Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı dohansen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar,
    yorumlar için çok çok teşekkürler. bol bol pratik yapmaya çalışıyorum. şu an sürekli dur kalk ve frenleme teknikleri üstüne çalışıyorum. bir süre de trafiğin yogun olduğu yerlere pek girmeye niyetim yok. öncelikle bu konuda kendimi yetiştirip sonra da ani fren veya panikleme yapmayacağım yerlerde motoru kullanmak sanıyorum en sağlıklıısı olacak. bir de tabi kask harici (kaskım var şükür) diğer tüm ekipmanların eksiksiz olması lazım. mont, eldiven ve dizlikler vs en önemli şeyler bu konuda. eğitimlere de baktım ancak rakamlar uçmuş durumda. allahtan istanbul un en organize şehirleşmesinin ve bol bol boş yolların oldugu kurtköy de oturuyorum. bol bol formula 1 in yakınlarında pratik yapma şansım var. buralarda oturan arkadaşlar varsa beraber çalışabiliriz.
    herkese güzel günler, hayırlı sürüşler diliyorum arkadaşlar.
    cbf ailesine girmekten son derece mutluyum.
    iyi akşamlar.
    dogan
    merhaba arkadaşım ben kartal pendik civarında oturuyorum kurtköy şeyhlide gedik meslek yüksek okulunda okuyorum eğer bi sıkıntın bi sorun olursa çekinmeden arayabilirsin istersen buluşuruz bilgi paylaşımı muhabbette yaparız ;)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, bu gün sabah 08:00 da yola çıkarak, ben kardeşim ve bir arkadaşı ile birlikte 3 motor 150 km lik bi gezi yaptık. Çok fazla sıcağa kalmamak için 13:00 da evlerimizde idik. İzniğe gittik, biraz dinlendikten sonra İznik gölü çevresinden dolanarak Orhangazi-Yalova üzerinden Karamürsel' e döndük. Bu gezi esnasında 20 bin. km yi devirirken tüm rakamların aynı anda döndüğü anı yakalamayı da başardım. İşte iki foto:

http://f1207.hizliresim.com/z/p/9y157.jpg

http://f1207.hizliresim.com/z/p/9y15q.jpg
    iyi yapmışın ethem abi tatili değerlendirmek lazım demek biz seni aradığımızda motor üstündeydin
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı şentürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş hayırlı olsunda "4 uzun kısa xenon" ne demek anlamadım.Bu aldığın orjinal zenonmu oluyor ve kaç paraya aldın öğrenebilirmiyim.
    h4 uzun kısa yazmıştım sen 4 uzun kısayı okumuşsun...
    140 tl ye aldım araba seti arkadaşla bölüştük.
    orjınal hıd marka araba xenonu dur.
    şentürk bunu beğendi.
    98 Beygir.....

Motosikleti
    Piaggio Carnaby 200 - Honda Wave 110i
    Şimdi muhabbetin seyrini değiştirmek istemem ama muhtemelen aranızdan birileri biliyordur diye düşünuüyorum, sorayım dedim..

CBF 125, enjeksiyonlu, bu da linki http://www.honda.co.uk/motorcycles/125cc/#!/cbf125/

İngiltere'de 2500 Pound yani 7000 TL... Sizce cennet vatanıma gelir mi, gelecek mi, ne zaman???? Şunun için sordum, bugün benim aleti bin bakımına götürdüğümde CBF bitti artık, bunlar son arkası gelmeyecek dediler.. Honda'nın CBF'ten vazgeçeceğini sanmam.. Belki bunu getirirler yada CB 125'e yüklenirler.. Ama CB konusundaki olumsuz durum da şu: Honda bu CB'leri yalnızca Asya, Türkiye ve Ukrayna'ya satıyor. Avrupa'da yok hatta Honda Avustralya sitesinde gördüm ama burdaki CB'yle alakası yok.. Offf neyse, benim de gözüme güzel ve avantajlı gözükmeye başladı bu CuBuF ama enjeksiyonlusu olsa şahane olur.....

Motosikleti
    12" CBF 150
    merhaba arkadaşlar ben zincir yağı almayı düşünüyorum bu güne kadar hep motorcuma yağlattım ama o temizleme yapmadı sanırım 2500 kmde motor 1000de belki temizlemiştir sonra olmadı sizce hangi marka yağ ? ve zincir temizleme spreyi almama gerek varmı ? mazot yada gazyağı ile yapmayı düşünüyorum ama zararı filan varmı ?

biliyorum defalarca yanıtlanan sorular ama benim için sıçraması filan önemli değil sık sık temizlerim en verimli sistem hangisidir? hangi yağın performansı daha iyidir?
    ve 400ve200ml var genelde piyasada mesela 400 ml ne kadar süre yeter ? bi yağlamada kaç nl gider tahmini? yada 400ml yağ kaç yağlama çıkartır ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------

Alıntı Ozzycan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi muhabbetin seyrini değiştirmek istemem ama muhtemelen aranızdan birileri biliyordur diye düşünuüyorum, sorayım dedim..

CBF 125, enjeksiyonlu, bu da linki http://www.honda.co.uk/motorcycles/125cc/#!/cbf125/

İngiltere'de 2500 Pound yani 7000 TL... Sizce cennet vatanıma gelir mi, gelecek mi, ne zaman???? Şunun için sordum, bugün benim aleti bin bakımına götürdüğümde CBF bitti artık, bunlar son arkası gelmeyecek dediler.. Honda'nın CBF'ten vazgeçeceğini sanmam.. Belki bunu getirirler yada CB 125'e yüklenirler.. Ama CB konusundaki olumsuz durum da şu: Honda bu CB'leri yalnızca Asya, Türkiye ve Ukrayna'ya satıyor. Avrupa'da yok hatta Honda Avustralya sitesinde gördüm ama burdaki CB'yle alakası yok.. Offf neyse, benim de gözüme güzel ve avantajlı gözükmeye başladı bu CuBuF ama enjeksiyonlusu olsa şahane olur.....
    bence güzel makina ama o alet bizim ülkemize gelse 8bini bulur satışı gibi 7-6 olsa bile 125 cc bi motora çok bence cbf e bile 5000 çok gibi geliyor bana ama malum vergiler
    ama bence sen boşuna bekleme o motoru çünkü cb 125 e piyasaya yeni girmişken ve apaçık cb 125 e yükleniyor honda fiyat olarakta üretim olarakta o yöne kaydrıyor müşteriyi o yüzden çok zor belki 3-4 yıl sonra anca

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi yapmışın ethem abi tatili değerlendirmek lazım demek biz seni aradığımızda motor üstündeydin
    Yok ya Nihat çım, eve gelip hemen kafayı vurup yatmıştım, o an uyuyorda olabilirim Siz 13:30 gibi aramışsınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:05 ----------

Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ben zincir yağı almayı düşünüyorum bu güne kadar hep motorcuma yağlattım ama o temizleme yapmadı sanırım 2500 kmde motor 1000de belki temizlemiştir sonra olmadı sizce hangi marka yağ ? ve zincir temizleme spreyi almama gerek varmı ? mazot yada gazyağı ile yapmayı düşünüyorum ama zararı filan varmı ?

biliyorum defalarca yanıtlanan sorular ama benim için sıçraması filan önemli değil sık sık temizlerim en verimli sistem hangisidir? hangi yağın performansı daha iyidir?
    ve 400ve200ml var genelde piyasada mesela 400 ml ne kadar süre yeter ? bi yağlamada kaç nl gider tahmini? yada 400ml yağ kaç yağlama çıkartır ?
    Castrol ü önermem, zincire inanılamaz yapışıyor, kalın bi tabaka oluşturup zincir üzerinde balçık gibi oluyor, zincir temizliği eziyete dönüşüyor, Memnun kalacağını bildiğim ve daha önce kullandığım bi kaç zincir yağı markası yazayım sana. Würth, Repsol, Förch. Bunlar dan memnun kalırsın. Mililitre hacim olarak en büyüğünü en ucuzunu al. Veya daha ucuz yağlar da var, sprey gresler vb. Biraz janta sıçrarlar ama yine zincir yağlama işini iyi görürler.

En iyi zincir temizliği için gaz yağı değilde (piyadasa zor bulunuyor) mazot al, bi fısfıslı klasik cam sil kabına koy, zincir dişli temizliği yapmadan önce zincire ve dişliye bolca uygula bir müddet bekle, mümkünse basınçlı su ile yıka veya normal şebeke basıncı ile su tabancası yardımı ile yıkasanda akıp gidiyor. Ayrıca 2000-3000 km de ön dili kapağını sök ve ufak dişliyi ve yuvasını iyice temizle.

Motor zincirdeki yağı 300-400 km de atabiliyor, daha uzun da sürebiliyor, geçmiş tarihte evden çıkmadan önce güzelce yağladığım halde, günübirlik yapmış olduğumuz 150+150=300 km lik bi geziden sonra eve döndüğümde, zincirde hiç yağ kalmadığını görmüştüm. Sıcak, devamlı yüksek hız ve 300 km bir günde zincir yağı atmıştı. Yani zincir yağının perfortmansı, kullanıma ve yağ kalitesine göre değişiyor, 200 km sonra da yağlama ihtiyacı olabilir, 500-600 km de gidebilir, elle ve gözle yağın performaısını kontrol et, orta sehpada tekeri çevir, serbest ve normal yağlı ve temiz olduğu zamanlarki gibi sessiz dönüyorsa sorun yok. Ama elinle tekeri döndürdüğünde serbest ve fazla dönüş yapmıyorsa, zincir sesi geliyorsa, zincir göz kontrolü ile kuru ise, temizlik ve yağlama ihtiyacı var demektir.

Motosikleti
    cbf 150
    Rakımın yüksek olmasından dolayı düşen hava basıncı ile birlikte hava filtresinin hava emişi de zayıflıyor. Bende Uludağa iki kere çıktım cbf ile, aynı olumsuzlukları bende gözlemledim. Rölanti çok düşmüştü. 1400 den 1000-1100 seviyelerine kadar düşmüştü, motor neredeyse stop edecek, çekiş inanılmaz düşmüştü. Bursa' ya inince düzelmiti.
    Kardeş cbf dedinde yanlış anlaşılmasın. bütün motorlu araçlar bu proplemi yaşar....DAha çok yük taşıyan araçlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    h4 uzun kısa yazmıştım sen 4 uzun kısayı okumuşsun...
    140 tl ye aldım araba seti arkadaşla bölüştük.
    orjınal hıd marka araba xenonu dur.
    Gözler malum göremiyor bazen...Hayırlı olsun kardeşim...Ethemin taktığı ile aynımı acaba....

Motosikleti
    12" CBF 150
    Yok ya Nihat çım, eve gelip hemen kafayı vurup yatmıştım, o an uyuyorda olabilirim Siz 13:30 gibi aramışsınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:05 ----------

Castrol ü önermem, zincire inanılamaz yapışıyor, kalın bi tabaka oluşturup zincir üzerinde balçık gibi oluyor, zincir temizliği eziyete dönüşüyor, Memnun kalacağını bildiğim ve daha önce kullandığım bi kaç zincir yağı markası yazayım sana. Würth, Repsol, Förch. Bunlar dan memnun kalırsın. Mililitre hacim olarak en büyüğünü en ucuzunu al. Veya daha ucuz yağlar da var, sprey gresler vb. Biraz janta sıçrarlar ama yine zincir yağlama işini iyi görürler.

En iyi zincir temizliği için gaz yağı değilde (piyadasa zor bulunuyor) mazot al, bi fısfıslı klasik cam sil kabına koy, zincir dişli temizliği yapmadan önce zincire ve dişliye bolca uygula bir müddet bekle, mümkünse basınçlı su ile yıka veya normal şebeke basıncı ile su tabancası yardımı ile yıkasanda akıp gidiyor. Ayrıca 2000-3000 km de ön dili kapağını sök ve ufak dişliyi ve yuvasını iyice temizle.

Motor zincirdeki yağı 300-400 km de atabiliyor, daha uzun da sürebiliyor, geçmiş tarihte evden çıkmadan önce güzelce yağladığım halde, günübirlik yapmış olduğumuz 150+150=300 km lik bi geziden sonra eve döndüğümde, zincirde hiç yağ kalmadığını görmüştüm. Sıcak, devamlı yüksek hız ve 300 km bir günde zincir yağı atmıştı. Yani zincir yağının perfortmansı, kullanıma ve yağ kalitesine göre değişiyor, 200 km sonra da yağlama ihtiyacı olabilir, 500-600 km de gidebilir, elle ve gözle yağın performaısını kontrol et, orta sehpada tekeri çevir, serbest ve normal yağlı ve temiz olduğu zamanlarki gibi sessiz dönüyorsa sorun yok. Ama elinle tekeri döndürdüğünde serbest ve fazla dönüş yapmıyorsa, zincir sesi geliyorsa, zincir göz kontrolü ile kuru ise, temizlik ve yağlama ihtiyacı var demektir.
    sağol ethem abi çok güzel ve açıklayıcı bi yazı oldu yine çok sağol =)
    abi istanbul içi kullanımda zaten yüksek devir çevirecek hıza çıkamıyorsun =) ancak şehirlerarası yollarda oluyor benim gittiğim uzun yol kefken oluyo 3 kere gittim =) oradada sahil tarafı içi yani evlerin olduğu kısım toprak yol onunda etkisiyle 300 km yol katettiğimi düşünürsek her uzun yol sonrası yağlama işlemi yapmalıyım =)

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    gündüz çekimi
    gece görüntülerini çekince eklerim.

98 Beygir.....

Motosikleti
    12" CBF 150

abi ben baktımda zincir yağlarına

repsol sadece bunu buldum ama kaç ml olduğu yamıyor doğru yağmı ? kullanan varmı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...91354071/detay

würth buldum baya çok var

en ucuzu bu ama kaç ml olduğu yazmıyor 400ml ise alabilirim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...90603189/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...34588899/detay

iphone nasıl bi marka onunda zincir yağları var ama renk renk anlamadım :S beyaz yeşil sarı diyo ne fark ediyor ? fiyat aynı

http://www.gungormotor.com/index.php...oduct&pid=1087

abi förch hiç bulamadım ya nerden en ucuza alırım yada istanbul içi elden alabileceğim varsa oda olur tüm MT den link veya bilgi istiyorum=) şimdiden teşekkürler

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    abi ben baktımda zincir yağlarına

repsol sadece bunu buldum ama kaç ml olduğu yamıyor doğru yağmı ? kullanan varmı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...91354071/detay

würth buldum baya çok var

en ucuzu bu ama kaç ml olduğu yazmıyor 400ml ise alabilirim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...90603189/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...34588899/detay

iphone nasıl bi marka onunda zincir yağları var ama renk renk anlamadım :S beyaz yeşil sarı diyo ne fark ediyor ? fiyat aynı

http://www.gungormotor.com/index.php...oduct&pid=1087

abi förch hiç bulamadım ya nerden en ucuza alırım yada istanbul içi elden alabileceğim varsa oda olur tüm MT den link veya bilgi istiyorum=) şimdiden teşekkürler
    Repsol 200 ml, sanırım 400 ml si yok zaten, 200 ml olduğundan 10 tl ve ucuz, ama burada bi kaç yer bu yağı 20 tl civarlarına satıyorlar, çok kaliteli bi yağ. Bi kere kullandım.

Diğerleri 400 ml olmalı, hacmine göre çok uçuk fiyatlar değil aslında. Alınabilir. Förch ü ben feyizoğlundan almıştım. Şu an kullanıyorum, Würth ayarına yakın kaliteli bi yağ.

http://www.feyizoglu.com/Zincir-Spre...l_46976.html#0

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:33 ----------

Alıntı şentürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş cbf dedinde yanlış anlaşılmasın. bütün motorlu araçlar bu proplemi yaşar....DAha çok yük taşıyan araçlar.
    Tüm araçlar için doğrudur, katılıyorum. Ama daha yüksek cc binek araçlarda, rakımın bu olumsuzluğu, bi cbf veya emsal ufak hacimli bi motosiklette hisssedildiği gibi fazla hissedilmiyor olmalı. Cbf deneyimiydi benimkisi.

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Ethem abi , nerdesin yahu... ses yok soluk yok...
    zincir yağına bu kadar para vermeyin arkadaşlar... 10-40 motor yağı ile devam..aynı zamanda toz kir tutmaz zincir hep temiz kalır

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ethem abi , nerdesin yahu... ses yok soluk yok...
    zincir yağına bu kadar para vermeyin arkadaşlar... 10-40 motor yağı ile devam..aynı zamanda toz kir tutmaz zincir hep temiz kalır
    jantım siyah olsa, inan bende böyle yapıcam ama bize gitmez, boyatmak lazım.

Motosikleti
    12" CBF 150
    jantım siyah olsa, inan bende böyle yapıcam ama bize gitmez, boyatmak lazım.
    ethem abi repsole kargo dahil 15 filan derse alıyım o zaman 200ml kaç kere yağlar zinciri ?
    jantı siyaha nasıl boyarız =)

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    ethem abi repsole kargo dahil 15 filan derse alıyım o zaman 200ml kaç kere yağlar zinciri ?
    jantı siyaha nasıl boyarız =)
    O yağ sana bir sezon yeter tahminimce. Sanırım 10 bin km falan yeter.

Tekerleri sökücen, arka dişliyide sök, kendine çekince gelir zaten. Ön tekeri ve mümkünse fren diskinide sök. Kaliteli bi sprey boya al siyah, zımpara temin et, ilk önce komple zımpara at, sonra tozunu elk süpürgesi ile veya benzer yöntemlerle al, sonra kuru bezle iyice tozunu al, sprey siiyah boya ile boya, kuruduktan sonra kaliteli bi sprey vernik temin et. Vernik at. Her halde böyle, boyama işini yapanlar veya daha iyisini bilenler varsa tarif etsinler.

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Yakın zamanda michelin alan var mı ? Nerede, kaça taktırdınız ? İki sene önce 180 balans dahil almıştım, durduk yerde zam yapmışlar aynı lastiğe.

ümit_150_zc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    istanbul beşiktaş buz motor.230 lira ön arka balans dahil..

Motosikleti
    Kymco CK125 / honda cbf 150
    Alıntı şentürk adlı üyeden alıntı
    Hararet değil 2. seçenek rakımdan dolayı
    Rakımın yüksek olmasından dolayı düşen hava basıncı ile birlikte hava filtresinin hava emişi de zayıflıyor. Bende Uludağa iki kere çıktım cbf ile, aynı olumsuzlukları bende gözlemledim. Rölanti çok düşmüştü. 1400 den 1000-1100 seviyelerine kadar düşmüştü, motor neredeyse stop edecek, çekiş inanılmaz düşmüştü. Bursa' ya inince düzelmiti.
    oh beiçim rahatladı. neydi o gün öyle yaa

Motosikleti
    12" CBF 150
    O yağ sana bir sezon yeter tahminimce. Sanırım 10 bin km falan yeter.

Tekerleri sökücen, arka dişliyide sök, kendine çekince gelir zaten. Ön tekeri ve mümkünse fren diskinide sök. Kaliteli bi sprey boya al siyah, zımpara temin et, ilk önce komple zımpara at, sonra tozunu elk süpürgesi ile veya benzer yöntemlerle al, sonra kuru bezle iyice tozunu al, sprey siiyah boya ile boya, kuruduktan sonra kaliteli bi sprey vernik temin et. Vernik at. Her halde böyle, boyama işini yapanlar veya daha iyisini bilenler varsa tarif etsinler.
    basit aslında düşünülebilir =)

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Alıntı ümit_150_zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbul beşiktaş buz motor.230 lira ön arka balans dahil..
    Ben de bu fiyatı aldım zaten aradığımda. Servis de 250 lira istedi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler