Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Ocak 2013, 23:41
poseidonz adlı üyeden alıntı
Nihat merhaba,
Umarım iyisindir, uzun zamandır görüşemedik. Tavsiye ettiğin mobil 15-50'den ben de çok memnun kaldım. Özellikle vites geçişleri hissedilir derecede yumuşak oluyordu. KM dolup yağ değiştirdiğimde de yağın tamamen eskimediğini görüyordum. Fakat bir süredir bu yağı bulamıyorum. Shell tam sentetik 10-40, ipone tam sentetik 10-40 kullandım ama Mobil 15-50nin yerini tutmuyorlar sanki.
Kocaeli&Istanbul sıcaklık sıfırın altına düşmediği için 15-50 bana daha cazip geliyor. İlk hareketten sonra motor ısınana kadar geçen süre biraz daha uzuyor fakat motor ısındıktan sonra genel koruma anlamında 15-50nin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Senin sürelikli tam sentetik mobil 15-50 aldığın bir yer var mı? Ve fiyatı nedir?
iyidir abi nolsun bayadır görüşemedik bahar gelsede turlasak özledim valla. Dediğin gibi 10-40tan çok daha iyi bende rastamıyorum abi kocaelide ancak konşuk motor var kartal pendik tarafında honda servisi onlarda var abi orası sanada yakın sayılır ordan temin edebilirsin ben bakıma genelde oraya gittiğimden ordan değiştiriyorum.
---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
Twin adlı üyeden alıntı
Çok güzel yorumlamışsınız bazı olayları. Eğer yanlış düşünüyorsam siz düzeltin ama sizin hoşunuza gitmeyen konu cbf'in yağ yaktığını söyleyip ona düşman gibi bakanlar herhalde. Doğrudur cbf yağ yakıyor ama bir yağ yakmasa ne olur? Şöyle bir söz vardır "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diye" sen motosikletine ilgi gösterip zaman ayırıp yağını suyunu frenlerini kontrol ettiğin sürece hiç birşey olmaz. Bence siz bu kişileri kaideye almayın. Boş yere canınızı sıkmayın. siz altınızdaki motosikletin ne olup olmadığını onlardan iyi biliyorsunuz, o tür konuşmalarda hiç polemiğe girmeye bile değmez. Buradaki kimse motosikletinin yağ yakmadığını söylemiyor herkes dürüst bir şekilde "evet kardeşim benim motosikletim yağ yakıyor" diyebiliyor. Asıl önemli olansa herkes aynı şekilde motosikletinden çok memnun.
yağ yakmak ayrı yağ eksiltmek ayrı. Şimdi kullandığımız 1000rr da yağ eksiltiyor cbf150de eksiltiyor şimdi binlerce lira verdiğim 1000rr kötü motormu? yağ eksiltmeyen herhangi bir mekanik alet olmaz tüm mekanik araçlar yağ eksiltir tersi fizik kanunlarına aykırı zaten.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
Reklamlar
-
20 Ocak 2013, 23:49
Yağ konusunda en fazla motul 15-50 Den memnun kaldım ve birçok marka kullandım , ipone kullanmadım bundan sonraki degisimde onu düşünüyorum , benim nacizane tecrübem de budur
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
21 Ocak 2013, 00:05
chemical adlı üyeden alıntı
yağ yakmak ayrı yağ eksiltmek ayrı. Şimdi kullandığımız 1000rr da yağ eksiltiyor cbf150de eksiltiyor şimdi binlerce lira verdiğim 1000rr kötü motormu? yağ eksiltmeyen herhangi bir mekanik alet olmaz tüm mekanik araçlar yağ eksiltir tersi fizik kanunlarına aykırı zaten.
Haklısınız efendim dediğinizden farklı birşey söylemiyorum. Yağ eksiltmenin ve yağ yakmanın farklı şeyler olduğunu bende biliyorum motorcuyum çünkü. Benim öyle dememdeki sebeb, cbf yağ yakıyor deniyor, yağ eksiltiyor denilmiyor. Bende o yüzden o şekilde cümle kurdum. Yanlışım olduysa affola. Cbf'in göze batmasının nedeni, gereğinden fazla yağ eksiltmesi. Sizde bilirsiniz ki göze batan çivi çekici yer misali, burda cbf taşlanıyor. Ama dediğim gibi herkes kullandığı motosikletten memnun. Kimin ne dediği önemli değil. Siz motosikletlerinizi ve kendinizi biliyorsunuz. Eğer bakımını yapan kişiler bu motosiklete sahipse hiç bir problem çıkarmadan yıllarca masrafsız kullanılacak bir motosiklet. Aksine ayağımı yerden kessin mantığıyla alınıpta bakımı yapılmayan bir cbf'in motoru kitlediği zaman cbf suçlu olur. Cbf'in kötü bilinmesinin sebebi bakım yapmayan kişilerdir tahminimce.
Benim ybr almamdaki en büyük sebeb kendi sınıfında sağlamlık olarak kendini kanıtlamış bir makine olmasıdır. Cbf için kötü bir söylenti yoktur. Bunu çıkaran umursamaz motosiklet kullanıcılarıdır. Umursamazdan kastım motosikletini umursamayan sadece benzin koymayı bilen, eline bir bez alıp motosikletini temizlemekten, silmekten, masraf çıkıcak diye bakımlarını yapmaktan, yaptırmaktan aciz olan kişilerdir.
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
-
21 Ocak 2013, 00:39
Twin adlı üyeden alıntı
Çok güzel yorumlamışsınız bazı olayları. Eğer yanlış düşünüyorsam siz düzeltin ama sizin hoşunuza gitmeyen konu cbf'in yağ yaktığını söyleyip ona düşman gibi bakanlar herhalde. Doğrudur cbf yağ yakıyor ama bir yağ yakmasa ne olur? Şöyle bir söz vardır "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur diye" sen motosikletine ilgi gösterip zaman ayırıp yağını suyunu frenlerini kontrol ettiğin sürece hiç birşey olmaz. Bence siz bu kişileri kaideye almayın. Boş yere canınızı sıkmayın. siz altınızdaki motosikletin ne olup olmadığını onlardan iyi biliyorsunuz, o tür konuşmalarda hiç polemiğe girmeye bile değmez. Buradaki kimse motosikletinin yağ yakmadığını söylemiyor herkes dürüst bir şekilde "evet kardeşim benim motosikletim yağ yakıyor" diyebiliyor. Asıl önemli olansa herkes aynı şekilde motosikletinden çok memnun.
doğru söz söyleyecek birşey bulamıyorum;)
-
21 Ocak 2013, 00:41
Her motor yağ eksiltir...kimi çok kimi az.
Adam adamdır, olmasa da pulu; Eşek eşektir,olsada hint kumaşından çulu.[COLOR="#B22222"][/COLOR]
-
21 Ocak 2013, 03:28
Silindir piston takımını sekmanları sadece servisten orjinal aldım ,sübapları sübap keçelerini değiştirdim eski silindirde fazla bir aşınma gözükmüyodu ufak defek çizgiler vardı ama yağ yakmasın sebepmiş 2 zamanlı motor gibiydi sürekli yağ ekliyordum ,daha onceden 200 km çubuktaki yağ eksilmesini görebiliyordum şimdi 250 km geçtim yağ eksiltme göremedim yani bir motor yağ yakıyorsa mutlaka silindirde pistonda bir pro blem vardır.
-
21 Ocak 2013, 03:42
Yaaşu cbf topicine her gün girerim pek çok olmasada arasıra cevapta yazarım ya ne zaman girsem yağ muhabbeti yağdan başka konuşulacak bişey yokmu
her motor yağ yakar az çok yakar bu kafanıza takmayın yaaksın arkadaş ilave ediver 150-200 gram ne olur ki kimseyi sarsmaz ben şimdiye kadar hiç yağ eklemedim belki biraz eksiltmiştir ama ben hiç eklemedim hiç bi sorunuda yok.
Birazda şu makinanın konforundan,sağlamlığından,verdiği güvenden ve sürüş zevkinden bahsedin
aman beni kimse yanlış anlamasın .
-
21 Ocak 2013, 03:53
konforuna sağlamlığına deyecek bişey yok geçen yaz yurt dışına Bulgaristana gittim sadece gidiş 600km yol yaptım hiç durmadan yükle beraber iki kişiydik,banamısın demedi sadece selesi sert olduğu için belli bir km sonra mecburen mola vermek zorunda kalıyorsun.
-
21 Ocak 2013, 03:55
Herkese selam. 2010 model 12.000'de kırmızı bir Cbf'in taze sahibiyim. Konuşalım kaynaşalım inşallah :D Bu arada bu motorun fritöz muamelesi görmesi, alırken epey düşündürdü Fakat henüz 100 küsür km kullandım, özellikle şehir içinde ani hızlanmalarda beni gayet tatmin etti diyebilirim. Kısacası şimdilik bir sorunumuz olmadı. İyi forumlar.
Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own
-
21 Ocak 2013, 09:58
jackal_64 adlı üyeden alıntı
Yaaşu cbf topicine her gün girerim pek çok olmasada arasıra cevapta yazarım ya ne zaman girsem yağ muhabbeti yağdan başka konuşulacak bişey yokmu
her motor yağ yakar az çok yakar bu kafanıza takmayın yaaksın arkadaş ilave ediver 150-200 gram ne olur ki kimseyi sarsmaz ben şimdiye kadar hiç yağ eklemedim belki biraz eksiltmiştir ama ben hiç eklemedim hiç bi sorunuda yok.
Birazda şu makinanın konforundan,sağlamlığından,verdiği güvenden ve sürüş zevkinden bahsedin
aman beni kimse yanlış anlamasın .
Sahi nerden çıktı bu muhabbet bilmiyorum ki Ben cbf şöyle böyle diyipte yerden yere vurmadım. Kötü birşeyde demedim uzadı gitti konu
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:24 ----------
Twin adlı üyeden alıntı
Abilerim ben trafikte daha çok dikkat çekebilmek açısından Ybr Esd'ye çakar led stop yapmayı düşünüyorum. Stop lambasının içindeki ampulu çıkartıp içeriye 2 sıra şerit led çekip normal bir şekilde stop lambasına gelen + ve - ucu led'lere bağlamayı düşünüyorum. Fakat kafamı karıştıran durum, normal frene basmadığım zaman parklar açık olduğunda led'ler kısık ışıkta mı yanıcak yoksa frene bassamda basmasamda hep aynı seviyede mi ışık vericek?
Aynı burdaki gibi olmasını istiyorum. F1 çakar devresi alıcam o şekilde çakar işini halledicem ama parklar nasıl yanıcak o beni düşündürüyor?
http://www.youtube.com/watch?v=ZtOJs-v__2w
Güncell...
-
21 Ocak 2013, 19:28
Apache topiğinde yağ yakma konuşuluyor şuan adamın 300 gr eksık çıkmış bence kafaya takılacak bir sorun değil 2 bin kmde bir yağ değişimi yapıldığı taktirde sorun olacağını sanmıyorum şuan shell 15/50 kullanıyorum memnunum
-
21 Ocak 2013, 20:00
Twin adlı üyeden alıntı
Sahi nerden çıktı bu muhabbet bilmiyorum ki
Ben cbf şöyle böyle diyipte yerden yere vurmadım. Kötü birşeyde demedim uzadı gitti konu
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:24 ----------
Güncell...
Şöyle bişey düşünmez misin?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7300361/detay/
-
21 Ocak 2013, 22:07
Abilerim size bir soru sorucam. Sigorta fiyatları nedir. Fiyat çıkarttırdım 230 lira nedir bu yaa? Devlet iyice sömürmeye başladı. Acaba fazla fiyatmı verdiler diye düşünüyorum? Yakın zamanda sigorta yaptıran varmı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
21 Ocak 2013, 22:46
Twin adlı üyeden alıntı
Haklısınız efendim dediğinizden farklı birşey söylemiyorum. Yağ eksiltmenin ve yağ yakmanın farklı şeyler olduğunu bende biliyorum motorcuyum çünkü. Benim öyle dememdeki sebeb, cbf yağ yakıyor deniyor, yağ eksiltiyor denilmiyor. Bende o yüzden o şekilde cümle kurdum. Yanlışım olduysa affola. Cbf'in göze batmasının nedeni, gereğinden fazla yağ eksiltmesi. Sizde bilirsiniz ki göze batan çivi çekici yer misali, burda cbf taşlanıyor. Ama dediğim gibi herkes kullandığı motosikletten memnun. Kimin ne dediği önemli değil. Siz motosikletlerinizi ve kendinizi biliyorsunuz. Eğer bakımını yapan kişiler bu motosiklete sahipse hiç bir problem çıkarmadan yıllarca masrafsız kullanılacak bir motosiklet. Aksine ayağımı yerden kessin mantığıyla alınıpta bakımı yapılmayan bir cbf'in motoru kitlediği zaman cbf suçlu olur. Cbf'in kötü bilinmesinin sebebi bakım yapmayan kişilerdir tahminimce.
Benim ybr almamdaki en büyük sebeb kendi sınıfında sağlamlık olarak kendini kanıtlamış bir makine olmasıdır. Cbf için kötü bir söylenti yoktur. Bunu çıkaran umursamaz motosiklet kullanıcılarıdır. Umursamazdan kastım motosikletini umursamayan sadece benzin koymayı bilen, eline bir bez alıp motosikletini temizlemekten, silmekten, masraf çıkıcak diye bakımlarını yapmaktan, yaptırmaktan aciz olan kişilerdir.
can kardeşim çok doğru söylüyorsun tamamiyle motora bakmak alakalı her şey koy benzini gitsin deyil
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------
Twin adlı üyeden alıntı
Abilerim size bir soru sorucam. Sigorta fiyatları nedir. Fiyat çıkarttırdım 230 lira nedir bu yaa? Devlet iyice sömürmeye başladı. Acaba fazla fiyatmı verdiler diye düşünüyorum? Yakın zamanda sigorta yaptıran varmı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
bu arada hayılı olsun can allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın halk sigortaya fiyat çıkardır istersen 6 ay önce yaptırmış en iyi fiyatı onlar vermişti aynen senin gibi yüksek fiyat verdiler...
-
21 Ocak 2013, 22:49
"Bozkurt" adlı üyeden alıntı
bu arada hayılı olsun can allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın halk sigortaya fiyat çıkardır istersen 6 ay önce yaptırmış en iyi fiyatı onlar vermişti aynen senin gibi yüksek fiyat verdiler...
Tamam abi araştırıcam. Çok sağol.
Bu arada sen nasılsın abi? Çok yoğunsun anlaşılan pek göremiyorum seni buralarda
-
21 Ocak 2013, 22:54
Twin adlı üyeden alıntı
Ankara sigorta ve Sompo Japan Sigorta'dan fiyat almanı öneririm.
-
21 Ocak 2013, 23:40
dockerengin adlı üyeden alıntı
Ankara sigorta ve Sompo Japan Sigorta'dan fiyat almanı öneririm.
Teşekkür ederim.
-
21 Ocak 2013, 23:47
Yav arkadaş.Kaç numerö yağ konulacak dedim.Topicte muhabbet yağ yakmaya dönmüş
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
22 Ocak 2013, 00:47
Twin adlı üyeden alıntı
maltepe ariş sigorta ali murat bey fiyat alırsan ismimi söylersen yardımcı olur komşum benim çok fiyat çıkmış sana
http://www.arissigorta.com/
-
22 Ocak 2013, 01:13
cbf ciler nasılsınız...
ben sigortayı geçen hafta yaptırdım... ergo verdi en uygun 199 lira... :D :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
Uploaded with ImageShack.us
resim atatlım yaw...
Uploaded with ImageShack.us
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 49 kullanıcı var. (0 üye ve 49 misafir)
Bu Konudaki Etiketler