Arkadaşlar büyük birinin üzerine yapın motoru anneniz yada babanız en iyi çözüm bu yoksa haybeye 100tl vericeksiniz her yıl. ben cbr250 yi yaptırdım 100tl
Arkadaşlar büyük birinin üzerine yapın motoru anneniz yada babanız en iyi çözüm bu yoksa haybeye 100tl vericeksiniz her yıl. ben cbr250 yi yaptırdım 100tl
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
S.a arkadaslar bu sayfaya girmeyelo baya olmustu:-) bizim bi sorunumuz var arkadas sifir cbf 150 aldidaha 4500 km de aldigi gunden beri 2 lt benzinle 60 km yol gidiyor yalniz ustunde tur cami ve topcase var oncelikle bu yakit normalmi bende cbf kullandigim icin bize cok geldi ve servise goturduk defalarca hemde servisin soyledigi cok yaktigini inkar etmiolar fakat cami ve cantayi bahane ediyorlar sorunu cozmeye yonelik bir girisimleride yok sacmasapan bahanelerle gecistiriyorlar ve birde su var motor hareket halindeyken debriyaji cekilgdiginde surekli degil fakat arada sirada motordan iki demirin birbirine vurmasi gibi bir ses yapip kitlenip kaliyor ve istop ediyor kullanan abimiz motordan anlamayan biri degil motorda bir sikinti oldugunun bizde serviste farkinda sizce ne yapmaliyiz bize bir yol gosterin !!!
ramazan abi hadi bismillah =)
çok güzel olmuş =)
abi arka koruma demirinide karbon kapla bence =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
[QUOTE="Bozkurt";2958314]2011 model 82 doğumluyum son anda 110 tl yaptırdım yoksa 160 liraya yaptıracaktım bu sigortacılar bence yoldan çıktı nasıl oluyor bir yıl önce 45 tl genelde aynı sınıf da yaşa yılına göre 5, 10 tl oynuyordu ne oldu da 4"5 katı oldu böyle bir zam fark olamaz akıl sır ermiyor devlet el atması lazım ne tutdururlarsa artık[/QUOTE]
abi daha önce paylaşmıştım zaten =) bu artışın nedeni devletin fiyatları tamamiyle sigorta şirketlerinin eline bırakmasıyla oldu =) yani daha detaylı bir açıklama var ama çok uzun kısaca bu =)[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------
[/COLOR]kesinlikle tek çözüm benim babamın üzerine adam 49 yaşında motor ehliyeti yok 150 tl ben kendime olsaydı 410 tl olacakdı babamın ehliyeti olsa 130 civarı =)
2lt ile 60km ozaman 90kmde 2.5 lt yapar aşırı fazla değil normalde 100kmde 2.5 lt civarında yakar. yeni hava filtresi taksın öyle denesin birde lastik havalarını kontrol etsin. topcase dolu artçılı kullanım varsa değer normal cbf inde 2lt yakacak hali yok. diğer sorunu anlamadım nasıl kitlenip kalıyor sonra ne oluyor?
topcase boş söyledikleriniz hepsi kontrol edildi motor bir kere uzun yola gittiğimde 40 tl ile 185 km gitti şimdi bu yakıt normalmi bir keresinde de 40 tl ile 285 km gitti motorda dengizlik var 9-10 kere servise gittim karburotörden kaynaklanır dediler ve orjinal karbüratörü çıkartıp çıkmasını taktılar neden böyle yapıldığını sorduğumda ise böyle bi deneyelilm dendi fakat sonuç aynı.
Kitlenmeye gelince ise önceleri debriyajı çekince egzoz patlama yapıodu sonraları ise 2-3 kez aynı şekilde debriyajı çekildiğinde şittedli bir çarpma sesi ile motor istop etti kitleme dediğimde bu ve motorun çekişide çok düşük ve boğuluyor gaza tepki çok çok zayıf bir kere bakıma gittiğimde ayarlarındandır deyip ayar yapıldı keşke yapılmasaydı sorun çözülmediği gibi büyüdü...
Şöyle diyim cbfin ortalama yakıtı 2.5lt 100km diye aklımda kaldı. ortalaması budur yani 2.5-3 arası olsun ona göre hesabını yaparsın bu değerin altı ve üstüde nadirdir. Motoru yetkili servisemi getirdiniz garantisi yokmu? anlattığına göre boğulma aşırı yakıt sarfiyatı var motorda karbüratörüde değiştirdikleri halde halolmadıysa motoru açmak lazım başka arıza vericek şey yok. hava filtresi değil karbüratör değil...yanma ile ilgili bir sıkıntı
Selamlar bizden de olsun sevgili Ethem arkadaşım. Evet, gezerken sizin oralara da uğrayabiliriz, hatta Hüseyin bir proğram yapar, onu uygularız, hepimize denk gelen bir zamanda. Tabi ki havaların ısınmasını beklemek en akıllıca olanı. Tahmin ediyorum ki, çok katılan da olacaktır. Amaç yol yaparken gönüllerde hoş bir seda oluşturmak.
Eviniz HAYIRLI OLSUN, selameti, sağlığı, huzuru, bereketi, ibadeti çok olan bir yaşam sunsun inşaallah.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=5ctV48UGfNE
hangisi benim bilin hadi
süper oldu yaaahu
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
arkadaşlar
sağ grenajı kapladım..bitti. tek parçada yanı bitirdim. tek parça olmaz ise çok çok çirkin duruyor..tek parça olur ise de uğraştırıyor..
mat siyah byapabilseydim keşke..süper olurdu..süper...
işte, mat kırmızı ve sonuç...
.
birGarip..
emeğinize sağlık ama bence hiç güzel değil. motoru koruma maksatlı yapıyorsanız ayrı.
bu efe mut'lu
Satmayı düşünmüyorum.
Ki satarken sökerim alıcıya tertemiz motor veririm daha iyi
birGarip..
Motosikletten alınan köprü ve otoyol ücretlerini protesto kampanyasıdır. 7 kişilik otomobil ve,10 kişilik lüks minibüs ile aynı kefeye konmamak için imzamızı atalım, 2 dakikalık işlemden üşenmeyelim.
http://www.change.org/tr/kampanyalar...lastirmaportal
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
arkadaşlar sigortayı yaptırdım ergo ya 179 tl
[QUOTE="Bozkurt";2959640]kardeşim öyleyse özel sektörün eline düştükse vay halimize tek çare anayasa mahkemesi o zaman[/QUOTE]
malesef öyle :( geçen seneye göre en iyi ihtimal %25-30 zamlı yapacak yaptıracak arkadaşlar[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------
[/COLOR]ramazan abi emeğine sağlık bu odada böyle durduğuna bakma motor üstünde daha iyi durur ancak abi keşke stickerleri sökseydin alttan gözüküyor pek iyi durmuyor =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------
kasko ayrı trafik sigortası farklı birşey kasko aracın değeri ekstraları sürücünün yaşı aracın tarzı hatta aracın hava yastığı bile etki ediyor aktüerya denilen bilim bunun için var trafik sigortasında ise kullanıcı sadece önemli ehliyet çok az etki ediyor en önemli olan yaş ne kadar yaşlı iseniz o kadar ucuz çıkar aracınız ne kadar yaşlı ise o kadar pahalı çıkar bu bilgiler atma bilgiler değil öz abim kadar yakın yan komuşm sigortacı ve yakın arkadaşım sigortacılık okudu ve marmara aktüerya yüksek lisans yapıyor
saygılarımla...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------
abi eminim motor üstünde daha çekici duracak ve gün ışığında o cbf yazısı belki göze çarpmıcak bitişini 4 gözle bekliyorum =)
ayrıca güzellik göreceli birşeydir kimse kötü niyetli değildir sanırım kırılma gücenme olmasın kimse kimseye buna dikkat edelim lütfen tüm arkadaşlar nihayetinde yarın ne olacağı belli değil ve bizim gibi motorcular için kötü gerçek ne an gelecek belli olamaz
saygılarımla
ramazan hocam yapıştırmaya ısıtarakmı başlıyosunuz yoksa sadece kıvrım olan yerlerdemi ısıtma işlemini uyguluyosunuz?
düz yeri yapıştır ama eğimlerde ısıtıp yapıştırırsan olur.. ya nasıl anlatayım ki..dur video ekliyeyim..
BMW direksiyonu..referansım buydu...ilk başta beceremiyorsun ama bu gerçek
https://www.youtube.com/watch?v=mL0nOpvkTb4
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
bence güneş altında sticker lar acayip belli olacak ama napayım motorum kırmızı :( başka renkle uğraşamadım.. istemedim.. mat siyah isterdim ama nasip diyelim..
motoru bitireyim bikaç haftaya araba işine gireceğim ve gurbetteyim hafta sonu boşum..arabamı yapacağım..güzel olursa fabrikadan 2 kişi kesin yaptıracak bi yapayım fabrika önüne çekeyim yaptıran olur.. biraz da para kazanırım diyorum.. hafta sonu iş çıkar bana kablomu falan ayarladım.. makaralı 35 mt uzatma kablosu aldım kaplama işini piyasada 1500 tlye kaplıyorlarmışş . yuhh dedim.. çok pahalı..
92 model excell. bakalım nasıl olacak hadi hayırlısı ..
Nihat hocam senin çalışmaları da sabırsızlıkla bekliyorum.. hafta sonu
birGarip..
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)