yok dostum Servis müdüründede aynı motordan var ...adı Kasım...sevdiğim biridir...kendisi önerdi...4000 de sübap ayarı yapmak gerek dedi...yani bi bakalım gibilerinden...bizzat kendisi ayarladı...ben baktım inceledim ama bişey anlamadım...şikayetim hiç olmadı...
şikayetlerimi bi düşünürsem şöyle sıralayabilirim...
1.aynalar verimsiz...kullanışsız...kendi kollarımı görüyorum sadece...kör nokta fazla...
2.yan ayaklık orjinalde olmaması kötü...sonradan takılan yan ayaklık sırıtıyor...güven vermiyor bana...
3.rölantisi düşüktü yüksellttim...sabah çalışırken hızlı şekilde ısınsın istiyorum...hemen işe gidiyorum...dakika hesabı yapıyorum...
4.ön disklerde cızırdama vardı kesildi...
5.benzin göstergesi benin 3/2 doluyken çalışıyor...yarı depoda bile kırmızı çizgi veriyor...
aklıma gelen bunlar...başka sorun yoktu...
motor anormal şekilde hızlanıyor artık...nedeni açılması muhtemelen...yani 100e çıkması benim köklememle olmuyor ...110-120 standart hız oldu gibi...bu rahat torka ulaşması için rodajdaki sabrım önemli tabi...ilk 1000 basmıcan olay budur...
ybr ile kıyaslıyorum...önceleri fark yok diyordum artık var diyebiliyorum...torku hissediyorsun çok bariz..
500 e kadar 80 i geçenler için 1000e kadar 100 ü geçip sabredemeyenlerin motorlarında 3000-4000 km den den sonra motor sağırlaşması ...çekişten düşmesi...performans azalmaları ellerinden öper...
ben söyleyimde sonra servisten duyunca haaa demesin kimse...
eğer dip gaz yaparsanız uzun yolda 30 liralık benzinle 300 km bile bulamıyorsunuz...Tekirdağa giderken motor 250 ta yedeğe geçti...
ah Oğuzhann ah kulakların çınlasın...size yetişcem diye ne stres yaptım ya...
öğrendiğime göre (servisten) yedekle 80 km gidiyormuş...gerisini siz düşün...
30 ytl ile 336 km...yedeğide ekleyin...336+80...416...tamda benim ilk zamanlar dediğim rakamda buydu...cbf 150 deki ilk mesajlarımı bulursanız 420-450 arası demiştim...yanılmamışım...ama o zamanlar basmıyodum ama...
ÇOK ÖNEMLİ...
ha bak bide şu var...bu 30 liralık 336 km olayı yedekde içindeyken ha...aman unutmayın...yani yedekle 37 veya 38 liralık benzinle oluyor aman dikkat...