Arkadaşlar, 2011 yeni kasa 2011 Mayıs trafiğe çıkışlı cbf 150 motosikletimin aküsü bu gün itibariyle bitti ve çarşıda beni bıraktı, db motordan jelli yeni akü sipariş ettim. 85 tl ye, yarın geliyor inş. Demek ki kuru akülerin ömrü bu kadarmış 2 sene, Sulu aküleri 4-5 sene, bir veya en fazla iki su takviyesiyle kullanan biliyorum. Yeni kasa cbf 150 sahibi olupta 2 sene veya 2 seneyi geçmiş olan ark..lar dikkatli olsunlar, bi kaç aydır bende zaman zaman canı dönmek istemeyen marş motorumda problem var sanıyordum, marş basarken aydınlatmada bi düşme falan olmuyordu, bu gün çarşıya gittim, herşey güzel, fırına girdim, çıktığımda motor çalışmadı, arşa basıyorum far sönük seviyesine kadar kararıyor, boş ışığı soluyordu, hee dedim aküyü elimize aldık
bayır yoktu, ayaklarımda düzde hızlandırabildiğim kadar hızlandırmayı denedim, vurdurarakta çalışmadı gavur
az bi bayır olsaydı çalışırdı ama
300-400 metre eve kadar elimde götürdüm
Ama sevindirici olan marş motorundan şüpheleniyordum bi süredir, zaman zaman isteiksiz dönüyordu, marş botonuna basıyordum, 1-2 saniye dönmüyor, sonra dönüyordu falan. Fakat yinede içimde bi şüphe yok değil, acaba sağlam aküyü takıncada marş motor enayilik yapacakmı, eğer yaparsa birde marş motoru masrafımız olacak, inşallah aküdendir de düzelir.
Aküyü söküp bi oto elektirikçiye götürdüm, ölçtü, akü gerçekten bitmiş. Şarj olurmu dedim, olur ama 3-5 zaman sonra tekrar biter yolda bırakır deyince yeni akü almak farz oldu, en azından sağda solda, bayırı bilmemnesi olmayan, belki arkadan itip vurdurmama yardımcı olacak bi insan bile bulamayacağım tenha,uzak bi yerde bitmedi de, iyi yırttık, tavsiyem yeni kasada 2 seneyi gören veya geçen ark..ların akülerini hazır zaten sezon başında iken mağdur olmadan değiştirmeleri yönünde olacaktır. Ayrıca feyizoğlundan michalen ön lastik aldım 110 tl ye, motor 31 binde, lastik te 31 binde, ama Allah var ne bi kere patladı, nede bi kere kritiğe soktu, Fakat fazla çatlaklar oluştu ve di derinliği hayli azaldı, başıma iş almadan değiştireyim dedim. Ön tekerde michalenden vazgeçmem
Arka tartışılır