Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullan, fotoları bekliyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
Castrol zincir yağı kesinlikle tavsiye etmem, zincire tutunma özelliği düşük, ve janta çok sıcrama yapıyor, zincir üzerine toz yapışması çok fazla ve kısa bi sürede zincirin balcık oluyor, zinciri temizlemekte çok zahmetli. Repsol, würt,förch, üçünden her hangi birini şiddetle tavsiye ederim. 2-3 litrelik bire kaba mazot satın al, sonra bi fısfıslı boş camsil ambalajına doldur. Kalanda yedekte beklesin. Kalın yağ çıkartması zor dediğin janttaki yağa bu mazotu sık ve sil bak nasıl çıkıyor. Şaşar kalırsın
Yani böyle pratik ve ekonomik yöntemler varken, janta sıçrayan yağı çıkartması zor diye ince daha farklı yağlar kullanmayı doğru bulmuyorum. O bahsettiğin yağı veya emsallerini zincir çok kısa bi süre sonra üzerinden atacaktır. Sık sık zinciri yağlaman ve sıklıkla jant temizliği yapman gerekecektir. Pazar günü bir günde 500 km yaptığım bir geziye katıldım. Bir gün öncesinden Förch marka yağımla zincirimi güzelce yağladığım halde, geziden sonra eve geldiğimde zincirde şır şlır şır, zincir ve dişlide hiç yağ kalmadığını fark ederek zinciri tekrar yağlamıştım. Biraz hızlı ve uzun süreli sürüş yapıdığında 500 km de kaliteli bi zincir yağını bile zincir ve dişli atıyor. Ki senin kullandığın yağı atması çok daha kısa sürecektir ve yağsız zincirlede yol yapmam mümkün olabilecektir. Gerçi bilmiyorum, böyle geziler sıklıkla yaparsın veya yapmazsın ama. bence durum bu, sıcaklarda bu yağ çabuk kurur ve sincir dişli o yağı çabuk atar, devamlı zincir yağlama ihtiyacı oluşur, böyle olunca da devamlı yağın janta sıçrar. Sen bu döngü içinde devamlı zincir yağayarak ve jant temizliği yaparak motorunu kullanmaya devam edersin. Bence hiç gerek yok, al kaliteli bi zincir yağı rahat et.