Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

selam arkadaşlar bende cbf150 almak istiyorum (siyah). çanakkale ve balıkesir bayilerinde yokmuş şuan bekliyorum. motorun fiyatı şu an 4800,00 TL kredi kartına 12 taksit yaparlarmı? motorun orijinalinde koruma demiri varmı? yoksa bunları nereden temin edebiliriz bayilerde bulunur mu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    yahu vallahi bu sefer ben birşey yapmadım Km ampülleri yine patladı.Kalitelisi yok mudur.?Philips ,Osram felan.Garajdayken Kontağı açtım kapadım.Hızı gösterenin ampülü hemen patladı.
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    Alıntı kimi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tur camı düşünenlere motorda nasıl durduğuna dair fikir versin diye birkaç resim ekliyorum. D&B motordan almıştım, 60 tl.

http://i45.tinypic.com/fp5m6t.jpg

http://i47.tinypic.com/nx87dv.jpg
    Resimler icin teşekkür ederim cbf e tür cami yakışıyor hafta sonu yaptıgım gezi de de rüzgarı kesmesi acısından faydalı olacağına eminim artık alacağım yeri belirlemeye kaldı mesele
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı sercan2667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu vallahi bu sefer ben birşey yapmadım Km ampülleri yine patladı.Kalitelisi yok mudur.?Philips ,Osram felan.Garajdayken Kontağı açtım kapadım.Hızı gösterenin ampülü hemen patladı.
    Eyvah, o küçücük dipsiz ampül değişimi için kafanın öne alınması gerekiyor. Yan gri kapaklar sökülecek, siyah sol sağ kapaklar sökülecek. Depo üstü grenaj sökülecek. Küçücük bi ampul değişimi için hatrı sayılır bi işçilik gerektiğini söyleyebilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------

Alıntı mafe13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar bende cbf150 almak istiyorum (siyah). çanakkale ve balıkesir bayilerinde yokmuş şuan bekliyorum. motorun fiyatı şu an 4800,00 TL kredi kartına 12 taksit yaparlarmı? motorun orijinalinde koruma demiri varmı? yoksa bunları nereden temin edebiliriz bayilerde bulunur mu?
    Koruma demiri orjinalinde yok ama bütün Honda yetkili servislerinden ve diğer motosiklet parçası satan işletmelerden kolaylıkla temin edebilirsin. Piyasada bolca bulunan bi üründür. Temin etmekte zorlanmazsın.

Motosikleti
    cbf 150
    güzel olmuş ama sanki aynalara sürtüyor.Ayrıca çantan kaç ?litre markası ve fiyatı ne kadar?

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:18 ----------

Tur camı düşünenlere motorda nasıl durduğuna dair fikir versin diye birkaç resim ekliyorum. D&B motordan almıştım, 60 tl.

güzel olmuş ama sanki aynalara sürtüyor.Ayrıca çantan kaç ?litre markası ve fiyatı ne kadar?

Motosikleti
    cbf 150

kimi bey dizlikler depoyu cizmiyormu.sanırım venom marka bir dizlik.(çizmemesi için ekstra bir işlem yaptınızmı)

Motosikleti
    cbf 150
    Arkadaş güvenli alış veriş için hangi siteyi önerirsiniz

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Alıntı şentürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynalarda sürtme yok, cam takılırken sağ ayna kütüklükten biraz yukarı kaldırıldı sadece. Hatta böylece aynanın görüş açısı bile iyileşti. Çanta 46 lt.'lik 150 euro civarındaydı. Ben iki sene önce 250 tl.'ye almıştım anes'den.

Alıntı ugur1984 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kimi bey dizlikler depoyu cizmiyormu.sanırım venom marka bir dizlik.(çizmemesi için ekstra bir işlem yaptınızmı)
    Dizlikler prosev. Herhangibir şey yapmadım çizilmeyi önlemek için. Ama depoya detaylı baktığınızda boyada hafif bir matlaşma var, iki senede normal bence. Ama depo kılıfı almak daha mantıklı bence. Depoyu dizliklerle istediğim gibi sıkamıyorum.

Motosikleti
    cbf 150
    dizlikleri günlük kullanımda sürekli takıyormusunuz.yoksa uzun mesafeli gezilerdemi kullanıyorsunuz.bende uzun yola giderken takarsam çift taraflı bant ile deponun dizlikle temas ettiği yerlere ayakkabı keçesi yapıştırarak daha az zarar görmesini tasarlamıştım.

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı ugur1984 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dizlikleri günlük kullanımda sürekli takıyormusunuz.yoksa uzun mesafeli gezilerdemi kullanıyorsunuz.bende uzun yola giderken takarsam çift taraflı bant ile deponun dizlikle temas ettiği yerlere ayakkabı keçesi yapıştırarak daha az zarar görmesini tasarlamıştım.
    Aslında Altın Elbiseli Carl Gustav nicki abimiz kendi motosikletine yapmıştı. Yapı market veya milyoncu diye geçen yerlerde halıların kaymaması için silikon zımbırtılar vardı.

Şu tarz bir şey , ama biraz daha büyüğü

Motosikleti
    cbf 150
    [QUOTE=kimi;2737509]Aynalarda sürtme yok, cam takılırken sağ ayna kütüklükten biraz yukarı kaldırıldı sadece. Hatta böylece aynanın görüş açısı bile iyileşti. Çanta 46 lt.'lik 150 euro civarındaydı. Ben iki sene önce 250 tl.'ye almıştım anes'den.
    Benim motorda Gaff diye 33 lük galiba çanta var ama küçük geliyor ve alt çıkarıp takma aparatını iptal edip direk demire montajlamış olmama rağmen çok sallantılı.Alt demir ekleme varmı çantanın altında?Çantanın markası neydi acaba???Sorun çıkarıyormu uzun yolda sallama felan?Kardeş camı nereden aldın birde onu sorayım...Çok oldum kusura kalma

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Benim motorda Gaff diye 33 lük galiba çanta var ama küçük geliyor ve alt çıkarıp takma aparatını iptal edip direk demire montajlamış olmama rağmen çok sallantılı.Alt demir ekleme varmı çantanın altında?Çantanın markası neydi acaba???Sorun çıkarıyormu uzun yolda sallama felan?Kardeş camı nereden aldın birde onu sorayım...Çok oldum kusura kalma
    Bendeki çanta kappa. Çantanın alt tablasını motorun çanta demirine matkapla delerek vidalama yaparsanız ses ve sallantı fark edilir derecede azalır. Sağlam olması için bendeki gibi çanta demiri kullanmanızı öneririm, eğer daha büyük bir çanta düşünüyorsanız. Camı da dediğim gibi d&b motordan aldım ve taktırdım.

Motosikleti
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında Altın Elbiseli Carl Gustav nicki abimiz kendi motosikletine yapmıştı. Yapı market veya milyoncu diye geçen yerlerde halıların kaymaması için silikon zımbırtılar vardı.

Şu tarz bir şey , ama biraz daha büyüğü
    http://www.megaindirim.com/uploads/k...f06c07a9f3.jpg
    Sormayı ayıp ne işe yarıyor?.Dizlerimizi koyduğumuz yer çizilmesin diye mi ?

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı sercan2667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sormayı ayıp ne işe yarıyor?.Dizlerimizi koyduğumuz yer çizilmesin diye mi ?
    Çizen bir dizliğiniz var ise depo çizilmesin diye. Aslında daha sert spor motosikletlerde dizlerimiz depodan kaymasın diye kullanılır. Hani motosiklet tekere geldiğinde geriye doğu ağırlığımızı veririz ve düşeriz, bu alet hızlı bir motosikletimiz var ise düşmeyelim diye. Biz işin depoyu çizmesin diye kısmındayız.

Cazador45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA Spacy Alfa
    Selam arkadaşlar 2000 km önce yağı ELF 10/40 ile değiştirmiştim bugün repsol tam sentetik 10/40 yağ ile değiştirdim 700 g yağ çıktı 300 g uçmuş gitmiş sıcaklardanmııı yağdanmıı anlamadım
    daha önceleri 100 150 gram eksiltirdi bundan sonra 150 gram fazla yağ koyacam sakıncası olmaz herhalde

Motosikleti
    cbf 150
    Bugün uzun araştırmalarımdan sonra en uygun fiyatlı Irmak Pazarı isimli mağazanın int.sitesinden siparişleri verdim.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar....
    No Ürün Toplam
    1 YAN SEHPA CBF 150: 10.35
    2 ÖN SİPERLİK CAMI UZUN MODEL CBF 150: 24.50
    3 BUJİ NGK CPR8EA-9 CBF 150: 14.89
    4 GAZ TELİ KOMPLE CBF 150: 5.58
    5 KAPPA K46 ARKA ÇANTA 46 LİTRE: 301.75
    6 LS2 FF 370 EASY ÇENEDEN AÇILIR KASK MAT SİYAH:165.50
    TOPLAM: 522,57

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Bugün uzun araştırmalarımdan sonra en uygun fiyatlı Irmak Pazarı isimli mağazanın int.sitesinden siparişleri verdim.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar....
    No Ürün Toplam
    1 YAN SEHPA CBF 150: 10.35
    2 ÖN SİPERLİK CAMI UZUN MODEL CBF 150: 24.50
    3 BUJİ NGK CPR8EA-9 CBF 150: 14.89
    4 GAZ TELİ KOMPLE CBF 150: 5.58
    5 KAPPA K46 ARKA ÇANTA 46 LİTRE: 301.75
    6 LS2 FF 370 EASY ÇENEDEN AÇILIR KASK MAT SİYAH:165.50
    TOPLAM: 522,57
    Bu sitede çok fazla yan sanayi, orjinal olmayan ürün var. Bujin değerler olarak uygun. Fakat orj. ngk olduğundan emin olmadan takma.

Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı Cazador45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar 2000 km önce yağı ELF 10/40 ile değiştirmiştim bugün repsol tam sentetik 10/40 yağ ile değiştirdim 700 g yağ çıktı 300 g uçmuş gitmiş sıcaklardanmııı yağdanmıı anlamadım
    daha önceleri 100 150 gram eksiltirdi bundan sonra 150 gram fazla yağ koyacam sakıncası olmaz herhalde
    Eksilirse koy kardeş taşırma bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sitede çok fazla yan sanayi, orjinal olmayan ürün var. Bujin değerler olarak uygun. Fakat orj. ngk olduğundan emin olmadan takma.
    Diğerleri nasıl? mesala arka çanta ve kask??? Bide Ethem kardeş senin çanta kaç lt.lik? 46 lt. proplem olurmu sence?

Motosikleti
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çizen bir dizliğiniz var ise depo çizilmesin diye. Aslında daha sert spor motosikletlerde dizlerimiz depodan kaymasın diye kullanılır. Hani motosiklet tekere geldiğinde geriye doğu ağırlığımızı veririz ve düşeriz, bu alet hızlı bir motosikletimiz var ise düşmeyelim diye. Biz işin depoyu çizmesin diye kısmındayız.
    Hiç dizliğim olmadı be abi.

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:38 ----------

Eksilirse koy kardeş taşırma bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Diğerleri nasıl? mesala arka çanta ve kask??? Bide Ethem kardeş senin çanta kaç lt.lik? 46 lt. proplem olurmu sence?
    Kaskı 10 lira daha ucuza almışsın.Burada 175.
    Buji:Ngk buji 14 lira civarında zaten.Orjinaldir.
    Ön Siperlik Camı inşallah kaliteli çıkar.
    Biraz fotoğraf koyalımda gezilerimizden gözümüz gönlümüz açılsın
    Pazar günü epey km yaptım.Fotoğraf makinası almayı unuttum.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    [B]
    46 lt problem olsaydı bende olurdu Benimki de 46 litre, ileri seviyede memnunum. Kappanında piyasada yan sanayisi varmış diye bi duyum almıştım ama, riallide ki çantayı bilemiyicem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------

Alıntı Cazador45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğin uygulama bence doğru değil. 1150 gram yağ motora fazla gelir, çekişini düşürür, motoru yorar, ivmelenme ve çekiş max. hız zayıflar. 1150 gram yağı motor keçelerden atma eğilimi gösterebilir.

Şöyle yap. Benim motorda aşağı yukarı bu seviyede yağ yakıyor. Sıkıntı yok, çaresi var.

Motora 1150 gram yağ değil, sadece 50 gram fazla olmak üzere 1050 gram yağ koy yağ değişimlerinde. Motor zaten aşırı fazlaca koyduğun yağı atma veya yakma eğilimini fazlaca gösterebilecektir. Şöyle yap, benim uygulamda bu:

1000.km de yağ çubuğunu aç, 100 veya 150 gram kadar, ne kadar gerekiyorsa, (yağ çubuğunun max. seviyesine kadar, yağ seviyesini çubukta ortalarda görürsen 150-200 gram laıoyor max. seviyesine kadar) yağ ilavsi yap. Böylece, kullanım tarzın ile birlikte motorunun yağ yakma eğilimine göre, 2000. km de yağ değiştirdiğinde motorundan ya tam yağ çıkacaktır. Yada bilemedin 50 belki, 100 gram eksik. Bu kadar eksik olmasıda motor için kritik değildir. Yani motorun ne eksik yağ görsün nede fazla yağ görsün. İkiside motor için hoş değil. Ayrıca bence bide Manisa gibi, buralardan da sıcak bi iklimde yazın 10-40 kullanımı, yağ yakaya niyeti olmayan cbf e bile yağ yaktırır. Orada 15-50 tam sentetik yağ kullan, vites geçiş kalitesinden motorun sesine kadar 10-40 a nazaran bir çok olumlu gözlemle karşılaşacaksın. Bu taraflarda bile bi çok servis, kışın 10w-40 iken yazın cbf 150 lere koydukları yağı 15-50 olarak değiştiriyor (Böyle çalışan 2-3 tane yetkili servis şu an aklımda). Orası neden buradan daha sıcak olduğu halde 10-40 yağ kullanıyor, anlamış değilim açıkçası. Oranın ilacı cbf 150 için 15w-50 tam sentetik yağ, senin motorunun yağ yakma eğilimine göre sağlıklı bi biçimde yağsız bırakmadan ve fazla yağ koyarak motoru yormadan kullanabilmen için yapman gereken de yukarıda açıkladığım ve benim de şu anda yapmış olduğum uygulamadır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler