Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı cbf 150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motor 18000 kmde geçenlerde marş problemi yaşadım onun dışında birkaç kez stop etme dışında sorun yok yanlız yağ eksilme benim motorda var neden acaba
    marş problemi chına yapımlarında var benim önceki wavenin marş motoru 2 defa yandı zorlamadıgım 10 sn marş basma süresini geçmedigim halde cbf marş motoruda aynı marka dikkatimi çekti aynı firma üretmiş tek yolu marşa bi 5 sn basınca calışmassa bidaha 10 sn asla basmayın kontagı kapatıp yeniden acın 10 sn bekleyip basın içindeki bobinler hemen ısınıyo ve yakıyor bide aküler tam sarj edilmeden geliyo bayi 2-3 saat sarj ediyo aslında ideal oran 12 saattir ayda bir sarj etmek ve saf su eklemek yararlı olacaktır yağ konusuna gelince servisin kabul ettiği bi gerçektir diger arkadaslarda 1000 km takibe alsalar gerçeği göreceklerdir yağ esiltiyor çünki makina devirli bide devirli kullanım eklenince su götürmez gerçek 1000 km 250 ila 400 gr eksiltiyor..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    bencede motor yağ eksiltiyor diyer arkadaşlarda dikkat etsede şu olayı bir aydınlığa kavuştursak

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Alıntı cbf 150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bencede motor yağ eksiltiyor diyer arkadaşlarda dikkat etsede şu olayı bir aydınlığa kavuştursak
    18000 km helal olsun nasıl yaptın okadar nerelere gittin.bide marş motoru yanınca motoru nasıl çalıştırıosunuz vurdurarakmı ayak marşıda yok

aybarssurucu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS / KLX250
    5130km. ve bahsedilen problemlerin hiçbiri yok.

Selamlar.

yzfomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hondacbf150,Honda Today, MSX 125, YAMAHA DELIGHT
    kertenkele200 vurdurarak dostum hiç başıma gelmedi çok şükürde eski motorumu o şekilde çalıştırıyordum 665 km.deyim motorumu sewiorum herkese kazasız belasız sürüşler

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    4050 oldum...bakımlarımı yaptırdım...motor pırıl pırıl...sübap ayarlarıda yapıldı...bakımdan sonra psikolojikmidir bilmem daha bi kendine geliyor motor...ses değiştiriyor...yağ değişince kan değişmiş gibi şahlanıyor...daha bi istekli motor...benzin sarfiyatım artıyor...motor sürekli 100 de...aşağısı kurtarmıyor nedense...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

falcon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4050 oldum...bakımlarımı yaptırdım...motor pırıl pırıl...sübap ayarlarıda yapıldı...bakımdan sonra psikolojikmidir bilmem daha bi kendine geliyor motor...ses değiştiriyor...yağ değişince kan değişmiş gibi şahlanıyor...daha bi istekli motor...benzin sarfiyatım artıyor...motor sürekli 100 de...aşağısı kurtarmıyor nedense...
    metehan kardeş sübap ayarlarını 4000 bakımına götürdüğün zamanmı yapıldı yoksa senin herhangi bir şikayetin varmıydı.

Motosikleti
    Alıntı falcon07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan kardeş sübap ayarlarını 4000 bakımına götürdüğün zamanmı yapıldı yoksa senin herhangi bir şikayetin varmıydı.
    yok dostum Servis müdüründede aynı motordan var ...adı Kasım...sevdiğim biridir...kendisi önerdi...4000 de sübap ayarı yapmak gerek dedi...yani bi bakalım gibilerinden...bizzat kendisi ayarladı...ben baktım inceledim ama bişey anlamadım...şikayetim hiç olmadı...

şikayetlerimi bi düşünürsem şöyle sıralayabilirim...

1.aynalar verimsiz...kullanışsız...kendi kollarımı görüyorum sadece...kör nokta fazla...

2.yan ayaklık orjinalde olmaması kötü...sonradan takılan yan ayaklık sırıtıyor...güven vermiyor bana...

3.rölantisi düşüktü yüksellttim...sabah çalışırken hızlı şekilde ısınsın istiyorum...hemen işe gidiyorum...dakika hesabı yapıyorum...

4.ön disklerde cızırdama vardı kesildi...

5.benzin göstergesi benin 3/2 doluyken çalışıyor...yarı depoda bile kırmızı çizgi veriyor...

aklıma gelen bunlar...başka sorun yoktu...

motor anormal şekilde hızlanıyor artık...nedeni açılması muhtemelen...yani 100e çıkması benim köklememle olmuyor ...110-120 standart hız oldu gibi...bu rahat torka ulaşması için rodajdaki sabrım önemli tabi...ilk 1000 basmıcan olay budur...

ybr ile kıyaslıyorum...önceleri fark yok diyordum artık var diyebiliyorum...torku hissediyorsun çok bariz..

500 e kadar 80 i geçenler için 1000e kadar 100 ü geçip sabredemeyenlerin motorlarında 3000-4000 km den den sonra motor sağırlaşması ...çekişten düşmesi...performans azalmaları ellerinden öper...

ben söyleyimde sonra servisten duyunca haaa demesin kimse...

şimdi size çok net benzin tüketimin yazacağım...

arkidişler motorumuz 5 ytl lik benzinle 56 km yapmaktadır...

10 ytl ile...112 km...

15 ytl ile 168 km...

20 ytl ile 224 km...

25 ytl ile 280 km...

30 ytl ile 336 km...

yedekle 400 km yi rahat geçer kanısındayım...

çünkü yedek kısım deponun 4/1 i olduğuna göre bence 400 km yi rahat geçer...
    yedekte ise emin değilim ...nedeni yolda kalma korkusu...yedek şişeyle uğraşmakda istemiyorum...alttaki göstergeyi sıfırlayın ve yedeğe geçtiği anda bu rakamlarla benzin alın...her seferinde aynı oranı göreceksiniz...ama körüklerseniz daha fazla yakar tabi...100 ü geçmemek kaydıyla....bu arada benim motor 3950 ye geldi...4000 bakım dönemi...hiç bir problemi yok Allaha şükür...

benim makina şahlanıyor beyler...çok rahat 120 görüyor...yani artık sabit hızla 120 de gidebiliyor...açıldı...130 rampa aşağı hızını aldığı takdirde...135 i ise bi ara videoda(cepten) sizlerle paylaşıcam...onuda 1.köprüden Kadıköye geçerken rampa aşağı yapıyor başkada biyerde yapmıyor şerefsiz...

...

eğer dip gaz yaparsanız uzun yolda 30 liralık benzinle 300 km bile bulamıyorsunuz...Tekirdağa giderken motor 250 ta yedeğe geçti...

ah Oğuzhann ah kulakların çınlasın...size yetişcem diye ne stres yaptım ya...

öğrendiğime göre (servisten) yedekle 80 km gidiyormuş...gerisini siz düşün...

30 ytl ile 336 km...yedeğide ekleyin...336+80...416...tamda benim ilk zamanlar dediğim rakamda buydu...cbf 150 deki ilk mesajlarımı bulursanız 420-450 arası demiştim...yanılmamışım...ama o zamanlar basmıyodum ama...

ÇOK ÖNEMLİ...

ha bak bide şu var...bu 30 liralık 336 km olayı yedekde içindeyken ha...aman unutmayın...yani yedekle 37 veya 38 liralık benzinle oluyor aman dikkat...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    yok dostum Servis müdüründede aynı motordan var ...adı Kasım...sevdiğim biridir...kendisi önerdi...4000 de sübap ayarı yapmak gerek dedi...yani bi bakalım gibilerinden...bizzat kendisi ayarladı...ben baktım inceledim ama bişey anlamadım...şikayetim hiç olmadı...

şikayetlerimi bi düşünürsem şöyle sıralayabilirim...

1.aynalar verimsiz...kullanışsız...kendi kollarımı görüyorum sadece...kör nokta fazla...

2.yan ayaklık orjinalde olmaması kötü...sonradan takılan yan ayaklık sırıtıyor...güven vermiyor bana...

3.rölantisi düşüktü yüksellttim...sabah çalışırken hızlı şekilde ısınsın istiyorum...hemen işe gidiyorum...dakika hesabı yapıyorum...

4.ön disklerde cızırdama vardı kesildi...

5.benzin göstergesi benin 3/2 doluyken çalışıyor...yarı depoda bile kırmızı çizgi veriyor...

aklıma gelen bunlar...başka sorun yoktu...

motor anormal şekilde hızlanıyor artık...nedeni açılması muhtemelen...yani 100e çıkması benim köklememle olmuyor ...110-120 standart hız oldu gibi...bu rahat torka ulaşması için rodajdaki sabrım önemli tabi...ilk 1000 basmıcan olay budur...

ybr ile kıyaslıyorum...önceleri fark yok diyordum artık var diyebiliyorum...torku hissediyorsun çok bariz..

500 e kadar 80 i geçenler için 1000e kadar 100 ü geçip sabredemeyenlerin motorlarında 3000-4000 km den den sonra motor sağırlaşması ...çekişten düşmesi...performans azalmaları ellerinden öper...

ben söyleyimde sonra servisten duyunca haaa demesin kimse...

eğer dip gaz yaparsanız uzun yolda 30 liralık benzinle 300 km bile bulamıyorsunuz...Tekirdağa giderken motor 250 ta yedeğe geçti...

ah Oğuzhann ah kulakların çınlasın...size yetişcem diye ne stres yaptım ya...

öğrendiğime göre (servisten) yedekle 80 km gidiyormuş...gerisini siz düşün...

30 ytl ile 336 km...yedeğide ekleyin...336+80...416...tamda benim ilk zamanlar dediğim rakamda buydu...cbf 150 deki ilk mesajlarımı bulursanız 420-450 arası demiştim...yanılmamışım...ama o zamanlar basmıyodum ama...

ÇOK ÖNEMLİ...

ha bak bide şu var...bu 30 liralık 336 km olayı yedekde içindeyken ha...aman unutmayın...yani yedekle 37 veya 38 liralık benzinle oluyor aman dikkat...

ya abi benim anlamadıgım sizin bakımlar kaçta bir bizim her 3000 de bir bodrumdaki serviste her 1000 yağ degişimi var bide supap ayarına 4000 de ihtiyaç duymasına çok şaşırdım supaplar zaten mengeneyle sıkıştırılmış kadar ayarları sert genelinde 7000 bine kadar sanmam ayar isteyeceğini hatta ben geçenlerde gevşetmeyi bile düşündüm hiç supap sesi hissedilmiyor biraz yapması gerek bence makina çok sıkı ayarda emme ve eksoz işini yapıyor..

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya abi benim anlamadıgım sizin bakımlar kaçta bir bizim her 3000 de bir bodrumdaki serviste her 1000 yağ degişimi var bide supap ayarına 4000 de ihtiyaç duymasına çok şaşırdım supaplar zaten mengeneyle sıkıştırılmış kadar ayarları sert genelinde 7000 bine kadar sanmam ayar isteyeceğini hatta ben geçenlerde gevşetmeyi bile düşündüm hiç supap sesi hissedilmiyor biraz yapması gerek bence makina çok sıkı ayarda emme ve eksoz işini yapıyor..
    senin bodrum ustası seni biraz yolmak istiyor galiba, 1000 km de bir yağ mı değişirmiş
    beyler geçen 2000 yağ değişimi için servise gittiğimde tekrar teyitledim
    artık bu konu kapansın
    1000 - ilk bakım
    2000 - yağ değişimi
    4000 - 2.bakım
    6000 - yağ değişimi
    8000 - 3. bakım
    10000 - yağ değişimi
    vs.. vs..

kaldı ki ilk yağ değişimi sizin motoru kullanmanıza göre değişiklik gösterebiliyor.ben mesela 2500 de gittim, kasım baktı, senin yağ pırıl pırıl, değişmesine gerek yok şimdi dedi, bende sağol dedim ayrıldım...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    dostum normalde olmaz bencede...ama kendi insiyatifiyle olan bişey bu...yani sarfiyatıda düşüreceğini söyledi...benim iyiliğim için olsa gerek...beni sever...

Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı Luxor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin bodrum ustası seni biraz yolmak istiyor galiba, 1000 km de bir yağ mı değişirmiş
    beyler geçen 2000 yağ değişimi için servise gittiğimde tekrar teyitledim
    artık bu konu kapansın
    1000 - ilk bakım
    2000 - yağ değişimi
    4000 - 2.bakım
    6000 - yağ değişimi
    8000 - 3. bakım
    10000 - yağ değişimi
    vs.. vs..

kaldı ki ilk yağ değişimi sizin motoru kullanmanıza göre değişiklik gösterebiliyor.ben mesela 2500 de gittim, kasım baktı, senin yağ pırıl pırıl, değişmesine gerek yok şimdi dedi, bende sağol dedim ayrıldım...

dostum burda konulan yağ 20/50 yani kalın yağ sıcaklıktan az etkileniyor ama sınıfının 20/50 olması çabuk işi bitiriyor size muhtemelen 15/40 koyuluyordur ama hangi ustaya sorduysam gerek yok 15/40 türevlerine dedi eksiltiyor çünki bugün 1 kişi daha söyledi..aynı yagla 3000 km giden birine motor yapıldıgını biliyorum burda servise ugramamış 3000 boyunca ve yanmış motor..

dostum normalde olmaz bencede...ama kendi insiyatifiyle olan bişey bu...yani sarfiyatıda düşüreceğini söyledi...benim iyiliğim için olsa gerek...beni sever...
    abi ben anladım artık sen makinadan anlıyosunsamimiyet iyi bişey ah biz bi iyi geçinsek bazen tartısıyoruz ama iyidir hepsi sagolsun gidince ilgilenirler

lojistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xcg 150
    Herkese merhaba,
    Forumda yazıp bilgilerinizi paylaştiğiniz için teşekkür ederim.hemen hemen baştan aşağı okudum ve bende bir cbf 150 almaya karar verdim.Zaten başka bir motorun forumunu baştan okuyacağıma ömür boyu cbf 150 kullanırım daha iyi
    Ankaralı arkadaşlardan bir ricam olacak
    ;ben sadece kask ve mont alınacak motoart,ulusan ve efeyi biliyorum bunların haricinde nereyi tavsiye edersiniz? bakabileceğim başka nereler vardır?

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Alıntı burak17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda cbr 600 RR yok mu ya
    Bu başlık altında değil aradığın.Burası honda cbf 150 baslığı.Topik kirliliği yapmayalım lütfen
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

a vagrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    Alıntı yzfomer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar rodajdan sora motoru nası açalım yani Allah ne verdiyse tam gaz açıp motoru zorlayıp açıyomuyuz yoksa rodaj süresinde diyelim 70 km. yi geçmiyorum rodaj bitti bi 500 km 90'nı geçme ya da 100'ü geçme gibi bi durum varmı yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kısaca rodajdan sora motorunuzu nasıl kullandınız arkadaşlar?
    herkese kazasız belasız sürüşler..

ömer kardeş ben daha önce de yazmıştım.250 km den sonra rodaj filan dinlemedim. arada sırada zorladım motoru.ani gaz verme.gerisi önemli değil bence.zaten kitapçıkta da bu yazıyor.800 km oldu bugün.memnunum.dün servise gittim zincirini gerdiler.yağladılar.traş köpüğüne benzer bir yağdı.jantları mahvetti.yapıştı kaldı.lastiklerden çok şikayetçiyim.hiç hata affetmez bu lastikler.çok ince ve kauçuğu çok kötü.rüzgardan etkileniyor.

Motosikleti
    Alıntı erdo2002 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu başlık altında değil aradığın.Burası honda cbf 150 baslığı.Topik kirliliği yapmayalım lütfen
    kanka hemen kırıcı olma...arkadaşın 4.mesajı...sitede arama butonu zaten adam gibi çalışsa istediği şeyi bulacak burak...ama napsın buraya yazmış...

Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    benimki düzde 110 diyor en fazla yokus assagı egimli rampa 120 diyor 3650 km deyim bide arkadaslar rüzgarda benim gibi 90 ı geçemeyen varmı rüzgardan çok etkileniyor bizim motorlar ve daha cok yaktıgını hissediyorum rüzgarlı havada nefret ediyorum motor kullanmaktan
    hepiniz pastane motorcususunuz da onda.bizim buralarda kırsal kesime de gelin görün motorlarınızı biraztoza toprağa karışsın motorunuz.erkeğe koksun azıcık.şaka bir yana gerçekten rüzgardan çok etkileniyor.ben de şikayetçiyim ama nafile.

Motosikleti
    abi ben anladım artık sen makinadan anlıyosunsamimiyet iyi bişey ah biz bi iyi geçinsek bazen tartısıyoruz ama iyidir hepsi sagolsun gidince ilgilenirler

dostum onlar bize biz onlara mahkumuz bi şekilde...onlar düke düke motorumu en iyi şekilde yapacak diye birşey yok...yani serviste antipatik olmayada gerek yok...o anki psikoljisi farklı lur onunda seninde...ama bir güleryüz...bir küçük sohbet bazen en olmadık kapıları açar...

yzfomer´isimli üyeden Alıntı
    arkadaşlar rodajdan sora motoru nası açalım yani Allah ne verdiyse tam gaz açıp motoru zorlayıp açıyomuyuz yoksa rodaj süresinde diyelim 70 km. yi geçmiyorum rodaj bitti bi 500 km 90'nı geçme ya da 100'ü geçme gibi bi durum varmı yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kısaca rodajdan sora motorunuzu nasıl kullandınız arkadaşlar?
    herkese kazasız belasız sürüşler..

Ömercan zaten motor açılması birden olmaz...motor açılması demek motorun tüm parçalarının belli bir ahenk yakalayıp en yüksek performansa en rahat şekilde çıkabilmesi demektir...bu zamanla olacaktır bence...yani bana öğretilen...gerekli olmadıkca basma...zaten motor kendini hissettiriyor...ben açıldım diye...biraz daha sabret...rügarda 100 ü görmeyen motorun rahatlıkla 110-120 yi görünce şaşıracaksın...ve bu motor açılmış diyeceksin...500-1000 arası 1000i geçme please...0-500 80 i geçme...eğer 500e kadar 80 i geçersen motorun sağırlaşabilir...3000-4000den sonra bunu anlarsın...sağırlaşma birden olmaz...aç servise sor lütfen...motorun bir ivme yakalamayabilir...dahada net konuşuyorum...yakalamaz...aç sor sevrise...hani ben yetkili değilim...alaylıyız...ybr de rodaj yaptım...emsallerini geçiyodu...innovada yaptım...130 gördüm yarıotomatikde...hemde çok rahat...maksimum hızına çıkardımm İzmit yollarında...vs vs...fazla basma...bişey laybetmezsin..taam tad vermiyo ama 1000e kadar sık dişini bitir işini...

şu an cbf 150 de 135 gören kimse yok...ben maksimumda bunu gördüm...motordan bunu istedim ve doğru yolda yaptım...istedim derken bende rodajda onu üzmedim...karşılıklı herşey...1 kereye mahsustu...oldu...belirlediğim yolda hep yaparım...bi video patlatamadım ama ona yanıyom...

Motosikleti
    Yamaha Tenere XT660 ZA
    metehan kardeş bu motor sağırlaşmasına katılmıyorum.kitapçıkta bile 500 km diyor.bu 1000 km nereden çıktı anlamadım.kaç honda servisine ve değişik motorculara sordum.yeni nesillerde yok dediler.sadece ani gaz verme yapmayın alışsın dedi hepsi.bunlar artık cnc ile yapılan motorlar.o eski tip çapaklı parça çıkaran tornadan çıkma değil bunlar yani

bu arada yağ yakma olayı da kesinlikle yok.daha bugün açtım baktım.benimkinde bir sorun yoktu.ama bir dipnot:bir doktor arkadaşım paraya kıydı A6 2.0 tdi aldı.ilk servise gittiğinde yağın neredeyse bittiğini söylemişler ona.yeni araçlarda ve özellikle devirli kullanımlarda mümkünmüş demişti bana.

bir sorum olacak size:motorda benzin bitince ikaz ışığı yanıyor mu yanmıyor mu?

Motosikleti
    YBR 125
    Henüz işin başındayım, karar vermek kolay olmuyor, YBR 125 ile
    CBF 150 arasında kaldım, ama kafama takılan devir saati,
    CBF 150 ye devir saati takılabilir mi acaba, maliyeti ne olur?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)

Bu Konudaki Etiketler