Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Trafik kanununda trafik sigortası ile ilgili şöyle bir madde var. Babana bence bu maddenin içeriğini izah et.
MADDE 7 – (1) Araç işletenleri sigorta sözleşmesini bitim tarihi itibariyle yenilemekle yükümlüdür. Araç işleteninin sigorta sözleşmesinin bitim tarihinden itibaren yenileme işlemini gerçekleştirmediği her 30 gün için müteakip sigorta sözleşmesinde prim, %50 ile sınırlı olmak üzere % 5 ilave edilerek hesaplanır.
Ayrıca herhangi bir çevirmede trafik sigortası sorgulanır ve bittiği anlaşırsa,ceza haricinde aracın bağlanması da söz konusu olabiliyormuş, bence baya önemli bir mevzu.
merhaba arkadaşlar, geçen gün küçük bir kaza yaptım ve sonucunda şükür cana bi zarar gelmedi . gidon hafif yamuldu, sanırım değişmesi lazım, sol debriyaj kütüğü yamuldu değişmesi lazım. ve en kötüsü kappa k35 çantamın tablaya oturan 2 dişten birisi kırılmış gibi kıvrıldı, çanta nın dişini ve diğer masraflarım için tavsiyeleriniz nelerdir, tabi uygun maliyetli
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
Arkadaşalar cbf 150 nin üretiminin bittiği ile ilgili bir haber duydum. bir arkadaştan, bilgisi olan var mı? 2013 te cbf 1250 çıkmıycakmış. şeklinde.
Arkadaslar birde kappa çantam kırıldı maddiyattan dolayı Maxem 42 lt almayı düşünüyorum kullanan var mı bu markayı
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
cbf 125 i baya bir önce araştırmıştım.güzel motor.ama arkada oturan için nasıl olur bilemem.sanki biraz küçük gibi.ayrıca şimdiki cbf 150 fiyatından pahalı olacağı kesin..yağ yakma sorunu nasıl acaba..bak bunu duydugum iyi oldu.cbf 125 i araştırayım ben aksam..Sanırım seneye fuar da tanıtırlar..
ama şunu bilirim şunu derim..cbf 150 bi başka..150 lık olması sebebi ile hem uzun yola hem şehir içine ideal diyebilirim..her geçen gün daha baska bağlanıyorum motora..yaklaşık 6400 km oldu.bu hafta içi havalar çok güzel olacağa benziyor.inşallah hafta sonu da öyle olur.
Kış için kapalı bi garaj, 2-3 haftada bir gidip çalıştırabileceğim kapalı bi garaj bulmam gerekiyor..ama nasıl :( bunun telaşındayım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------
1 litreye 56,7 km deniyor.
100 km de 1,76 lt demektir bu.Büyük bir idda.Hadi 2 lt yaksın.gerçekten süper.bakalım ne olacak..
birGarip..
geçmiş olsun allah beterinden korusun...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------
abi ben gelemedim ama sen daha güzel bi geziye imza atmışsın =) ne güzel geziyosun ya valla kıskanıyorum ya =)
abi o tarafta bi motosiklet kazası olmuş ölmüş kaza yapan adam haberlere filan çıkmış arkadaşım söyledi
kullanan gördüm o kadar kaliteli değil yani kappa kadar ama 1-2 yıldır kullananlar var bizim burlarda hiç bişi olduğunu görmedim hepsi sapa sağlam
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------
abi cbf in yakıtına bakıncada netten teknik verilere göre 2 litre filan diyo bildiğim kadarıyla alırken bayilerin söylediğide bu ama o 1.75 2 litre bile olsa şehir içi için güzel bi motor ama şehir dışında tek kişi belki yeter ama 2 kişi otobanda çok zorlar
Konsuk motor sahibinden e 5 gun once ilan koymus cbf 150 konsuk motor stoklarinda diye acaba orda 0 cbf 150 bulabilirmiyiz su an ellerinde varmidir
Cbf 150 den sonra bence cbf 125 hoş olmaz, internet ortamındaki fotolardan anladığım kadarıyla cb 125 e gibi bi kasa yapası var veya oldukça benzer. Sonuçta 25 cc düşük olması, şase ve kasa yapısının daha çelimsiz ve ufak olması bence kullanıcı ve yolcuya cbf 150 tadını vermeyecek, 25 cc az olan cc hacminin performans ve cc kaybınıda mutlaka hissettirecektir. Bundan sonra cc düşmek ters olur. Yükselirsemde 250 cc yi geçmem.
Bu arada benim motor dışarda duruyor, kar kış, ama brandam oldukça kaliteli. Çantasız tekerleri dahi komple kapatıyor. Hatta kışın kar yağmaya başladığında çift branda uygulaması dahi yapabilirim. Şu anda deruchi marka brandam var. Oldukça kaliteli. Bide bunun üstüne Held geçirdim mi motor için kar kıyamet te bile kapalı garaj konfornu aratmayacaktır. 10-15 günde bir çıkar. Biraz çalıştır veya kısa 8-10 km lik bi tur at. Yine paket yap gitsin.
4 yıldır aynı maxem çantayı kullanıyorum. 2 farklı motorda kullandım. daha önce de yazmıştım, 37 liraya aldım, şimdi 50 liraya satılıyor. plastik bir çantaya 150 - 200 lira vermeye anlam veremiyorum.
bu çanta çok hafif ve sağlam, oldukça da kullanışlı. tavsiye ediyorum. bendeki daha düşük litreli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
arkadaşlar cbf 125 falan geleceğini sanmıyorum. o müşteri için ortaya sürülen motor cb 125'tir. kalır o da bi 5 sene.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
Daha yeni cb125 çıkmışken ve yıllar sonra cbf150 revizyon yapılmışken honda bunun kaymağını yemeden ülkemize başka kasa commuter sokmaz ben şahsen inanmıyorum. En iyi ihtimal 1-2 seneye cbf150 yi euro normlarına uydurmak için enjeksiyonlu yapar yine dayanır bize. Ki bundan fazla revizyona giderse bize bu motoru 6000den aşağıya satmazlar ozamanda kimse almaz gider 2 tane ybr alır her hafta başka rengine binerim
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
cbf 125 enjeksiyonlu daha iyi diye düşünüyordum sonra ikisininde teknik özelliklerine bakıp inceleyince cbf 150 daha iyi gibi geldi inşallah cbf 150 devam eder.
cbf 150 cbf125
silindir hacmi 149 124,7
güç 11,6 hp/7500 rpm 11,3 hp/8000 rpm
tork 12,5 Nm/5250rpm 11,2Nm/6250 rpm
uzunluk/genişlik/yükseklik 2075 x 750 x 1135mm 1,955 x 760 x 1,110mm
ağırlık 141kg 128 kg
yakıt sistemi karbüratör pgm/efi enjeksiyon
cbf125 bilgileri için http://www.honda.co.uk/motorcycles/naked/#!/cbf125/
cbf 150 nin maksimum tork ve güce erken ulaşması bence daha iyi gibi. düşük devirler özellikle
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------
arkadaşlar bilgileri yazdığım gibi görünmemiş
Beygirleri arasinda 0.3 bg far var torku da 1,2 nm farki daha kotu gider diye dusunuyosunuz ama arada da 13 kg fark var
,o 0,3 bg farki fazlasiyla kapatir 13 kg hafiflik,tek dusunduren kismi 1000 devir yukarda veriyor torkla beygiri.İki motoru da kullanmadan karar vermemek lazim.
Bu arada arkadaslar cbf 150 icin halojen ampul bulmustu biri ama konusunu bulamiyorum suanda, yardimci olabilecek varmi?
yaklaşık 1 hafta kadar önce 5 tane filan vardı ben uğramıştım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
kesinlikle haklısın daha cb125 yeni gelmişken neden cbf 125 gelsin birbirine rakip olacak 2 model olacak :S
bence hondanın vtr 250 yada cbf 250 gibi naked yada commuter sınıfı bi makine getirmesi lazım ama onuda sanmam cbr250r peynir ekmek gibi satılıyor....
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
bu konuda haklısın belki performans olarak aynı olur belki daha iyi olur o belli olmaz ama motora 1000 devir fazla çevirtmesi motor ömrünü daha kısaltmazmı ?
ayrıca injeksiyonlu yani elektronik beyinli bi makine bunlara binen bazı arkadaşlar çok yükleniyor herşeyi yapıyor onlar daha narin olacak ve yedek parçası daha pahalı olacak 125 lik olmasına rağmen diye tahmin ediyorum
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)