Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    .Mhmt. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9776618/detay/ Motorumu satıyorum bir süre motora veda edeceğim. Mt üyelerine indirim yapabilirim.
    Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Alıntı .Mhmt. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9776618/detay/ Motorumu satıyorum bir süre motora veda edeceğim. Mt üyelerine indirim yapabilirim.
    motor cok temiz ve guzel aksesuarda dolu insallah degerini bilen birine gider
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ethem abi yeni motorumuzu buldum honda nc700. yok boyle bir motor kisaca tork canavari diyebiliriz cift silindir araba motoru gibi uretmisler otomobil departmaiyla ortak uretim dizel motor gibi birsey cok dusuk devir cevirip tork veriyor. 3.5 yakit ortalamasi var uzun yolda dahada dusuyor cbften yarim litre fazla yakiyor saka gibi, sehir ici istedigin kadar sikistir 4lt den fazla yakmiyor. Bakimida saka gibi 12000 kmde oda yag yag filitresi degisimi(116 tl) 24000kmde buji degisimi. Adamlar nasil motor yapmislar hala soktayim resmen 250cc den az yakiyor 250ccyi sikistirsan bundan cok yakiyor. Kac gundur bu motoru inceliyorum agzim acik kaldi forumdada zaten cbf150den gecen cok fazla incelmeni tavsiye ederim biraz tuzlu ama 1-2 seneye kadar ikinci ele duserse temiz bir tane dusunebilirim
    Nihat çım, o motor bana gitmez, ben senede 18-20 bin km yol yapıyorum. O motoru ben senede 20 bin km kullanırsam benim ocağıma incir ağacı diker. Ama senin kullanım sıklığın düşünüldüğünde sana bence gayet uygun, bu motor bana olur olmasına ama cbf i satmadan 2. motor olarak alabilmem lazım. Arada tadına bakmak maksatlı binmem lazım. Buda ekonomik olarak baya zorlar. Yani şimdilik cbf ile devam diyorum kendi adıma. Ama dediğin gibi fazla yol yapmayan biri için veya cbf i satmadan alabilecek durumu olan için çok güzel bi terfi seçeneği.

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nihat çım, o motor bana gitmez, ben senede 18-20 bin km yol yapıyorum. O motoru ben senede 20 bin km kullanırsam benim ocağıma incir ağacı diker. Ama senin kullanım sıklığın düşünüldüğünde sana bence gayet uygun, bu motor bana olur olmasına ama cbf i satmadan 2. motor olarak alabilmem lazım. Arada tadına bakmak maksatlı binmem lazım. Buda ekonomik olarak baya zorlar. Yani şimdilik cbf ile devam diyorum kendi adıma. Ama dediğin gibi fazla yol yapmayan biri için veya cbf i satmadan alabilecek durumu olan için çok güzel bi terfi seçeneği.
    Hocam ben bile düşünüyorum nc700x i cbften sonra geçenler alışma süreleri olarak çok rahat ettiklerini söylüyorlar, boyut olarak devasa bir şey değil, ama tork seven ve benim gibi düşük devirlerde kullananlar için çok ideal, zaten enduro niyetine getirmişlerdi.
    http://www.youtube.com/watch?v=G1_MYNOkmAc bu videolarından biri. 3-4 lt yakıyor 100km de. Yani yakıt da sıkıntı değil. Tek sorun vergi dilimi 650cc üstü sınıfında ve geçtiğimiz sene çıktığı için aksesuarları biraz pahalı ve ikinci eli yok denecek kadar az. ve fiyatı 20000tl cik

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam ben bile düşünüyorum nc700x i cbften sonra geçenler alışma süreleri olarak çok rahat ettiklerini söylüyorlar, boyut olarak devasa bir şey değil, ama tork seven ve benim gibi düşük devirlerde kullananlar için çok ideal, zaten enduro niyetine getirmişlerdi.
    http://www.youtube.com/watch?v=G1_MYNOkmAc bu videolarından biri. 3-4 lt yakıyor 100km de. Yani yakıt da sıkıntı değil. Tek sorun vergi dilimi 650cc üstü sınıfında ve geçtiğimiz sene çıktığı için aksesuarları biraz pahalı ve ikinci eli yok denecek kadar az. ve fiyatı 20000tl cik
    Yaw onun dış lastikleri, zincir dişli kitleri falanı fillanı, balataları bilmemneleri pahalıdır, senede 18-20 bin gezmeye gelmez Hadi yakıtı cbf e nazaran fazla yakmıyor diyelim. Ortamalada 1 lt fazla dahi yaksa bu bile çok gezen adama koyar. Ki bu motor şehir içinde yakar. Toplam kullanım maliyetlerini düşününce bana gitmez. Ben gelecekte, kendi kullanım tarzıma, amacıma ve senede yaptığım ortalama kullanım km yoğunluğuma göre, ilerki zamanlarda en fazla 250 cc düşünüyor ve üstünü düşünemiyorum.

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Bugün Shad SH42 arka çanta ile bir de yazlık pantolon aldım, çantayı motora orjinal demirinden bağlarım diyordum ama vidalar kısa geldi ve çok da sağlam olmayacak gibime geldi. Ayrıca bir çanta demiri mi almak gerek yoksa daha uzun vida ile çantayı vidalayım gitsin mi Bu arada motomax da güzel bir kampanya var 2. ürün %50 o yüzden aldım ikisini de. İhtiyacı olan kaçırmasın.

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Yaw onun dış lastikleri, zincir dişli kitleri falanı fillanı, balataları bilmemneleri pahalıdır, senede 18-20 bin gezmeye gelmez Hadi yakıtı cbf e nazaran fazla yakmıyor diyelim. Ortamalada 1 lt fazla dahi yaksa bu bile çok gezen adama koyar. Ki bu motor şehir içinde yakar. Toplam kullanım maliyetlerini düşününce bana gitmez. Ben gelecekte, kendi kullanım tarzıma, amacıma ve senede yaptığım ortalama kullanım km yoğunluğuma göre, ilerki zamanlarda en fazla 250 cc düşünüyor ve üstünü düşünemiyorum.
    Haklısın da iki kişi rahat sabit 160 ile gittiğinde bile 4lt üstüne çok az çıkıyormuş. sürekli şehir içi mantıklı değil haklısın ama hani motosiklet ile yıllık 10000km yapsan yeterli. (muadillerine göre 250cclik kadar masraf çıkarıyor) Üstünde fabrika çıkışı metzellerin kaliteli lastiği geliyordu. Yani ilk lastikleri bir yıl dolmadan değiştirmeyeceksin DL650 ya da f650gs alacağıma ilk tercihim kesinlikle nc700 olurdu ( zaten bahsedilen cc motosiklet düşünmüyorsanız konuştuğumuz şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor )

onurpark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Scooty Pep + Kawasaki EN 500
    Alıntı .Mhmt. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir motor. İzmir'de olsanız ciddi ciddi alıcı olurdum.Çünkü bu aralar sıfır ybr ile 2. el CBF almayı düşünüyorum temizinden.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Haklısın da iki kişi rahat sabit 160 ile gittiğinde bile 4lt üstüne çok az çıkıyormuş. sürekli şehir içi mantıklı değil haklısın ama hani motosiklet ile yıllık 10000km yapsan yeterli. (muadillerine göre 250cclik kadar masraf çıkarıyor) Üstünde fabrika çıkışı metzellerin kaliteli lastiği geliyordu. Yani ilk lastikleri bir yıl dolmadan değiştirmeyeceksin DL650 ya da f650gs alacağıma ilk tercihim kesinlikle nc700 olurdu ( zaten bahsedilen cc motosiklet düşünmüyorsanız konuştuğumuz şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor )
    Evet o cc grubunu düşünmüyorum, imreniyorum, canım istesede aslında düşünemiyorum ekonomik olarak Benim için ihtiyaç fazlası, benim için fazla yakıt ve fazla toplam kullanım maliyeti demek. Ama bekar olsaydım hiç düşünmez alırdım Dediğin gibi güzel bi terfi seçeneği, honda olması avantaj, servisin değişmeyecek, aynı servis kalitesi ve yedek parça temin imkanı ile yoluna güvenle devam edebileceksin. Ben ilerde düşündüğüm bi maxi scooter modeli var. Alırım, kullanırım, ha, hoşuma gider, gitmez sarar veya sarmaz bilemem ama mutlaka bi sahibi olabilmek istediğim bi maxi scooter modeli var. Nc 700 ün yolcu selesini pek beğenmedim. Evli ve eşi ile birlikte binan biri olarak bunuda düşünmek zorunda kalıyorum ne yazık ki. Bu bağlamda ve hoşuma giden bi maxi scooter modeli olarak, yolcu konforu hayli iyi olduğundan ve geçmişimde de çin malı scooter kullanmış olduğumdan dolayı bi Sym Gts 250 Evo sahibi olabilmek istiyorum. Bu motora uzun süreden beri takığım, taki enjeksiyonlu modelleri daha Türkiye' ye gelmeden önce o şekilsiz farı olan eski karbratörlü modellerine bakmaktaydım Kısmet olursa bu motorun bi sahibi olmak isterim, ama yinede cbf e en azından önümüzdeki sezonda büyük ihtimal bineceğim.

Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    nc700 s yada x zaten motor yapisi ayni. Beni cezbeden cbften sonra yakiti fazla takmam yapilan testler sonucu sadece sehir ici agresif kullanimda max4 lt yakiyor. Ethem abi benim kullanim tarzimi biliyosun benim yaktiracagim bu motora 3.5lt olur. Bakim araligi cok uzun ( otomobil motoru gibi oldugundan) 12000km de bir oda yag ve yag filitresi 116tl(yetkili serviste) bir daha ki bakimi 24000 ondada buji degisimi. Honda oldugu icin yedek parcasi emsallerine gore kiyaslanamaz ( f650gs xj6 diversion er6n vs) Diger en guzel ozelligi ABS standart donanim olmasi. Evet artcili kullanima gelmeyebilir yani rahatsiz olabilir ama suan icin naked ve enduro olarak rakiplerinden ustun bir model. Bekarken almak lazim. Soyle dusunuyorum 1000rr ile ortalama gazlamada 10-12lt arasi rahat yakinca bu motor kokluyor gibi oluyor bu arada cbr250 ile normal kullanimda yakiti ayni cbri sikistirirsan nc700den daha fazla yakiyor bu motorun teknolojisi beni sasirtti acikcasi ben alana kadar ikinci elleri duser suan sakaryada satan var 16lira istiyor 3000kmde 1-2 seneye ikinci eli artar 14-15bine temiz bir tane alinir.

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Selam arkadaşlar..Dayanamadık, artık yeter dedik Ehliyetsiz pikniğe gittik :( 5 km cik..yavaaaş yavaş korka korka :( Gerçekten zor oluyor ehliyetsiz dolanmak..kazadan değilde, haksız duruma düşmekten krokuyorum..hele hele çocuklar yokmu çocuklar..atlıyorlar yola..taaa uzaktan bei süzüp bekliyorlar yanlarına gelene kadar, yanına gelincede başlıyorlar pedala..yanımda gidiyorlar..ister istemez telaşlanıyorum..gircek altıma sonra al başa bela..vijdan azabından öldürecekler beni..işte site içinde dolanmak böyle kötü :(

Bide resim..

Herkeze iyi akşamlar

.
    birGarip..

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nc700 s yada x zaten motor yapisi ayni. Beni cezbeden cbften sonra yakiti fazla takmam yapilan testler sonucu sadece sehir ici agresif kullanimda max4 lt yakiyor. Ethem abi benim kullanim tarzimi biliyosun benim yaktiracagim bu motora 3.5lt olur. Bakim araligi cok uzun ( otomobil motoru gibi oldugundan) 12000km de bir oda yag ve yag filitresi 116tl(yetkili serviste) bir daha ki bakimi 24000 ondada buji degisimi. Honda oldugu icin yedek parcasi emsallerine gore kiyaslanamaz ( f650gs xj6 diversion er6n vs) Diger en guzel ozelligi ABS standart donanim olmasi. Evet artcili kullanima gelmeyebilir yani rahatsiz olabilir ama suan icin naked ve enduro olarak rakiplerinden ustun bir model. Bekarken almak lazim. Soyle dusunuyorum 1000rr ile ortalama gazlamada 10-12lt arasi rahat yakinca bu motor kokluyor gibi oluyor bu arada cbr250 ile normal kullanimda yakiti ayni cbri sikistirirsan nc700den daha fazla yakiyor bu motorun teknolojisi beni sasirtti acikcasi ben alana kadar ikinci elleri duser suan sakaryada satan var 16lira istiyor 3000kmde 1-2 seneye ikinci eli artar 14-15bine temiz bir tane alinir.
    İkinci ele düşüp alma kıvamına geldiğimizde evlenmiş olmazsak alırız Ben de senin gibi kullanıyorum aslında, cbf150 ile 400km/10lt altına bir iki kez düştüm. nc alsam fabrika verilerini zorlarım Nc700 de 3,4lt yağ alıyor o yüzden 116 ( ve filtresi)
    Muadili rakip olabilecek başka markalar çıkarsa da rekabet olsa

Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    İkinci ele düşüp alma kıvamına geldiğimizde evlenmiş olmazsak alırız Ben de senin gibi kullanıyorum aslında, cbf150 ile 400km/10lt altına bir iki kez düştüm. nc alsam fabrika verilerini zorlarım Nc700 de 3,4lt yağ alıyor o yüzden 116 ( ve filtresi)
    Muadili rakip olabilecek başka markalar çıkarsa da rekabet olsa
    mantıklı olarak nc700 gozukoyor suan ıcın benım ıcın omurluk olur o makıne. Hele o depo yerine bagaj yapmaları çok kullnışlı olmuş.Valla evlilik işleri kısmet benim için yakın zamanda gözükmüyor ama bu işler belli olmaz evlilik motor aşkını öldürüyormuş

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    nc 700 48 beygir miş, olmadı şimdi yaw Yetmez falan dermişim Ama bu yüzden aynı cc grubundaki diğer motorlara nazaran az yakıyor olmalı. 12 binde bir periyodik bakım aralığı olması harika. Cbf 150 den sonra terfi düşünenleri için güzel seçenek.

Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Evet abi en düşük beygire sahip olan honda. Ancak maksimum torkunu 60 Nm @ 4.750 devirde veriyor TORK CANAVARI 4 silindir 600cc olan CBR600F i kalkışta yiyor hızlanmasını sen düşün artık tek olumsuzluğu son sürati oda beni ilgilendirmediği için sıkıntı yok

.Mhmt. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu

arkadaşlar nc 700 ün s versiyonu 48 beygir fakat x versiyonu ve integra modeli 50.8 hp 62 nm torka sahip ufakta olsa farklılık var

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün Shad SH42 arka çanta ile bir de yazlık pantolon aldım, çantayı motora orjinal demirinden bağlarım diyordum ama vidalar kısa geldi ve çok da sağlam olmayacak gibime geldi. Ayrıca bir çanta demiri mi almak gerek yoksa daha uzun vida ile çantayı vidalayım gitsin mi Bu arada motomax da güzel bir kampanya var 2. ürün %50 o yüzden aldım ikisini de. İhtiyacı olan kaçırmasın.
    abi benimkide çok yanpiri durmuştu kabaca bi tabirle ben böyle ferforje demir filan yapan arkadaşıma çantanın deliklerine denk gelecek şekilde bi lama yaptırdım onla monte ettik çok sağlam şuan bi dene derim

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Gösterge panelinin en ufak parçası dahi tek tek satılıyor diye biliyorum. Servise bi sormanı tavsiye ederim.
    yeni kasa cbf 150 nin gösterge saati komple 1180 tl ( binyüzseksentl )
    eksi kasanınki 180 tl
    yanlış okumadınız ben aradım 4 serviside sordum.. ama parça parça satılırmı bilmiyorum ama çok zor gibi.
    98 Beygir.....

Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arka bağlantı demiri alsan daha iyi olur çünkü çantan büyük. Bence 35lt den sonra kesinlikle takılmalı hem daha sağlam hem daha güzel görünüyor Yan grenajları korumasıda avantajlı.
    Motomaxtaki kampanya yenimi detay verebilirmisiniz? her üründemi ikincisi %50?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)

Bu Konudaki Etiketler