun bi motor olurdu ama parça fiyatları sana çk ağır gelir cbr a çok demişsin
250cc de cbr kadar parçası ucuz olan başka motor yok en ucuzuna pahalı demişsin abi[COLOR="Silver"]
O zaman CBR parçasından bir örnek o zaman sana 2013 şubat ayında seyir halindeyken bir köpeğe vurdum.Ön fren alt merkezinin ön amortisöre bağlandığı yerde bir ara parça var.Ay şeklinde döküm alüminyumdan yapılmış.O parça kırıldı.Serviste tam 21 gün parça bekledim.Ve sonuç.230,00 Tl. ödedim.
abi haklısın dediğin parçayı bilmiyorum ama muadil motorlarda o parçanın ne kadar olduğunu bilmiyorum tek bildiğim arkadaşım ninja 250 nin arka amartsörünü 1200 euro + işçilik dediler sonra e baydan 700 dolara getirtti 50 liraya taktırttı
-
21 Nisan 2013, 00:05
Hasırcılarda oturdum depreme kadar,artık serdivandayım,tanışırız nasipse ,zaten vazgeçtim cbr 250 den..bu motoru bedavaya veremem,günah abi... vazgeçtim bile...
-
21 Nisan 2013, 00:06
ZS805 adlı üyeden alıntı
hocam temiz makina bulmak gerçekten cok zor.
senin yerinde olsam bende aynı şeyi düşünürdum
ben motosikletimi sattım 250 cc ye geçicem diye.
büyük ihtimalde cbr 250 alacaktım senin gibi.
baktım durumlara türkiyedeki vergi algı benzin durumları sakat.
daha üniversitede bitmedi
askerlik var ev alma durumu var
dedim ben gideyim bi cbf alayım
hem başım agrımaz ayagımız yerden kesilsin
hemde satarken rahat satarız diye
şuan cbf 150 arıyorum işte.
mantık evliliği diyorum ben bu duruma
-
21 Nisan 2013, 00:08
Bugün deneme amaçlı 50-60 km hızlarda fren denemeleri yaptım gayet olumluydu. Frenleme anında lastik hiç kaymadı. Durma mesafeside duroya göre gayet başarılıydı. Lastikçi ne derece deneyimli bilmiyorum ama irc iyi lastik dedi.
Zamanla nasıl bir lastik oldugunu görecez, umarım iyi bir karar vermişimdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Ön 2.75-18
arka 90-90-18
Bu arada arka lastigin basıncı ön lastigi göre daha fazla olması gerekmiyor mu ?
İRC Japon kökenli bir lastiktir.Ama Japonyadaki kalitesinde gelmiyor bize.Bize gelenler zaten japonyadan gelmiyor.İrc nin dünyanın bir çok bölgesinde fabrikası var.Türkiyedede fabrikası var.Kalite farkı burdan doğuyor zaten.
-
21 Nisan 2013, 00:11
Tsubasa adlı üyeden alıntı
hocam temiz makina bulmak gerçekten cok zor.
senin yerinde olsam bende aynı şeyi düşünürdum
ben motosikletimi sattım 250 cc ye geçicem diye.
büyük ihtimalde cbr 250 alacaktım senin gibi.
baktım durumlara türkiyedeki vergi algı benzin durumları sakat.
daha üniversitede bitmedi
askerlik var ev alma durumu var
dedim ben gideyim bi cbf alayım
hem başım agrımaz ayagımız yerden kesilsin
hemde satarken rahat satarız diye
şuan cbf 150 arıyorum işte.
mantık evliliği diyorum ben bu duruma
çok haklısın bu durumda....para kolay kazanılmıyor kardeş...o kolay kazanılmayan para ile alınan malda 3 e 5 e kolay kolay satılmıyor haliyle,Allah gönlüne göre versin inşallah...
-
21 Nisan 2013, 00:12
abi haklısın dediğin parçayı bilmiyorum ama muadil motorlarda o parçanın ne kadar olduğunu bilmiyorum tek bildiğim arkadaşım ninja 250 nin arka amartsörünü 1200 euro + işçilik dediler sonra e baydan 700 dolara getirtti 50 liraya taktırttı[/QUOTE]
Ben CBR ın parçasını çok pahalı derken zaten Kawasaki,Yamaha vs. ile zaten mukayese bile etmiyorum.Ben tamamen bütçeme göre yorum yapmıştım.
-
21 Nisan 2013, 00:19
Permatiq59 adlı üyeden alıntı
yarın ortalama 1022 km lık bı tura cıkıcam arkadaslar. ''çorlu-tekirdağ-şarköy-gelibolu-eceabat-çanakkale-ezine-ayvacık-edremit-burhaniye-ayvalık-cunda adası. '' şans dileyin
yol üstünde olan arkadaslar varsa çaylarını içeriz
ya bu şarköydeki öğretmen evi duruyomu oraları bilen biri bir yardım ediversin bana =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Garip1701 adlı üyeden alıntı
la ne diyorsun..
5000 6000
ya hüseyin senle bi tanışamadık
kardeş istihbaratı aldım.. altın almadım daha..para türk lirası olarak duruyor hala
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:42 ----------
halil gri miri al bi tane cbf. seninki sudan ucuza gitti zaten..
bu arada, hatırlıyon mu yanlaya yanlaya yola çıkmıştık.. resmen 45 derece ile gidiyoruz..la ne gündü ama
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------
kardeş bende geliyorum
hadi hayırlısı motor 10000 km yi geçecek..sonumuz hayrola..
ethem abiye derdim abicim nasıl yaparsın 20.000 km leri diye.. şuraya bak, kaç ayda ne kadar oldu
abi valla inan bende çok istiyorum tanışmak =)
ethem abiyle senle ve forumdaki tüm arkadaşlarla tanışmayı o kadar istiyorumki ama kısmet işte =)
ama öğrencilik zor sınavlar bitti bitirme tezi hazırlıyorum o bitecek finaller yaz gelecek iş arama bide dgs telaşı başlayacak =) ama bakalım inşallah bu yaz biraz gezmek istiyorum
-
21 Nisan 2013, 00:19
S.Orhan adlı üyeden alıntı
İRC Japon kökenli bir lastiktir.Ama Japonyadaki kalitesinde gelmiyor bize.Bize gelenler zaten japonyadan gelmiyor.İrc nin dünyanın bir çok bölgesinde fabrikası var.Türkiyedede fabrikası var.Kalite farkı burdan doğuyor zaten.
abi bu benim ikinci takım pirelli lastikler,bir takım eskittim memnun kalınca tekrar pirelli aldım 140 tl ye...çokta memnunum pirelliden hem ıslak hem kuruda...
-
21 Nisan 2013, 00:25
-ugur- adlı üyeden alıntı
arkadaşım imkanın varsa daha büyük 1çanta almanı tavsiye ederim oldukça kullanışlı oluyor yeri gelecek eldiven mont vs. koyman gerekecek sadece kaskı düşünme güvenli sürüşler
bencede =)
ilk alırken 32 litre aldım diğerleri çok büyük geldi gözüme motora büyük durur dedi herkes ama sonradan pişman oldum =) hadi yağmur çamur yokken kask güneşe maruz kalmasın diye kaskın çantası varya kumaştan ona koyup sele altındaki kask asma yerlerine asıyorum hem çalınmasıda zor kilitli benim çok işime yarıyor
arka çantamda sürekli bi kilit bide lastik tamir köpüğü duruyor e biyerde inincede 2 mont sığıyor yada bi mont bi pantolon bide eldivenleri filan koyuyorum işte sıkıştıra tıkıştıra =)
-
21 Nisan 2013, 00:27
ZS805 adlı üyeden alıntı
abi bu benim ikinci takım pirelli lastikler,bir takım eskittim memnun kalınca tekrar pirelli aldım 140 tl ye...çokta memnunum pirelliden hem ıslak hem kuruda...
Doğrudur, Ya zaten Michelin,Metzeler,Bridgestone Pirelli vs.gibi lastiklerden şaşmıcan.Canımızı taşıyoz üstünde boru değil.
-
21 Nisan 2013, 00:27
NiGHTMaRe07 adlı üyeden alıntı
ustatlar ve saygideger iki teker seven arkadaslar zincir icin ozel yag varmi?varsa nedir?illa o yagimi kullanmak gerekir?zincir yaglamanin alternatifi varmidir?
servisim iphone nin zincir yağını sıktı bi damla damlamadı repsol aldım sıçramaz dediler sıçradı ama bi dahaki tercihim o tavsiye ederim =)
-
21 Nisan 2013, 00:28
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
21 Nisan 2013, 00:30
cd0345 adlı üyeden alıntı
bencede =)
ilk alırken 32 litre aldım diğerleri çok büyük geldi gözüme motora büyük durur dedi herkes ama sonradan pişman oldum =) hadi yağmur çamur yokken kask güneşe maruz kalmasın diye kaskın çantası varya kumaştan ona koyup sele altındaki kask asma yerlerine asıyorum hem çalınmasıda zor kilitli benim çok işime yarıyor
arka çantamda sürekli bi kilit bide lastik tamir köpüğü duruyor e biyerde inincede 2 mont sığıyor yada bi mont bi pantolon bide eldivenleri filan koyuyorum işte sıkıştıra tıkıştıra =)
Büyük çanta al diyen arkadaşlara katılıyorum.Örneğin benim çantam 46 Lt.O bile bazen az geliyor.Yan çanta almayı düşünüyorum.(Ama sadece gezilerde kullanmak şartıyla)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 45 kullanıcı var. (0 üye ve 45 misafir)
Bu Konudaki Etiketler