Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı rahmi34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sakin sakin anayollarda kullanıyorum, çevirmelerin takipçisiyim. 1 eylülde sınava girdim ay sonunda direksiyon sınavı var önümüzde ki ayın 15 gibi ehliyetim elimde
    bilmediğin yerlerde gezme derim ehliyeti alana kadar

ben tanıdık polislerden duyduğum emniyet genel müdürlüğü tüm şubelere uyarıda bulunmuş ve son 1-2 aydır pendikte her çevirmede motorları asla es geçmiyolar sadece motorlar için çevirme yaptıkları oluyo ehliyetlilik sayısını arttırmak için

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    kimse yokmu bu aksam

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Bikaç resim ekliyeyim o zaman..Konu canlansın..

birGarip..

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Ya forum başlığı ölmüşte ağlayanı yok Motoru bozulan yok bu sıralar galiba

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------

Tiyo: Selenizi sökerek zaman zaman sele altnı wd 40 emsali yağlarla spreyleyin ve silin. Sonra mesela 10 gün sonra aynı şeyi tekrar yapın, yani tozlu ve yağlı sela altını silin ve terkrar temizken yağlayın. Hava filtrenize girmeye niyetli olan toz parcacıkları filtreye ulaşmadan sele altına yapışacak, filtrenizin daha uzun ömürlü olmasını ve daha geç dolamasını sağlayacaktır. İşteyim, fazla yazamıyorum.

Motosikleti
    12" CBF 150
    abi maaşallah motorla çok yakışıyorsunuz =) allah kazasız belasız gezmeni nasip etsin inşallah =) abi sormadan edemicem sol elcikteki o ufak kutucuk neyin düğmesi =)

Motosikleti
    PCX 125
    Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi maaşallah motorla çok yakışıyorsunuz =) allah kazasız belasız gezmeni nasip etsin inşallah =) abi sormadan edemicem sol elcikteki o ufak kutucuk neyin düğmesi =)
    saol kardeşim..seni de görmek isteriz

o kutucuk navigasyon tutucu..bak linke tıkla ilk eklediğim fotolardan görürsün..

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ligi-1422.html
    birGarip..

Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saol kardeşim..seni de görmek isteriz

o kutucuk navigasyon tutucu..bak linke tıkla ilk eklediğim fotolardan görürsün..

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ligi-1422.html
    aa evet abi ya güzelmiş ama ben genelde görüyorum devir saatinin ortasına yapıştırıyolar şık durmuyo ve tehlikeli duruyo =) bende arabada kullanıyorum motorda çakmak yok yaptırırsam bundada kullancam =)

bu arada abi senin çantadan buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...97571948/detay

abi valla çok para ama çok şahane ya =) 2 kask bi mont giriyo sanırım =)

ben öyle 2. el yada sıfır kaliteli uygun yollu bi topcase bakıyorum bi kere görmüştüm adam motoru satmış alan kişi çanta istememiş adamda kappa 46 yı 75 lirayamı ne satıyodu temizdide aksam babamdan nakit isterim olur derse alırım demiştimki demeye kalmadı 1-2 saatlik ilan kalkmıştı satıldımı kaldrdımı blmem =)

gören duyan bilen satan varsa bana her türlü ulaşabilirsiniz =) mesaj yada burdan

Yanlara takılan kappa 21 lt.lik cantalardan taksak hem sık hem kyllanıslı motorun sürüsünü olumsuz etkilermi acaba?

Motosikleti
    PCX 125
    Alıntı blueway2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlara takılan kappa 21 lt.lik cantalardan taksak hem sık hem kyllanıslı motorun sürüsünü olumsuz etkilermi acaba?

ben bu çantayla hiç gerek duymadım yanlara..aslında alacaktım ama yetiyor 52 lt.biçok şey alıyor.
    birGarip..

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    zinciri yağladıktan sonra jantlara atmasının nedenini boşta tekeri elimle çevirirken gördüm, yağ sanki yapışkan gibi zincir ile dişli arasında uzuyor ve rüzgarın etkisiyle janta yapışıyor. buna ne gibi bir çözüm bulabiliriz. bunu yapmayan bir yağ varmı? Castrol zincir yağı kullanıyorum.
    fatih545 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    zinciri yağladıktan sonra jantlara atmasının nedenini boşta tekeri elimle çevirirken gördüm, yağ sanki yapışkan gibi zincir ile dişli arasında uzuyor ve rüzgarın etkisiyle janta yapışıyor. buna ne gibi bir çözüm bulabiliriz. bunu yapmayan bir yağ varmı? Castrol zincir yağı kullanıyorum.
    Bunun en iyi yolu, janta sıçratmama konusunda başarılı kaliteli yağlar kullanmak ve yağladıktan sonra 1 gün motoru kullanmamak (Yani gün içinde işimiz bitince motoru park ettikten sonra yağlayıp ertesi güne kadar kullanmamak) ve yağın zincir üzerinde donmasını beklemektir. Bende Castrol kullandım geçmiş tarihlerde, fakat castrol, balcık gibi toz tutuyor, çok toz kapıyor, zincir temizliği castrol yağ kullananlar için eziyet oluyor. Castolü çoğumuz iyi biliriz, ama zincir yağı bence hiçte iyi değil. Janta sıçratmama konusunda da pek başarılı değil Castrol ve çok toz tutuyor. Bu konuda benim denediğim repsol, Förch, ve Würth marka yağlar var. Şikayet ettiğin konuda oldukça başarılılar. Ayrıca Castrol gibi de toz kapmıyor, zincir üzerinde balçık oluşturmuyorlar.

Birde şöyle bi teknik uyguluyorum. Zinciri yağladıktan ve bir gün bekledikten sonra ,30-40 km yol yapıyorum. Kullanılan yağ kaliteli de olsa, zincirdeki fazla yağ janta hafiften atmış olabiliyor. Sonrasında bi mazotlu bezle jantı silip parlatıyorum, bir daha zaten zincir daha önce yağın fazlasını atmış olduğundan sonraki yağlayacağım güne kadar jantımda rahatasız edici seviyede sıçramış yağ olmuyor. Elimde her zaman mazot bulundururum. Zincir temizliği ve yağlı jant temizliği için 10 numaradır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

Ramazan kardeşim, ayrıca Fotalar ve çekim kalitesi harika, motosikletinle gerçekten çok hoş bütünleşmişsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

Biraz hareketlenelim biraz da nostalji yapalım

İlk motorum 150 Hs

Buda 2. motorum ve ilk cbf 150 motorum 2009 model. Önceki cbf 150 me ait. Motoru sıfır olarak evimin önüne bayiden ilk getirdiğimde çektiğim ilk foto. İnanılmaz heyecanlı ve mutluydum, hey gibi günler hey, o zamanlar vitesli motor sürmesini neredeyse bilmiyorum desem yalan olmaz. Karamürsel e bile Pendikten Dayı oğlu getirmişti Sahip olduğumda evimin önüne çekip motor daha 40-50 km de iken çektiğim ilk fotoğraf

Buda 2009 motorum 15-20 bin km seviyelerinde iken sahilde çektiğim bi foto, şimdi 3. sahibinde, ne haldedir bilinmez.

Garip ve rahmi34 bunu beğendiler.

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun en iyi yolu, janta sıçratmama konusunda başarılı kaliteli yağlar kullanmak ve yağladıktan sonra 1 gün motoru kullanmamak (Yani gün içinde işimiz bitince motoru park ettikten sonra yağlayıp ertesi güne kadar kullanmamak) ve yağın zincir üzerinde donmasını beklemektir. Bende Castrol kullandım geçmiş tarihlerde, fakat castrol, balcık gibi toz tutuyor, çok toz kapıyor, zincir temizliği castrol yağ kullananlar için eziyet oluyor. Castolü çoğumuz iyi biliriz, ama zincir yağı bence hiçte iyi değil. Janta sıçratmama konusunda da pek başarılı değil Castrol ve çok toz tutuyor. Bu konuda benim denediğim repsol, Förch, ve Würth marka yağlar var. Şikayet ettiğin konuda oldukça başarılılar. Ayrıca Castrol gibi de toz kapmıyor, zincir üzerinde balçık oluşturmuyorlar.

Birde şöyle bi teknik uyguluyorum. Zinciri yağladıktan ve bir gün bekledikten sonra ,30-40 km yol yapıyorum. Kullanılan yağ kaliteli de olsa, zincirdeki fazla yağ janta hafiften atmış olabiliyor. Sonrasında bi mazotlu bezle jantı silip parlatıyorum, bir daha zaten zincir daha önce yağın fazlasını atmış olduğundan sonraki yağlayacağım güne kadar jantımda rahatasız edici seviyede sıçramış yağ olmuyor. Elimde her zaman mazot bulundururum. Zincir temizliği ve yağlı jant temizliği için 10 numaradır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

Ramazan kardeşim, ayrıca Fotalar ve çekim kalitesi harika, motosikletinle gerçekten çok hoş bütünleşmişsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

Biraz hareketlenelim biraz da nostalji yapalım

İlk motorum 150 Hs

http://d1209.hizliresim.com/11/5/cp0s4.jpg

Buda 2. motorum ve ilk cbf 150 motorum 2009 model. Önceki cbf 150 me ait. Motoru sıfır olarak evimin önüne bayiden ilk getirdiğimde çektiğim ilk foto. İnanılmaz heyecanlı ve mutluydum, hey gibi günler hey, o zamanlar vitesli motor sürmesini neredeyse bilmiyorum desem yalan olmaz. Karamürsel e bile Pendikten Dayı oğlu getirmişti Sahip olduğumda evimin önüne çekip motor daha 40-50 km de iken çektiğim ilk fotoğraf

http://d1209.hizliresim.com/11/5/cp0tg.jpg

Buda 2009 motorum 15-20 bin km seviyelerinde iken sahilde çektiğim bi foto, şimdi 3. sahibinde, ne haldedir bilinmez.

http://d1209.hizliresim.com/11/5/cp0um.jpg
    anlaşıldı abi, çözüm en kısa sürede würth zicir yağı almak .
    motorlarına çok iyi bakıyorsun helal olsun

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    motorlarına çok iyi bakıyorsun helal olsun
    Temiz ve bakımlı kullanmayı seviyorum, yarın öbürgünde satmaya kalkarsam, alan kişide arkamdan sövmek yerine dua etsin isterim.
    rahmi34 bunu beğendi.

Motosikleti
    Ara verdi devam edecek :)
    Merhaba Arkadaşlar,bu aralar çok aktif olamıyorum.Koray sanada selamlar bir sıkıntım var.Cbf150me bir tur camı aldım.ama sağ manevra yaparken sol aynam tur camına takılıyor ve manevra açımı düşürüyor.tabi bir gün sert kırarsam direksiyonu camıda kırabilirim.Daha önce tur camı takan arkadaşlar böyle bir sorun yaşadımı acaba yada bir formülü var mı.bu arada benim motorun sağ manevra açısı sol manevra açısından daha fazla.sordum normal dediler

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    ben akşam unutmazsam yan çantalı güncel resimlerimi paylaşayım.

bu arada çantaları ruhsata işletme olayı çıkmış?

bir iki başlık açıldı bunlarla ilgili bu forumda da. ceza makbuzlarını paylaşmışlar.

makine mühendisine proje falan çizdirip onaylatılıyormuş emniyetten.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı marmarasiste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar,bu aralar çok aktif olamıyorum.Koray sanada selamlar bir sıkıntım var.Cbf150me bir tur camı aldım.ama sağ manevra yaparken sol aynam tur camına takılıyor ve manevra açımı düşürüyor.tabi bir gün sert kırarsam direksiyonu camıda kırabilirim.Daha önce tur camı takan arkadaşlar böyle bir sorun yaşadımı acaba yada bir formülü var mı.bu arada benim motorun sağ manevra açısı sol manevra açısından daha fazla.sordum normal dediler
    Uzun tur camı takan bi çok arkadaş bu olayla karşılaşmıştır. Gayet normal. Çözümü basit.

Gidonu motora sabitleyen, 12 yuvarlak yıldız veya 12 lokma ile gevşetebileceğin yukarı bakan 4 tane somun var. Kontağın hemen arkasında, yani motora bindiğinde senden tarafa kalır. O dört somunu sökmene gerek kalmadan bir iki tur gevşet. Gidon aşağı yukarı hareket etmeye başlar. Gidonun sağ ve sola sonuna kadar döndürerek bu konumda cama çarpmayacak kadar kendine doğru gidonu eğ ve o somunları tekrar sık. Bu kadar basit. Foto koyayım, gevşeteceğin 4 somunu kırmızı ile işaretledim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bir iki başlık açıldı bunlarla ilgili bu forumda da. ceza makbuzlarını paylaşmışlar.

Böyle bi kanun resmi gazetede yayınlanıp yürürlülüğe girmeden önce tüm motosiklet kullanıcılarına mektup veya daha farklı biçimlerde ulaşılarak bu konu hakkında bilgilendirilmeliydik. Vergini 3 ay geciktir, ödeme, yapıştırıveriyolar mektubu adresine. Demek ki olabiliyormuş.

Örneğin;.... tarihte yürürlülüğe girecek olan yeni yasaya göre.... tarihe kadar....... şekilde, tüm motosiklet kullacıları, mevcut arka çantalarını ruhsata işletmeleri gerekmektedir) gibi motosiklet kullanıcıları uyarılmalıydı. Hoş ben medyayı takip eden bi vatandaş olmayabilirdim. Ben o başlıkları gördüm ama Mt ye takılmasaydım haberim dahi olmaycaktı açıkçası.

Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Nasıl memnunmusun yan çantalardan kullanışlımı,kullanımda olumsuz bir yönü varmı?yakıtı etkilermi?

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    super super super. görüntü ve işlev olarak çok memnunum.

her gün bakanlıklar, protokol yolu ve köşk'ün önünden geçiyorum. bakalım ceza yedikten sonra bu "süper"ler ne olacak.

umarım avukat arkadaşlardan biri durumla ilgili yapılabilecek birşeyler varsa yapar.

google'dan "motosiklet çanta ruhsat" yazın başına gelmiş arkadaşlar var bazı forumlarda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------

blueway2,

yalnız benim çantalar kumaş. plastikler bence güzel durmuyor. örneğin eskiden yan çanta demirlerim yokken şu şekilde duruyorlardı.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ligi-1209.html

çanta demirleri daha şık gösterdi. biraz daha düz ve ayrık duruyorlar artık.

akşam unutmazsam atarım.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

teşekkür ederim, jr ve garip1701

Motosikleti
    12" CBF 150
    ben repsol kullanıorum ethem abinin dediği taktikle yapıyorum bazen bi gün bekleyemiyorum ama repsol ün önerisi kutuda yazıyor zincir sıcakken yapın diyor yani biraz gezip geldikten sonra ben 10km gibi bi yol sonrasında yağlama yaparsan yeterli olacağı ve 1 saat sonra kllanım yapıldığında yap sıçratmayı minimize etmiş olacağımızı düşünüyorum ben henüz bu şekilde yapmadım çünü temizlemem gerekiyordu temizledim ve yağladım oyüzden bi gece bekledim ama yeterli oldu =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:44 ----------

şahsi kanaatim eğer öyle bi yasa çıktıysa topcaseyi söker satarım motorsikletler için sırt çantaları var bunlardan alırım dışın kask takmak için file bile var

çünkü böyle bi işlem 100 tl den az tutzmaz toplamda ve benim çantam 50 tl ve buna değmez bence

Motosikleti
    PCX 125
    bu da benim ilk motor arkadaşlar ethem abi paylaşmış bende paylaşayım..onunda ilk motoru mondial hs..tabi o daha temizmiş

birGarip..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler