Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    onurpark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Scooty Pep + Kawasaki EN 500
    Alıntı jackal_64 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim devir göstergesinin ışıkları kesti bir arkadaşım garanti dahilinde servis yapıyor dedi sadece 3-5 tl ampul parası veriyorsun dedi. Ne diyorsunuz dogrumudur ne yapmam gerekiyor. Gece kapkaranlık hiç hoş durmuyor.
    Garanti kapsamında değil bu ampul değişimi. Ben gittim servisten 2 TL ye ampul aldım evimde duruyor, ön kafayı komple söküp takacağım, yani ampulu takmak için de kafayı komple sökmek gerekiyor, bilginiz olsun ;)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar
    2 gün önce 2010 model bir CBF ile aranıza katıldım.

farla ilgili bir şikayetim var, bu modellerde far aküden beslenmiyormuş galiba bu yüzden gaz kesince far sönüyor nerdeyse, gaz verip devir yükseltince kendine geliyor.
    gece bayır aşağı giderken, köşe dönerken falan gaz vermediğimiz için far aydınlatmıyor. bunun bir çözümü varmı?
    Var, sele altında 2 adet sigorta mevcut, bu sigortalardan birinde devamlı akım varken diğer bi sigortanın akımı kontakla birlikte açılıp kapanıyor, eğer far elektriğini buradan almayı başarabilirsen far aydınlatman tamamiyle yeni kasalar gibi olur. Kontağı açınca farın sabit yanar. Ama kırmızı stop anahtarı ile motoru stop eder kontajı kapamazsan şu anki gibi farın kapanmayacağından akünde bitebilir. Bu değişikliği yaparsan motoru düğme ile stop ettikten sonra akabinde kontağı kapatman gerekecek. O zaman kırmızı stop düğmesini kullanmasanda olur, devamlı açık durur. Hatta düğmenin içini açarak direk bağlarsın. İçeriden düğmeyi yeni kasalar gibi direk bağlarsan aynı yeni kasalar gibi olur motorunun aydınlatması. Veya bahsetmiş olduğum sigortadan elektriğini almak suretiyle xenon da bağlayabilirsin. Angel veya düz xenon olayı sana kalmış. Elektriğin buradan alınmasının sebebi, yeni kasalarda olduğu gibi, kontakla birlikte akımın açılıp kapatılabilmesi.

cümleten selamun aleykum.yarın cbf150 alıcam allah izin verirse.istanbulda hangi bayiden almalıyım yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar ben cbf satmaya karar verdim almayı düşünen olursa benimkini satabilirim motorum 2012 model kilo metre 8000 shad 45 canta var shad sırtlık var shad arka fren lambası var ben Gaziantep'de oturuyorum motoruma kefilim 4250 bırakırım

lütfen yardimmmm

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı dericie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lütfen yardimmmm
    artk sezon bitti nerdeyse kampanyalarda başladı vade farksız vs,bence anes ve d&b motordan fiyat al gidip bayide konuşarak tabiki uygun fiyatlı olan alabilirsin...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

Alıntı onurpark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Garanti kapsamında değil bu ampul değişimi. Ben gittim servisten 2 TL ye ampul aldım evimde duruyor, ön kafayı komple söküp takacağım, yani ampulu takmak için de kafayı komple sökmek gerekiyor, bilginiz olsun ;)
    komple kasayı sökmeyin sakındireksiyonu sağa veya sola çevirin arka taraftan far ampulunun içinde olduğu plastik var onu çekin ordan ampulu çıkarabilirsin,ilkinde az zahmetli oluyo ama sonradan çıkar tak alışyosun

allah korusun gece yoldayız ampul kesti komple on grenajımı indircez hayır tabiki

teşekkür ederim yarın arar sorarım dediğiniz gibi

Motosikleti
    kymco downtown300i - Honda Silverwing600 ABS
    selam cbf150 ailesi.çok uzun zamandır topiği takip etmiyordum...cbf'i de satınca... şimdi bir bakayım kimler var ne konular tartışılmış diye. motorumu satıp motor parasına araba aldım suzuki maruti. tabi araba rahatlığı tartışılmaz özellikle yıllardır her kış motor kullanmış biri olarak şuanda arabamdan çok memnunum ama bahara doğru yine bir cbf almayı düşünüyorum.. iki tekerin yeri çok ayrı. yazda olsa kışta.

fakat arkadaşlar,abilerim,kardeşlerim; son bir haftada 4 motor kazası ile karşılaştım.özellikle bu havalarda ne olur dikkati elden bırakmayın. biz yıllardır ''kasksız'' motorla, bakkala bile gitmeyin diye bas bas bağırırken, şimdide yeni moda sanırım bazı motorcuları görüyorum, hadi kaskıda geçtim artık! kulaklıkla müzik dinleyerek seyrediyorlar... hiçmi değeri yok canınızın.lütfen özen gösterelim.50cc motorda kullansak 1000cc motorda kullansak kaporta aynı.

.....ben tekrar cbf almayı düşünüyorum.bu kez ikinci el ortalama birşey.o yüzden, sanmayınki motoru sattı araba aldı topiği bıraktı her zaman buradayım. sağolsun abilerimizden çok şey öğrendik burada ve her konuda yardımcımız oldular öneriler verdiler.tartışılmaz güzelliklerin ve kalitenin var olduğu bu forum sitesini unutmak olmaz.
    www.motosiklet.net (özellikle cbf150 topiği) her zaman 1.sırada olacak. maruti forumlarıda 2. sırada
    kalın sağlıcakla. iyi geceler
    mücahit_89, ethemm76, rahmi34 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    marauder'im satılık.

sattığım anda büyük ihtimal cbfyi üzülerek satılığa çıkaracağım.

cbf 500 - 600 - silverwing 600 abs ya da shadow düşünüyorum.

cbf 500 olursa cbfyi satmama gerek kalmayacak ama düşük ihtimal. yani bakarsın benim cbf denk gelir.

kendine iyi bak.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    ya bu motor sabah ilk çalıştırmada önce jikleyi çekiyorum sonuna kadar, sonra gaz verip marşa basıyorum çalışıyor ama gazı bırakamıyorum. bıraktığım zaman stop ediyor. 1-2 dakika boyunca hep gaz vermem gerekiyor. jikle çalışmıyor mu acaba?
    Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    ya bu motor sabah ilk çalıştırmada önce jikleyi çekiyorum sonuna kadar, sonra gaz verip marşa basıyorum çalışıyor ama gazı bırakamıyorum. bıraktığım zaman stop ediyor. 1-2 dakika boyunca hep gaz vermem gerekiyor. jikle çalışmıyor mu acaba?
    Eski kasalar böyledir, demek ki motorun eski kasa, eski kasa jiklesi çekildiğinde devir yükseltmez, sadece zengin karışım oluşturur (az hava, çok benzin) gaz kolunu tutman gerekir motor ısınıncaya kadar, motor ısınmadan ve jikle açıkken gaz kolunu bırakırsan motor stop eder. Yeni kasalarda ise senin istediğin gibidir, jikleyi çektiğinde aynı anda devirde bir miktar yükselir, motoru ısınma anında jikle açıkken gaz kolunu tutman gerekmez. Bu arada motorun yeni kasa ise bi servise göster tabi, jikleyi açınca devri yükseltmesi lazım.

Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski kasalar böyledir, demek ki motorun eski kasa, eski kasa jiklesi çekildiğinde devir yükseltmez, sadece zengin karışım oluşturur (az hava, çok benzin) gaz kolunu tutman gerekir motor ısınıncaya kadar, motor ısınmadan ve jikle açıkken gaz kolunu bırakırsan motor stop eder. Yeni kasalarda ise senin istediğin gibidir, jikleyi çektiğinde aynı anda devirde bir miktar yükselir, motoru ısınma anında jikle açıkken gaz kolunu tutman gerekmez. Bu arada motorun yeni kasa ise bi servise göster tabi, jikleyi açınca devri yükseltmesi lazım.
    valla ne bileyim yeni kasa mı eski kasa mı. ilk defa cbf aldım. 2009 yılı sonunda trafiğe çıkmış ama ruhsatı 2010 model.
    ayrıca eski kasa bile olsa çok saçma bir olay jikle çekince ısınana kadar gaz vermek zorunda olmak.. o arada giyinirim birsürü iş yaparım..
    gazı ben vereceksem jikleye ne gerek varki

bi de foto koyayım adet yerini bulsun

Uploaded with ImageShack.us
    Garip bunu beğendi.
    Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Eski kasa, jiklen normal, sorun yok, iyi günlerde kullan, motorun temiz görünüyor.

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    yan çantasız cıbıf, cıbıf değildir

nefis, güle güle kullanın tadından yenmez
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Honda CBF 500
    az önce trafik sigortasını yaptırdım ateş pahası bu ne yaw !
    axa falan 120 lira çıktı en ucuz güneş sigorta bulabildim o da 105 lira !!!
    bundan önce çok daha değerli motorlarım oldu fazer olsun er6n olsun onlar bile 60-70 lira tutuyordu
    acaba çok cbf olduğu için ve kazalara da çok karıştıkları için mi fiyatlar bu kadar yüksek?

onurpark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Scooty Pep + Kawasaki EN 500
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    komple kasayı sökmeyin sakındireksiyonu sağa veya sola çevirin arka taraftan far ampulunun içinde olduğu plastik var onu çekin ordan ampulu çıkarabilirsin,ilkinde az zahmetli oluyo ama sonradan çıkar tak alışyosun

allah korusun gece yoldayız ampul kesti komple on grenajımı indircez hayır tabiki
    Benim sadece devir saati ampülü patlak.Servisteki eleman tamamiyle sökmek gerekir demişti ama önce bunu denerim olmazsa, sağ olasın kaptan ;)

Ya birde ben xenon bağlamak istiyorum hazır sökmüşken onu ben yapamam herhalde. Bir de ne alacağıma bile karar veremedim..

vabisciler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 . fiesta 1.6 tdci ghia.detroit fuller.
    az önce trafik sigortasını yaptırdım ateş pahası bu ne yaw !
    axa falan 120 lira çıktı en ucuz güneş sigorta bulabildim o da 105 lira !!!
    bundan önce çok daha değerli motorlarım oldu fazer olsun er6n olsun onlar bile 60-70 lira tutuyordu
    acaba çok cbf olduğu için ve kazalara da çok karıştıkları için mi fiyatlar bu kadar yüksek?
    bursa plaka diyemi böyle acaba birde yaşınız küçük galiba değilse ben geçen ay kaza yaptım arabam pert oldu birde motorun sigortasını 7 ay gçiktirdim cezalı axaya 75'e yaptırdım 07 plaka olarak.
    bu efe mut'lu

Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı vabisciler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bursa plaka diyemi böyle acaba birde yaşınız küçük galiba değilse ben geçen ay kaza yaptım arabam pert oldu birde motorun sigortasını 7 ay gçiktirdim cezalı axaya 75 yaptırdım 07 plaka olarak.
    yok 35 yaşındayım plaka da Bursa. Niye bu kadar pahalı bilmiyorum.

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    yok 35 yaşındayım plaka da Bursa. Niye bu kadar pahalı bilmiyorum.
    iyiymiş o fiyatlar yine, daha yenileğin 140 tl ye yapıldı bir arkadaşın. sigorta fiyatları aşırı yükseldi bence kaçırmayın o fiyatları.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı onurpark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya birde ben xenon bağlamak istiyorum hazır sökmüşken onu ben yapamam herhalde. Bir de ne alacağıma bile karar veremedim..
    Xenon alıpta pişman olmak istemiyorsan kesinlikle angel zenon almalısın. rialli.com da olandan mesela. Düz xenonlarda skıntı yaşama, aydınlatmadan performans alamama gibi sorunlarla karşılaşman mümkün.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)

Bu Konudaki Etiketler