Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Temmuz 2012, 20:51
şentürk adlı üyeden alıntı
Kardeş bu ön fren balatası ne kadar çeşidi var anlamadım 5 tl den başlıyor.Ethem beyin fiyatını yazdığı galiba Seramik-Karbon dedikleri...Yanılıyormuyum???Üzerindeki fabrika çıkışıda mı bunlardan?
Db motorun sattığı cbf 150 ön fren balatası ayrıca cbf 250 lerinde orjinal ön fren balatası diye biliyorum. Aynı balatalarmış. Ama neden u kadar fiyatı tuzlu bilmiyorum. Dediğin gibi 4-5 tl yede ön fren balatası var piyasada. Orjinal olmayan bazı mekanik parçalardan memun kalmadığın için özellikle fren konusuda ileri seviyede önemli olduğundan orjinal balata tercih etmek istedim. Ama gerçekten pahalıymış. İnşallah bi 20 bin km daha ekmeğini yerim hayırlısıyla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------
Geldik kuru fasulyenin faydalarına, ön fren balatamızı aldık ok iyi de. Nasıl değiştiricez Cbf in çok yerini kurcaladım şimdiye kadar, baya bi öğrendim ama ön fren balatasını daha önce hiç değiştirmedim. Nasıl değiştirileceğini bilen var mı =? Daha önce değiştiren varsa tarif edebilir mi ? Veya bu konu ile ilgili bi kaynak, bilgi, link biliyormusunuz =? Kargoyla balatayı aldık, 53 tl. Kargo parası zaten vericez bi 8-10 tl kesin tutar. Bide bi yere 3-5 işçilik verirsek sadece ön fren balatası değişimi bize şöyle bi 70 tl ye mal olacak.
Reklamlar
-
09 Temmuz 2012, 21:13
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Nihatçım, çok güzel bi bakım yapmışsın, yağ zaten 10 numara, daha üstü yok. Hayrını gör inşallah. Birazdan Koray gelicek, şu anda yolda bizde motorları dağıtıcaz yine, benim xenon a bi işlem yapıcaz, kontaktan geçiricez. Koray' ın da ön zincir dilisinde bi sıkıntı varmış sanırım, ona bakıcaz. maturları yıkıyıcaz
Güzel vakişt geçiricez yanim
Hiç rahat durmuyoruz vesselam
Bu arada bugün db motordan hava filtresi ile ön fren balatası istedim kargoyla yarın gelicek. Hava filtresi 9,70 tl. Çok güzel. Hatta harika. Ama ön fren balatası 53 tl. Ammada pahalıymış yaw. Bi daha ön freni pek kullanmasak mı napsak anlamadım. Olmazsa ben şimdiki balatalarla 2-3 bin daha yapayım. Hala biraz var gibi
Ama fren performansım biraz zayıfladı diyebilirim.
Abi ben hava filitresini 12,50 ye aldım orjinal hondanın zaten paketin üstündede honda genuine parts olarak yazıyordu. Yağıda 25 liraya aldım toplamda 35 ver yeter dedi ama bundan sonra kesin 10-50
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
09 Temmuz 2012, 21:21
chemical adlı üyeden alıntı
Abi ben hava filitresini 12,50 ye aldım orjinal hondanın zaten paketin üstündede
honda genuine parts olarak yazıyordu. Yağıda 25 liraya aldım toplamda 35 ver yeter dedi
ama bundan sonra kesin 10-50
topitop naber leyn yağ yakanlar kervanında mısın bakem pazar izniğe gidek mi
-
09 Temmuz 2012, 21:26
K o r @ y adlı üyeden alıntı
topitop naber leyn
yağ yakanlar kervanında mısın bakem
pazar izniğe gidek mi
Olum ben evdeydim laa insan bi arar sorar topitop, şimdi ethem abiyle konuştum kanka tatil yapmayı planlıyorum heran bir yere gidebilirim ben belli olmaz.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
09 Temmuz 2012, 22:08
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Db motorun sattığı cbf 150 ön fren balatası ayrıca cbf 250 lerinde orjinal ön fren balatası diye biliyorum. Aynı balatalarmış. Ama neden u kadar fiyatı tuzlu bilmiyorum. Dediğin gibi 4-5 tl yede ön fren balatası var piyasada. Orjinal olmayan bazı mekanik parçalardan memun kalmadığın için özellikle fren konusuda ileri seviyede önemli olduğundan orjinal balata tercih etmek istedim. Ama gerçekten pahalıymış. İnşallah bi 20 bin km daha ekmeğini yerim hayırlısıyla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------
Geldik kuru fasulyenin faydalarına, ön fren balatamızı aldık ok iyi de. Nasıl değiştiricez
Cbf in çok yerini kurcaladım şimdiye kadar, baya bi öğrendim ama ön fren balatasını daha önce hiç değiştirmedim. Nasıl değiştirileceğini bilen var mı =? Daha önce değiştiren varsa tarif edebilir mi ? Veya bu konu ile ilgili bi kaynak, bilgi, link biliyormusunuz =? Kargoyla balatayı aldık, 53 tl. Kargo parası zaten vericez bi 8-10 tl kesin tutar. Bide bi yere 3-5 işçilik verirsek sadece ön fren balatası değişimi bize şöyle bi 70 tl ye mal olacak.
Basit bir yol söyleyim.Sökerken iyi bakarak sök.Takarken sondan başla ve montajını yap...
-
09 Temmuz 2012, 22:19
cd0345 adlı üyeden alıntı
ethem abi ben bu üründen almak istiyorum ama =) nasıl montaj yaparım hiç bilmiyorum ampul takmak için nasıl bi işlem uygulanıyor?
ve bu ampul herhalde muayene soruu yada garanti kapsamı dışana çıkartma gibi bişi yapmaz demi?
bide bu xenon efekt diyorya yani beyaz renk veriyor dimi?
bu arada bu cumartesi sabah yola çıktım ve bu akşam 22:00 da burdaydım 2 günlük kefken maceram güzeldi kefken yolları çok virajlı ve çok zevkli herkese tavsiye ederim =) denizini zaten bilen bilir didimdeki yazlığını satıp her yaz ankaradan gelen bi adam var düşünün yani ;) bi haftasonu günübirlik ayarlayalımda gidelim ethem abi =)
ethem abi beni bu ampül işi meraklandırdı ampül nasıl değişir birisi anlatırsa yapabileceğim gibi gelirse direk alacağım ampülden en fazla olan 15 liraya olur :p
-
09 Temmuz 2012, 22:44
ethem abi beni bu ampül işi meraklandırdı ampül nasıl değişir birisi anlatırsa yapabileceğim gibi gelirse direk alacağım ampülden en fazla olan 15 liraya olur :p
direksiyonu sağa veya sola cevir elini farın arkasına doğru uzat,orda plastik kapak daha doğrusu lastik gibi bişey var onu çek sonrasında ampul yuvasını çevirerek çıkar ampulu görceksin zaten,değişimi yapabilirsin...biraz zahmetli oluyor ama basit bir iş,hiçbişey sökmene gerek yok...1-2 defa değiştirdikten sonra daha kolay geliyor
-
09 Temmuz 2012, 23:04
diğerlerini bilmem ama güngör peşinde indirim yapar ;)
inş yapar yakında aranıza katılıyorum kısmetse aksesuarları seçtim. sirkeciye gidip alabildiğimi alıcam diğerleri sağdan soldan olacak sanırım.
yağ yakma sorununu bir abimiz açık yazmış kullanan arkadaşlarada sordum ortalama yakarsa bin km de 150 gram oda max dedi. o kadarı sorun değil. çok titizimdir. hava filtresini her bakımda mutlaka değiştiririm çok sıkışık değilsem. bir sorun çıkaracağını sanmıyorum inş. tavsiyeleriniz, paylaşımlarınız için teşekkürler. iyi akşamlar
-
09 Temmuz 2012, 23:04
Ethem abi senin paylaştığın hepsiburada.com daki ampülü almak istiyorum.Acaba şu trafikte çok göz alan tarzda bir ampül yoksa orjinalinin biraz daha parlağı tarzında birşey mi.Kesin oluyor değil mi abi denenmiş yani )
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
09 Temmuz 2012, 23:07
chemical adlı üyeden alıntı
Olum ben evdeydim laa insan bi arar sorar topitop, şimdi ethem abiyle konuştum
kanka tatil yapmayı planlıyorum heran bir yere gidebilirim ben belli olmaz.
madem buradasın, insan bi arar sorar.. biz hergün ethem abi ile birlikte takılıyoruz... perş. günü termal yapacaz gel o zaman
-
09 Temmuz 2012, 23:12
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
direksiyonu sağa veya sola cevir elini farın arkasına doğru uzat,orda plastik kapak daha doğrusu lastik gibi bişey var onu çek sonrasında ampul yuvasını çevirerek çıkar ampulu görceksin zaten,değişimi yapabilirsin...biraz zahmetli oluyor ama basit bir iş,hiçbişey sökmene gerek yok...1-2 defa değiştirdikten sonra daha kolay geliyor
aha o zaman alabilirim ampülü =) kafa kısmını sök diyecekler diye korktum =)
ya bu hepsi burada kaç tl kargo ücreti alır ? bu üründen istanbul anadolu yakasında nerde bulabiliriz bilen varmı =)
-
09 Temmuz 2012, 23:13
sercan2667 adlı üyeden alıntı
Ethem abi senin paylaştığın hepsiburada.com daki ampülü almak istiyorum.Acaba şu trafikte çok göz alan tarzda bir ampül yoksa orjinalinin biraz daha parlağı tarzında birşey mi.Kesin oluyor değil mi abi denenmiş yani )
% 100 oluyor, denemeye gerek yok, duy aynı, 35 watt tüketim aynı. Tabi performansını bilemiyorum. Orjinal ampulden bi adım önde dahi olsa iş yapar. Sonuçta orj aydınlatmamız çok kötü. Bu arada ampulü değiştirmek arkadaşın da bahsetmiş olduğu gibi çok kolay. Bana ön fren balatası nasıl değişir. Onun bilgisi lazım Yoksa bi servise bide işçilik verip düdüklenecez
-
09 Temmuz 2012, 23:18
abana1903 adlı üyeden alıntı
inş yapar
yakında aranıza katılıyorum kısmetse aksesuarları seçtim. sirkeciye gidip alabildiğimi alıcam diğerleri sağdan soldan olacak sanırım.
yağ yakma sorununu bir abimiz açık yazmış kullanan arkadaşlarada sordum ortalama yakarsa bin km de 150 gram oda max dedi. o kadarı sorun değil. çok titizimdir. hava filtresini her bakımda mutlaka değiştiririm çok sıkışık değilsem. bir sorun çıkaracağını sanmıyorum inş. tavsiyeleriniz, paylaşımlarınız için teşekkürler. iyi akşamlar
aksesuar olarak sana tavsiyem motor koruma demirini netten al daha ucuza ve mat siyah böyle ücgen yukarı doğru yükselen mondial driftlerin demirinden takmış bi cbf gördüm nettede satıyorlar bana sorarsan çok yakışmıştı arkayada çanta demiri düşünüyorsan eğer uzun olanın şeklini bozdğunu düşünüyorsan orjinal üstünde gelen gibi aşağıya uzamayan sadece çanta takacağın yerin geniş olduğu aslında o uzunun sadece aşağı giden kısmının çıkartılmış olanı bizim burda satılıyor gayet güzel duruyo ve yeterkş çanta büyütürsem alacağım ve fiyatıda 30 gibi bişidi sanırım ve lastikleri aldığın yer direk 50-60 ne indirim yaparsa orjinali bırakınca hiç düşünme değiştir derim
-
10 Temmuz 2012, 10:54
Merhaba arkadaşlar ben geçenlerde 1500 km lik bir gezi yaptım. Giderken 4000 km bakımını yaptırdım da gittim. Memlekete vardığımda 900 km olmuştu motor birazda oralarda gezmeyle birlikte 1000 km oldu ve ben gelirken yola çıkmadan tekrar yağı değiştirdim. Castrol 10/50 koydum ethemnim dediği yağdan size sorum şöyle
Şimdi bu yağ kontrolü nasıl oluyor? detaylı bi şekilde anlatan olursa çok sevinirim. Sanki benim motor yağ yakıyomuş gibi geldi...
-
10 Temmuz 2012, 13:28
-
10 Temmuz 2012, 14:41
Sercan kardeşim güzel yerler gezmişsin. Eğlenceli bir yolculuk olduğu belli hem yoldan hem sizden, fotolarda görülüyor zaten...
Yalnız bir şey dikkatimi çekti artçılar genelde koruma olarak sadece kask takıyor. aslında yaz aylarında sıcaktan da oluyor bu ama gerçekten de çok tehlikeli sonuçları olabilir. pazartesi günü İstanbuldan Bursaya geldim, tam şehre girmek üzereyken dürdane rampasının son virajında tepe düze çıktığım yerde motor aniden altımdan çıkıverdi.
yol boştu, TIRlar yokuşu tıkamıştı ve aralarından geçip baya fark atmıştım. hızım 80km/h altındaydı ama bir sürüklendim sormayın, zannederim 30-35 belki de 40m. kesin mazot akıntısı veya bozuk bir arabanın hidrolik kaçağı falan yola akmıştı (gece olduğu için hiç farketmedim).
ayak bileğim uzun bagaj demiri ile asfalt arasına sıkıştı ve motor sürüklenirken peşinden beni asıldı metrelerce. tüm korumalarım vardı yalnızca ayağımda motor botu değil adidas sağlam bir treking ayakkabı vardı (ama bileksiz tabi). ben daha yerden kalkmadan benden önce kayan BMW otomobildekiler arkadan gelenleri durdurmaya çalıştılar ama adam, benim motosiklet kaputun altına girene kadar anca durdu gene de çarpmadan durabildi. ve çekildiğidinde tek araç olmadığını gördüm peş peşe 8-10 araç neredeyse zincirleme üzerime çıkacaklarmış TIRın arkasından kurtulmanın hızı ile..
Sonuç; vücudumda tek korumasız olan kısım sol ayak bileğimin dışından kemik asfaltta sürtünme sırasında yendi. kalkmama yardımcı oldular hastaneye kadar motorumla kendim gittim röntgenle kırık olmadığı anlaşıldı antibiyotik merhem tedavisi ile yırttık çok şükür ama kemikte çok az doku kaybı var.
şimdi verilmiş sadakalarımdan birini daha harcamış gibi hissediyorum ramazana kadar ölmezssem sağlam meblalarda sadakalar veririm artık ramazanda :D :D
-
10 Temmuz 2012, 15:01
Teşekkürler Geçmiş Olsun..
Bana zaten sürekli çıkart bu sıcakta manyakmısın dendi.Ben çıkartmadım.Fotoğrafta tek eksik pantolon.Ayağımda Hein Gericke bot var.
Fakat bende de öyle bir pantolon var ki.Dainese fln yanında halt yemiş.Türkiyede yok galiba o pantolondan ne malı bilmiyorum.Markası ''Arex''Kışlık pantolon.Mersinde toplasanız 2 ay kış olduğu için fazla giyemiyorum.
FakatÇok soğuk bir gün giymiştim.Bacaklarım terledi.Yazın giyinsem ne olur bilemiyorum.
Geçmiş Olsun.
-
10 Temmuz 2012, 16:22
şentürk adlı üyeden alıntı
Uzun cam siperlikte sağ aynaya çarpmaması için daha kolay bir çözüm buldum
Sağ elcik somunu var iki tane onları gevşetip hafif aşağı çevirdim ve sorun çözüldü.Gidonu indirmekten daha kolay oldu.Sıkıntı yaşayan arkadaşlara duyurulur.
İnan anlamadım? Tam olarak neresi ?
-
10 Temmuz 2012, 18:31
arkadaşlar merhaba subaru impreza 1.6 gl 94 model aracım var ve honda cbf 150,innova veya cb 125 ile takas etmek istiyorum ilgilenen olursa detaylı bilgi alışverişi yapabiliriz.iyi forumlar
-
10 Temmuz 2012, 22:31
baycall adlı üyeden alıntı
İnan anlamadım? Tam olarak neresi ?
ön Freni gidona sabitleyen 8 uçlu 2 adet somun var.Onları gevşetiyorsun ve az aşağı deymiyecek şekilde indirip tekrar sıkıyorsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler