Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Temmuz 2012, 22:38
K o r @ y adlı üyeden alıntı
panpiş neredesin boğlum
kahvaltıya gelmedin ha...
Telefonundan sonra herhalde uyumaya devam etti Nihat izindeymişsin sanırım, bende perşembe de dahil olmak üzere bu hafta izinliyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------
CİHAN adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 2011 model cbf 150 deki km saati yerine 2009 model eski kasa vites göstergeli km saati takılırmı ?
bir arkadaşla takasa girecem,
soketler aynımıdır, taktıgımız zaman ne gerekir ne gerekmez??
bendeki km saati bu
Cihancım, ne yazık ki olmuyor, taksan bile eski kasanın vites göstergeli panelinde sadece boş ışığı yanacaktır. Ön zincir dişli kapağının hemen altında vites bağlantı müşürü var. Siyah bi kabloyla direk şansımana bağlanıyor. Bu müşürü söktüğünde yeni kasalarda sadece boş vitesi algılayan iki tane kutup (metal iletken pim) var müşürün ağzında, biri artı biri eksi olabilir. Boş vitesi algılayan, eski kasalarda ise boş ışığının yanı sıra 5 tanede farklı kutup bulunuyor, müşürü söküp içine baktığında anlıyorsun zaten. Yani yeni kasaya eski kasa peneli taktığında vitesleri göremeyeceksin. Sadece boş ışığı yanacak. Soketler farklı, ki zaten eski kasa soketi taksan, şanzımandan gelenide uydurman gerekecek eski kasaların bağlantısı gibi olması için. Bu nasıl olur bilemiyorum. Belki servis yapar ama şanzımanı sökmesi gerekebilir.
Reklamlar
-
16 Temmuz 2012, 23:00
değerli mt müdavimleri merhaba,
arkadaşlarımın ısrarına dayanamayarak bindiğim cbf 150 yi yakında kısmetse alıyorum. önerebileceğiniz bayi ve servisler nereler.İstanbul içi ,işini en iyi yapan en dürüst olduğuna inandığınız tavsiyelerinizi almak isterim.
motoru aldığım zaman nelere dikkat etmeliyim. 1000 bakımından sonra sanırım 4000km bakımı var sanırım, o km ye kadar yağının değişmesi gerekmiyor mu? yazın en sağlıklı kullanabileceğim yağ nedir?
yıllardır shell 15 50 kullanıyodum. sağlıklı rodaj için tavsiyelerinizi esirgemesseniz çok mutlu olurum. karşılaşabileceğim bir sorun var mı acaba
bilgilendiren herkese şimdiden çok teşekkür ederim
-
16 Temmuz 2012, 23:14
abana1903 adlı üyeden alıntı
değerli mt müdavimleri merhaba,
arkadaşlarımın ısrarına dayanamayarak bindiğim cbf 150 yi yakında kısmetse alıyorum. önerebileceğiniz bayi ve servisler nereler.İstanbul içi ,işini en iyi yapan en dürüst olduğuna inandığınız tavsiyelerinizi almak isterim.
motoru aldığım zaman nelere dikkat etmeliyim. 1000 bakımından sonra sanırım 4000km bakımı var sanırım, o km ye kadar yağının değişmesi gerekmiyor mu? yazın en sağlıklı kullanabileceğim yağ nedir?
yıllardır shell 15 50 kullanıyodum. sağlıklı rodaj için tavsiyelerinizi esirgemesseniz çok mutlu olurum. karşılaşabileceğim bir sorun var mı acaba
bilgilendiren herkese şimdiden çok teşekkür ederim
Sende Kocaeli densin sanırım, Hoşgeldin aramıza. Umarım bi gün tanışmakta kısmet olur, 1000 km bakımından sonra 2500 de de bi yağ değişimi öneririm. Yazın 15-50 olur, temin edebilirsin 10w-50 de yazın ve dört mevsim bizim motorlara çok iyi oluyor.
Sıfır alacaksan Pendik Güngör motor peşine falan güzel fiyat kırıyor. Ha tabi bu günlerde sıfır bayilere artık gelmiyor diye söylemler almaktayım.
Garanti kapsamındaki servis bakımların için de üşenmeyip Ümraniye DB Motor a gidersen çok memnun kalırsın. Ama 2500. km deki yağ değişimini kendin de yapabilirsin. Garantiden çıkmaz. Yağ değişimi falan bizlerde yardımcı oluruz. 1000 km den sonra garanti için 4000. km de gidiyorsun. Aradaki, yani 2500. km deki yağ değişimini her hangi bi servise de yaptırabilir veya sende yapabilirsin. Yapmayabilirsinde. Ama yapman önerilir. Garantiyi bozmaz. Şuna dikkat edersen iyi olur. Motorunun ilk bi kaç yağ değişiminde çıkan yağı ölç ve ölçtür, motorunun ne kadar yağ eksilttiğini bil. Eksiltiyorsa yani, işini sağlama al.
-
16 Temmuz 2012, 23:26
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Sende Kocaeli densin sanırım, Hoşgeldin aramıza. Umarım bi gün tanışmakta kısmet olur, 1000 km bakımından sonra 2500 de de bi yağ değişimi öneririm. Yazın 15-50 olur, temin edebilirsin 10w-50 de yazın ve dört mevsim bizim motorlara çok iyi oluyor.
Sıfır alacaksan Pendik Güngör motor peşine falan güzel fiyat kırıyor. Ha tabi bu günlerde sıfır bayilere artık gelmiyor diye söylemler almaktayım.
Garanti kapsamındaki servis bakımların için de üşenmeyip Ümraniye DB Motor a gidersen çok memnun kalırsın. Ama 2500. km deki yağ değişimini kendin de yapabilirsin. Garantiden çıkmaz. Yağ değişimi falan bizlerde yardımcı oluruz. 1000 km den sonra garanti için 4000. km de gidiyorsun. Aradaki, yani 2500. km deki yağ değişimini her hangi bi servise de yaptırabilir veya sende yapabilirsin. Yapmayabilirsinde. Ama yapman önerilir. Garantiyi bozmaz. Şuna dikkat edersen iyi olur. Motorunun ilk bi kaç yağ değişiminde çıkan yağı ölç ve ölçtür, motorunun ne kadar yağ eksilttiğini bil. Eksiltiyorsa yani, işini sağlama al.
aslen kastamonuluyum ethem abi gebzede oturuyorum,hoşbulduk. yazılarınızı zevkle okumaktayım. kendimi kısaca kanıtıyım bu arada direk lafa girdim.21 yaşındayım marmara halkla ilişkiler ve tanıtım son sınıf öğrencisiyim. yurt Beşiktaş'ta okul Nişantaşı'nda ev Gebze'de olunca e-5 beni pek özlemiyor servisin uzak olması hiç sorun değil, işini en iyi yapana gitmek isterim. Kanuni servisi için 40 km uzaklıktaki kadıköy servisine idiyorum mesela yarın güngör motoru arıcam, peşinde plakalı 4800e falan verirse mükemmel olur. garanti kapsamı dışına çıkmıyorsa max 1500 km kullanıyorum yağı kendim değiştiririm. Hani markayı önerirsiniz,shell ile devam etsem mi acaba.
tanışmayı çok isterim inş kısmet olur
-
16 Temmuz 2012, 23:28
aslen kastamonuluyum ethem abi gebzede oturuyorum,hoşbulduk. yazılarınızı zevkle okumaktayım. kendimi kısaca kanıtıyım bu arada direk lafa girdim.21 yaşındayım marmara halkla ilişkiler ve tanıtım son sınıf öğrencisiyim. yurt Beşiktaş'ta okul Nişantaşı'nda ev Gebze'de olunca e-5 beni pek özlemiyor
servisin uzak olması hiç sorun değil, işini en iyi yapana gitmek isterim. Kanuni servisi için 40 km uzaklıktaki kadıköy servisine idiyorum mesela
yarın güngör motoru arıcam, peşinde plakalı 4800e falan verirse mükemmel olur. garanti kapsamı dışına çıkmıyorsa max 1500 km kullanıyorum yağı kendim değiştiririm. Hani markayı önerirsiniz,shell ile devam etsem mi acaba.
garanti dışına çıkar aga hondaya gidip elleteceksin motorunu her bişeysini kendileri yapacak ancak 4 binde bir servise gidersen aradaki2 bin kmde kendin yağ değişimi yapabilirsin ozaman anlamazlar
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
16 Temmuz 2012, 23:31
aslen kastamonuluyum ethem abi gebzede oturuyorum,hoşbulduk. yazılarınızı zevkle okumaktayım. kendimi kısaca kanıtıyım bu arada direk lafa girdim.21 yaşındayım marmara halkla ilişkiler ve tanıtım son sınıf öğrencisiyim. yurt Beşiktaş'ta okul Nişantaşı'nda ev Gebze'de olunca e-5 beni pek özlemiyor
servisin uzak olması hiç sorun değil, işini en iyi yapana gitmek isterim. Kanuni servisi için 40 km uzaklıktaki kadıköy servisine idiyorum mesela
yarın güngör motoru arıcam, peşinde plakalı 4800e falan verirse mükemmel olur. garanti kapsamı dışına çıkmıyorsa max 1500 km kullanıyorum yağı kendim değiştiririm. Hani markayı önerirsiniz,shell ile devam etsem mi acaba.
Shell ile devam edebilirsin temin imkanı diğer yağlara nazaran nisbeten daha kolay, ama en azından sarı etiketli yani madeni olanını, ilk bi kaç yağ değişiminden sonra kullanmamaya başla. İlk bi kaç yağ değişiminde uygun SX olanı. Sonra beyaz etiketli olan vsx ile devam et. Ekim kasım aylarından sonra aynı beyaz etiketli 15w-50 nin yani vsx in 10w-40 ını koyarsın. Bende memun oldum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------
sedat_57 adlı üyeden alıntı
garanti dışına çıkar aga hondaya gidip elleteceksin motorunu her bişeysini kendileri yapacak ancak 4 binde bir servise gidersen aradaki2 bin kmde kendin yağ değişimi yapabilirsin ozaman anlamazlar
1000-4000-8000.... servise gitmesi yeter, arada kendi yaptığı bakımda motora zararlı bi uygulama veya garantiden çıkaran bi işlem yapmadığı sürece sorun yok. Aradaki 2000. km de yağ değişimi yapabilir.
-
16 Temmuz 2012, 23:50
-
17 Temmuz 2012, 00:49
aralarda yağı değiştirsem yeter toprağım
bayramda abanaya ciddi ciddi gidesim var motorla . Arkadaşlar gürcistan gezisine gidecek. karabük semalarında kuzeye kırarız gelirsen
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------
çok sıkıntı olmayan yağ yakması dışında başka sorun yok sanırım. aldığında şurasını şöyle yapsan daha kullanışlı olur denebilecek bir konu var mı? cbf in klasik takılan full koruma, yan çanta aparatı, yüksek cam vs güngör motordan alabilir miyim. daha uygun orijinal satan varsa daha iyi olur.
kardeşim bende "bozkurt"luyum bayramda "bozkurt" ta gitmeyi düşünüyorum yol arkadaşı arıyorum güzel olur.. tavsiyem doğu batı honda dan al motoru en iyi fiyatı verdiler bana servise de oraya götürüyorum araştır iyice
-
17 Temmuz 2012, 01:30
geçen ay 4.800 e anahtar teslim veriyordu D&B motor, fiyatın değişceğini sanmıyorum. servis konusunda da iyi gibiler bir sıkıntı yaşamadım, tavsiye ederim.
-
17 Temmuz 2012, 10:03
"Bozkurt" adlı üyeden alıntı
kardeşim bende "bozkurt"luyum bayramda "bozkurt" ta gitmeyi düşünüyorum yol arkadaşı arıyorum güzel olur.. tavsiyem doğu batı honda dan al motoru en iyi fiyatı verdiler bana servise de oraya götürüyorum araştır iyice
Bugün kısmetse d&b ve güngör motor bayilerini arayıp bilgi alıcam. Bizim arkadaşlar gürcistan gezisine gidiyor. arife günü gibi çıkacaklar. Sende gel karabüğe kadar birlikte gidelim grupla ordan sahile döneriz.tarihler uymassa daha önce bile çıkabiliriz. Bencede güzel olur hocam. yaralıgözde duralım şöyle içimize mis gibi hava çekelim ohh özledim memleketimi.
-
17 Temmuz 2012, 11:56
kardeş ben de doğa aşığı bir cbf sahibiyim. daha önce kymco pulsar125 (taiwan malıdır, ybr kadar olmasa da andırır) kullandım. hem kymco ile hem cbf ile genellikle işe gelip giderken kullanmama rağmen arasıra doğa aşkından motoru dağa bayıra vurup cross niyetine kullanırım. her ikisinide dağda çok zor (yola benzer) yerlerde kullandım. ve cbf teki tork seni bu konu da kesinlikle ybr nin kat ve kat üzerinde tatmin eder. ama cbf inde bir sınırı var o bir cross değil...
---------- Post added at 08:43 ---------- Previous post was at 08:39 ----------
dr_lunata adlı üyeden alıntı
Selamin Aleykum arkadaslar. bu haftasonu yeniden motor almanin arifesine geldim cok sukur. Soracagim sorularla ilgili baslik acmak yerine burada sormak sizlerin yardimini almak istedim. Arkadaslarim simdi size soruyorum ybr cb ve cbf yi alma imkanim var cok sukur. ben eski bir ybr kullanicisi olarak motorun cekisi haric herseyinden memnundum. bi tek tork yoktu motorda. yokus yukari ayilip bayiliyoduk beraber. simdi size soracagim sudur ki ben cbf alsam ybr almadigima sonradan pisman olur muyum. motoru traktor niyetine kullanan doga manyagi bi adamim. toprak asfalt gitsin isterim ki ybr cok rahat isimi goruyordu. cbf den de bu mennuniyeti alir miyim. eski ybrci biri var mi aramizda cbfden bu ozelliginden memnun kaldim bu ozelliginden pismanim ybrye gore diyecek biri.aranizda keske ybr alsaydim diyen var mi.aciklamak istemeyen pm atsin
bir de cb ile aralarinda 1000 tl yi gecik bi fark var. verdigim bu farka deger mi. cb yi de test ettim. asiri vibrasyon yok. ama hizlaninca 70ten sonrs uyusma yapiyomus elde vs. diyorlar.ben o hizlara cikamadim o ortami bulamadim. yedek parca fiyati elimi yakmaz degil mi cbfde. aklima geldikce soracagim. verdigim rahatsizliktan dolayi kusuruma bakmayin.ins forumunuzu kirletmemisimdir. saglicakla kalin
saygilarimla
kardeş ben de doğa aşığı bir cbf sahibiyim. daha önce kymco pulsar125 (taiwan malıdır, ybr kadar olmasa da andırır) kullandım. hem kymco ile hem cbf ile genellikle işe gelip giderken kullanmama rağmen arasıra doğa aşkından motoru dağa bayıra vurup cross niyetine kullanırım. her ikisinide dağda çok zor (yola benzer) yerlerde kullandım. ve cbf teki tork seni bu konu da kesinlikle ybr nin kat ve kat üzerinde tatmin eder. ama cbf inde bir sınırı var o bir cross değil...
---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:43 ----------
ekber adlı üyeden alıntı
bir sorunumuz var... bir hafta önce krank mili degişti..degiştikten sonra vitese takıp sırasıyla 1.2.3.4 giderlen hızlandıgım zaman debriyaja basıp motoru boşa çıkardıgımda tekrar debriyajı bırakıp motoru vitese verdiğimde tık diye birses geliyo yani sanki vites dişlileri geç oturuyormuş yada debriyaj da bir sorun var gibi.ama her zaman yapmıyor.şöyle anlatım 3 yada 4. vitesde gidiyorsunuz yol hafif meyillli motor hızlandı sizde vites yükseltmeyip debriyaja basıp motoru boşa çıkarttınız sonra motor yavaşlayınca debriyaji bırakıp kaldıgınız vitesde devam edeceksiniz ,bu debriyajı bıraktıgımda tık diye bir sesgeliyor .İNŞAALLAH anlata bilmişimdir
benm motorda değişen yok ama yüksek hızda boşa alırsam ve tekrar düşük vitese geçirirsem bende de aynı ses oluyor. ama boşa aldıktan sonra 4 veya hıza göre 5'e takarsam ses olmuyor..
bence bu ses tekerin devri ile motorun devri uygun olmadığından oluyor. aniden debriyaj kilitlediğinde yüksek hızdaki tekerden gelen devir vites kutusundaki yavaş dönen dişlilere aniden vuruyor.
Aynı olayı bir de şöyle dene; boştan vitese geçerken motor rölantideyken değilde hıza göre deviri (örn:6000devir/dk) yükselttikten sonra debriyajı sal. ses gelmeyecektir. Yani en azından ben de öyle oluyor.
-
17 Temmuz 2012, 14:15
db motor ve konşuğu aradım ellerinde yokmuş. güngör motorda anahtar teslim 5150 lira diyor . elinde son bir tane kalmış ve para kazanıcakmış arkadaş. ikinci el daha mantıklı geliyor
-
17 Temmuz 2012, 14:48
ethem kardeşim gösterge ampülü için kafa granajının çıkması şartmı.hız göstergesinin sol kısmı söndü.sırf buna deyermi sökmek.diğer ampül aydınlatmaya yetiyor gerçi ama bana devlet sorunu gibi geliyor.iyi forumlar
-
17 Temmuz 2012, 15:58
Arkadaslar hep min. Yakıt tüketimlerini yazıyoruz , fakat max. Tüketimler pek dile gelmiyor , onları da paylaşabilecek miyiz , mesela benim hafta sonu yaptıgım gezide 0,128 kr lara dayandı tüketimim , yalnız havanın en sicak olduğu zamanlarda uzun yoldaydim devir 6000 den aşağı inmemistir genel olarak
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------
5150 , çok demiş 5000 km nin altında 2. El kere bak bence
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
17 Temmuz 2012, 16:32
2600 km oldu benim motor sadece şehir içinde kullandım. Daha hiç uzun yol yapmadım. Yedeğe düşme 350-380 civarı oluyor benim genelde..
*İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.
-
17 Temmuz 2012, 19:00
Giderken fullemiştim dönüncede fulledim.40 tl lik benzinle 293 km gittim 90-100 km hız bandında uzunyolda karşılığı km'de 0,136 kr.
-
17 Temmuz 2012, 19:21
blueway2 adlı üyeden alıntı
Giderken fullemiştim dönüncede fulledim.40 tl lik benzinle 293 km gittim 90-100 km hız bandında uzunyolda karşılığı km'de 0,136 kr.
Çok gibi geldi bana
-
17 Temmuz 2012, 19:41
blueway2 adlı üyeden alıntı
Benimde 128 kr civarında yaktı uzun yol 80-110 km bandında , yüksek devir olunca bu rakamlar normal oluyor sanirim
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
17 Temmuz 2012, 22:39
mondial50tt adlı üyeden alıntı
Benimde 128 kr civarında yaktı uzun yol 80-110 km bandında , yüksek devir olunca bu rakamlar normal oluyor sanirim
Evet yuksek devirden dolayı artıyor 10 km lik hiz farklari bile etkiliyor yakiti
-
18 Temmuz 2012, 00:31
Evet arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım.İnşsllah son olur.Yoğun şehiriçi trafikte sağ kenardan devam ederken bir araç yanımda dururdurmaz şöförün yanındaki şahıs kapıyı açtı. önümde giden cbf li kurye 2 saniye ile kurtulurken ben kapının çarpmasıla kapı ve kaldırım arasında sıkıştım.Yanlızca koruma olarak kask vardı.Kask vurmanın etkisiyle biraz sıyrıldı ve diz kapağım zedelendi.Şoktan çıkmaya çalışırken bir baktım adamlar hemen sivişti.Çıktığımı nasıl anladılar derseniz bir baktım sol depo üzerinde çökük olumuş.Onu söyler söylemaz kaçtı tabi bende ne plaka aldım ne birşey...Motoru çalıştırdım ve sürmeye başladım bir baktım direksiyon eğri.Neyse film çektirdim çok şükür kemiklerde kırık çıkık yok.Ama moturu nasıl yaptıracağımı bilmiyorum.Direksiyon burada ki servis 45 direksiyona,15 işcilik dedi.Onu geçelimde deponun çökügü biraz belli oluyor ve grenajta haliyle tırnağı tutmamakta...O nasıl olacak bilemiyorum.Memleket kahpe dolmuş ya!Daha diyecektim rapor dolduralım ama buhar oldular.Hakkımı onlara helal etmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
şentürk adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşlar bugün ilk kazamı yaptım.İnşsllah son olur.Yoğun şehiriçi trafikte sağ kenardan devam ederken bir araç yanımda dururdurmaz şöförün yanındaki şahıs kapıyı açtı. önümde giden cbf li kurye 2 saniye ile kurtulurken ben kapının çarpmasıla kapı ve kaldırım arasında sıkıştım.Yanlızca koruma olarak kask vardı.Kask vurmanın etkisiyle biraz sıyrıldı ve diz kapağım zedelendi.Şoktan çıkmaya çalışırken bir baktım adamlar hemen sivişti.Çıktığımı nasıl anladılar derseniz bir baktım sol depo üzerinde çökük olumuş.Onu söyler söylemaz kaçtı tabi bende ne plaka aldım ne birşey...Motoru çalıştırdım ve sürmeye başladım bir baktım direksiyon eğri.Neyse film çektirdim çok şükür kemiklerde kırık çıkık yok.Ama moturu nasıl yaptıracağımı bilmiyorum.Direksiyon burada ki servis 45 direksiyona,15 işcilik dedi.Onu geçelimde deponun çökügü biraz belli oluyor ve grenajta haliyle tırnağı tutmamakta...O nasıl olacak bilemiyorum.Memleket kahpe dolmuş ya!Daha diyecektim rapor dolduralım ama buhar oldular.Hakkımı onlara helal etmiyorum.
Atalarımız derki "DÜŞENİN DOSTU OLMAZ"
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler