Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
31 Ocak 2013, 00:28
2011 model cbf 150 var bende 4000 km den 7000 km ye kadar 450 gram yag eksiltti.
15-50 yag koydum bakalım 2000 km sonra kaç gram eksiltecek.
yag yakmayı dert etmeyin derim bu benim ikinci cbf 150...
Reklamlar
-
31 Ocak 2013, 00:33
bendekide yağ eksiltiyor ama takmayın boş verin... yaksın yağı ....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
31 Ocak 2013, 00:42
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
bendekide yağ eksiltiyor ama takmayın boş verin... yaksın yağı ....
Aslında sürekli üstten ilave ede eede kullanılsa sorun olurmu hiç değişim yapilmasa zaten değişim yapmaya yağ kalmıyor içerde misal..Dalga geçmiyorum gayet ciddiyim.. 125 leri satarsam bende düşünüyorum her ne kadar koyu yamahacı olsamda..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
31 Ocak 2013, 00:48
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Aslında sürekli üstten ilave ede eede kullanılsa sorun olurmu hiç değişim yapilmasa zaten değişim yapmaya yağ kalmıyor içerde misal..Dalga geçmiyorum gayet ciddiyim.. 125 leri satarsam bende düşünüyorum her ne kadar koyu yamahacı olsamda..
yağ yakma maksimum seviyeye çıkana kadar sıkıntı olmaz... sadece duamn atmaya başlar zamanla.. ama son demlerinde buji yağlaması falan başlar.. yağ yaktığı için oluşan kurumlar çalışmayı zorlaştırır..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
31 Ocak 2013, 01:25
cd0345 adlı üyeden alıntı
abi soran oluyor bazen aklımda söylerim 4500 derim ;) 2011 model 4500 de miydi?
abi ss bana göre değil artçım için ve uzun yol için olumsuz
er5 bile düşünürdüm ama birazda eli yüzü düzgün olsa =)
abi ya ben ninja bile düşünürdüm de abi er6 da bile şahane motor olmasına rağmen kafa karışıyor parça fiyatı servis filan =)
ben güç istemiyorum=) rahat olsun sesi fıtı fıtı olmasın ama pancar motoruda olmasın =) görüntüde kurye gibi olmasın biraz modern olsun eyw. =)
motor konusunda aynen dediğin gibi abi ömrüm yettiğince her tarz her model farklı farklı motorlar denemek istiyorum =) imkanlar çerçevesinde tabi =) kl1600gt mi alsak evi barkı satıp =)
evet cihad 2011 4500km de motoru zaten biliyosun herşeyine kefilim. 4600tl den ilan verdim bu gün bakalım arayan çıkacakmı çevreden isteyen olursa aklında olsun acelesi yok satılırsa cbr alırız xj6 da güzel 4 silindir olması beni cezbediyo ancak geçen bir videosunu izledim er6 resmen dalga geçmiş yolda madara etmiş xj6 yı o yüzden biraz soğudum. şu honda 500cc çiftsilindirlerini getirsin onlarda olabilir.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
31 Ocak 2013, 03:00
Honda 500 cc çift silindir serisini tr ye getirmeyecek diye bir duyum aldım malesef.
700 serisinin satışını baltalamamak için herhalde...
-
31 Ocak 2013, 20:54
Arkadaşlar.Siz siz olun özel servise ,yetkili servise gözünüzün önünde olmadığı sürece fazla dolu benzinle bırakmayın!1 litreyle bırakın hatta.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
31 Ocak 2013, 21:50
sercan2667 adlı üyeden alıntı
@ethemm76@Şimdi parçalar sıfırlandı ya.Rodaj kuralı yine geçerli değil mi ?Tam olarak bir marka veya yağ numarası verebilir misin ethem abi?
Bu arada servis diyor 10 40 koyulur mu ince gelir diyor ?Babam diyor bu 2 zamanlı motor değil ki.4 zamanlı motorlarda yağ yakmaz.Yağ ince bile ola.
Yok ethem abi bir duyum almadım bende sadece bir abim Bmw sini özel servise götürdüğünde içinden 10 litre benzin çalmışlar.
Rodaj kurallarına aynen uyman gerekecek ve bu şekild rodaj yapacaksın, normalde bu mevsimde 10w-40 gayet güzler olur, bi sorun yaşamazsın ama rodaj için konuşursak, 15w-50 yarı sentetik bi motosiklet yağı daha uygun olacak gibime geliyor. 4 zamanlı motorlar yağ yakmaz diye bi kaide yok, bu gün sıfır araba alıyorsun, yine yağ eksiltiyor. Bu yağ yakmayı normal karşılamak lazım. Çekişte düşme, eksozdan renkli duman atma, keyifsiz ve isteksiz ilk çalışma ve verimsiz sürüş vb belirtiler yoksa, yani senin motoru kullanımı zorlaştıran
kullanım kalitesini düşüren, yağ eksilme haricinde bi sorun yoksa, ekleyip ekleyip kullanmaya devam edeceksin paşalar gibi. Sıkıntı yok. Fazla yağ tüketimi olan bi cbf 150 için bile olsa konuşursak 800-1000 km de bir yağ seviyesini kontrol ederek, eksimiş olan yağı tamamlamak, bilmiyorum ama demek ki bazılarına zor mu geliyor anlamadım ki..
-
01 Şubat 2013, 10:52
mbuyuk adlı üyeden alıntı
sorun aynen öyle
peki sizdeki sıkıntı diski değiştirince hallodumu
motoru değiştirince halloldu
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
-
01 Şubat 2013, 11:45
sgurdal adlı üyeden alıntı
motoru değiştirince halloldu
Kesin çözüm
-
01 Şubat 2013, 13:54
mondial50tt adlı üyeden alıntı
Hamdolsun , hayat isleri iste uğraşıyoruz
senin cbf 4500 Den aşağı kurtarmaz zaten daha tekeri yola değmedi nerdeyse :D
bi piyasa yoklaması..bizim Felon neredeyse alıyodu valla..bende yusufladım bi an ulan gidiyo makina diye...satarken acı çeken kaç kişi vardır..
jackal_64 adlı üyeden alıntı
Mete sen.bu fiyata bu motoru satarsın aga
her an makina gidebilir ganga...biraz dik durmasam gevşesem şimdiye kaldıydım ortaya dımdızlak...
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
mete abi ne oldu sana benden mi bulaştı motoru hemen satma hastalığı
cbfi en az 50.000 km kullanman lazım senin
2007 de de yine 1000 kmde satış ilanı vermiştim..olur böyle şeyler ara ara..ama elim ayağım...
cd0345 adlı üyeden alıntı
düşünüyorum abi ama bende yazı bekliyorum ben dgs ye hazırlanıyorum eğer marmara sermaye piyasası veya istanbulda iktisad işletme ekonomi olmazde şehir dışına gidersem cbf 2 yıl daha kalır bende =) ama açıkdan devam edersem hiç bi yere gitmezde işe girer girmez ya sıfır cbr yada bakarsın abi kendimi aşar nc 700s veya er6 alırım yaw aklımı çok kurcalıyorlar =) abi wolf güzel motor koray abiye hayırlı olsun yeni duydum kaliteli gördüğüm kadarıyla ama aldımı satmıcan =) zarar ediyorsun =) açıkçası inazumaya göre bence daha şekil inazuma beyaz olsa daha güzeldi =)
abi ama almak gibi bir niyetin varsa askerlik yakınsa bana kalırsa bekle hem biraz yeni modeller gelir belki hemde askerdeyken paranı yatıralım tahvile yada altın fonuna tahvil fonuna biraz kazanırsın hem para enflasyona yenik düşmesin =) şimdi alsan askere gideceksin motor yatmasın abi en az 6 ay
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
mete abi o fiyata çok rahat gider senin makina bence sende 4800 filan yaz =)
bu arada abi benim memleket afyon ama uşak merkezde halam manisa kula dada tüm akrabalar var neredeyse =) salihliye gitmiştim diye hatırlıyorum ama emin değilim =)
inşallah yaza bi kişi daha bulursam yanıma bide vakit olursa 2-3 günlüğüne manisa kulaya gitmeyi planlıyorum cbf imle =) babannem in mezarını ziyaret eder bi şekerli pide yer yanardağa çıkar gelirim inşallah =)
oo topraam Afyon şura bizim dibimiz yav...Ahmet Necdet Sezer hemşomuz biliyosun..Maslakda Işık Kolejinde güvenlikken oruevi yolunda cumhurbaşkanını durdurup(önüne atlayarak) bi tokalaşmıştım..neler var bizde topraam..adam o dönemler cumhurbaşkanı..korumalara bile atar yaptım bende polis çocuğuyum devrem ayağı Ahmet Reis zaten el etti gelsin yanıma diye..ohooo toprak olsun çamurdan olsun yani...
4800 yazmak kolay ama uçmamak lazım..en makul ve mantıklı rakam aslında benimki..lastik değişimi yapılmış düşük kmde depo kılıflı düzgün rodajlı bir cbf sonucta...o yüzden içim rahat...senind egönlündeki şeyler olur inşallah...
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Kesin çözüm
Etoş reyiz napıyon..
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
01 Şubat 2013, 17:21
ethem abi taktik çok basit bu forumu 4 yıldır takip ediyorum , her defasında da yazıyorum.
cbf 900 ml yağ alır 1000 km kullan 1 litreden artan 100ml yi at içine olay bitsin
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
-
01 Şubat 2013, 18:43
KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı
ethem abi taktik çok basit bu forumu 4 yıldır takip ediyorum , her defasında da yazıyorum.
cbf 900 ml yağ alır 1000 km kullan 1 litreden artan 100ml yi at içine olay bitsin
kitapçığında 1 litre aldığı yazıyor. uygulamada 900ml mi konuyor?
yakında değiştirecem de bileyim
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
-
01 Şubat 2013, 20:08
Cümleten hayırlı akşamlar, iyi ki YBR yerine CBF almışım. YBR pek bir sakin, emekli öğretmen gibi.. CuBuF'uma biraz gaz verince 'Uziym mi abi' diye bana bakıyor :-) en az 2-3 yıl kullanıp Enduro'ya geçesim var ama du bakalım, nasip, kısmet.. Herkese hayırlı sürüşler..
-
01 Şubat 2013, 23:40
sgurdal adlı üyeden alıntı
kitapçığında 1 litre aldığı yazıyor. uygulamada 900ml mi konuyor?
yakında değiştirecem de bileyim
Hasan kardeşimiz şaka yapmış 1 Litre yağ konuluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------
mete_han adlı üyeden alıntı
Etoş reyiz napıyon..
Kankam yaw, sen geçen yaz hiç uğramadın buralara, bu yaz mutlaka beklerim. 2010 veya 11 yazı tempomuz baya iyi idi ama çaptan düşdün Metocum, olmuyor yani Seyrekte olsa gel turalayalım inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
Ozan Bey adlı üyeden alıntı
Cümleten hayırlı akşamlar, iyi ki YBR yerine CBF almışım. YBR pek bir sakin, emekli öğretmen gibi.. CuBuF'uma biraz gaz verince 'Uziym mi abi' diye bana bakıyor :-) en az 2-3 yıl kullanıp Enduro'ya geçesim var ama du bakalım, nasip, kısmet.. Herkese hayırlı sürüşler..
Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanmanız dileği ile.
-
02 Şubat 2013, 02:00
CİHAN adlı üyeden alıntı
abi jantları ve diskin göbeğini nasıl boyadın neyle boyadın boyattınmı kaç paraya maal oldu bende istiyorum siyah jant ya =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
chemical adlı üyeden alıntı
evet cihad 2011 4500km de motoru zaten biliyosun herşeyine kefilim. 4600tl den ilan verdim bu gün bakalım arayan çıkacakmı çevreden isteyen olursa aklında olsun acelesi yok satılırsa cbr alırız
xj6 da güzel 4 silindir olması beni cezbediyo ancak geçen bir videosunu izledim er6 resmen dalga geçmiş yolda madara etmiş xj6 yı
o yüzden biraz soğudum. şu honda 500cc çiftsilindirlerini getirsin onlarda olabilir.
abi ya beni er6 da düşündüren tek şey parça ve fiyat hondaya alıştım servis desen ilgisiz servis filan =) xj6 yı duydum gördüm ama fiyat bilmiyorum abi benim bütçe yeterni bilmiyorum =) ama yakıt olarak yakın diye biliyorum hızı önemli değil abi =) yakıt aynıysa 4 silindir sesi iyi olur =) tabi yamaha yı tercih ederim kawa ya =)
-
02 Şubat 2013, 18:54
[QUOTE=mete_han;2923701]
oo topraam Afyon şura bizim dibimiz yav...Ahmet Necdet Sezer hemşomuz biliyosun..Maslakda Işık Kolejinde güvenlikken oruevi yolunda cumhurbaşkanını durdurup(önüne atlayarak) bi tokalaşmıştım..neler var bizde topraam..adam o dönemler cumhurbaşkanı..korumalara bile atar yaptım bende polis çocuğuyum devrem ayağı Ahmet Reis zaten el etti gelsin yanıma diye..ohooo toprak olsun çamurdan olsun yani...
4800 yazmak kolay ama uçmamak lazım..en makul ve mantıklı rakam aslında benimki..lastik değişimi yapılmış düşük kmde depo kılıflı düzgün rodajlı bir cbf sonucta...o yüzden içim rahat...senind egönlündeki şeyler olur inşallah...
=) sağol abi
-
03 Şubat 2013, 01:37
Bugün İyi ki MERCEKLİ ZENON taktırmışım dedim.Eski kasa tabir edilen modellerde bana göre şart (Sağ kumanda kolunu da değiştirmek şartıyla).
Ya da; eski kasa sahipleri, fara aküden direk ceyran alarak şeklinde bağlantı yapmalarını öneririm. Olumsuz yönü var mı bilemeyeceğim.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
-
03 Şubat 2013, 18:17
Cümleten Selamın Aleyküm. Nasılsınız abilerim, arkadaşlarım.
Veysel abi nerelerdesin? Sesin soluğun çıkmıyor hiç.
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
-
03 Şubat 2013, 20:18
Temiz Temiz Koyayım Fotosunu.En sevdiğim pozu
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 21 kullanıcı var. (0 üye ve 21 misafir)
Bu Konudaki Etiketler