Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Metoş geçen gece rüyamda seni gördüm 2013 te ybr alıyom tontiş
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı rahmi34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sıkıntı ampülde mi yani abi, değiştikten sonra düzelicek mi?
    bu arada hoşgeldin tekrardan
    hoşgördük aga...ampülde dandik elektrik tesisatıda dandik...ve servis yine aynı dandik ampulu takıyor işin ilginc yanı...ki bir ara sinyal kütüğünü aç veya zenon takarken incele bak tesisat kabloları nın ne kadar dandik olduğuna...yüksek devirde tesisatdaki akım artınca galiba kesiyor hemen ampulu...o minik ampulun içinde bir flaman yani tel var...sürekli farların yanması hemde aşırı gerilim nedeniyle (yüksek devirlerde) bu tel erir...yani kopar ampul kesmesi bu zaten...o tele binen aşırı gerilim...kısa keser hep uzun nadiren keser...asıl yük hep kısa olan küçük ampuldedir...

birde eski kasadaki durumu biliyorsunuz rölantiye bağlı aydınlatma vardı...ben buna şükrediyorum...o saçma tesisat sistemi yok en azından sizce Honda bunu uygulayarak kendini aşıp çağ atlamadımı...

Fatoş54 bulandırma lan bizim topacı...hadi yürü yebere bisiklet fan klübüne...

.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoşgördük aga...ampülde dandik elektrik tesisatıda dandik...ve servis yine aynı dandik ampulu takıyor işin ilginc yanı...ki bir ara sinyal kütüğünü aç veya zenon takarken incele bak tesisat kabloları nın ne kadar dandik olduğuna...yüksek devirde tesisatdaki akım artınca galiba kesiyor hemen ampulu...o minik ampulun içinde bir flaman yani tel var...sürekli farların yanması hemde aşırı gerilim nedeniyle (yüksek devirlerde) bu tel erir...yani kopar ampul kesmesi bu zaten...o tele binen aşırı gerilim...kısa keser hep uzun nadiren keser...asıl yük hep kısa olan küçük ampuldedir...

birde eski kasadaki durumu biliyorsunuz rölantiye bağlı aydınlatma vardı...ben buna şükrediyorum...o saçma tesisat sistemi yok en azından sizce Honda bunu uygulayarak kendini aşıp çağ atlamadımı...

Fatoş54 bulandırma lan bizim topacı...hadi yürü yebere bisiklet fan klübüne...

.
    haha haklısın abi, motor garantiden yana sıkıntım olur diye serviste yaptırıyorum herşeyini. bana kalsa abimle motora girişip xenon menon herşeyi halledicezde işte işimiz garantiye düşerse diye ellemiyoruz. abim oto elektrikçi bu arada eski kasaların aydınlatma olayı çok saçmaymış gerçekten, aküyü yeni keşfetmişler
    mete_han bunu beğendi.

sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    eski kasaların aydınlatma olayı çok saçmaymış gerçekten, aküyü yeni keşfetmişler
    öyle deme ben ritmik bir şekilde gaz vererek karşıdakine durumu anlatmayı başarabiliyorum sellektöre gerek kalmıyor
    Kaplanboğa ve rahmi34 bunu beğendiler.
    Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    haha haklısın abi, motor garantiden yana sıkıntım olur diye serviste yaptırıyorum herşeyini. bana kalsa abimle motora girişip xenon menon herşeyi halledicezde işte işimiz garantiye düşerse diye ellemiyoruz. abim oto elektrikçi bu arada eski kasaların aydınlatma olayı çok saçmaymış gerçekten, aküyü yeni keşfetmişler
    abin elektrikci sen makinana zenon takmazsan biz artık Mekkeye doğru yürümeye başlayalım... garantiyi dediğin gibi servis insiyatifiyle bozabilir...ama İstanbuldaki servisler genelde böyle puştluklar yapmıyor...
    rahmi34 bunu beğendi.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öyle deme ben ritmik bir şekilde gaz vererek karşıdakine durumu anlatmayı başarabiliyorum sellektöre gerek kalmıyor
    haha çok iyi ya, biz türkler ne yaratıcı insanlarız :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:30 ----------

abin elektrikci sen makinana zenon takmazsan biz artık Mekkeye doğru yürümeye başlayalım... garantiyi dediğin gibi servis insiyatifiyle bozabilir...ama İstanbuldaki servisler genelde böyle puştluklar yapmıyor...
    servisle biraz konuşmam lazım az dert yanayım bakalım ne dicekler
    mete_han bunu beğendi.

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok müdür 3 motor değil ya, 2 motor diye biliyorum, günahına girmeyelim. İlk motoru 40 bin küsürde yaptırdı, sonra yanlış hatırlamıyorsam 10-15 bin km sonra yine bi motor yaptırdı, sonrada sattı diye biliyorum.

Ayrıca cbf 150 denilince akıllara gelmek gibi bi amacım, özlemim veya idealim hiç olmadı. Amaç cbf 150 yeni sahip olupta bilgilenmek isteyen ark..lara faydalı olmak. Ayrıca bende bilmediğim bi çok şeyi buradan öğrendim, halende merak ettiğim bilmediğim bi hususla karşılaşırsam sorarım, gocunmam. Birileri ile yarışmak vb, en... olmak vb. gibi saplantılarım hiç olmadı şükür.
    ethem abi valla öyle bi hedefin olmadığını öyle bi hırs yarış içinde olmadığını biliyoruz zaten öyle olsa seni seven her yazdığına değer veren sennle daha yüzyüze tanışma fırsatı bile bulamamış bu kadar insan olmazdı =)

bence bu dediğiniz döneme bağlı metehan abinin bilgilerinden bende yararlanmak istiyorum ama ben motoru aldığımdan beri bana en çok yardımı bilgiyi veren ethem abi oldu ve cbf deyince en azından şimdilik aklımda üstad olarak ethem abi var =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------

amin dostum...bu egsoz işini ilk olarak 2007 de bir teknisyen arkadaşımızda duymuştum..kendisi ciddi anlamda egsoz sesinin biraz kulak tırmalamsını isterdi...kendisi yaşlılar huzurevinde teknisyendi Maltepede...egsozu deldi...3-4 delik açtı sonra makinası istediği ses seviyesine geldi...Cadde sahilde dolanırken bu ses artık rahatsız etmeye başlamıştı...işkenceye dönüştüğünü farketti sonra çalıştığı huzurevinden mır kır ettiler...kendiside pişman oldu...bu torkdaki bir makinadan ses duymayı ummak bana mantıksız geliyor...egsoz 500 cc ve üstü makinalarda keyif veriyor diye düşünüyorum...ama hevesi olan hevesini alsın bağane...

yağ eksiltme tek boynumuzu büken cbfe laf atmayı seven güruha açıklama yapamadığımız detay...iyiki sıfır almışım...sıfır almak en güzeli kafan rahat...ama 2.el alanında 1000 lirası cepte kalıyor o ayrı...

egsoza 2 delik açsan istediğin sesi alırsın dostum...

ulen 2006 da evinde mantı yedirdiğin adamı nasıl hatırlamazsın... yemedin yedirdin içmedin içirdin Sezai Abi..

http://img7.ressim.net/out.php/i6370655_adsiz12.bmp

http://img7.ressim.net/out.php/i6370656_adsiz13.bmp

vay ganga abi şımartmayın nolur ya...sonra tepenize çıkıyorum... 80 bin çevirdim ama cbf ile yolda kalsam nesi var diye bakmam bile kitler bırakır giderim..eskisi kadar stres yapmıyorum...motoru alalı 40 gün oldu daha yıkamadım bile düşün yani...yani eski heyecanım pek kalmamış...

aga halen rodajdayım 850 oldum dün 60-70 sabitle takılayım dedim yarım saat düz yolda bir baktım elillerim titril tiril karıncalanıyo...

inan insan bir dönemden sonra bıkıyor ganga sende yaşadın...mesela bizim Angaralı dostumuz yok neler yağıyor Allah bilir...hatırla en çok onun katkısı vardır sonra senin beni 3 numara yapabilirsiniz paylaşım konusunda...

Allah razı olsun aga..inan bu iltifatlara layık değilim...benim olayım maksat neşeli ambians olsun...gerçek anlamda benim katkım hayatın içinde olmalı...yolda kalan birine faydam olmuşsa...motor alacak birine onunla beraber gidip motor alabilmişsem motorunza arızası olan bakım zamanı gelmiş birine gerçek anlamda yönlendirip içi rahat etmişse işte o zaman keyif alıyorum bu işlerden..sevdiğim saydığım arkadaşlara kendi krdi kartımdan taksitle cbf150 almışlığım var işte en büyük keyif bu...

herkes hata yapar ganga...bende yaptım pcx aldım 800 km de sattım ardında mr a girdim bir bel ağrısı hediye olarak bıraktı...gittim aktiva aldım...sonrası doğru yola girdim nihayetinde...cb almaya giderken cbf aldım iyikişde almışım...3600 12 taks,tde cb alıp ayağım yerden kesilsin kafasıyla gittim cbf aldım..ne mutlu bana...bir hata daha yapmadım...

Ethem 4 motor yaptırdım ikisi garanti kapsamında biri şirket müdürümünün jest yapıp masrafları karşılamasıyla biride kendi cebimden... kafaya takmıştım ama o dönemler...400 gr yağla servise girersen psikolojin bozuluyor...

eyvallah usta...beni yine cbf topacına bağlıyonuz ama inceden...sonra deli öpmüş gibi cbf muhabbeti yaparız sabahlara kadar benden söylemesi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

geçenlerde feyste Hondaya inceden sövmüştüm...bu 500 lükler nedne gelmez diye...fabrikayla bağlantılarım mevcut az çok bilirsiniz...yenilik oldumu haber alırım içerden..neyse bir abimizi aradım sohbet için ulen feysten bizemi sövüyon diye laf arasında fırçalamazmı... abi makarasına yazmıştım falan durumu kurtarmaya çalıştım... bu arada Honda TR de Enver Dodanlı abimiz vardır türk olan üst düzey yönetici...2 yıl öncesine kadar Genel Müdürdü...sonra japon müdür geliyor bunun yerine...bir muhabbetimizde telefonda olm ben artık tedarikden sorumlu yönetici oldum artık motorla pek alakam kalmadı dedi ...yani içerdeki adamlarımız azaldı...

estağfurullah aga...beni Hondada bir kişi sevmez o da Motosiklet Satış Müdürü Hakan Bey...adamın üzerine yürüdüm standda dövüyodum arkalara kaçtı...o beni görünce her sene fuarda rengi atıyor...adama taktım kafayı...
    aynen abicim katılıyorum egzozun zevk vermesi için en azından 500 -600cc veya en azından 2 silindir olması gerekiyor ancak o gruba hiç binmek istemeyen yada uzun süre binemeyeceklerede bi tatminkar birşey belki 250 cc grubunda yaşanır =)

500 lükler konusunda katılıyorum cb500f diye bi makina çıkarmışlar gelse tutacağından eminim nc700 ler mesela çok şahane motor ama pek tutmadı tipini beğenmediler ama ben alırım 2. eli düşse =) bütçeye uysa =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------

sıkıntı ampülde mi yani abi, değiştikten sonra düzelicek mi?
    bu arada hoşgeldin tekrardan
    rahmi alalım beyaz philipsten =) 2tane =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

abiler sahibindende bi ilanda otomatik zincir gergi aparatı yazıyordu googlede arattım birşey bulamadım bunun dışında ne işe yarar nasıl birşey bir bilgisi olan varmı ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...95102580/detay
    mete_han bunu beğendi.

forza46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar cbf 150 kullanıcıları , bi mazuratım var yardımcı olursanız sevinirim .
    1 ay önce yakın bi arkadasım cbf 150 aldı , bir ayda 1900 km yapmış devamlı geziyor ama yakıtını ölçmüş bugün 1 litre benzinle 27 km gidebilmiş sanırım.
    Bu da 3.7 lt yapar 100km ve çok fazla bi değer cbf 150 için , neden çok yakıyor olabilir ? Ne yapması gerekir ?
    Bulunduğu yerde servis yok , eğer kendi halledebileceği bi ayarı falan varsa söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    Yavuz Sultan Selim Han

ümit_150_zc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    merhaba motora tur camı ve depo kılıfı taktım bugün
    ön koruma demiri de paslıydı siprey boya ile boyandı..

depo kılıfı
    Garip ve mete_han bunu beğendiler.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı forza46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar cbf 150 kullanıcıları , bi mazuratım var yardımcı olursanız sevinirim .
    1 ay önce yakın bi arkadasım cbf 150 aldı , bir ayda 1900 km yapmış devamlı geziyor ama yakıtını ölçmüş bugün 1 litre benzinle 27 km gidebilmiş sanırım.
    Bu da 3.7 lt yapar 100km ve çok fazla bi değer cbf 150 için , neden çok yakıyor olabilir ? Ne yapması gerekir ?
    Bulunduğu yerde servis yok , eğer kendi halledebileceği bi ayarı falan varsa söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    Ölçümü, lastik hava basınçları normalken, tek kişi, devamlı uzun yolda ve 60-80 km/h aralığında yapsın arkadaşınız. Şehir içine fazla girdiyse, gereksiz devir yaptırdıysa, hava filtresi uzun bi süredir değiştirilmediyse (yan sanayi hava filtresi, hava geçirme özelliği zayıf olduğundan, çekişi düşürerek yakıt tüketimini arttırıyor). Yeni bile olsa yan sanayi takıldı ise bu tüketim zor da olsa mümkün olabilir. Veya sübap ayarı kaçık olabilir. Bu da ihtimal dahilinde. Minimum yakıt tüketimi ölçümü için, tüm kriterlerde % 100 en iyi koşullar sağlanmalıdır. Aksi taktirde en iyi sonucu alamazsınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

Ümit kardeşim, motorun maşşalahı var. Emeğine sağlık. Ben kırmızı motora dahi siyah depo kılıfını daha çok yakıştırıyorum.
    forza46 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    metehan motorun fotolarını koysana.
    Arkadaşlar dönüşde bir trafik vardı anlamam ısıtmalı koltuk kıçımı resmen eritti allahım yolculuk bitmedi 1 saat 1000 saat gibi geçti kızardı popom demekki hava buz kestiğinde açmak lazım.motorun sigortası bitti bugün nereye yaptırsam ya heryer çok pahalı 180 lira 188 lira çıldırcam.

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    ben 2 gün önce 2007 model motoruma yaptırdım..
    axa sigorta 155 lirYA..
    İLK BASKA yere gittim 190 lira çektiler..
    axa da 155 liraya yaptım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    peki birşey sorcam bu sigortayı yaptırdık diyelim o kagıt ne kadar zamanda gelir?

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    sigortayı yaptırdıgın yer hemen anında veriyo ki kagıdı ..

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    hocam ben çerkezköyde 55 tlden yaptırdım.ne öle 180 ler falan
    birGarip..

Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam ben çerkezköyde 55 tlden yaptırdım.ne öle 180 ler falan
    burası istanbul abi :D

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Alıntı ümit_150_zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba motora tur camı ve depo kılıfı taktım bugün
    ön koruma demiri de paslıydı siprey boya ile boyandı..
    http://d1211.hizliresim.com/13/m/g2shx.jpg

http://f1211.hizliresim.com/13/m/g2snn.jpg

depo kılıfı
    http://f1211.hizliresim.com/13/m/g2sq7.jpg
    ağa boşver sen motor çok ii oldu.güle güle kullan ..sevindim adına
    birGarip..

sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    Yahu Mete'ciğim; Hakkını helal et. Senin damdan çıktığını görünce özlediğimi anladım, şimdi köyde olduğumuzdan fotoğraflar da Düzce'deydi, zarflayayım, nasıl olsa fotoğraf koyar diye düşündüm ki, yanılmadım.
    Lakin; Nerede buldun o küflü fotoğrafı.

Ne zaman yeni fotoğraf çektirebileceğiz? Hem Esirci İlhan'da artık buralarda. En yakın fuar zamanı diye görünüyor, bu taraflara bir çıkıp gelmezsen. Kalmalı gel, garajda yer var.
    mete_han bunu beğendi.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı forza46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 Litre derken, nasıl ölçmüş böyle bir değeri ?.Tamamen boşaltıp 1lt alıp mı yapmış o km yi. Benim aklıma ilk böyle bir şey geldi ki ben 100/2.5in üstüne nadir çıkarım. Bence fullesin 100km yaptıktan sonra yine aynı şekilde fulletsin, en kolay ve güvenilir böyle ölçülüyor.
    Yoksa sayarız, hava filtresi, buji, lastik havaları, egzoz ve kullanım tarzı gibi..

Alıntı vakvak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan motorun fotolarını koysana.
    Arkadaşlar dönüşde bir trafik vardı anlamam ısıtmalı koltuk kıçımı resmen eritti allahım yolculuk bitmedi 1 saat 1000 saat gibi geçti kızardı popom demekki hava buz kestiğinde açmak lazım.motorun sigortası bitti bugün nereye yaptırsam ya heryer çok pahalı 180 lira 188 lira çıldırcam.
    sigortam.net e bakabilirsin, birkaç tane firma hariç hepsi ile çalışıyorlar. Telefonlarını arayıp yaptırıyorsun kargo ile ve maille poliçelerin geliyor. ( kredi kartına taksit yapabiliyorlar) Geçtiğimiz mayıs ayında en düşük 90tl ile groupama vermişti. axa dediğin gibi 190tl çekti anadolu sigorta 240 çekti Sompo-japan ve groupama dan fiyat almadan yaptırma derim ben..
    forza46 bunu beğendi.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı ümit_150_zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 2 gün önce 2007 model motoruma yaptırdım..
    axa sigorta 155 lirYA..
    İLK BASKA yere gittim 190 lira çektiler..
    axa da 155 liraya yaptım
    yaw bu sigorta çok pahallı bende axa'dan 150 tlye yaptırdım en ucuz o çıktı ama yine fazla

neyse sizinde motor maşallah güzel bi restore geçirdisıfır cbf gibi oldu kazasız belasız binin inş...bide o uzun cam ruzgarı direk kafaya verip rahatsız etmiyomu ya ben eski cbfte bi ara taktm ama kaska gelen rüzgardan çok rahatsız oluyodum...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 37 kullanıcı var. (0 üye ve 37 misafir)

Bu Konudaki Etiketler