Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Buz motor Beşiktaş şubesine taktırmıştım geçen yıl bu zamanlar, bir-iki aylık taze lastiklerdi geçen yıl takması ve balans ayarı ve iki sibop dahil 190 tl ye taktırmıştım. Motosikleti değiştirdim lastikler aynı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı jackal_64 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende michelin düşünüyorum. Bende çiftini 180 tl ye buldum durumu duzeltsem alacam hemen...
    180 tl fiyat olarak oldukça iyi bence kaçırma. feyizoğlunda ön arka michalen 230 tl şu anda. 1 ay önce 200 tl idi. Sağlam zam gelmiş. Taktırmasınıda sen yapıyosun. Onada az buçuk işçilik versen bi yere 250 tl yi bulur. 180 tl şu gün işçilik hariç se dahi hiç kaçırma derim.

Michalen kullanımı ile ilgili bilgi deneyim bilgisi:
    Yolculu kullanım çoksa ön michalen teker 20 bini görürken arka michalen teker 8-10 bin km seviyelerinde bitiyor. Bu yüzden bi dahaki değişimde arkaya mt 65 pirelli düşünüyorum. Pirelli michalen e göre bi numara daha ser olduğundan arkada daha uzun ömürlü olacaktır yolculu kullananlar için. Böylece ön+arka olarak 15-20 bin km kullanım ömrünü aynı anda görecektir. Yolculu kullanım çoksa ön michalen lastik yarı ömründe iken arka bitiyor ve değişmesi gerekiyor. 2 arka bir ön şeklinde gidiyor michalende.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:00 ----------

Alıntı Ahmet N. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastikleri önümüzdeki ay değiştireceğim,malum motoru alırken biraz borç yaptık...Depo kılıfı ve rüzgarlık cam siparişi verdim,topcase ve demirleride geçen haftalarda halletmiştim,42t dişliyide irfanla değiştik,performansı süper oldu,yağ gibi akıyor motor yolda..Şuan eksiğim güzel bir ayna ve yan çanta seti.Onlarıda hallettikmi değme keyfime
    Topcaseyi kappa 35 lt aldım,gayet şık ve kullanışlı oldu...Bütçen yetiyorsa 42lt ve üzerini öneririm.2 kask mont,dizlik ne varsa doldurursun içine

Valla iyi farketmişsin ethem,çevirmeye falan denk gelmemeişsin,gerçi polisler tam koruma motorcuları pek durdurmuyorlar ama...47 tl ye çok iyi bulmuşsun sigortayı,hayırlı olsun yeni cigorta poliçen
    Motora baya bi aksesuar yaptın, bi son halini foruma koysana bakalım şöle. Maaşallah diyelim Valla sigorta poliçem Halk İsgorta, avivasa bilmem ne İsviçre sigorta cart curt, çok bilinen firmalardan değil. En gariban işi bu firma sanırım

Çanta konusunda kappa çok kalite, eski motorumda 35 kappa vardı. Çanta demirli falan da yoktu. Direk arka bagajlığa montaj. Senin çanta gibi. Çantada defalarca eve 20 kg lık damacana su taşımıştım. Banamısın demiyor çanta. Ama ekonomik durum uygunsa, bütçe varsa, arka çanta almayı düşünen arkadaşlara çanta demiri ile birlikte 46 lt. kappa yı şiddetle tavsiye ederim.

Vay be 1 üye ve sıfır konuk. Ne sadık bir üyeyim Sitedeki bakımın bitmesini bekledim dermişim

.Mhmt. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Abi motorum daha 5200de ilk bakımı 800 de ikinciyi 2000 üçüncüyüde 3800 de yaptırdım , gecen hafta yeniden yağı değiştirdim . Ancak daha hiç hava filtresi ve buji değişmedi .
    Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı .Mhmt. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi motorum daha 5200de ilk bakımı 800 de ikinciyi 2000 üçüncüyüde 3800 de yaptırdım , gecen hafta yeniden yağı değiştirdim . Ancak daha hiç hava filtresi ve buji değişmedi .
    Lastik hava basınçların nasıl ? Düzenli kontrol ediyormusun ? Bence her hafta veya 10 günde bir kontrol et. Şimdi benzinliklerde digital hava basma makineleri var. Gayet kullanışlı. Ben yolculu kullandığımdan arka 33 ön 30 psi hava basıyorum. 10 günü geçirmem. 1 hafta 10 gün de bir de kontrol etsen 3-4 er bar falan inmiş olduğunu görüyorum iki tekerinde. Bu normal değerler zaten. Ama sen mesela 10 bar inik lastikle geziyorsan çok yakar motorun. Ayrıca keşke 4000 bakımında hava filtresini değiştirseydin. 10 tl. Normalde servislerin uygulaması ilk 4000 de basınçlı hava ile temizleme 8000. km de değişim ama, 10 tl lik şey için filtreyi zaten temizleme amaçlı yerinden söktükten sonra 10 tl vermemek adına aynı filtreyi hava tutup takmak pek akıllıca gelmiyor. Zaten 4000 bakımında filtre çıkarılmış ve basınçlı hava tutulmuştur. Bu işlem yerine filtre değiştirilebilirdi. Basınçlı hava ile bile temzilenmediyse zaten pek gecikmeden değiştir bence. Buji kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum. Buji değişimi 8000 km de bir. Yakıtını bu seviyede etkileyeceğini sanmıyorum. 8000 km de hava filtresi ve bujinin aynı anda değiştiği bakımdan sonra, mutlaka lastik hava basınçlarını kontrol ederek tekrar bence bi deneme yap.

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    iyi günler arkadaşlar bi kaç gün önce 1000 bakımını yaptırdım ve motorun asnki sesi biraz değişti =) sürüşü daha keyifli oldu gibi bence =)

size birşey soracağım MT nin düzenlediği 6. yuvacık gezisine gitmeyi düşünen varmı ben gitmek istiyorum ancak tek başına zevkli olmaz sanırım cbf camiasından kimse varmı :D

geçen senekine giden varsa yorumlarını duymak isterim ethem abi sizin tarafta yuvacık galiba dimi? nasıldır oralar?

etkinlik link i face sayfasında ve
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...012-pazar.html

jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

size birşey soracağım MT nin düzenlediği 6. yuvacık gezisine gitmeyi düşünen varmı ben gitmek istiyorum ancak tek başına zevkli olmaz sanırım cbf camiasından kimse varmı :D
    Bende ilk defa yuvaciga gidicem merak etme sende ekle listeye kendini eminimki bayaa bi cbf görürsün ben geçenlerde irfan abinin düzenlediği karamürsel gezisinde gördüm mutlaka gelmelisin...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    iyi günler arkadaşlar bi kaç gün önce 1000 bakımını yaptırdım ve motorun asnki sesi biraz değişti =) sürüşü daha keyifli oldu gibi bence =)

geçen senekine giden varsa yorumlarını duymak isterim ethem abi sizin tarafta yuvacık galiba dimi? nasıldır oralar?

etkinlik link i face sayfasında ve
    http://www.motosiklet.net/forum/etki...012-pazar.html
    1000 bakımında yağ değiştiğinden eski 10-40 yağın yerine 15-50 veya 10-50 konulduysa motor daha sessiz ve tok bi sesle çalışmaya başlamıştır ve vites geçişleri çok kaliteli olmuş ve yumuşamıştır.

Yuvacık çok güzel, evet, bizim tarafta, bana 45 dk falan. Ama ben bu seviyede kalabalık gezilerden pek haz almıyorum. Atıyorum gezide 100 kişi var ama sen kimseyi tanımıyorsun, veya tanıdığın 3-5 kişi yi geçmiyor. Tanıdığın kişilerde farklı gruplara takılırlarsa tek kalıyorsun. Sürüş alışkanlıklarını bilmediğin 10 larca kişi ile toplu sürüş yapmak zorunda kalıyorsun vs. Bana şöyle 5 bilemedin birbirini tanıyan 10 kişi olucak. Her keza bi masa etrafına oturacak, her kez birbirini tanıyacak. Böyle daha makul geliyor.

Motosikleti
    12" CBF 150
    haklısın abi benimde endişem o gidersem zaten ya mahalleden 1 arkadaş var motorlu onuda katcam yanıma yada ardçı bulacağım arkam öyle =)

yok abi 10-40 koyuldu yine servisteki adamlar senin için gereksiz 10-50 filan dedi pederde yanımdaydı fazla para vermesin boşuna dediler kesede onda olunca mecburiyet =)

Bende ilk defa yuvaciga gidicem merak etme sende ekle listeye kendini eminimki bayaa bi cbf görürsün ben geçenlerde irfan abinin düzenlediği karamürsel gezisinde gördüm mutlaka gelmelisin...
    istanbulun neresindesin abi tek mi gideceksin?

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    yok abi 10-40 koyuldu yine servisteki adamlar senin için gereksiz 10-50 filan dedi pederde yanımdaydı fazla para vermesin boşuna dediler kesede onda olunca mecburiyet =)
    15w-50 koydursaymışsınız keşke. 10w-50 ler biraz pahalı ama 15w-50 olabilirdi. Neyse sağlık olsun.

.Mhmt. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Lastik havalarını bu gün kontrol edeceğim , bu arada benim ön lastikte sanki köz basılmış gibi erimiş parçalanmış nohut kadar bir bölüm var sağ yanakta bu hafta içinde lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum .

Bir ara sadece cbf 150 lerin olduğu bir gezi düzenleyelim ( pikniğimsi) Bu topikte olup aşağı yukarı herkesin gelebileceği bir gezi.
    Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu

TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Eskı kitapçıklarda hava filtresine hava tutma vardı ama 2011 lere hava tutmayın motora zarar verır yazıyor filtre tipi degişmiş sanırım.

baycall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Nmax 155
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam benim ön fren diskim hafif yamukmuş ben farketmedim ethem abi söyledi banada sonra garantideki elemanda hafif yamukluk var ama sorun teşkil etmez dedi benim içimede sinmedi değiştirin dedim. Garantiden değiştiririz dediler ancak izmitten istanbula git gel benzin parası zaten disk parasına denk gelir birde form falan uğraşmıyım diye ücretini ben verdim değiştirdim. Motoru daha önce kullanmış bir arkadaşınıza yada tanıdığa arada bindirmek sesini gidişini kontrol ettirmek lazım
    Bana en yakın servis İskenderun,benim ön diskten ses geliyor ciyyak ciyyak..
    Fren yapınca susuyor 2 Hafta önce servise gittim bir şey yok toz sıkışmıştır dedinildi,temizlendi ama hala ötüyor.Motoru yeni aldığımda ses yoktu..Şimdi çok nadir de olsa arada sesi kesiliyor,kısılıyor vs..Acaba jant mı yamuk neyseki bu hafta 1000 km dolacak bakıcaz bir çaresine..
    AS 150 T, Pars, 100 UKH, Ybr, Cbf150, Fazer, 600F, CB125F, Nmax 155

Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Alıntı baycall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana en yakın servis İskenderun,benim ön diskten ses geliyor ciyyak ciyyak..
    Fren yapınca susuyor 2 Hafta önce servise gittim bir şey yok toz sıkışmıştır dedinildi,temizlendi ama hala ötüyor.Motoru yeni aldığımda ses yoktu..Şimdi çok nadir de olsa arada sesi kesiliyor,kısılıyor vs..Acaba jant mı yamuk neyseki bu hafta 1000 km dolacak bakıcaz bir çaresine..
    Aynı sorun bu gün bendede oldu şu anda ciyyak ciyyak ses gelmeye başladı aga uyuz oldum yaa çıldırıcam servise daha gitmedim ama yarın ilk işim servise göstermek olacak inşaşlah başlarından savmazlar. motor 2200 km de şu an ve bu sese deli oluyorum. Ethem yardım et nedir bu kafayı yemek üzereyim.. 2200 km dir böyle bişey yoktu bugün 100 km yol yaptım. Artçımla beraber bu ses çıkmaya başladı (baycall) seninki düzelirse haber ver sana zahmet...

Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    15w-50 koydursaymışsınız keşke. 10w-50 ler biraz pahalı ama 15w-50 olabilirdi. Neyse sağlık olsun.
    malesef abi ya öyle oldu :S artık bi daha ki bakımda belki 4 binde demi diğer bakım ?

abi mehmet abinin dediği gibi sadece cbf lerle bi piknik filan yapabiliriz aslında istanbul yada çevre illerde olabilir bizim kandıra tarafında yazlık var o tarafa gidersek hem gezdiririm sizi hemde denize filan girip mangal yaparız =) günü birlik çok rahat olabilir ben kartalda oturuyorum 130 km filan tutuyor burdaki evden ordaki ev hatta sahil çok güzel yerler var kefken.com dan bakabilrsiniz ethem abi sen biliosundur sizin ilde nede olsa

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    malesef abi ya öyle oldu :S artık bi daha ki bakımda belki 4 binde demi diğer bakım ?

abi mehmet abinin dediği gibi sadece cbf lerle bi piknik filan yapabiliriz aslında istanbul yada çevre illerde olabilir bizim kandıra tarafında yazlık var o tarafa gidersek hem gezdiririm sizi hemde denize filan girip mangal yaparız =) günü birlik çok rahat olabilir ben kartalda oturuyorum 130 km filan tutuyor burdaki evden ordaki ev hatta sahil çok güzel yerler var kefken.com dan bakabilrsiniz ethem abi sen biliosundur sizin ilde nede olsa
    Kandıra, Kocaeli, Karamürsel ve civarları bana uyar Kandıra' ya bizde motorlarla yazları günübirlik gidip geliyoruz zaman zaman, Kumcağız plajı falan var. Ayğa' ya falan gittik. O tarflar gerçekten güzel ve tam motosiklet sürmek için çok keyifli bi güzergah. Özellikle Kocaeli' den sonra Kandıra yönünee doğru harika. Haberleşelim. Bana uyar. Çok güzel olur.

Motosikleti
    cbf 150
    Arkadaşlar bu hafta sonu gidiş-geliş 650 km.(Gaziantep-Diyarbakır) yol gittim.Hava rüzgarlı olmasına rağmen çok keyifliydi.Motorun km sini bu arada 950 yaptık.Devrini bulduktan sonra rampa rüzgar dinlemiyor.Genelde 6000- 7000 devir arası gittim.Rodajda ve havanın çok rüzgarlı olmasına rağmen km ye 10-12 krş. civarı yaktı.Hafta içi bakıma gidicem.Hayırlısı

Motosikleti
    Hayat[H]onda
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kandıra, Kocaeli, Karamürsel ve civarları bana uyar Kandıra' ya bizde motorlarla yazları günübirlik gidip geliyoruz zaman zaman, Kumcağız plajı falan var. Ayğa' ya falan gittik. O tarflar gerçekten güzel ve tam motosiklet sürmek için çok keyifli bi güzergah. Özellikle Kocaeli' den sonra Kandıra yönünee doğru harika. Haberleşelim. Bana uyar. Çok güzel olur.
    Kandıra demişken EThem,havalar yağmur yağış delirtti beni... Sıfır motor aldık ağız tadıyla yol yapamıyoruz,tepem atıı bugün iş çıkışı verdim gazı kendime çevirdim rotayı kandıraya...
    Rodajda zaten 80 km/hızı geçmemiştim,hem biraz gaz açayım dedim...Güzergahta rampa,yokuş,tatlı viraj bol olunca veryansın ettim Dönüşte aşağı eğimli yollarda ara ara 15-20 saniyeliğine motoru 125 km/h zorladım baktım redline girmiş motor,ara ara düşürdüm hızı mecburen.9 bin devir çok az geldi bana ve mantıksız olmuş bu motora hemen redline oluyor.110-115 seviyesinde seyrederek yolculuğu tamamladım.125 ten sonra dahada yemiyor gaz zaten üzerindeki 42 dişlilerin çevirdiği tur,mahareti o kadarmış...aldığım günden buyana ilk defa bu kadar zorladım motoru dahada zorlamam.Şunu gördümki;90-100 km/h den yukarı bir hız için tasarlanmamış bu motor.Airodinamik yapısı uygun değil,rüzgar felç ediyor adamı...

Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Yaa benim sorunumla ilgilenen yokmu?

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Aynı sorun bu gün bendede oldu şu anda ciyyak ciyyak ses gelmeye başladı aga uyuz oldum yaa çıldırıcam servise daha gitmedim ama yarın ilk işim servise göstermek olacak inşaşlah başlarından savmazlar. motor 2200 km de şu an ve bu sese deli oluyorum. Ethem yardım et nedir bu kafayı yemek üzereyim.. 2200 km dir böyle bişey yoktu bugün 100 km yol yaptım. Artçımla beraber bu ses çıkmaya başladı (baycall) seninki düzelirse haber ver sana zahmet...
    bendede o ses vari gicirt gicirt yapiyor frenaj yapinca. disk yamukmus oysaki ne kaza yaptim nede sicakken su tuttum fabrikasyon bence sonucta motor2500km de diske birsey olmasi imkanksiz. muhtemelen disk yamuktur tekerin yamuk olmasi zor ihtimal. birde sunu deneyin mesela 60-70 le falan gidiyosunuz on frene basinca hafif tutup birakiyormu? cok hafifte olsa disk yamuktur ama bu ilk motorunuzsa anlamayabilirsiniz bende anlamamistim eger disk yamuksa 60 lira falandi sanirim degistirin kendinizi riske atmayin garantiden de degistirebilirler ama ben beklemedim nerden baksan 2 ay surecek ozaman zarfinda kendini 60 lira icin riske atmaya degmez. ben diski degistirdikten sonra motor daha iyi fren yapmaya basladi o seste ortadan kayboldu. ihmal etmeyin baktirin frenlerinize.
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

Motosikleti
    Hayat[H]onda
    Yaa benim sorunumla ilgilenen yokmu?
    Haydar Dümen gelmemiş daha

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler