Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı hakpek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan..==> ben aslında motorun orjinalligini bozma taraftarı değilim ama gercek degerleri gösteriyorsa neden olmasın ..Hem çok hoş bir ayrınti hemde var olan bir boşluğu dolduruyor..Rica etsem bu olayı yakından takip edebilirmisin..Yapılabilecek durumu varsa kendi motorumada yapabilrim/tırabilirim.. Hoşuma gitti Detaylı bilgilerini bekliyorum..
    Ad Hüseyin
    Soyad Yavaş
    Telefon (İş) +90-312-4370303
    Telefon (Cep) +90-535-6118570

Beyefendiyi aradım...sağolsun alakalı oldu...kendisi yapmış...100-120 liraya maloldu dedi...Akaradan...20 ustaya gittim yapmadılar veya anlamadılar dedi...garanti dışınada çıktığını bildiği halde kendisi uğraşmış yapmış...az çokda anlıyormuş....site adresini verdim...akşam belki uğrayıp bize olayı anlatacakmış...artı servise distribütöre garanti konusunda güvenmiyorum dedi...yani motorun garantisi benim dedi...anlıyor motordan belli...yanı garanti dışı olacağını biliyor ve rahatsız olmuyor...iş bilen biri veya usta ki rahat...

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadslar su lastiklerden de şikayetçiyim adamlar drift lastiği koymuş üstüne sanki, bugün çok ufak bi su birikintisinden geçerken arkayı savurdu bi baktım arkası yanımda gidiyo motorun en kısa sürede değiştirecem sizde değiştirin gerçekten zemindeki nemde bile bırakıyor yolu kuru havada frenleme iyi ancak yol tutuş okadar değil güvenmeyin silindir kapagını temizledim şimdi kaçagın ne kadar oldugunu hesaplıcam yagda eksilme gözükmüyor su an için 500 km gitttim degişimden sonra.
    lastikler zaten nanay...Katarına Wıtt gibi kayıyor....
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Benim hesabıma göre 80 - 90km hızı geçmemek kaydıyla bu motor yedek depoda rahat 60 - 65 km yol yapar. 10 litre benzin aldım (30lira civarı) ve 330km yol aldım ve halen yedeğe geçmedi.(Tabii 80- 90'ı geçmeden, limitleri aşmadan devir yükseltmeden ekonomik kullandım) Bu arada Sakarya İstanbul arasında, çoğunlukla 90 - 110 arası hızla gidip geldim 341 km ve yedeğe geçmemişti İstanbula dödüğümde bunu da belirteyim. Yani benim motor hız da yapsam 340 - 350 km gidiyor yedeksiz. Ki bu kez 400'ü buludurur muyum u deniyorum. Zira ben bu aleti ilk aldığımda rodaj döneminde yedeksiz 434 km yol yaptım.
    Yedek depo 2.6 litre olduğuna göre demekki 60km illa ki gidecektir. Olmadık bir yerde motorunuz yedeğe geçerse siz 50 km'yi rahat gideceğinizi düşünerek bir istasyon ararsınız. Haberiniz ola. 65 gitmezse yolda kalmayın sonra Bu arada benzinci bulacam diye de 100km hızla gazlamayın ki benzin düşündüğünüzden erken bitmesin.

Motosikleti
    Alıntı ahmetnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam ben motoru 5mayısta aldım şuan 4650 km de hiç sorunla karşılaşmadım sadece 1.viteste motoru sıkıştırmıyorum diğer bütün viteslerin hakkını veririm birde geçen servise girdim adamlar subap ları ayalamamız lazım dediler ben elletmedim motorda süper şimdi
    şimdi sübap ayarları önemli detay...en azından benzin sarfiyatın azalır...servis insiyatifiyle ayar veriyor....benzin tüketimin artmış olması lazım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aykan

Motor şakır şakır yağ mı kaçırıyor yoksa terleme mi yapıyor... Çünkü her motor contadan terleme yapar... Başka bir servise de sormanda yarar var...

Şu gösterge işine gelince , hindistan veya japonyadan cbf'in orjinal göstergelerini araştırabilirsiniz... Onlarda devir saati sağda , vites göstergesi üstte oluyor...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim hesabıma göre 80 - 90km hızı geçmemek kaydıyla bu motor yedek depoda rahat 60 - 65 km yol yapar. 10 litre benzin aldım (30lira civarı) ve 330km yol aldım ve halen yedeğe geçmedi.(Tabii 80- 90'ı geçmeden, limitleri aşmadan devir yükseltmeden ekonomik kullandım)
    Yedek depo 2.6 litre olduğuna göre demekki 60km illa ki gidecektir. Olmadık bir yerde motorunuz yedeğe geçerse siz 50 km'yi rahat gideceğinizi düşünerek bir istasyon ararsınız. Haberiniz ola. 65 gitmezse yolda kalmayın sonra Bu arada benzinci bulacam diye de 100km hızla gazlamayın ki benzin erkenden bitmesin.
    aynı şey Tekirdağ dönüşü başımıza geldi...benim benzin yedeğe geçti taammı dostum...bizim kıro gıngera diyomki depoyu işaret ederek olm benzin bitecek...İstanbula az kalmış...Beylik düzü hizasındayız...durduk ...yok dedi benzin var bende...lan nası olur ya...olm ne alaka bitmesi lazım...meğer şaşkında yedekteymiş farkında değil...aboww dedi...hemen girelim...bu arada dönüş yolunda karanlıkta arkasına bir yabancı almış...elinde bidon...hırlımı hırsızmı gaspcımı belli değil...benzinliğe onuda götürdük sonra kendi döndü herif...ula gece karanlığında otobanda adam alınırmı motora...ya bu diyom kim...yabancı artcı baktım harbi yabancıymış...sonra benzinliğe geldik rahatladık...nası 3.5 attık ya...off

Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ula gece karanlığında otobanda adam alınırmı motora...ya bu diyom kim...yabancı artcı baktım harbi yabancıymış

Abi sen harbiden stand-uplık adamsın yaaa.. Koptum bu laflara...
    "baktım harbi yabancıymış"

Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende 110 dan fazlasını görememiştim ama geçen adapazarı istanbul yaptım dönüşte 120 yi gördüm 2-3 kere ama her defasında gazı bıraktım zira çok zorlamak istemedim motoru ama şak diye çıkmıyor zaten 120 ye uzun bir süre 100 le 110 la gitmen gerekiyor sonra kendiliğinden gidiyor 120 ye

Motosikleti
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Abi sen harbiden stand-uplık adamsın yaaa.. Koptum bu laflara...
    "baktım harbi yabancıymış"
    zaten karanlık ...gidiyoz ama Allaha emanet...cihan...kuzeni...ben ...gınger...250 r cı bir arkadaş...dönüyoz ya...ha ne zaman aldın bu adamı...bi ara kopmalar oldu...o zamanmı...düşünüyom ya biz 5 motor çıktık...artcımız yoktu...bu artcı kim...artcının yabancı olmasını bırak...artcı ne alaka diyorum...ula birine bişey olduda arkaya bindimi diye düşünürken durduk...neyse CIHAN kardeşimle vedalaştık...kuzeniyle vedalaştık...bi baktım herifle gözgöze geldim...ya bu kim demeye kalmadım baktım elinde bidon...herif sırıtıyor bana...bi kalayladım gıngerı...ulan herif rambo pıçağını çıkarsa netcen dedim...bi saf örnek vatandaş senmisin demi...gecenin vakti otoban yanı sakat...herif doğrasa ben bile yardım etmem...hayır bide ne zaman aldın birader...ne zaman durdun ne zaman aldın adamı...bu arada gt 250 r cı arkadaşın kaskında siyah vizör varmış...o garipde yavaş gidin laynnn dedi dedi durdu...karanlıkta göreniyo tabi açık gidiyo...vedalaşırken bi baktım gözler olmuş jkan kırmızı...garip rüzgardan kör oldu...komedi valla bu hayat...

ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    arkadslar su lastiklerden de şikayetçiyim adamlar drift lastiği koymuş üstüne sanki, bugün çok ufak bi su birikintisinden geçerken arkayı savurdu bi baktım arkası yanımda gidiyo motorun en kısa sürede değiştirecem sizde değiştirin gerçekten zemindeki nemde bile bırakıyor yolu kuru havada frenleme iyi ancak yol tutuş okadar değil güvenmeyin silindir kapagını temizledim şimdi kaçagın ne kadar oldugunu hesaplıcam yagda eksilme gözükmüyor su an için 500 km gitttim degişimden sonra.

bende şikayetçiydim geziye çıkmadan önce arka lastiği değiştirdim yerine ırc (inova)dedikleri lastik taktım ön aynı şu an memnunum 45ytlye aldım eski lastiğin ıslak zeminde tutunma kabiliyeti "0" denecek kadar azdı lastiği değişmeden birde havalarını kontrol et ayrıca sitede "msoysarac" diye bir arkadaşım var kendisi metzeler almış hemde 37ytl ye bence bir irtibat kur derim ben gördüm lastiği güzel lastik selamlar
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aykan

Motor şakır şakır yağ mı kaçırıyor yoksa terleme mi yapıyor... Çünkü her motor contadan terleme yapar... Başka bir servise de sormanda yarar var...

Şu gösterge işine gelince , hindistan veya japonyadan cbf'in orjinal göstergelerini araştırabilirsiniz... Onlarda devir saati sağda , vites göstergesi üstte oluyor...
    valla görkem yağ atmıyor şakır şakır ama terletiyor hemde saunada kalmış gibiben normal oldugunu düşünmüyorum her fısatta hatırlatmak gibi olmasın ama motor işiyle ugraşmasamda kendim 8 yıl fordda mekaniker olarak çalıştım makineden anlarım kendim halletmiştim şimdiye ama garanti kapsamı mevzusu bişey elledinmi hemen garanti dısında kalıyor kimi umursamaz der nasısa gidiyo yagına bile bakmaz sonra kek gibi motoru yakar metehan abide motor yakan birinden bahsetmişti burdada var 1-2 tane kekkullandıgımız araçlarla can tasıyoruz en ufak aksaklık bile benim canımı sıkar buda honda için normal degildir resmi koydum merak edenler inceleyip karar verebilir.

Alıntı ahmetnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende şikayetçiydim geziye çıkmadan önce arka lastiği değiştirdim yerine ırc (inova)dedikleri lastik taktım ön aynı şu an memnunum 45ytlye aldım eski lastiğin ıslak zeminde tutunma kabiliyeti "0" denecek kadar azdı lastiği değişmeden birde havalarını kontrol et ayrıca sitede "msoysarac" diye bir arkadaşım var kendisi metzeler almış hemde 37ytl ye bence bir irtibat kur derim ben gördüm lastiği güzel lastik selamlar
    bakarım abi sağolasın

Motosikleti
    valla görkem yağ atmıyor şakır şakır ama terletiyor hemde saunada kalmış gibiben normal oldugunu düşünmüyorum her fısatta hatırlatmak gibi olmasın ama motor işiyle ugraşmasamda kendim 8 yıl fordda mekaniker olarak çalıştım makineden anlarım kendim halletmiştim şimdiye ama garanti kapsamı mevzusu bişey elledinmi hemen garanti dısında kalıyor kimi umursamaz der nasısa gidiyo yagına bile bakmaz sonra kek gibi motoru yakar metehan abide motor yakan birinden bahsetmişti burdada var 1-2 tane kekkullandıgımız araçlarla can tasıyoruz en ufak aksaklık bile benim canımı sıkar buda honda için normal degildir resmi koydum merak edenler inceleyip karar verebilir.
    he ama o kek 12.000 de servise gelmiş...safoğlu saf...motoru yakmış...masraf 300 lira bu arada bişeyde değil...toplam masraf aynen bu dediler bana serviste...

ula sen Fordcumusun..hepinize uyuzum kanka...bana kitlediniz bi Fiesta asm şanzımanlılardan triptonic...her dur kalkda arızaya geçiyo yol bilgisayarı...aman abi Fordmu tövbe bidaha...

Discordian, dediğin gibi bi deneme de ben yapıcam bakalım. Sağol paylaştığın için. Bu arada bir görüştük bir daha da görüşemedik. İyisindir umarım. Selamlar.

Mete_han dur anlatma usta, iş yerindeyim geberiyorum gülmekten millet diyecek adam delirdi. Allahtan şu ara kimseler yok benim bulunduğum katta.
    Şimdi o geziye gelemediğime daha çok üzüldüm yaa. Siyah vizörlü arkadaşın durumuna da koptum. Okudukça koptum.

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    he ama o kek 12.000 de servise gelmiş...safoğlu saf...motoru yakmış...masraf 300 lira bu arada bişeyde değil...toplam masraf aynen bu dediler bana serviste...

ula sen Fordcumusun..hepinize uyuzum kanka...bana kitlediniz bi Fiesta asm şanzımanlılardan triptonic...her dur kalkda arızaya geçiyo yol bilgisayarı...aman abi Fordmu tövbe bidaha...
    sana kim dedi ondan al diye al manuel vites sakır sakır geçerdiasm lerde seri üretim kurbanı abi şimdi ford hakkında yorum yapmayım kızdırmayalım milleti bi sorunun olursa pm den msj at hallederiz.....

aybarssurucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    Alıntı yzfomer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete_han saol abi yine içime su serptin yoksa gidicektim şimdi o kadar yol ah abi ben izmirdeyim burda bir tek yükseliş var satış ve servis olarak iyiler gerçi tek sorunum motorum yapılırken bakımı falan görmek gibi bi huyum var biraz merak biraz da içim rahat etmesi açısından onlarda ya motoru bırakıp gidiyosun ya bekleme salonunda oturuyosun tabi onlarda haklı bi sürü insan gelio herkes motorumun başında olucam derse bi de karışan cinsindense baş edemezler onun dışında sağolsunlar çok kibarlar , ilgililer yıllardırda izmirde tek oldukları içinde güven veriyorlar
    Merhaba Ömer,

Yükseliş gerçekten müşteriyle ilgili alakalı ve işi bilen bir servis. 1-2 arkadaşın problemi olmuştu ama bu problemler şahsiydi ve satıştaki arkadaşlarla ilgiliydi; hani deriz ya frekansları uymamış.

Ben ne zaman randevu alıp gitsem hep memnun ayrıldım.

Şu an 6000'deyim ; bu hafta 6000 bakımı yapılacak. Daha önce yaptıran varsa faturası nedir, yazsınlar da alışalım

6000km. olana kadar yağına 5-6 kez baktım. Eksilen miktar asla minimuma yaklaşmadı; bence eksiltmesi normal.

Lastikleri ben de değiştirmeyi düşünüyorum.

Herkese selamlar.

Motosikleti
    sana kim dedi ondan al diye al manuel vites sakır sakır geçerdiasm lerde seri üretim kurbanı abi şimdi ford hakkında yorum yapmayım kızdırmayalım milleti bi sorunun olursa pm den msj at hallederiz.....
    kanka patron ne alayım dedi...bende bu olsun dedim...rent a cardan...şirket aracı....asm ile daha tahat ederiz dedim...triptonic şekli...yok abi başımıza iş aldık...3 yıllığına sözleşmeli şirket aracı...ek işler için...elimde patladı valla...uğraş dur...bide kaza oldu sahilde...mazallah araba pertden döndü...diğer abi yaptı kazayı...artık heryerinden ses geliyo...

neyse topiği dağıtmayak o zaman...by..

Motosikleti
    TWISTER KIRMIZI
    herkese iyi geceler,
    geçen hafta ankaradan denizli/çameli'ne cbf imle bir yolculuk yaptım. gidiş dönüş toplam 1130 km. ama bazı arkadaşların yazdığı gibi 130-140 ları görmüyo benim motor. sadece bir defa o da çok uzun bi rampa inişi bir kaç saniyeliğine ibre 130 a değdi o kadar. onun dışında 90-110 arası. benim asıl sıkıntım yakıt sarfiyatı. son beş kez aldığım yakıtta sarfiyat düzenli olarak artıyor. rodajda 100 km.de 2,7lt olan sarfiyat son aldığım yakıtta 3,31 e çıktı. motor 4250 km oldu. ben 3000-4000 km. den sonra 2,5 lt ye düşer diye beklerken 3,31 lt. halbuki çok da fazla devirli kullanmiyorum. güzergahim ayni hizlandigim-yavasladigim yerler ayni. sizlerde yakıt sarfiyatını lt. cinsinden yazarsanız daha sağlıklı mukayese yaparız. ama sonuçta en çok yakan cbf lerden birisi benimki galiba. yine hafta içi servis yolu gözüktü. bakalım ne diyecekler.

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aykan

hindistan'dan gösterge ve cdi ünitesi (modifiye) getirmek için bir girişimim oldu. bu iki parçanın fiyatına 100 dolar dediler hindistanda. ama kargo yaklaşık 130 dolar tutuyo. açıkçası kargo ücretini gözüm yemedi. ayrıca cdi ünitesinin modifiye olduğundan emin olamadığımdan benim sipariş işi yattı.

Motosikleti
    şimdi size çok net benzin tüketimin yazacağım...

arkidişler motorumuz 5 ytl lik benzinle 56 km yapmaktadır...

10 ytl ile...112 km...

15 ytl ile 168 km...

20 ytl ile 224 km...

25 ytl ile 280 km...

30 ytl ile 336 km...

yedekle 400 km yi rahat geçer kanısındayım...

çünkü yedek kısım deponun 4/1 i olduğuna göre bence 400 km yi rahat geçer...
    yedekte ise emin değilim ...nedeni yolda kalma korkusu...yedek şişeyle uğraşmakda istemiyorum...alttaki göstergeyi sıfırlayın ve yedeğe geçtiği anda bu rakamlarla benzin alın...her seferinde aynı oranı göreceksiniz...ama körüklerseniz daha fazla yakar tabi...100 ü geçmemek kaydıyla....bu arada benim motor 3950 ye geldi...4000 bakım dönemi...hiç bir problemi yok Allaha şükür...

benim makina şahlanıyor beyler...çok rahat 120 görüyor...yani artık sabit hızla 120 de gidebiliyor...açıldı...130 rampa aşağı hızını aldığı takdirde...135 i ise bi ara videoda(cepten) sizlerle paylaşıcam...onuda 1.köprüden Kadıköye geçerken rampa aşağı yapıyor başkada biyerde yapmıyor şerefsiz...

...
    hüseyin hoca...

bu rakamlar sübap ayarından önceydi...şimdi bugün bile aynı ölçülerde kullandım...yani ayar tüketimi azaltacaktı güya ama bi standart oldu...

Alıntı huseyin75 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese iyi geceler,
    geçen hafta ankaradan denizli/çameli'ne cbf imle bir yolculuk yaptım. gidiş dönüş toplam 1130 km. ama bazı arkadaşların yazdığı gibi 130-140 ları görmüyo benim motor. sadece bir defa o da çok uzun bi rampa inişi bir kaç saniyeliğine ibre 130 a değdi o kadar. onun dışında 90-110 arası. benim asıl sıkıntım yakıt sarfiyatı. son beş kez aldığım yakıtta sarfiyat düzenli olarak artıyor. rodajda 100 km.de 2,7lt olan sarfiyat son aldığım yakıtta 3,31 e çıktı. motor 4250 km oldu. ben 3000-4000 km. den sonra 2,5 lt ye düşer diye beklerken 3,31 lt. halbuki çok da fazla devirli kullanmiyorum. güzergahim ayni hizlandigim-yavasladigim yerler ayni. sizlerde yakıt sarfiyatını lt. cinsinden yazarsanız daha sağlıklı mukayese yaparız. ama sonuçta en çok yakan cbf lerden birisi benimki galiba. yine hafta içi servis yolu gözüktü. bakalım ne diyecekler.

hindistan'dan gösterge ve cdi ünitesi (modifiye) getirmek için bir girişimim oldu. bu iki parçanın fiyatına 100 dolar dediler hindistanda. ama kargo yaklaşık 130 dolar tutuyo. açıkçası kargo ücretini gözüm yemedi. ayrıca cdi ünitesinin modifiye olduğundan emin olamadığımdan benim sipariş işi yattı.

siz bu gece aradığım devir saati yapan kişisiniz galiba...

Motosikleti
    TWISTER KIRMIZI
    yok hocam ben o hüseyin degilim. benim de devir saati takma planlarım var ama o fotodaki gibi 8000 devirlik yerine yaklaşık aynı boyutlarda 11000 devirlik bir gösterge arıyorum. bulursam takacam. garanti falan umurumda değil.

ayrıca o arkadaşı emeginden dolayi tebrik ederim güzel olmus, yakismis ama nedense o taktigi devir saati düzgün çalışmıyor. dikkat ettiyseniz hız 70km. devir 3000, 4.vites galiba. benim hesaplarıma göre 70 km hıza ulaşmak için gereken devir: 2. viteste 10100, 3. viteste 7400, 4. viteste 6100, 5. viteste ise 5300 devirde çıkılabiliyo. yani cbf 150 ile hangi viteste olursanız olun 70 km hızı 3000 devirde yapamazsınız. tabi bu rakamlar kullanma kılavuzundan aldığım dişli oranları, lastik ebatları vs. bilgilerle hesapladığım teorik veriler. yoksa ben henüz devir saati takmış değilim, şimdilik.

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    bizim motorların max d/d 7000 olarak gözüküyo neden 11000 devir saat takacaksınız bu saatlerin hiç bi faydası yok ayrıca yanlış olabilir makinadan anlayan devir saatine ihtiyaç duymaz bence

Bugün 4500'deki motoruma yaptığım benzin testi sona erdi.
    Şehiriçi limitleri aşmadan kullanımla. Yani maksimum 90 km'yi geçmeden, motoru çok bağırtmadan, genelde 60 - 80 km arası hızlarda, çoğu kez şehiriçi trafiğinde olmak üzere motosikletim aldığım 10litre benzin ile 420 km yol yaptı ve yedeğe geçti. 30lira civarı bir para ile 420km şehiriçi sarfiyat yani.
    Motoru ilk aldığımda 434km yapmıştım yedeksiz, şehir içinde rodajda iken, ama o zaman rölantisi de düşüktü tabii.
    Daha önce de agresif kullanımla 360km civarı yol yapmıştım bir depo ile.

Kısacası şehir içinde sakin kullanımla (+-)400 - 420km civarı, şehir içi ya da dışı limitleri zorlayarak kullanımda ise (+-)350km civarı yol yapmakta yaklaşık olarak.(Bu veriler benim motorumun ortalamalarıdır.)

Bu arada bugün testi bitireyim diye karşıdaki işlerimi motorla hallettikten sonra Bostancı sahil yoluna vurdum, dedim yedeğe geçene kadar kullanayım. Pendik'e kadar gittim, orada dinleniyorum, feribot iskelesinin oradaki cepte. Baktım yol kenarında Keewaysl150'li bir genç bekliyor. Ara sıra bana bakıyor. Dedim herhalde birini bekliyor. Ben de motordan indim sağa sola dolanıyorum bacak açmak için. Oraya şantiye yapmışlar, güzelim manzarayı bozmazlar umarım diye iç geçirdim. Bi ara ben denize doğru bakarken arkamdan korna sesi işittim. Ehliyet kursunda kullandığım için sl150'lerin kamyon kornası gibi korna seslerini biliyorum. Döndüm baktım Keeway'in üstünde oturan arkadaş bana bakıyor. Üstüme alınmadım. Sonra bi daha korna çaldı. Ama bana seslenmiyor da, ben de saf saf üstüme alınmadan duruyorum. Biraz sonra motorun üstünde dinlenirken, baktım arkadaş ayakları ile motoru ittirerek marş filan basıyor. Bu şekilde biraz ilerledi. Dedim motor mu bozuk acep. Bindim motoruma yanına gittim. Dedim noldu çalışmıyor mu? Abi sanırım benzin bitti dedi. Göstergesi bozuk galiba dedi. Baktım ilerde yolun karşısında Total var. Bekle dedim ben bir litre filan bir pet şişeye benzin alayım geleyim. Doldurup Totale gidersin. Eyvallah abi dedi. Bastım Pendik'in içine döndüm. Total'deki pompacı abi sağolsun 2 tane küçük pet su şişesi buldu. Aldım benzini kaptırdım. Elelaman bekliyor. Topcaseden çıkardım şişeleri geçtim karşıya. Abi çok sağol diyor. Doldur bakalım dedim çalışırsa teşekkür edersin. Neyse doldurdu ve çalıştı. Dedim motor yeni mi, abi bugün aldım dedi. 2.el netten buldum dedi. Üye misin bi yere dedim, motorun arkasında artık yıpranmış bir MT çıkartması gösterdi. Eski sahibi de üye imiş bu arkadaş da üyeymiş ama sık girmiyormuş. Dedim ben de üyeyim. Biraz hoş beş ettik. Abi para dedi. Dedim yeni motorunla benzinin bitmiş bu benden olsun. Çok çok teşekkür etti. Dedim siteye girersen Cloud benim nick. El sıkıştık karşıya geçtim. selamlaştık o Pendik totale bense Kadıköy'e yöneldim. Dönerken içimde büyük bir huzur vardı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)

Bu Konudaki Etiketler