Aynen motordaki uygulamaları da paylaşırsanız seviniriz.
Aynen motordaki uygulamaları da paylaşırsanız seviniriz.
Valla elinize sağlık çok güzel olmuş. fön makinesiyle şekil almasıda iyi bende motorun yan kapaklarını kaplıyım
---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 20:04 ----------
resimde işaretlediğim yerleri kaplıyı diyorum birde carbon tank ped adımmı egzosta carbon güzel bir uyum olur gibi geliyor. 2 parça sağda 2 parça solda var 4 parça için 1 metre yeterli olurmu ramazan hocam?
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
wallahi hiç bilemiyorum ama 2. parça çok büyük gibi duruyor.denemeden bilemem ki kendi motorumu bile kestiremiyorum açıkcası o motora hiç tahmin edemiyorum..ama o karbon fiber yapmamış mat siyah yapmış. bu tamami ile zevk meselesi.
şöyle yapabiliriz, ben hafta sonu yan kapakları kaplayacağım..ne kadar kullanırsam ona bakarak bi tahmin yürütür ona göre senin parçalara ne kadar gider bi tahmin edersin.. ona göre alırız. ama yapabileceğinden eminim. çok zor değil
ha bide eksoz korumasını yapacağım.. çok hoş olacak motor inşallah ( zaten koruma kapağını site içine girerken çizmiştim. çok hafif belli oluyor. )
birGarip..
walla hüseyin bi kaplayayım ben..bi bakalım nasıl olacak.. kenarları eksozu kaplayacağım zaten o çok çok güzel olacak kesin de, full kapladığımda nasıl olacak çok merak ediyorum ki senin motor siyah, süper olur inan...gelirsen bi gün buraya kaplarız beraber güzelce .. 35 metre kablo aldım makaralı 7. kattan aşağıya..
ben arabaya yapacağım ama bunu kafama koydum
birGarip..
aa beyaz da çok güzel. hanım kendi bilgisayrını beyaz istedi.numune gelmişti ordan biliyorum
hüseyin o linkteki ürün çin malı.o kadar düşük almayın bence. orta kalite işinizi çok çok rahat görür.ama bu çok kötü. gördün mü dersen, gördüm
birGarip..
ramazan abi valla bakalım inşallah motoru satmazsam önce çanta sonra bunu yaparız =)
abi yurtdışında ebay dan bi araştır istersen arkadaştan duydum normal görünümü carbon geceleri reflektif bir malzeme varmış altında parlıyormuş öyle bi folyo varmış =) abi bide motorun keskin hatlarını kırmızı jant şeridi ile üstünden geç istersen hem gece sürüşleri için görünürlük sağlar hemde hoş bir görüntü yaratabilir =) beyaz jant şeridi de olabilir =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
yok abi biliyorum =) sadece renkleri göstermek için googlede bulduğum ilk linki koydum fiyat kalite araştırmak lazım =)
en önemli konu güneşte filan kalınca bi terslik olurmu ve çıkartınca leke kalırmı
bak o konuda yardım alabilirim.. şerit konusunda hiç anlamam çünkü..
-----
esas güneşte yapacaksın ki hafif sıcakta çok iyi yapışacak.. tavsiyeler hep bu yönde. ama bi yan etkisi var, o da insana güneşte yapacam diye kendini güneşte çok unutma
söküp attığında hiçbir şey olmuyor. o konuda hiç korkma, güneşte günlerce kalsa yine hiçbirşey olmaz. bu karbon fiberlerin tutulmasında en çok bu etken zaten
birGarip..
mavi bayabilir beyaz olur ama ozamanda motor tamamen beyaz olur. ben egzosu kaplattım çok güzel oldu aynı rengi bozmayayım diyorum bu 2 parçayıda siyah carbon kaplarım dün sahibinden de cbr ilanı vardı 1 günde satıldı onda da kartal olan tank ped vardı çok hoş duruyor bizde beşiktaşlıyız yakışır. ama şu karbon işini halledelim 2 metre fazla fazla yeter sanırım bana piyasada bir çok ürün bir çok fiyat var kafam karıştı ama ramazan hocamdan almak daha iyi o bakmış araştırmış siyah carbon göze daha dolu dolu geliyor ben egzosu kapladım sanki yeni egzos takmış gibi oldum. sanayide tanıdıklar var abi kaplayalım şunu dedim parada almadı şimdi yanlarıda kapla diyemem ayıp olur ondan kendim kaplıyım diyorum.
kırmızı da güzel karbonda.
ama durum şu benim için renk olarak sadece
1- siyah
2- beyaz
3- gri
4- kırmızı
bunlar karbon fiberler için ( tırlıklı yani ) .. haa, bunlar motorda nasıl durur orası tartışılır..ama kenarlara mutlaka ( cbf 150 için ) siyah karbon çok iyi gider...
mat olarak renklerde daha güzel durur..kırmızı tırtıklı karbon fiberden mat kırmızı daha iyi yakışacağını düşündüğüm için mat yapıcam..
birGarip..
aslında bu konu hep aklımdaydı abi arabamızı satmak zorunda kalmasak yaz gelince arabam füme olduğu için tavanın arkasında başlayıp ön kaputa inen 2 palalel koyu sarı kalın şerit gelecekti ve iç aksamıda bazı parçaları karbon kaplayacaktım başta vites topuzu filan =)
3 boyutlu yani tırtıklı olan carbon daha dolgun bir görünüm katıyor buda göze çok hoş geliyor
en güzeli. ben araştırdım baya evet.aldığım yer bana birsürü numune gönderdi. o numunelerde kaliteler besbelli oluyor.
eksoz kaplaması bizim motora da yakışıyor..resimde görülüyor.
yan kapak altı , gri yer.ben orayı bile kaplayacağım ( kapakları söküp evde, alt gri tarafı da motor başında yapacağım )
bunu yapan arkadaşla da konustum . eksoz sıcak biliyorsunuz.koruyucu kapak da sıcak oluyordu. eriyip erimeyeceğini merak ettim. erimez dedi. sonuçta düşüncem şuydu " madem saç kurutma makinesi bile şekil veriyor eksozda bu erir gider eksoz kapağı üstünü mahveder " ama yanılmışım...
dikkat edilmesi gereken bir başka husus da tek parçaya, tek parça karbon fiber kullanmak.parça parça değil..
ama ben yine eksozda sadece tek bir parça, az birşey yapıştırıp biraz gezicem. 1-2 hafta..sonra sökücem..izleyecem nasıl oluyor
birGarip..
Ben egzosu kaplattım dediğiniz yeri herhangi bir atma olmuyor egzosun üst kısmında yani. Ancak içeri doğru kıvrılan yerleri kısa bırakmak lazım yeni içeriye doğru fazla yapıştırmıycaksınız ozman sıkıntı olmaz.
cep tel ile çekildiğinden fazla belli olmuyor fikir vermesi açısından...karbon kaplama egzos
abi ben fener liyim =) ama çaktırma =) ne yapalım bu motora en çok yakışan o tank pad =)
yap görelim abi ya çok pahalı birşey değil =) sıkıldınmı beyazını deneriz olmadı lacivert kırmızı yürürüz =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
merakla bekliyoruz abi =) bu haftasonu sanırım yaparsın bizimde gözümüz gönlümüz açılır =)
bide arkadaşlar 18 mart çanakkale zaferi her seneki gibi ziyaret gerçekleşecek gitmeyi düşünen varmı ? 17 sinde düzenlenecek sanırım ziyaret belki gidebilirim çok istiyorum ancak maddiyat ve zaman en önemli iki kavram =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------
abi ben çok cbf de görüyorum buralarda egsoz kaplı çok hoş oluyor ve hiç de öyle bozulmuş olan görmedim açıkçası =)
bu fotoğraftaki yan çantaların daha kalitelisini almayı düşünüyorum motorumu satmazsam hem cbr filanda alırsam kullanırım ancak bende arka koruma demiri yok daha kısa bağlarsam bir sorun teşkil edermi sizce? motorcuya sordum yok dedi
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
yapılırımı bu akşam akşam :(
oldumu nihat abi =(
olan var olmayan var =) bide oldurmak isteyen var
abi çok güzel allah nazardan saklasın =) gelinlik kız mubarek =)
abi bu orta sehpa olmaması beni çok üzüyor =) benim için sıkıntı yokta motoru park edip gidiyorsun istanbulda her türlü insan var
motorun üstüne sigara söndüren kaskın içine çöp atan her tip var yaslanıyorlar oturuyorlar filan ben kamera olmayan yere park etmemeye çalışıyorum
Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)