dostum başta aramıza hoş geldin
ama düşüncen yanlış bence sıfır motor alacaksın benim motordan örnek vereyim ben satsam şuan 4500 den aşağı vermem zaten honda bayii 4000 veriyor ki o başkasına 4500 e çakacak
250 tl civarı şuan michelin takımı + 80 tl çanta(benimki dandik) + koruma demiri 40-50 tl + plaka ruhsat filan sonuç senin motor sana gelecek 5000 tabi benim gibi dandik bi çanta ve arka çanta demiri kullanmazsan
sonuç bayiler 4500 filan plaka sigorta hariç veriyor motoru 200 plaka ruhsat 50 trafik 50 ön koruma demiri 100 de çanta 250 de michelin
5250 ye geliyor motor sence 4500 e kazasız 6000 binde bakımlı garantili 1 yaşında motormu sıfır motormu
para varsa tabi sıfır mantıklı ama ben şuan peşin param olsa sıfır almam taksitle alacağım için mecbur sıfır almıştım
ön koruma demiri şart
ve michelin lastik kask kadar önemli asla es geçme derim 1 yılda en az 10 tane kaza riskini michelin sayesinde yok ettim
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------
abicim çoook çoook geçmiş olsun çok üzüldüm görünce kendi motorum gibi düşündüm allah korusun umarım birşey yoktur
Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.
[QUOTE="Bozkurt";2989219]arkadaşlar dün akşam motor dan düştüm olay şöyle geçti Sultanahmet de gezmeye kafede oturup muhabbet edelim dedik twin can kardeşim iki motor 4 arkadaş gittik oturduk muhabbet ettik dolaştık eve dönüş yolunda tramvay yolundan gidiyorduk tramvayın arkasından takip ederken durakta durdu bende geçeyim dedim tam tramvay rayların üzerinden geçerken ne olduğunu anlayamadan motor altımdan kaydı ve düştük raylar sebep oldu hemen çevredekiler geldiler Allah razı olsun yardım ettiler motoru kaldırdılar arkamdaki zafer arkadaşımı aradım o yüzden çok korktum bir şey oldu diye Allah çok şükür bir şeyi yoktu ama bende vardı ilk başta hissetmedim motoru kullanmaya kalktım ama sol kolum çok kötü ağrıyordu kullanamadım zafer arkadaşım aldı o motoru o getirdi hastaneye kadar can da sağ olsun garaja bıraktı hastanede röntgen çektirdik bir şey yok dediler emin olmak için birde tomografi çektirdik gösterdik yine bir şey yok dedi doktor buz uygula geçer dedi sabah oldu bende yine şiddetli ağrı hemen hastaneye gittik babamla şikayetimi söyledim dün akşamdan her şey gözüküyordu baktı yok yine dedi ağrıyan yerimi söyledim tekrar röntgen istedi çektik baktı köprücük kemiği kırılmış medikalden bağlamak için bir şey istedi aldık bağladı tekrar röntgen tamam dedi oturmuş 10 gün sonra tekrar gideceğim kontrole düşmede böyle bir kırığın sebebi benim hatam büyük düşerken kurtarım diye gidonu bırakmadım ve çok sert düşmeme sebep oldu gidonu bıraksaydım en fazla ezik olurdu bur dan tavsiyem raylardan geçerken çok dikkatli geçin daha önce geçmiştim o yoldan ama kısmet bize yardım edenlerin dedikleri bu yolda devamlı oluyormuş raylardan kayıp düşen polisler bile varmış aman dikkat diyorum motoruma gelince onda bir şey göremedim koruma demiri olduğu için koruma demirlerinde var o da olsun bu kaza geleceği belliydi motorumu ilk defa mahallede yıkadım ama ne yıkama gelen bakıyor giden bakıyor kimsede maşallah yok aklıma da gelmedi değil yani kim gelse motorun çok güzel falan filan o gün başıma bir şey geliyordu bir keresinde motoru olduğu yerde düşürdüler çok büyük kaza atlattım önüme araba kırdı 2 kez kaskım düştü 2011 model kim sorsa yılını inanmıyor sıfır yeni almışsın diyor sonra çok temizmiş ama bir maşallah de kardeşim bur dan can kardeşime zafer arkadaşıma bize yardımı geçen herkes den Allah razı olsun[/QUOTE]
geçmiş olsun dostum allah daha büyüğünü vermesin[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
[/COLOR]evet arkadaşlar motor yağı değişme zamanı bu yağlardan birini alacağım anadolu yakasında 10-50 satan uygun satan önereceğiniz yerleri ve bunlardan hangisini önerdiğinizi bana yazarsanız yarın akşam sipariş vereceğim yarına kadar artık ne yazılırsa =)
http://www.motosikletim.com.tr/urun/ipone-full-power-katana-10w50-1l.aspx
http://www.feyizoglu.com/10-50-Motosiklet-Yagi_47196.html#0
http://www.otosever.com.tr/?urun-539-CASTROL-POWER-1-RACING-4T-10W-50-MOTOSiKLET-YAGI.html
http://www.feyizoglu.com/10W50-Motosiklet-Yagi_46837.html#0
http://www.motosikletim.com.tr/urun/ipone-r4000rs-10w50-1l.aspx
http://www.motosuperstore.net/CASTROL-POWER-1-RACING-4T-10W-50-MOTOSIKLET-YAGI1LT,PR-587.html
http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Power-1-Racing-4T-10W-50-1-Litre,PR-78.html
Araştır bakalım fatih inşallah gönlüme göre bi sis farı bulursun.Forumdan bi arkadaş kendi imalatı yapıyormuş ama fiyat biraz çok geldi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------
Ürünlerinizi inceledim ancak fiyat biraz yüksek gibi geldi yanılıyor olabilirim.Biraz araştırmak istiyorum müsaadenle
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------
Resimlerini yakın plan görmek isterim.Daha sonra görüşelim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
Motorumda bana göre modifiye anlamında iki parça işim kaldı.Aslında çok şeyler istiyorumda çokta fazla orjinalliğinden uzaklaşmak taraftarı değilim.Eksiklerim birincisi sis farı, ikincisi yan çanta düşünüyorum.Yan çantada yalnız kararsızım sadece uzun gezilerde kullanacağım için heybe şeklinde deri vs. çantamı kullanışlı oluyor yoksa kappanın K21 çantalarındanmı kullanayım.Siyah alıp üst kapaklarını topcaseye uydurmak için beyaza boyatmayı düşünüyorum.Bu arada topcasem siyah kapağı beyaz Arwic marka 46 Lt. lik bildiğimiz kappa çakması kilit sistemi ve plastik kalitesi gayet iyi fiyatıda uygun.90 tl ye aldım.(mart 2013)
Yan çanta bağlayan arkadaşlardan daha sonra K 21 çantaların bağlantı sistemiyle alakalı bilgilere ihtiyacım olacak bu konuda forumda resimli link varsa bilen arkadaşlar yazabilir.
motor sıfır gibiydi zaten inan daha zinciri germek için bile anahtar değmemiş vaziyetteydi, model takıntım olmadığı için tereddüt etmedim
birde psikolojik herhalde ama bana eski kasalar daha sorunsuz gibi geliyor
o yüzden takıntılarım var sorunsuz olsun ama 3 fazla olsun
kimilerine göre fazla olabilir ama ben 52 lt çanta ful koruma demirleri ve uzun cam ile 3400 e aldım
yağ eksiltme yok, yakıt ortalama 400-420 km de yedeğe düşüyor sadece 9000 km de subap ayarı yaptırdım kullanıyorum
yani sözün özü 2008 model olması beni hiç rahatsız etmiyor kafam rahat için huzurlu no problem bu arada şu andana 9550 km oldu
Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.
12 yada 13 yeni alıp satan satmayı düşünen, paraya sıkışan varsa arkadaşlar haberdar edin beni =)
ara ara yazıyorum arkadaşlar görünsün diye yanlış anlamayın
# motosikletle.blogspot
Benim dediğimde senin motorun gibi km si 8000 falan sanırım tam göremedim.Alan zaten kullanmamış dogru durust 10 kere kahveye falan gitmiştir diyolar Bacanagı yapmış o km yi kırmızı cbf 150 2008 3.500 tl lafı duydum ama bakalım yarın ararız sahibini.Ekstrası yok motorun bi çantası olabilir başka birşey göremedim.
HONDA
dün muayene yaptırdım..
motor sorunsuz geçti ..şase numarasının ruhsata yanlış yazılmış degiştirdik..
bu arada sis farına muayenede bişi demiyorlar..
muayeneden sonra mercekli zenonda taktım..
yakınlardaysa motor git bak gerekirse ustaya yada servise göster bide sahibine bak 30-35 yaş üstü ise fazla üzmemiştir motoru ama en önemlisi senin içine sinmesi baktın motor temiz hoşuna giderse üçe beşe bakma bence zaten 2007 model 50-60bin kmdeki motorlara adamlar 3500 istiyorlar eğer motora baktın gördün dokundun hissettin içinde bi huzursuzluk olursa hemen uzaklaş işallah gönlüne göre bişey olur
hondanın çinde üretim yaptırdığı sundıro sitesinde geziyodum bizim cbf lerin yeni modeli gelmiş onlara tip güzel ozellik güzel ama motor guc aynı
http://www.honda-sundiro.com/pro/sho...=116&ClassID=3
ismi tam olarak bu CBF150-SF yazılar çince ama birimlerden anlaşılıyor
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
SELAMUN ALEYKÜM Bir honda cbf 150 düşmanı olarak(fiyatını çok fazla buluyorum) bende aranıza katılmış bulunmaktayım.Yarın motorumun plakası çıkacak nasipse ve vuycam kıybacı.
Sür gari
arkadaşlar size soru shad40 veya 45 yada bu çantadan kullanan varmı yusuf arkadaşımızın çantasını almayı planlıyorum ancak bende arka çanta demiri yok direk montajda sıkıntı yaşarmıyım sağlam olurmu ? yoksa allaha emanet mi durur şuan 32 litre cox var o direk bağlı taş gibi üstüne çocuk oturtuyorum birşey olmuyor
ve bu çanta iyimidir 2 kask alırmı?
ve sonunda motul 10-50 yağ aldım bide o contadan aldım alt tıpanın yarın veya hafta sonu değiştireceğim yağı =)
doğrumu biliyorum
motor yan ayakta olacak (biraz çalıştıracam yağ incelsin sonra biraz dinlensin motor 15 dk) sonra tıpayı acacağım aşağıdaki altına yoğurt kovası komayı düşünüyorum ne kadar beklemem gerekli 15 dk yetermi? damlaması bitene kadar bekleyeceğim sonra yeni contamı pulmu ne onu koyup sıkacağım üstten huni ile yavaş yavaş taze kanı vereceğim =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------
hayırlı olsun ümit bey muayeneniz
nelere dikkat ediyorlar nelere bakıyorlar ne kadar sürüyor filan bilgi paylaşımı olursa gidecek arkadaşlara bilgi olur =)
bide sizin sisler yeterli değilmiydi orj. farla neden mercekli xenon =) ve nereden kaç paraya aldınız montajı basitmi? açıkken motora marş verince sıkıntı oluyormu yada ne gibi farklılık gösteriyor ? ve bununla muayeneden geçmiyormu zaten?
MERHABA.
öncelikle motorum eski kasa eski kasa oldugu için de far çok yetersiz.
e sis farlarıda en fazla 7-8 metre önünüzü aydınlatır..
mercekli zenonu şimdi denedim..çok güzel bi aydınlatma var dagılmadan.
mercekli frı benim tamirci arkadaş var o aldı kendisi taktı..takması biraz uzun sürdü çünkü kontaga baglı oldu herse..
yani kontak kapalıyken dügmeleri açsanda yanmıyo.onun için ugraştık biraz..
zenon açık sisler açık motoru çalıştırdınmı bi sorun olmadı bende ..ama tabiki kapalı iken çalıştırmk lazım her zamanç..
muayenede nkonusun< gelince
ön dreksiyonu saga sola çevirip ön tekeri kontrol ediyolar..
lastik ebat numaralarını yazıyorlar.
kısa far uzun far ölçümü.
sinyallere bakıyolar
firen lambasının yanıp yanmadıgına..
birde fren kontrolü..
Eğer çok eşyayla çok işin olmuyorsa.
Shad 33 bile işini görür.
İlla 2 kask diyorsan.Shad 45.Shad 40 almaz galiba 2 kask yan yana.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)